Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie i Aquitaine

Landskapet i franske Aquitaine har inspirert kunstnere gjennom flere århundrer. Skråninger med vinstokker og plommeplantasjer vitner om et område med overflod. Den luksuriøse fois gras, trøfler, vill sopp og ikke minst Bordeux’s røde viner er bare et eksempel på regionens berømte spesialiteter.

 

Turen til Aquitaine

Fra Bordeux er det et tog til Marmande som tar ca.1 time. Herfra kan man ta en taxi de resterende 14 km til Le Mas-d'Agenais. Fra flyplassen i Bordeux går det en shuttlebuss gjennom sentrum og ned til togstasjonen. Bussen kjører 7 dager i uken og turen tar vel 45 minutter.

Muligheter for seiling

  • Man kan seile ut fra 4 båtbaser, hvor man kan velge å selge enveis eller tur-retur. Ta en titt på utgangshavnene under kartet på denne siden og se på plasseringen i området.
  • Avhengig av vannstanden i Garonne elven kan det være mulig å krysse over til elven Lot, men bare mot gebyr og ved hjelp av en båt som drar deg gjennom passasjen.
  • I perioder med for høy eller lav vannstand kan seilområdet være avgrenset.
  • Området er godt for både kanal- og elveseilas.

Castets en Dorthe - Aquitaine

Castets en Dorthe - besøk Chateau du Hamel og den romanske kirken fra det 12. århundre og de terrasseformede hagene. Nyt panoramautsikt over Garonnedalen og hvert år i slutten av august kan du se fyrverkeri fra utsiktspunktet. Legg til ved kaien - der finner du restauranten La Ba'amba ved havnkontoret.  
Les mer

Meilhan Sur Garonne - Aquitaine

Besøg byens kapel som stammer helt tilbage fra det 12. århundrede - se også det gallo-romanske citadel. Tirsdage og fredage er der lokalt marked om formiddagen. I Meilhan Sur Garonne kan du også besøge det audiovisuelle Scenorama ved Couthures sure Garonne. Her er der åbent året rundt, og historien om oversvømmelsen af Garonne bliver fortalt, inkludert alt det positive floden har gjort - og stadig gør - for området, samt de problemer den også skaber. I byen er det en købmand, kiosk, bager samt en frisør. Madstedet Amis de la Peniche serverer enkel mad og pizza. Ved ankomst til Meilhan Sur Garonne lægger du blot til ved kajen.
Les mer

Le Mas D'agenais - Aquitaine

Le Mas D'agenais - liten landsby med mange butikker og en bank. Besøk dmarkedet fra det 17. århundre og kirken fra det 11. århundre med et maleri av Rembrandt. Det er et offentlig svømmebasseng, som er åpent i juli og august.  Byen har et offentlig svømmebasseng som er åpent i juli og august, og torsdag formiddag er det marked i byen. Det ligger en liten kjøpmannsbutikk, Max Lespine, i sentrum, men utover den er nærmeste supermarked 15 km unna. Nyt en lunsj på Hostellerie Champon, hvor det meste lages av lokale produkter.  Ved ankomst til Le Mas D'agenais legger man til ved havnen, hvor dere finner toaletter og adgang til vann og strøm.
Les mer

Damazan - Aquitaine

Damazan - besøk det vakre overdekkede marked fra det 14. århundre -  det et lokalt markedsdag på tirsdag morgen. Besøk Restaurant le Midi i sentrum av byen, som har en typisk fransk atmosfære. Det er gratis å legge til, men hvis du ønsker landstrøm og vann du må betale.
Les mer

Serignac Sur Garonne - Aquitaine

Serignac Sur Garonne - En koselig landsby med bindingsverkshus og en uvanlig kirke med en åtte-sidig tårn fra det 12. århundre.
Les mer

Lavardac - Aquitaine

Lavardac - nær Barbaste (4 km) med en romersk bro og det gamle vannmølle med fire tårn (hvert tårn er annerledes og designet til ære for kong Henrik IVs fire døtre). I Lavardac spilles boccia hver kveld, og det er et marked på onsdag morgen. Hvis du liker østers, kan de kjøpes på markedsplassen hver søndag formiddag.  Café des Sport har ekte, fransk atmosfære, og er det sportskamper blir tv'en skrudd på ved etterspørsel. Vil man spise ute kan man besøke Restaurant La Chaumiére d'Albret, som ligger rett forbi Lavardac, hvor man kan legge til ved egen kai ved PK 41. Her serveres det lokale retter og spesialiteten deres er foie gras. Det ligger også et mindre supermarked, en baker og slakter her. Ved ankomst kan du legge til ved kaien. Vær oppmerksom på at slusene på Baïse-elva bliver smalere her ifra.
Les mer

Nérac - Aquitaine

Nerac - den vakreste byen i regionen Aquitaine. Besøk kirkene i St. Nicolas og Notre Dame og Henrik IV'slot.
Les mer

Moncrabeau - Aquitaine

Moncrabeau er en egnstypisk, fransk by med gamle steinhus, smale gater og blomster overalt. Her er det fin utsikt over grønne enget i Gascogne. Følg ”løgnerens sti”, men tro ikke på noe eller noe! Hvert år den første søndagen i august kommer folk langveis fra utkledd i middelalderantrekk og forteller løgnehistorier. Den, som forteller den største løgnehistorien, kåres som løgnerkonge og bæres rundt i byens gater på en trone. Det sies, at man ikke ser noen kvinner, fordi de alle sammen har blitt forvandlet til gjeiter. 2,5 km fra havnen kan man besøke Château Le Courréjot for å smake/kjøpe Armagnac. Det beste stedet å få en drink er nok ved kaien – her har de også prøver på Armagnac fra området. På restaurant Le Phare i sentrum serveres raffinerte, tradisjonelle retter. I Moncrabeau finner du også en kjøpmann og en baker. Ved ankomst til Moncrabeau kan du legge til ved kaien.
Les mer

Condom - Aquitaine

Condom er en større og veldig vakker by. Gå ikke glipp av den enorme St. Pierre katedralen og det neo-gotiske klosteret ved siden av. Besøk også Armagnac-museet som utstiller kondomer gjennom historien. Det er marked onsdag og lørdag formiddag. Det ligger en vannpark med svømmebasseng ca. 1 km fra havnen, samt en golfbane ca. 19 km derifra. Besøk eventuelt Chateau Monluc ca. 9 km fra byen, hvor du kan smake den berømte Pousse-Rapiere likøren. Armagnac-museet er absolutt også verdt et besøk. Museet har åpent hver dag unntatt tirsdager mellom klokken 10.00–12.00 og 15.00–18.00. Nyt en drink og eller smaking av Armagnac på Larresingle Papelroey og/eller spis middag på Les Jardin de la Baïse eller på Hotel Continental rett ved siden av havnekontoret. På Hotel Continental kan man spise både ute og inne, og kjøkkenet er typisk Gascogne-spesialiteter og storfekjøtt. I byen finner du flere supermarkeder og mange butikker, kafeer og spesialforretninger. Ved ankomst: Legg til ved havnekontoret hvor du har adgang til strøm og vann.
Les mer

Agen - Aquitaine

Agen - byen er hovedstaden i Aquitaine og hjemmet til svisker. Byen er berømt for svisker - prøv dem med fyll, i sjokolade m.m. Besøk gamlebyen med sine romanske kirker og gå gjennom byens trange gater og restene av bymuren. Det er fantastisk utsikt fra akvedukten langs Garonne-elven. Det er stort lokalt marked hver dag i byen, samt et friluftsbad til offentlig benyttelse. Besøk kunstmuseet med malerier av bl.a. Goya. I juli og august er det gratis konserter på Place de la Marie. Besøk Walibi vann- og opplevelsespark 5 km fra byen. I juli og august går det buss derut fra stasjonen. Det er flere matbutikker og gode forretninger i denne store byen. Legg til i havnen og henven dere til havnemesteren – det koster penger å overnatte, men er det også mange severdigheter å besøke.
Les mer

Valence D'agen - Aquitaine

Valence d'Agen er en bastide-byen bygget av rød murstein. Det anbefales å besøke Notre Dame-kirken og byens vakre hager.
Les mer

Moissac - Aquitaine

Moissac ligger flott ved kanalen, som flyter gjennom byens sentrum. Moissac ligger på pilgrimsruten til St. Jaques de Compostella. Man kan få en guidet rundtur i byen. Byen er berømt for Benediktiner-klosteret sitt bygget ml. 628–648 - arkitekturen er blant den fineste romanske arkitekturen i regionen. Gå en tur langs elvebredden, og se hvordan elva adskillige ganger har oversvømt selve byen, men har skånet klosteret. Det er lokalt marked lørdager og søndager. Nærmeste friluftsbad ligger i Cacor. Man kan seile et kort stykke på elva Tarn, men med største forsiktighet og ved å følge avmerkningene nøye. Alternativt kan man nyte utsikten til elva, når kanalen krysser Tarn-elva. Det er flere supermarkeder i byen. Ved ankomst kan du legge til ved kaien på høyre eller venstre side. Det er toalett og bad ved havnekontoret.
Les mer

Montech - Aquitaine

Montech - her er mange muligheter for fotturer langs Canal des Deux Mers-bredder. Den gamle byen er bygget med den typiske røde stein og delvis bindingsverk. Det er en kirke fra det 15. århundre med 17 bjeller og et vakkert orgel. De mer aktive kan besøke Foretd´Agre hvor man klatrer gjennom trær og taustiger; åpent hver dag i juli og august, ellers i helgene (3,5 km fra Montech). Opplev ”vannheisen” i action – den er konstrueret slik at større båter kan unngå flere sluser. Det er markedsdag i byen hver torsdag formiddag. Vil du heller ut å spise, kan du få en klassisk, fransk middag servert på La Saison d'Eclusier, med gourmetmenyer i helgene og en ny meny hver dag. Legg til i havnen, hvor det også er adgang til strøm og vann.
Les mer

Buzet - Aquitaine

Buzet er en by med utrolig gode restauranter og vinslott med gratis vinsmaking. Her er det marked hver fredag formiddag. Det avholdes også en stor vinfestival hver august. Prøv en eller flere av følgende restauranter:Restaurant Au Bord de l'Eau på havnefronten: hyggelig atmosfære, åpent hver dag, anbefales for deres salater, grillretter og isdesserter. Le Vigneron i hovedgaten: autentisk fransk atmosfære med et bra fransk kjøkken, åpent hver dag untatt søndag kveld og mandag. Le Goujoni, Buzet by; moderne atmosfære og kjøkken med lokale spesialiteter, stengt tirsdag og onsdag.Du finner en matbutikk i hovedgaten. Fortøy i havnen hvor det er adgang til vann og strøm.
Les mer

Vianne - Aquitaine

Vianne - En bastideby fra det 12. århundre med en romansk kirke og 1 km intakt bymur. Besøk kirken og den berømte glass studio som ble grunnlagt i 1928. Vianne er den eneste byen med en "pikenavn". Hvis du står utenfor tobakkiosken, kan du se alle fire vakttårn på samme tid. Det er et marked på kvelden på fredager i juni og juli.
Les mer

Montauban - Aquitaine

Montauban - en godt bevart by med en bro fra det 14. århundre og en kirke fra det 13. århundre. Besøk rosehagen med mer enn 12 000 varianter. Det er et marked lørdag morgen og onsdag. Det er både innendørs og utendørs svømmebasseng og en 9 hulls golfbane nord for byen. I byen finner du flere gallerier som er verdt et besøk. Det er mange teatre og gallerier, hvorav mange er verdt et besøk. På Place Nationale er det mange kaféer som frister med en aperitif. Det er også mange restauranter i forskellige prisklasser. F.eks. restaurant Le Lion d'Or; 22 Avenue de Mayenne som serverer mat tilberedt av friske lokale produkter; La Mareyeur; 100 Av Nègrepelisse, som har fisk som spesialitet; Restaurant La Cuisine d'Alain; 29 Ave Roger Salengro for en gastronomisk og elegant middag med forfinet kreativitet. Legg til ved den venstre bredden, hvor man har adgang til vann og strøm på kaien.
Les mer

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat Base i Aquitaine - Le Mas D'Agenais er en gammel romerske by og full av historie. Stopp ved Saint-Jacques de Compostelle veikryss, et område som har spilt en stor rolle i landets historiske forandring.
Les mer

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols base i Buzet-sur-Baise
Les mer

Agen (Locaboat)

Locaboat base - base med god tilgang til restauranter og i nærheten av flyplassen.
Les mer

Valence-sur-Baise (Locaboat)

Locaboat base - base med muligheter for å handle og finne en restaurant.
Les mer

Castelsarrasin (Le Boat)

Le Boat base - i vakre Castelsarrasin i Aquitaine.
Les mer

Kanalkartbok over kanaler i Aquitaine

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot

Denne kanalboken kan hjelpe deg med å planlegge seilturen din i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiske sluser og de er ikke like trafikkert som i Canal du Midi. Det er veldig lett å seile i området og langs hele kanalen kan du sykle på en liten sykkelsti ved siden av. Som hjelp til ruteplanlegging inneholder kanalkartet en distanse-/ time-tabell og en oversikt over sluser mellom byene langs vannvegene. De fleste sluser er mekaniske og må aktiveres fra båten, mens andre aktiveres med et smart Card. Noen sluser, spesielt ved overgangen fra kanal til elv har en slusemester. Noen steder langs elven er det bøyer til markering av seilruten. Det er noen slusekjeder i området, og hvis man er kommet inn i en sånn kjede blir man nødt til å fortsette til man er ute igjen. Man seiler i et vindistrikt og de fleste kjenner Bordeuxvinene, men her finnes det også flere av de mindre kjente viner med veldig god kvalitet (se vinkart i boken). Ved slusen ved Nicole kan man med assistanse fra en profesjonell førerbåt komme til elven Lot. For seiling på Lot elven kan du kikke i kanalkartbok nummer 5. Boka inneholder beskrivelser på engelsk, tysk og fransk og er rikt illustrert med bilder. Boka finnes ombord i båten, men det er mange som bestiller den på forhånd til forberedelse til båtferien og som en scrapbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok med din reise!