Båtferie på Themsen

Themsen er nok en av verdens mest berømte og historisk betydningsfulle vannveier og man finner historie, underholdning og kulturarv overalt.

Baserne i Benson og Chertsey er ideelt plassert for å oppleve det som kan kalles den vakre strekningen av Themsen.

Seilasen vil føre dere til noen av de eldste og peneste byene og landsbyene i hjertet av England.

Store elver vil nesten alltid bringe frem store byer og Themsen er intet unntak. De første nybyggerne som ankom var sannsynligvis nomader fra steinalderen og senere kom innvandrere i bronsealderen. I år 43 f.Kr. okkuperte romerske legioner England og bygde en havneby som de kalte Londinium i nærheten av dagens London Bridge. Themsen ble livsnerven i England fra da av og fikk dermed en svært viktig plass i verdenshistorien.

 

 

Seilas på Themsen

Seatravel tilbyr kanalbåtseilas fra basene Benson og Chertsey på Themsen - eller en vei mellom de to basene.

Chertsey (Le Boat)

Le Boat base - Penton Hook Marina strekker seg over 80 hektar og er Storbritannias største elv båt marina. Det ligger på en av de vakreste strekninger av Themsen.
Les mer

Benson (Le Boat)

Le Boat base i Benson - den sjarmerende landsbyen Benson ligger i et populært turistområde.
Les mer

Lower Heyford (Black Prince)

Perfekt for et besøk i Oxford. Du kan også seile på Thames mot London, så vel som Windsor Castle, som har vært rammen for mange kongelige bryllup!
Les mer

Aldermaston Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Aldermaston Wharf har en perfekt beliggenhet for seiltur inn mot det historiske London på Themsen og gjennom de vakre kanalene i Avon og Kennet.
Les mer

Inspirasjon til båtferie på Themsen

Det mulig å seile på Themsen fra to baser - Benson ligger i nærheten av Oxford og Chertsey ligger på den andre siden av Windsor Castle. Du kan seile rundtur fra begge baser eller velge å seile oneway mellom de to basene.

Ved Windsor tilbys det guidede rundturer, og man kan gå en tur blant beitende hjorter. Andre severdigheter i området er den berømte gutteskolen Eton College, Ascot Racecourse, og en av Englands viktigste landeiendommer Cliveden House. Flotte Hampton Court Palace og den rojale botaniske hagen ved Kew tilføyer enda et rojalt pust til seilområdet - og må for alt i verden ikke gås glipp av. Videre er det hvert år spennende begivenheter, som den berømte Henley Rowing Regatta ved Henley–upon-Thames og den stjernespekkede sommerkonserten ved kanalen. Tilbring en spennende dag blant ville dyr i Beale Park eller bli seilt rundt på elva ved Oxford i en Punt (flatbunnet lekter) og se på de skinnende spirene på de forskjellige katedralene, kirkene og universitetsbygningene. Med mange ulike ting å utforske, naturskjønne landsbyer, gamle klassiske puber, te-rom, butikker og antikvariater, vil dere garantert elske en båtferie på Themsen.

 

Nyttige informationer om sejlads på Themsen

Themsen har alltid vært Englands viktigste elv - den fungerte som en vei for frakteskip innenlands og til utlandet og ble beskyttet av den engelske flåten, og er i dag stadig en travel hovedvei. Fra utspringet i Cotswolds Hills, flyter den 346 kilometer ut i Nordsjøen og lengden overgås bare av elva Severn. Ved munningen til Nordsjøen er Themsen 8 km bred og det er dannet et delta fullt av fugler og fisk.

Store elver vil nesten alltid bringe frem store byer og Themsen er intet unntak. De første nybyggerne som ankom var sannsynligvis nomader fra steinalderen og senere kom innvandrere i bronsealderen. I år 43 f.Kr. okkuperte romerske legioner England og bygde en havneby som de kalte Londinium i nærheten av dagens London Bridge. Themsen ble livsnerven i England fra da av og fikk dermed en svært viktig plass i verdenshistorien.

Themsen er nok en av verdens mest berømte og historisk betydningsfulle vannveier og man finner historie, underholdning og kulturarv overalt. På noen strekninger av elva er fisket fantastisk. Det er opprettet gratis fiskeplasser for lystfiskere med mulighet for å fange mort, abbor eller gjedde. Det er gratis å fiske ved Oxford og Reading.

Familie

Familier kan også velge å ta en utflukt til Legoland eller Thorpe Park.

Sluser

Alle slusene på Themsen er automatiske og bemannede. Det er gratis å bruke dem. Slusene er åpne på helligdager. Det er forbudt å seile lengre enn til Teddington-slusene i retning mot London. Mens du seiler på Themsen er det verd å bemerke strømforholdene, siden disse kan variere, men alle slusene er bemannede, så du kan slappe helt av.

Steder å fortøye

Er mange langs elva.

Transporttjeneste

Det kan fint arrangeres taxi mellom basene og flyplassen eller stasjonen.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64