Velkommen til Tyskland

Nyt Tysklands vakre innsjølandskap i Mecklenburg.

Mecklenburg

Nordøst i Tyskland ligger et fantastisk nettverk med hundrevis av innsjøer, elver og kanaler spredt over idyllisk landskap. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vann, som er populært både for familier på elvebåtferier og for seil-entusiaster.

De vakre slottene Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk plassert nede ved kysten, og middelalderbyene med bindingsverkshus og brostein fyller bildet i dette spennende naturområdet.

Müritzsee

Seil for eksempel mot Müritzsee, Tysklands største innsjø. Her er det masse aktivitet med kanopadling, seiling, fiske og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan båtferien nytes i et rolig tempo, kun avbrutt av en kald øl og et godt måltid på en kafé i en av de mange koselige og historiske byene.

For fiskeren er Müritzsee et sant paradis med mer enn 50 fiskearter, inkludert sander, abbor og karpe. Ta barna med på Müritzeum-museet.

 

Elvebåte i Tyskland

Utforsk seilområdene i Tyskland

Praktisk informasjon om seiling i Tyskland

Her kan du lese om praktisk informasjon som er god å vite når du skal på kanalbåtferie i Tyskland

Sluser

Slusene i Mecklenburg og Brandenburg er enten helt automatiske og bemannet eller automatiske med selvbetjening. Slusene er gratis å benytte.

Legge for anker over natten?

Det er forbudt å overnatte langs kanalene i Tyskland. I stedet kan man godt kaste anker i innsjøene, eller betale et mindre beløp for å overnatte i en marina med diverse fasiliteter.

Seileområdet

De to seileområdene egner seg godt for begynnere. Det kan imidlertid være en del trafikk i visse områder, og hvis man seiler på de store innsjøene (f.eks. Müritzsee), må man være oppmerksom når det blåser.

Kreves det båtførerbevis?

I Mecklenburg (ned til Liebenswalde) kan man seile uten bevis. Ved seiling sør for dette må man som minimum ha et ICC-godkjent speedbåtsertifikat. Beviset sendes på forhånd før ankomst til basen, og et midlertidig tysk båtførerbevis utstedes.

Obligatorisk teoriundervisning

I Tyskland avholdes det på ankomstdagen en obligatorisk teoriundervisning på basene. Undervisningen varer ca. 2 timer, deretter gjennomføres det praktisk instruksjon om bord på den leide båten. Her prøver man også å fortøye og å seile gjennom en sluse. Denne undervisningen foregår før selve leieperioden. Hvis man har et ICC-godkjent båtførerbevis, er det mulig at man kan få fritak for deltagelse i teoriundervisningen. Mange velger imidlertid å delta uansett, for det er en fin introduksjon til seiling i Tyskland.