Send reiseforespørsel
X
Skal ditt neste reiseeventyr være en ferie på en av Europas elver? Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 

Tyskland

Les mer om fordelene med Seatravel

Kanalferie i Tyskland

Velkommen til Tyskland, som kan by på to fine seilområder: den vakre badebyen Mecklenburg og Brandenburg/Potsdam-området i nærheten av Berlin.

Mecklenburg

Nordøst i Tyskland ligger et fantastisk nettverk av hundrevis av innsjøer, elver og kanaler spredt over idyllisk landskap. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vann, som er populært både for familier på elvebåtferier og for seil-entusiaster. De vakre slottene Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk plassert nede ved kysten, og middelalderbyene med bindingsverkshus og brostein fyller bildet i dette spennende naturområdet. Seil for eksempel mot Müritzsee, Tysklands største innsjø. Her er det masse aktivitet med kanopadling, seiling, fiske og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en kald øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange koselige og historiske byene. For fiskeren er Müritzsee et sant paradis med mer enn 50 fiskearter, inkludert sander, abbor og karpe. Ta barna med på Müritzeum-museet.

Brandenburg

Her er nesten en tredjedel av området utpekt som naturreservater. Her finner du ikke mindre enn 15 beskyttede naturområder! Spreewald nasjonalpark er et eldorado av flora og fauna med store hjorteflokker i de store skogene. De mange båtbroene er det perfekte stoppestedet for piknik, fottur eller sykkeltur. Potsdam, som er ditt utgangspunkt i Brandenburg, er en viktig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøk kirker og museer, det imponerende og fargerike Sanssouci-slottet, eller gå på shopping i det spesielle nederlandske kvartalet. Opplev den fantastiske byen Berlin med utallige festivaler og monumenter som Reichstag og Brandenburger Tor.

Høydepunkter

  • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
  • Müritzsee - for flott seiling, svømming og vannsport, samt sykkelturer i natuen.
  • Akvariet i Waren
  • Havnepromenaden i Röbel
  • Skulpturmuseet i Plau
  • Fantastisk dyreliv og fugleliv i Spreewald nasjonalpark, som er på UNESCOs verdensarvliste
  • Sanssouci-slottet i Potsdam
  • Berlins historiske bygninger og monumenter
  • Strendene i Werder

Gode råd og tips

Slusene i Mecklenburg og Brandenburg er automatiske, enten med eller uten selvbetjening. Slusene er gratis å bruke. Det er forbudt å overnatte langs kanalene i Tyskland. I stedet kan du ligge for anker i innsjøene, eller betale et mindre beløp for å overnatte i en marina med diverse fasiliteter. Seiling i området er godt egnet for nybegynnere. Det kan imidlertid være litt trafikk i noen områder, og du bør være oppmerksom på om det blåser opp når du seiler på de store innsjøene (f.eks. Müritzsee).

I Mecklenburg og ned til Liebenswalde kan du seile uten bevis. Når du seiler lenger sør herfra, kreves det et sertifikat for fartsbåter (ICC godkjent). Beviset sendes på forhånd til basen og et midlertidig tysk seilerbevis utstedes.  

På ankomstdagen, vil det være teoriundervisning på basene. Undervisningen varer ca. 2 timer, hvor det etterpå er praktisk veiledning ombord på den leide båten. Her får man også prøvd å legge til og å seile gjennom en sluse. Denne undervisningen er ikke en del av leieperioden.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664