Kanalbåtferie i Tyskland

Søk etter båten din

 

Velkommen til Tyskland

Nyt Tysklands vakre innsjølandskap i Mecklenburg eller Brandenburg/Potsdam-området i nærheten av Berlin.

Mecklenburg

Nordøst i Tyskland ligger et fantastisk nettverk med hundrevis av innsjøer, elver og kanaler spredt over idyllisk landskap. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vann, som er populært både for familier på elvebåtferier og for seil-entusiaster. De vakre slottene Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk plassert nede ved kysten, og middelalderbyene med bindingsverkshus og brostein fyller bildet i dette spennende naturområdet. Seil for eksempel mot Müritzsee, Tysklands største innsjø. Her er det masse aktivitet med kanopadling, seiling, fiske og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en kald øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange koselige og historiske byene. For fiskeren er Müritzsee et sant paradis med mer enn 50 fiskearter, inkludert sander, abbor og karpe. Ta barna med på Müritzeum-museet.

Brandenburg

Her er nesten en tredjedel av området utpekt som naturreservater. Her finner du ikke mindre enn 15 beskyttede naturområder! Spreewald nasjonalpark er et eldorado av flora og fauna med store hjorteflokker i de store skogene. De mange båtbroene er det perfekte stoppestedet for piknik, fottur eller sykkeltur. Potsdam, som er ditt utgangspunkt i Brandenburg, er en viktig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøk kirker og museer, det imponerende og fargerike Sanssouci-slottet, eller gå på shopping i det spesielle nederlandske kvartalet. Opplev den fantastiske byen Berlin med utallige festivaler og monumenter som Reichstag og Brandenburger Tor.

 

Elvebåte i Tyskland

Utforsk seilområdene i Tyskland

I Tyskland er det to spennende områder. Les mer nedenfor.

Elvebåte i Mecklenburg

Mecklenburg

Nyt en avslappende båtferie på noen av de mer enn 1000 innsjøene du finner i Mecklenburg. Dra på piknik langs bredden, besøk noen av de gamle borgene og slottene, eller bare slapp av om bord på båten.

Høydepunkter i Mecklenburg: 

 • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
 • Müritzsee - for flott seiling, svømming og vannsport, samt sykkelturer i naturen
 • Akvariet i Waren
 • Havnepromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau
 • Den botaniske hagen i Granzow ved Mirow som er blant Tysklands eldste
 • Slottskirken i Neustrelitz
 • Rådhuset i Templin
Kart over Mecklenburg
Elvebåt på sø i Brandenburg

Brandenburg

På en elvebåtferie langs de mer enn 30 000 km vannvei i Brandenburg kan du få kultur, natur, avslapning og storbyferie på en og samme tid, når du seiler ut fra Potsdam bare 30 km sørvest for Berlin.

Høydepunkter i Brandenburg: 

 • Fantastisk dyreliv og fugleliv i Spreewald nasjonalpark, som er på UNESCOs verdensarvliste
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Levende Berlin med dens mange attraktioner som eksempelvis futuristiske Potsdamer Platz og berømte Brandenburger Tor
 • Gotisk middelalder-arkitektur i Brandenburg an der Havel
 • Vannsport på Templiner See ved Caputh
 • Blomsterbyen Werder på en liten øy i Havel
Kart over Brandenburg

Praktisk informasjon om seiling i Tyskland

Her kan du lese om praktisk informasjon som er god å vite når du skal på kanalbåtferie i Tyskland

Sluser

Slusene i Mecklenburg og Brandenburg er enten helt automatiske og bemannet eller automatiske med selvbetjening. Slusene er gratis å benytte.

Legge for anker over natten?

Det er forbudt å overnatte langs kanalene i Tyskland. I stedet kan man godt kaste anker i innsjøene, eller betale et mindre beløp for å overnatte i en marina med diverse fasiliteter.

Seileområdet

De to seileområdene egner seg godt for begynnere. Det kan imidlertid være en del trafikk i visse områder, og hvis man seiler på de store innsjøene (f.eks. Müritzsee), må man være oppmerksom når det blåser.

Kreves det båtførerbevis?

I Mecklenburg (ned til Liebenswalde) kan man seile uten bevis. Ved seiling sør for dette må man som minimum ha et ICC-godkjent speedbåtsertifikat. Beviset sendes på forhånd før ankomst til basen, og et midlertidig tysk båtførerbevis utstedes.

Obligatorisk teoriundervisning

I Tyskland avholdes det på ankomstdagen en obligatorisk teoriundervisning på basene. Undervisningen varer ca. 2 timer, deretter gjennomføres det praktisk instruksjon om bord på den leide båten. Her prøver man også å fortøye og å seile gjennom en sluse. Denne undervisningen foregår før selve leieperioden. Hvis man har et ICC-godkjent båtførerbevis, er det mulig at man kan få fritak for deltagelse i teoriundervisningen. Mange velger imidlertid å delta uansett, for det er en fin introduksjon til seiling i Tyskland.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664