Kanalferie ved Canal du Midi, Sør-Frankrike

En båtferie på den historiske Canal du Midi tar deg gjennom Sør-Frankrikes solmettede vinmarker i regionen mellom Toulouse i vest og til Agde ved Middelhavets strender i øst. Følg den buktede kanalen i platantrærnes skygge gjennom maleriske landsbyer som Trèbes og Homps, forbi vingårder og solsikkemarker. Seil gjennom vakre, ovale sluser, hvelvede stenbroer og høytliggende akvedukter.

Legg til kai like ved middelalderborgen i Carcasonne som imponerer med den intakte, gamle bydelen. Studér bokantikvariatet i kanalbyen Le Somail eller smak på gryteretten Cassoulet i Castelnaudary. Opplev også byens sjarmerende havnebrygge. Seil på Canal de la Robine til den gamle, romanske sjøfartsbyen Narbonne og besøk byens estetiske katedral og romanske museum.

Områdets restauranter kan friste med regionens lokale spesialiteter og gode Languedoc viner som kan kjøpes i de lokale Carves du Vin. Husk at det alltid er mulighet for å fortøye båten langs elvebredden for en etterlengtet matbit. Kjøp noe godt på torget, gå på sightseeing eller bare slapp av og nyt de fine omgivelsene mens solen kaster varme stråler på dekket. Sjenk et glass vin for det vidunderlige Sør-Frankrike.

 

Hvordan komme seg dit?

Fly til Toulouse og ta bussen til Matabiau Stasjon (avgang hvert 20. minutt). Derfra er det hyppige avganger til Carcassonne, Narbonne og Port Cassafieres. Turen tar ca. en time. Les mer om togtiderne her

Fly til Beziers og ta en kort taxitur til basene ved Canal du Midi.

Muligheter for seilas

Canal du Midi ligger på UNESCO’s verdensarvsliste og ble konstruert i det 17.århundede av Pierre-Paul Riquet – på mange måter en imponerende ingeniørbedrift. Seilruten som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet er et perfekt ferievalg for erfarne såvel som for nybegynnere, og her er det masse å finne på for alle og enhver.

  • Seil ut fra én av våre 8 båtbaser på Canal du Midi – klikk på utgangshavner under kartet på denne siden og les mer om de forskjellige basene
  • Du kan seile både enveistur og tur/retur til samme base på Canal du Midi
  • Det er mulig å seile direkte videre inn i Camarque-området langs Middelhavet

Le Somail (Nicols)

Nicols base i Le Somail - fra basen vår ved Le Somail på Canal du Midi kan du velge at seile mot den imponerende befestede byen Carcasonne eller alternativt kan du seile mot Narbonne.
Les mer

Port Lauragais (Nicols)

Nicols base i Port Lauragais
Les mer

Negra (Locaboat)

Locaboat base - Opprinnelig var denne basen første stopp for de gamle post båter som seilte mellom Toulouse og Agde i det 19. århundre.
Les mer

Trebes (Le Boat)

Le Boat base i Trébes - Fra den idylliske base i Trebes er der kort avstand til den fantastiske middelalderbyen Carcassonne.
Les mer

Homps (Le Boat)

Le Boat base i Homps 
Les mer

Narbonne (Le Boat)

Le Boat base i Narbonne - Idyllisk beliggenhet på Canal de la Robine er Narbonne et perfekt sted å starte din elvebåtferie.
Les mer

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port Cassafieres -  Middelhavet atmosfære og et vell av spennende attraksjoner
Les mer

Argens (Locaboat)

Locaboat base - Midtveis mellom Midi og Camargue områdene er Locaboats base i Argens-Minervois. Basen ligger ideellt, uavhengig av hvilken av de to områdene du ønsker å utforske.
Les mer

Castelnaudary (Le Boat)

Le Boat base i Castelnaudary - ca. 70 km sørøst for Toulouse er Castelnaudary, hjemmet til Cassoulet-gryten og de mer enn 12 000 innbyggerne
Les mer

Kanalkartbok over Canal du Midi, Frankrike kart over kanalen

Kanalkort

Kanalkartbok nr 7:
Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc.

Kanalkartboken over Canal du Midi inneholder vannveiene i det sørøstlige Frankrike fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-elvens delta. Boken illustrerer områdets mange akvedukter, broer og bassenger, noen av disse stammer helt tilbake fra det 17. århundrede. I enden av kanalen kommer man til en liten innlandssjø Etang de Thau, som kan være preget av Mistralen. Kanalkartboken har gode kart for innseiling til marinaene og vegen er markert med bøyer. Boken slutter med kart over Rhône-deltaet, en region som er kjent for sitt fine fugleliv og for ornitologene et must å se. Til hjelp med din ruteplanlegging inneholder kanalkartboken en distanse/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser mellom de forskjellige byene langs vannveiene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas i det sørlige Frankrike, for eksempel åpningstider på slusene, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser, telefonnummer til turistkontorer, markedsdager, museer med mer og mange andre praktiske opplysninger for seilas på nettopp disse vannveiene. Det står også litt om den historiske bakgrunnen til Canal du Midi og om dens berømte arkitekt. I tillegg finner du detaljerte beskrivelser av utvalgte deler av kanalen, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene og turiststeder med mer. Boken finnes om bord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd slik at man kan forberede båferien, og for å ha den som en utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64