Kanalbåtferie i Aquitaine

Landskapet i franske Aquitaine har inspirert kunstnere gjennom flere århundrer. Skråninger med vinstokker og plommeplantasjer vitner om et område med overflod. Den luksuriøse fois gras, trøfler, vill sopp og ikke minst Bordeux’s røde viner er bare et eksempel på regionens berømte spesialiteter.

 

Turen til Aquitaine

Fra Bordeux er det et tog til Marmande som tar ca.1 time. Herfra kan man ta en taxi de resterende 14 km til Le Mas-d'Agenais. Fra flyplassen i Bordeux går det en shuttlebuss gjennom sentrum og ned til togstasjonen. Bussen kjører 7 dager i uken og turen tar vel 45 minutter.

Muligheter for seiling

  • Man kan seile ut fra 4 båtbaser, hvor man kan velge å selge enveis eller tur-retur. Ta en titt på utgangshavnene under kartet på denne siden og se på plasseringen i området.
  • Avhengig av vannstanden i Garonne elven kan det være mulig å krysse over til elven Lot, men bare mot gebyr og ved hjelp av en båt som drar deg gjennom passasjen.
  • I perioder med for høy eller lav vannstand kan seilområdet være avgrenset.
  • Området er godt for både kanal- og elveseilas.

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat Base i Aquitaine - Le Mas D'Agenais er en gammel romerske by og full av historie. Stopp ved Saint-Jacques de Compostelle veikryss, et område som har spilt en stor rolle i landets historiske forandring.
Les mer

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols base i Buzet-sur-Baise
Les mer

Buzet-sur-Baïse (Locaboat)

Locaboats base Buzet-sur-Baïse i Aquitaine
Les mer

Kanalkartbok over kanaler i Aquitaine

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot

Denne kanalboken kan hjelpe deg med å planlegge seilturen din i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiske sluser og de er ikke like trafikkert som i Canal du Midi. Det er veldig lett å seile i området og langs hele kanalen kan du sykle på en liten sykkelsti ved siden av. Som hjelp til ruteplanlegging inneholder kanalkartet en distanse-/ time-tabell og en oversikt over sluser mellom byene langs vannvegene. De fleste sluser er mekaniske og må aktiveres fra båten, mens andre aktiveres med et smart Card. Noen sluser, spesielt ved overgangen fra kanal til elv har en slusemester. Noen steder langs elven er det bøyer til markering av seilruten. Det er noen slusekjeder i området, og hvis man er kommet inn i en sånn kjede blir man nødt til å fortsette til man er ute igjen. Man seiler i et vindistrikt og de fleste kjenner Bordeuxvinene, men her finnes det også flere av de mindre kjente viner med veldig god kvalitet (se vinkart i boken). Ved slusen ved Nicole kan man med assistanse fra en profesjonell førerbåt komme til elven Lot. For seiling på Lot elven kan du kikke i kanalkartbok nummer 5. Boka inneholder beskrivelser på engelsk, tysk og fransk og er rikt illustrert med bilder. Boka finnes ombord i båten, men det er mange som bestiller den på forhånd til forberedelse til båtferien og som en scrapbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64