Nyt den kroatiske skjærgården på en seilferie fra Split

Området rundt Split tilbyr seilas til spennende øyer med flere hundre år gamle historiske byer, slott og festninger på åsene og ikke minst de mange butikker og gode restauranter. Andre øyer du seiler til området er vill, isolert og ubebodd, men felles for alle øyene er, at de har suverene ankringsplasser.

Dalmatiske øyene er blant de mest legendariske i Middelhavsregionen . Vill og med en barsk utseende er mange vernet som nasjonalparker og er et vakker, variert og mangfoldig seilområde. Seilasen er suveren og kan omfatte både lange og korte passasjer til sjarmerende ankringsplasser mellom steinete holmer eller gamle landsbyer med historisk sus og omgitt av det klareste vannet, du kan tenke deg. En seilferie fra Split har tendens til å fokusere på mer enn 30 øyer utenfor den sentrale dalmatiske kysten - inkludert vakre øyer som Solta, Hvar, Brac og Vis.

Split udsigt

Høydepunkter for en seilferie ved Split

  •      - Øyene Hvar, Brac og Vis
  •      - Trogir - den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste
  •      - Den berømte blå grotte på Komiza
  •      - St. Clement Island - berømt for sin skjønnhet, sjarm og fantastiske strender
  •      - God blanding av rolige og mer livlige marinaer

Uberørte strender, et livlig natteliv, god lokal mat, bortgjemte bukter og fascinerende historiske steder, noe som gjør det til en helt uforglemmelig opplevelse på en seilferie ved Split.

Øyene Hvar, Brac og Vis

Øya Hvar er kjent for sin vakre natur og kulturelt mangfold. Hvar tilbyr alt, historiske severdigheter, smakfull mat, fine strender og bukter, krystallblått hav - helt klart verdt en stopp på seilferie. Bildet nedenfor er fra Hvar:

Hvar, Kroatien

På Brac's sør side, er byen Bol, som bl.a. tilbyr noen vakre strender og historiske severdigheter. En av strendene kalt Zlatni Rat er en nydelig strand, hvor du kan slappe av og nyte de drømmeaktige omgivelser. Når du er klar for noen aktiviteter tilbyr Bol kulturelle severdigheter og en fascinerende historie, som kan utforskes.

Øyen Vis kalles en øy perle blant de mange vakre kroatiske øyene. Mange områder har forblitt uberørt i flere tiår, noe som gir en autentisk opplevelse av den tidligere kroatiske levemåte, som tidligere besto av fiske og jordbruk. Mange turister vil aldri returnere hjem etter et besøk på Vis, siden øya's attraktivitet kan være vanskelig å motstå. Så vær klar over, at du har alle besetningsmedlemmer om bord, når du trekker opp ankeret og forlater øyan.

Nedenfor er stranden Stiniva, som ligger på Show:

stiniva strand, Vis

Trogir - en verdensarvsby på UNESCOs liste

Før du drar ut på havet til bølgenes vuggen og en kjølende bris, anbefaler vi deg å utforske byen Trogir. Seiler du ut fra en annen marina i nærheten, så besøk byen. Byens historie går tilbake mer enn 2000 år, noe som kan sees på mange bygninger og vakre dekorasjoner. På grunn av Trogir's geografiske beliggenhet har mange kjempet om, hvem som skulle styre byen, som har sterkt bidratt til Trogir kulturarv. Byen består av tre deler: den gamle bydelen (som ligger på en liten øy), en fast provinsen og en by på øya Ciovo. Den gamle byen er hovedattraksjonen, som du bør besøke og nyt de vakre bygninger og fascinerende gater.

Nedenfor ser du Komizas bukt:

Komiza

En seilferie i Split byr på mange spennende opplevelser i vakre omgivelser. For mer informatsjon om de mange attraktsjoner og severdigheter klikk her.