Kanalferie ved Canal du Midi, Sør-Frankrike

En båtferie på den historiske Canal du Midi tar deg gjennom Sør-Frankrikes solmettede vinmarker i regionen mellom Toulouse i vest og til Agde ved Middelhavets strender i øst. Følg den buktede kanalen i platantrærnes skygge gjennom maleriske landsbyer som Trèbes og Homps, forbi vingårder og solsikkemarker. Seil gjennom vakre, ovale sluser, hvelvede stenbroer og høytliggende akvedukter.

Legg til kai like ved middelalderborgen i Carcasonne som imponerer med den intakte, gamle bydelen. Studér bokantikvariatet i kanalbyen Le Somail eller smak på gryteretten Cassoulet i Castelnaudary. Opplev også byens sjarmerende havnebrygge. Seil på Canal de la Robine til den gamle, romanske sjøfartsbyen Narbonne og besøk byens estetiske katedral og romanske museum.

Områdets restauranter kan friste med regionens lokale spesialiteter og gode Languedoc viner som kan kjøpes i de lokale Carves du Vin. Husk at det alltid er mulighet for å fortøye båten langs elvebredden for en etterlengtet matbit. Kjøp noe godt på torget, gå på sightseeing eller bare slapp av og nyt de fine omgivelsene mens solen kaster varme stråler på dekket. Sjenk et glass vin for det vidunderlige Sør-Frankrike.

 

Hvordan komme seg dit?

Fly til Toulouse og ta bussen til Matabiau Stasjon (avgang hvert 20. minutt). Derfra er det hyppige avganger til Carcassonne, Narbonne og Port Cassafieres. Turen tar ca. en time. Les mer om togtiderne her

Fly til Beziers og ta en kort taxitur til basene ved Canal du Midi.

Muligheter for seilas

Canal du Midi ligger på UNESCO’s verdensarvsliste og ble konstruert i det 17.århundede av Pierre-Paul Riquet – på mange måter en imponerende ingeniørbedrift. Seilruten som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet er et perfekt ferievalg for erfarne såvel som for nybegynnere, og her er det masse å finne på for alle og enhver.

  • Seil ut fra én av våre 8 båtbaser på Canal du Midi – klikk på utgangshavner under kartet på denne siden og les mer om de forskjellige basene
  • Du kan seile både enveistur og tur/retur til samme base på Canal du Midi
  • Det er mulig å seile direkte videre inn i Camarque-området langs Middelhavet

Beziers - Midi

Beziers er den nest-største byen på Canal du Midi og en tidligere romersk by full av historie. I dag er byen kjent for vinproduksjonen sin, sommerfestivaler og tyrefekting. Her er det mange ting å se og den beste måten å komme til den gamle bydelen er gjennom parken. Byen er fødested for ingeniøren Paul Riquet som var mannen bak oppføringen av Canal du Midi. Her finner du også den berømte slusetrappen med 7 sluser i alt ved Fonserannes. I byen kan du besøke det store overdekkede markedet, Les Halles, og om fredagen avholdes det ofte et stort åpent marked i sentrum av byen med det berømte blomstermarkedet på Allees Paul Riquet som er et av høydepunktene. Det er mange kaféer og restauranter på Allees Paul Riquet som serverer mat i spansk stil som tapas og paellas. De større butikkene ligger en viss avstand til havnen. Legg til i havnen: her har du adgang til strøm og vann.
Les mer

Carcassonne - Midi

Carcasonne vises på UNESCO's berømte Verdensarvsliste, og er én av Frankrikes største turistattraksjoner. Kommer man til denne delen av kanalen, er Carcasonne et stopp som man ikke må forbigå. Opplev middelalderbyen, borgen og vollene, basilikaen og St. Nazaire, hvor det fortsatt avholdes messe hver søndag kl. 11.00. Du kan også gå en tur forbi Raymond Chesa-parken som ligger nærme de imponerende murene til Cité Medieval. Denne gamle romerske borgen La Cité stammer helt tilbake fra det 3.-4. århundrede, og vekker alle barnedrømmene våre til live om den gangen menn var riddere som bodde på borger med ringmurer, og gikk til krig med sverd og lanser. Borgen ble, etter at den hadde ligget som ruin i mange år, restaureret i det 19. århundrede. Og det er takket være dette arbeidet at stedet med de 52 tårn og 120 innbyggere i dag besøkes av mer enn 1 million turister årlig. Nyt spasereturen gjennom de krokede, smale smugene som er utsmykket med gamle skilt, og få et inntrykk av hvor enkelt krig var før i tiden da man enda ikke hadde oppfunnet kruttet. Det offentlige svømmebassenget ligger et godt stykke fra kanalen, men det ligger et åpent friluftsbad – kaldt Piscine Paicherou som normalt har åpent fra midt-juni til slutt-august. Friluftsbadet ligger kun 15 minutters gang fra hovedgaten. Området ved Carcasonne byr på mange restauranter - både i den nederste bydelen og i Middelalderbyen. Legg til i marinaen som er fullt utstyrt med alle former for service.
Les mer

Bram - Midi

Bram er en vakker by i et landskap omgitt av vinmarker. Byen er bygget slik at husene i byen ligger i en konsentrisk sirkel rundt kirken. Bram ligger i hjertet av Catharernes område, og borgruiner kan ses på bakketoppene nær byen. Her finner du gode innkjøpsmuligheter og byen er et fint sted at legge til og bruke litt tid. Her finner du bl.a. et arkeologisk museum samt et par glimrende restauranter - husk at det kan betale seg å bestille bord! Fortøy i havnen i Bram - her kan du tanke vann og benytte deg av dusjfasilitetene. Byen ligger ca. 1,5 km fra havnen. 
Les mer

Narbonne - Midi

Narbonne var den første romerske kolonibyen grunnlagt utenfor Italia og i dag er en stor livlig by som tilbyr mange fasiliteter, shopping, underholdning, museer og restauranter.
Les mer

Argens - Midi

Argens er en vakker liten by - typisk for regionen - og bygget rundt et slott fra det 14. århundre med utsikt over kanalen og elven Aude. Slottet og dens omgivelser er et fantastisk skue. Det er et bakeri/dagligvarebutikk ved siden av kirken. Legg til ved broen.
Les mer

Castelnaudary - Midi

Castelnaudary - den gamle bydelen med bindingsverkshus og villaer fra det 1700-tallet. Besøk byens store samling av gamle apotekerkrukker på det lokale sykehuset, det arkeologiske museumet, den gamle vindmøllen og St. Michaels kapell. Noen av disse attraksjonene har til og med gratis entré og de fleste av dem tilbyr en guidet tur. Få mer informasjon på det lokale turistkontoret. I slutt-august holder man årlig en festival for den lokale retten Cassoulet. Castelnaudary har rett og slett utnevnt seg selv som ”verdenshovedstaden for Cassoulet”. Ingrediensene til denne retten har alltid vært diskutert, men retten inneholder for det meste bønner, andekjøtt, hvitløkspølse og/eller knoke av svinekjøtt, alt etter sesongen. Den kan også inneholde en spesiell pølse fra Toulouse. Den tradisjonelle versjonen kan ta opp til 2 dager å forberede. Retten serveres tradisjonelt i en lærpotte kalt cassole - derfor heter retten Cassolet. Det 4. regiment i den franske fremmedlegionen har hatt base i Castelnaudary siden 1976, og basen har åpent for offentligheten 30. april og til jul. Hver mandag er markedsdag i byen. Du finner et mindre supermarked ca. 15 minutters gang fra basen. I bil kan man kjøre til Intermarché i nærheten av motorveien ca. 2 km fra basen. Du finner andre forretninger, vinkjellere, butikker med lokale spesialiteter, vaskeri m.m. Fortøy i Grand Bassin eller i marinaen i det lille bassenget. Her kan man få adgang til strøm og vann.
Les mer

Salleles D'aude Midi

Salleles D'aude - en sjarmerende liten by for en overnatting, med restauranter og et supermarked.
Les mer

Le Somail (Nicols)

Nicols base i Le Somail - fra basen vår ved Le Somail på Canal du Midi kan du velge at seile mot den imponerende befestede byen Carcasonne eller alternativt kan du seile mot Narbonne.
Les mer

Port Lauragais (Nicols)

Nicols base i Port Lauragais
Les mer

Negra (Locaboat)

Locaboat base - Opprinnelig var denne basen første stopp for de gamle post båter som seilte mellom Toulouse og Agde i det 19. århundre.
Les mer

Trebes (Le Boat)

Le Boat base i Trébes - Fra den idylliske base i Trebes er der kort avstand til den fantastiske middelalderbyen Carcassonne.
Les mer

Homps (Le Boat)

Le Boat base i Homps 
Les mer

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port Cassafieres -  Middelhavet atmosfære og et vell av spennende attraksjoner
Les mer

Argens (Locaboat)

Locaboat base - Midtveis mellom Midi og Camargue områdene er Locaboats base i Argens-Minervois. Basen ligger ideellt, uavhengig av hvilken av de to områdene du ønsker å utforske.
Les mer

Castelnaudary (Le Boat)

Le Boat base i Castelnaudary - ca. 70 km sørøst for Toulouse er Castelnaudary, hjemmet til Cassoulet-gryten og de mer enn 12 000 innbyggerne
Les mer

Kanalkartbok over Canal du Midi, Frankrike kart over kanalen

Kanalkort

Kanalkartbok nr 7:
Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc.

Kanalkartboken over Canal du Midi inneholder vannveiene i det sørøstlige Frankrike fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-elvens delta. Boken illustrerer områdets mange akvedukter, broer og bassenger, noen av disse stammer helt tilbake fra det 17. århundrede. I enden av kanalen kommer man til en liten innlandssjø Etang de Thau, som kan være preget av Mistralen. Kanalkartboken har gode kart for innseiling til marinaene og vegen er markert med bøyer. Boken slutter med kart over Rhône-deltaet, en region som er kjent for sitt fine fugleliv og for ornitologene et must å se. Til hjelp med din ruteplanlegging inneholder kanalkartboken en distanse/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser mellom de forskjellige byene langs vannveiene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas i det sørlige Frankrike, for eksempel åpningstider på slusene, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser, telefonnummer til turistkontorer, markedsdager, museer med mer og mange andre praktiske opplysninger for seilas på nettopp disse vannveiene. Det står også litt om den historiske bakgrunnen til Canal du Midi og om dens berømte arkitekt. I tillegg finner du detaljerte beskrivelser av utvalgte deler av kanalen, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene og turiststeder med mer. Boken finnes om bord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd slik at man kan forberede båferien, og for å ha den som en utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64