Kanalbåtferie i Tyskland

Søk etter båten din

 

Velkommen til Tyskland

Mecklenburg

Nordøst i Tyskland ligger et fantastisk nettverk av hundrevis av innsjøer, elver og kanaler spredt over idyllisk landskap. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vann, som er populært både for familier på elvebåtferier og for seil-entusiaster. De vakre slottene Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk plassert nede ved kysten, og middelalderbyene med bindingsverkshus og brostein fyller bildet i dette spennende naturområdet. Seil for eksempel mot Müritzsee, Tysklands største innsjø. Her er det masse aktivitet med kanopadling, seiling, fiske og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en kald øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange koselige og historiske byene. For fiskeren er Müritzsee et sant paradis med mer enn 50 fiskearter, inkludert sander, abbor og karpe. Ta barna med på Müritzeum-museet.

Brandenburg

Her er nesten en tredjedel av området utpekt som naturreservater. Her finner du ikke mindre enn 15 beskyttede naturområder! Spreewald nasjonalpark er et eldorado av flora og fauna med store hjorteflokker i de store skogene. De mange båtbroene er det perfekte stoppestedet for piknik, fottur eller sykkeltur. Potsdam, som er ditt utgangspunkt i Brandenburg, er en viktig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøk kirker og museer, det imponerende og fargerike Sanssouci-slottet, eller gå på shopping i det spesielle nederlandske kvartalet. Opplev den fantastiske byen Berlin med utallige festivaler og monumenter som Reichstag og Brandenburger Tor.

 

Utforsk seilområdene i Tyskland

I Tyskland er det to spennende områder. Les mer nedenfor.

Mecklenburg

I Mecklenburg kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en kald øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange koselige og historiske byene.

Høydepunkter: 

 • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
 • Müritzsee - for flott seiling, svømming og vannsport, samt sykkelturer i naturen
 • Akvariet i Waren
 • Havnepromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau

Brandenburg

Oplev den fantastiske by Berlin med de utallige festivaler og monumenter såsom Rigsdagsbygningen (Reichstag) og Brandenburger Tor.

Høydepunkter: 

 • Fantastisk dyreliv og fugleliv i Spreewald nasjonalpark, som er på UNESCOs verdensarvliste
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Berlin

Om kanalbåtferie i Tyskland - Praktiske tips

Mecklenburg og Brandenburg er en flott natur-og friluftsområdemed rikt dyreliv av hjort og fuglevilt . Det er mange sykkel-og tursti, kanoer og seilbåter. Vakre gamle spa-byene, staselige boliger og eiendommer – som er nydelig restaurert i gamle klassiske stilarter. Helt unikt for Mecklenburg er lange rader med vakre fiskerhus bygget i tre. Noen ganger kan man kjøpe nyrøkt fisk.

De større innsjøer

Innsjøene Plauer See og Müritz See må krysses ,der det er bøyer og under visse forhold. For eksempel må bære redningsvest , og innsjøer må ikke krysses når vindhastigheten er over 4 Beaufort.

Før seilingen skal der innhentes værmelding. Ring basen eller spør slusevakt.

Sluser

Slusene i Mecklenburg og Brandenburg er automatiske, enten med eller uten selvbetjening. Slusene er gratis å bruke. Det er forbudt å overnatte langs kanalene i Tyskland. I stedet kan du ligge for anker i innsjøene, eller betale et mindre beløp for å overnatte i en marina med diverse fasiliteter. Seiling i området er godt egnet for nybegynnere. Det kan imidlertid være litt trafikk i noen områder, og du bør være oppmerksom på om det blåser opp når du seiler på de store innsjøene (f.eks. Müritzsee).

I Mecklenburg og ned til Liebenswalde kan du seile uten bevis. Når du seiler lenger sør herfra, kreves det et sertifikat for fartsbåter (ICC godkjent). Beviset sendes på forhånd til basen og et midlertidig tysk seilerbevis utstedes.

På ankomstdagen, vil det være teoriundervisning på basene. Undervisningen varer ca. 2 timer, hvor det etterpå er praktisk veiledning ombord på den leide båten. Her får man også prøvd å legge til og å seile gjennom en sluse. Denne undervisningen er ikke en del av leieperioden.

Havneavgift

Hvis du ønsker å overnatte i en av de mange havner og marinaer rundt byene , koster det et gebyr på ca . € 1,5 per. båtmeter/lengde for en overnatting. Havnene er i sesong tett belagt, så kom ikke for sent.

Shopping

Supermarkeder og butikker i alle de store byene er vanligvis åpent hverdager og er vanligvis stengt på søndager . Spør på basen ved ankomst.

Naturelskere

UNESCO har tildelt naturreservat Spreewald i Brandenburg som den fineste for naturelskere. Turstier gjennom skoger , våtmarker og enger og rikt dyreliv trives her. Like spennende er Mürits National Park i Mecklenburg , hvor det er miles av sykkel-og turstier.

Vannsport

Seascape i Mecklenburg er en vann-lekeplass . En vannsportsferie er enormt populær. Du kan leie motorbåt for vannski , leie jet ski og windsurfing. I Brandenburg , kan du nyte vannsport på Werder.

"De tusen innsjøer " er riktig navn på dette området - det er innsjøer overalt - og fiske er især fint rundt Muritz innsjø . Du trenger fiskekort og en lisens for å fiske i Tyskland.

Historie og kulturarv

Slottet på Mirow og Rheinberg og Sanssouci slottet er unik. I Neustrelitz kan slappe av i de offentlige parker og beundre den gotiske kapellet og selvfølgelig nyte historiske besøk til monumenter, bygninger og museer i Berlin og Potsdam til dine historiske opplevelser.

Familier og barn

Bruk litt tid med barna i museet og Aquariet i Müritz. Ta med barna på en tur i den vakre Brandenburg Spreewald eller terrarium i Jabel i Mecklenburg . Se også . www.mueritz - fisch.de (bare på tysk ).

Gastronomi

Det er et stort utvalg av alt fra den enkle cafe til den fineste restauranten i behagelig avstand til vannveiene. Dere vil heller ikke ha problemer med å handle i velassorterte butikker Prøv røkt fisk: karpe , ørret og ål, og du kan kjøpe dem i de mange små røkeriene , drevet av lokale fiskere. Anbefalte restauranter:

 • Zum Yachthafen Furstenberg (tlf +49 3309 360830 )
 • Fischgaststatte zum Stolpsee Wesenberg (tlf +49 33 089 43 038 )
 • Det Seehof i Rheinberg (tlf +49 033 931 4030 ) 
 • Borchard sin Rookhus i Wesenberg (tlf +49 39 832 500 ) 
 • Det Müritzhof i Robel (tlf + 49 39931-51265 ) 
 • Hafenblick Mildenhall Berg (tlf +49 3307-310296 ) 
 • Das kleine Meer Waren (tlf 49 3991-6480 ) 
 • Windfang i Waren (tlf +49 3991-668465 )

Berlin

Byen, som for noen år siden var Europas største byggeplass, nå kastet sin stillas (nesten) til å bli forvandlet. Siden sommeren 1999, er Berlin Tysklands offisielle hovedstaden og byen kombinerer ultra moderne med gamle etablerte bygninger som Riksdagen med den nye glasskuppel, Brandenburger Tor og Museumsinsel. Med kanalbåt anbefales det å besøke Kreuzberg og Oranientor områderne. Fra din egen kanalbåt, kan du besøke noen av byens nabolag eksempelvis Charlottenburg og Kreuzberg på en ny måte. Berlin tilbyr mye og beleilig plassert og gratis fortøyringsplasser for 24 timer. I sentrum av byen bør du definitivt stoppe, fordi herfra er du bare noen få skritt fra Brandenburger Tor og Alexanderplatz TV-tårnet.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664