Kanalbåtferie i Aquitaine

Landskapet i franske Aquitaine har inspirert kunstnere gjennom flere århundrer. Skråninger med vinstokker og plommeplantasjer vitner om et område med overflod. Den luksuriøse fois gras, trøfler, vill sopp og ikke minst Bordeux’s røde viner er bare et eksempel på regionens berømte spesialiteter.

 

Turen til Aquitaine

Fra Bordeux er det et tog til Marmande som tar ca.1 time. Herfra kan man ta en taxi de resterende 14 km til Le Mas-d'Agenais. Fra flyplassen i Bordeux går det en shuttlebuss gjennom sentrum og ned til togstasjonen. Bussen kjører 7 dager i uken og turen tar vel 45 minutter.

Muligheter for seiling

  • Man kan seile ut fra 4 båtbaser, hvor man kan velge å selge enveis eller tur-retur. Ta en titt på utgangshavnene under kartet på denne siden og se på plasseringen i området.
  • Avhengig av vannstanden i Garonne elven kan det være mulig å krysse over til elven Lot, men bare mot gebyr og ved hjelp av en båt som drar deg gjennom passasjen.
  • I perioder med for høy eller lav vannstand kan seilområdet være avgrenset.
  • Området er godt for både kanal- og elveseilas.

Castets en Dorthe - Aquitaine

Castets en Dorthe - besøk Chateau du Hamel og den romanske kirken fra det 12. århundre og de terrasseformede hagene. Nyt panoramautsikt over Garonnedalen og hvert år i slutten av august kan du se fyrverkeri fra utsiktspunktet. Legg til ved kaien - der finner du restauranten La Ba'amba ved havnkontoret.  
Les mer

Meilhan Sur Garonne - Aquitaine

Besøk kapellet fra det 12. århundre og den gallo-romanske festningen. Markedet er åpent tirsdag og fredag morgen. I byen er en matbutikk, en kiosk, et bakeri og en frisør.
Les mer

Le Mas D'agenais - Aquitaine

Le Mas D'agenais - liten landsby med mange butikker og en bank. Besøk dmarkedet fra det 17. århundre og kirken fra det 11. århundre med et maleri av Rembrandt. Det er et offentlig svømmebasseng, som er åpent i juli og august.
Les mer

Damazan - Aquitaine

Damazan - besøk det vakre overdekkede marked fra det 14. århundre -  det et lokalt markedsdag på tirsdag morgen. Besøk Restaurant le Midi i sentrum av byen, som har en typisk fransk atmosfære. Det er gratis å legge til, men hvis du ønsker landstrøm og vann du må betale.
Les mer

Serignac Sur Garonne - Aquitaine

Serignac Sur Garonne - En koselig landsby med bindingsverkshus og en uvanlig kirke med en åtte-sidig tårn fra det 12. århundre.
Les mer

Lavardac - Aquitaine

Lavardac - nær Barbaste (4 km) med en romersk bro og det gamle vannmølle med fire tårn (hvert tårn er annerledes og designet til ære for kong Henrik IVs fire døtre). I Lavardac spilles boccia hver kveld, og det er et marked på onsdag morgen.
Les mer

Nérac - Aquitaine

Nerac - den vakreste byen i regionen Aquitaine. Besøk kirkene i St. Nicolas og Notre Dame og Henrik IV'slot.
Les mer

Moncrabeau - Aquitaine

Moncrabeau er en typisk regional fransk landsby med gamle steinhus, trange gater og blomster overalt og fin utsikt over grønne åkrer og enger i Gascogne.
Les mer

Condom - Aquitaine

Condom er en større og veldig vakker by. Gå ikke glipp av den enorme St. Pierre katedralen og det neo-gotiske klosteret ved siden av. Besøk også Armagnac-museet som utstiller kondomer gjennom historien. Det er marked onsdag og lørdag formiddag. Det ligger en vannpark med svømmebasseng ca. 1 km fra havnen, samt en golfbane ca. 19 km derifra. Besøk eventuelt Chateau Monluc ca. 9 km fra byen, hvor du kan smake den berømte Pousse-Rapiere likøren. Armagnac-museet er absolutt også verdt et besøk. Museet har åpent hver dag unntatt tirsdager mellom klokken 10.00–12.00 og 15.00–18.00. Nyt en drink og eller smaking av Armagnac på Larresingle Papelroey og/eller spis middag på Les Jardin de la Baïse eller på Hotel Continental rett ved siden av havnekontoret. På Hotel Continental kan man spise både ute og inne, og kjøkkenet er typisk Gascogne-spesialiteter og storfekjøtt. I byen finner du flere supermarkeder og mange butikker, kafeer og spesialforretninger. Ved ankomst: Legg til ved havnekontoret hvor du har adgang til strøm og vann.
Les mer

Agen - Aquitaine

Agen - byen er hovedstaden i Aquitaine og hjemmet til svisker. Byen er berømt for svisker - prøv dem med fyll, i sjokolade m.m. Besøk gamlebyen med sine romanske kirker og gå gjennom byens trange gater og restene av bymuren. Det er fantastisk utsikt fra akvedukten langs Garonne-elven. Det er stort lokalt marked hver dag i byen, samt et friluftsbad til offentlig benyttelse. Besøk kunstmuseet med malerier av bl.a. Goya. I juli og august er det gratis konserter på Place de la Marie. Besøk Walibi vann- og opplevelsespark 5 km fra byen. I juli og august går det buss derut fra stasjonen. Det er flere matbutikker og gode forretninger i denne store byen. Legg til i havnen og henven dere til havnemesteren – det koster penger å overnatte, men er det også mange severdigheter å besøke.
Les mer

Valence D'agen - Aquitaine

Valence d'Agen er en bastide-byen bygget av rød murstein. Det anbefales å besøke Notre Dame-kirken og byens vakre hager.
Les mer

Moissac - Aquitaine

Moissac har en veldig vakker kanal som renner gjennom sentrum av byen. Moissac er på pilegrimsruten til St Jacques de Compostella. Du kan få en guidet rundtur i byen. Byen er kjent for sin benediktinerkloster bygget i 628.
Les mer

Castelsarrasin - Aquitaine

Besøk kirken St. Savior fra det 12. århundre med det bemerkelsesverdige orgel og inventar. Lamothe Cadillac, grunnleggeren av byen Detroit, bodde i byen mellom 1702-1730. Den kjente bilen Cadillac er oppkalt etter ham. Besøk huset hans i St. Nicolar de la Grave 3 km fra PK 69 før Moissac. Det er marked i byen torsdag og lørdag formiddag. Ta en sykkeltur til Belleperche-klosteret, 6 km fra Castelsarrasin og 12 km fra Moissac. Åpent hver dag i sommermånedene unntatt mandager. Klosteret er vakkert satt i stand igjen, og var et av de rikeste cistercienserklostrene i det sydvestlige Frankrike. I byen er det flere supermarkeder og andre butikker. Fortøy på høyre eller venstre bredde; toalett og dusj, strøm og vann finner du ved havnekontoret.
Les mer

Montech - Aquitaine

Montech - her er mange muligheter for fotturer langs Canal des Deux Mers-bredder. Den gamle byen er bygget med den typiske røde stein og delvis bindingsverk. Det er en kirke fra det 15. århundre med 17 bjeller og et vakkert orgel.
Les mer

Buzet - Aquitaine

Buzet er en by med utrolig gode restauranter og vinslott med gratis vinsmaking. Her er det marked hver fredag formiddag. Det avholdes også en stor vinfestival hver august. Prøv en eller flere av følgende restauranter: Restaurant Au Bord de l'Eau på havnefronten: hyggelig atmosfære, åpent hver dag, anbefales for deres salater, grillretter og isdesserter. Le Vigneron i hovedgaten: autentisk fransk atmosfære med et bra fransk kjøkken, åpent hver dag untatt søndag kveld og mandag. Le Goujoni, Buzet by; moderne atmosfære og kjøkken med lokale spesialiteter, stengt tirsdag og onsdag. Du finner en matbutikk i hovedgaten. Fortøy i havnen hvor det er adgang til vann og strøm.
Les mer

Vianne - Aquitaine

Vianne - En bastideby fra det 12. århundre med en romansk kirke og 1 km intakt bymur. Besøk kirken og den berømte glass studio som ble grunnlagt i 1928. Vianne er den eneste byen med en "pikenavn". Hvis du står utenfor tobakkiosken, kan du se alle fire vakttårn på samme tid. Det er et marked på kvelden på fredager i juni og juli.
Les mer

Montauban - Aquitaine

Montauban - en godt bevart by med en bro fra det 14. århundre og en kirke fra det 13. århundre Besøk rosehagen med mer enn 12.000 varianter. Det er et marked på lørdag morgen og onsdag. Det er både innendørs og utendørs svømmebasseng og en 9 hulls golfbane nord for byen. I byen finner du flere gallerier som er verdt et besøk. Det er mange teatre og gallerier, hvorav mange er verdt et besøk.
Les mer

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat Base i Aquitaine - Le Mas D'Agenais er en gammel romerske by og full av historie. Stopp ved Saint-Jacques de Compostelle veikryss, et område som har spilt en stor rolle i landets historiske forandring.
Les mer

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols base i Buzet-sur-Baise
Les mer

Buzet-sur-Baïse (Locaboat)

Locaboats base Buzet-sur-Baïse i Aquitaine
Les mer

Kanalkartbok over kanaler i Aquitaine

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot

Denne kanalboken kan hjelpe deg med å planlegge seilturen din i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiske sluser og de er ikke like trafikkert som i Canal du Midi. Det er veldig lett å seile i området og langs hele kanalen kan du sykle på en liten sykkelsti ved siden av. Som hjelp til ruteplanlegging inneholder kanalkartet en distanse-/ time-tabell og en oversikt over sluser mellom byene langs vannvegene. De fleste sluser er mekaniske og må aktiveres fra båten, mens andre aktiveres med et smart Card. Noen sluser, spesielt ved overgangen fra kanal til elv har en slusemester. Noen steder langs elven er det bøyer til markering av seilruten. Det er noen slusekjeder i området, og hvis man er kommet inn i en sånn kjede blir man nødt til å fortsette til man er ute igjen. Man seiler i et vindistrikt og de fleste kjenner Bordeuxvinene, men her finnes det også flere av de mindre kjente viner med veldig god kvalitet (se vinkart i boken). Ved slusen ved Nicole kan man med assistanse fra en profesjonell førerbåt komme til elven Lot. For seiling på Lot elven kan du kikke i kanalkartbok nummer 5. Boka inneholder beskrivelser på engelsk, tysk og fransk og er rikt illustrert med bilder. Boka finnes ombord i båten, men det er mange som bestiller den på forhånd til forberedelse til båtferien og som en scrapbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64