Cookies

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie

Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.

Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.

I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her, fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.

Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det." Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten slentre gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.

Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers.

Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia?

Kroatia er det land i verden, som har de strengeste krav til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser, hvis du har et VHF-sertifikat.


Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstre

Kroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.

Søk etter ledige båter & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Sunsail

Sunsail

Med over 800 yachts på 30 forskjellige og spennende destinasjoner over hele verden kan Sunsail og Seatravel innfri ønsker og behov for en uforglemmelig seilferie.
Les mer
Kiriacoulis

Kiriacoulis

Kiriacoulis sin flåte blir hvert år forbedret og fornyet og består av båter fra 32 til 55 fot, med 2 til 6 kahytter og typene Bavaria, Beneteau og Jeanneau.
Les mer
Moorings

Moorings

Med Seatravel og The Moorings sin båtutleie kan du dra på en seilferie med dine nærmeste og vennene fra mer enn 25 baser i Karibia, Middelhavet, Indiska Oceanen, Thailand, Nord-Amerika og Stillehavet.
Les mer
Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter startet i 2001 og har i dag over 33 destinasjoner og en flåte på over 450 båter som kan seiles i Karibia, Middelhavet, Asia, Stillehavet, Indiska Oceanen, Bahamas og Nord-Amerika.
Les mer
NCP

NCP

NCP Charter har båtutleie fra Mandalina Marina ved Sibenik i Kroatia. De har 60 seilbåter å velge mellom og mer enn 18-års erfaring med utleie av båter.
Les mer
Navigare Yachting Doo

Navigare Yachting Doo

Navigare Yachting d.o.o. er den kroatiske grenen av den svenske Navigare Yachting, som ble etablert i 1995.
Les mer
Euromarine

Euromarine

Euromarine bestyrer en flåte på 100 båter ved 4 baser i Pula, Biograd, Split og Dubrovnik. Båtene er plassert i ACI Marinaer, og Euromarine prioriterer å ha nye seilbåter og de siste nye modellene av motorbåter.
Les mer
Ultra Sailing

Ultra Sailing

Ultra Sailing ble grunnlagt i Split, Kroatia i 1995 med få ansatte. I dag er det nesten 20 ansatte og firmaet råder over 70 seilbåter fordelt på 4 baser i Trogir, Split, Dubrovnik og Kastela i Kroatia.
Les mer

Loading...