Cookies

Tyskland

Tyskland

Kanalferie i Tyskland

Tyskland byr på to seilområder - Det vakre sjølandskapet i Mecklenburg og Brandenburg/Potsdam-området nær Berlin.

Mecklenburg - beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne - er et storslått nettverk av flere hundre sjøer, elver og kanaler spredt over idylliske landskaper. Et stort fritidsområde med ren luft og klart vann og like populært for familien på en ukes kanalbåtferie, som for seilsportsentusiaster. Slott ligger idyllisk til ved sjøbredden, hvor middelalderlige landsbyer med bindingsverkshus og toppede brostein fullender bildet av dette spennende naturområdet. Müritz-See er Tysklands største sjø, og her er det livlig aktivitet med kanoseilas, seilsport, fisking og mange andre aktiviteter. Her kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en forfriskende øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange hyggelige historiske byene. For lystfiskeren er Mütitz-sjøen et sant paradis med mer enn 50 fiskearter f.eks. gjørs, abbor og karper. Slottene i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger pent til ved sjøbredden med sine frodige parker. Ta barna med til Müritz Museum og Aquarium, og i parken kan man lære alt om biavl.

Brandenburg - her er nesten en tredjedel av området utnevnt til naturreservater. Det er faktisk 15 beskyttede områder som vrimler med dyreliv og flere hundre sjøer spekket med middelalderborger- og byer. Nasjonalparken Spreewald er et eldorado av flora og fauna med store flokker av hjortevilt i de store skogene. De mange båtbroene utgjør perfekte stopp for en piknik, vandreturer og sykkelturer. Potsdam, der kanalferien kan starte, er en viktig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøk kirker og museer, det imponerende og fargerike Sansoussi slott, eller ta en shoppingtur i det spesielle hollandske kvarteret. Opplev den fantastiske byen Berlin med de utallige festivalene, museer og monumenter som den nye Reichstag og Brandenburger Tor.

Høydepunkter for kanalbåtferie i Mecklenburg-Brandenburg

 • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
 • Müritz See - for en fantastisk seilas, svømmeturer og vannsportsaktiviteter, samt sykkelturer i naturen
 • Aquariet i Waren
 • Havnepromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau
 • Fantastisk dyre- og fugleliv i Spreewald naturreservat - er på UNESCOs verdensarvliste
 • Middelalderbyer i Brandenburg
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Berlins fantastiske arkitekturforyngelse; de historiske bygningene og monumentene
 • Kejser Wilhelm minnekirke i Berlin
 • Strendene ved Werder

Gode råd og tips til din kanalferie i Tyskland

Slusene i Mecklenburg og Brandenburg er fullautomatiske med bemanning eller automatiske med selvbetjening. Slusene er gratis å bruke. Det er forbudt å overnatte langs kanalene i Tyskland. I stedet må man gjerne kaste anker i sjøene eller betale et mindre beløp for å overnatte i en marina med diverse fasiliteter. Seilasen i områdene er forholdsvis god for nybegynnere. Det kan være noe trafikk i visse områder og man skal være oppmerksom på om det blåser opp når man seiler på de store sjøene f.eks. Müritz-sjøen.

I Mecklenburg kan man leie kanalbåt og seile uten bevis. Sørover ved seilas i Brandenburg må man ha minimum et speedbådsbevis (ICC godkjent bevis). Beviset sendes på forhånd til basen og et tysk midlertidig bevis utstedes.

På ankomstdagen holdes det en teoretisk undervisning på basene som varer i ca. 2 timer - og så en praktisk instruksjon ombord på den leide båten. Her prøver man også å fortøye og seile gjennom en sluse. Denne undervisningen er ikke en del av leieperioden.

Søk etter ledige båter & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat er den båtoperatøren som har det største utvalget av kanalbåter og utgangsbaser i verden. Med mer enn 40 baser fordelt i 8 europeiske land og med mer enn 40 års erfaring, kan Le Boat sammen med Seatravel tilby den vidunderlige ferien til fulle. Kanalbåtene kan leies i Frankrike, Italia, Tyskland, England, Irland, Skottland, Belgia og Nederland.
Les mer
Nicols

Nicols

Nicols' flåte består av nesten 500 kanalbåter og er fordelt på 21 baser: 18 i Frankrike, to i Tyskland og en i Portugal. De har 5 forskjellige serier av båtmodeller til en kanalbåtferie.
Les mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboat sin spesielle og nostalgiske flåte kan du dra på en kanalbåtferie i Frankrike, Tyskland, Nederland, Italia, Irland og Polen. De har 400 Penichetter fordelt på 30 baser i landene og har eksistert i over 35 år.
Les mer

Loading...