Birmingham - Mitt England & Wales

Birmingham var engang synonym med dårlig byplanlegging. I dag er byen Englands neststørste by og har travelt med å ryste den negative arven av seg. Med den industrielle bakgrunnen og det kaotiske veinettverket fremstår Birmingham kanskje ikke som en opplagt turistattraksjon – men her er masse forskjellige å gå på oppdagelse i, bl.a. fine museer, et spennende natteliv og noe av det beste innefor gastronomi i The Midlands-området. Nettopp med sin industrielle bakgrunn er Birmingham utover dette full av vakre kanaler. Byen har faktisk flere kanaler enn selveste Venezia! Birmingham byr på utrolig gode shoppingmuligheter - dra på oppdagelse i Jewellery Quarter i fine smykkebutikker, eller dra en tur forbi Bullring hvor du finner alle de kjente merkene. Hvis du trenger en pause, finner du et stort utvalg av tradisjonelle puber som uten tvil er verdt et besøk. 
Les mer

Bilder fra området - Birmingham

Bilder fra området - Birmingham
Les mer

Stoke-on-Trent

Ved elva Trent ligger byen Stoke. Eller skulle man kanskje si byene Stoke. For tilbake i 1910 inngikk byene Hanley, Stoke-on-Trent, Burslem, Tunstall, Longton og Fenton et forbund under navnet Stoke. Området vokste voldsomt i innbyggertall under industrialiseringen hvor keramikk var den største industrien. Faktisk var byen det primære sentrumet for keramikkindustrien i Storbritannia, og den historien lever fortsatt blant innbyggerne, som også kalles «Potters». Rundt omkring i de 6 bydelene kan du finne mange museer dedikert til historien om keramikkindustrien. Du kan også nyte en behagelig gåtur i noen av de mange kunstferdig utførte hagene og parkene. Hvis været byr på regn under båtferien er Stoke også en god by for innendørsaktiviteter som museumsbesøk eller kanskje du har mot på deg til å lage din egen keramikk.  
Les mer

Stafford

Midt i marsklandskapet rundt elva Sow kan du besøke byen Stafford som har navngitt området Staffordshire. Byen byr på mange interessante severdigheter. Du kan f.eks. ta en tur ut til borgen Stafford Castle, som i dag er en ruin etter en steinfestning, men som opprinnelig ble bygget i tre av normannerne på 1100-tallet. Inne i byen kan du også la øynene vandre bortover fasaden på et annet imponerende byggverk «The Ancient High House». Huset sies å være det største tilbakeværende tømmerhuset i England og stammer fra slutten av 1500-tallet. I dag huser det et museum hvor du kan bli klokere på husets historie. Fra basen i Gailey er det kun en kort seiltur til Stafford, hvor Victoria Parks fantastiske grønne arealer er utrolig innbydende for familier med yngre medlemmer før forfriskninger og et godt måltid kan inntas på en av byens mange hyggelige puber.  
Les mer

Worcester

Worcester er ikke bare hjemby for en av basene i Birmingham-området, men også en by det er verdt å bruke litt ekstra tid i enten før eller etter kanalbåtferien deres. På ethvert panorama over byen dominerer den imponerende domkirken Worcester Cathedral, hvor de flotte hvelvede kirkerommene kan ta pusten fra de fleste. For mange er Worcester gjerne forbundet med den berømte Worcestersausen som de to kjemikerne John Wheeley Lea og William Henry Perrins utviklet i byen på 1830-tallet. Den smakfulle sausen brukes i dag som krydder i alt fra Cæsar salat til den berømte Bloody Mary-drinken – den er også god i marinader, så kanskje du skulle ta en flaske med hjem fra Lea & Perrins-fabrikken? Fra basen i Worcester kan du seile videre ut i det vakre landskapet i det sentrale England hvor byer som Birmingham og Straford-upon-Avon er mulige mål for kanalbåtferien din.  
Les mer

Coventry

I løpet av middelalderen var Coventry en av de viktigste byene i hele Storbritannia, og byens sentrum ble betraktet som et historisk landemerke helt frem til 2. verdenskrig. Under krigen ble byen ramt utrolig hardt av Luftwaffes bombetokter og store deler av bykjernen ble så ødelagte at de ikke kunne gjenoppbygges. Derfor vil du på en tur gjennom byen se mange moderne bygninger. En av grunnene til at Luftwafe gikk etter Coventry var at byen var et viktig industrielt område for den britiske krigsinnsatsen. Også etter krigen fortsatte byen med å være viktig, spesielt for bilindustrien. Coventry er fortsatt hjemsted for hovedkvarteret til London EV Company. Du kjenner kanskje ikke til firmaet, men du kjenner garantert til det primære produktet deres: De berømte svarte taxiene i London.  
Les mer

Warwick

Som i mange andre byer i det sentrale England ble det bygget en borg i Warwick midt på 1100-tallet da William den første var på vei til Yorkshire for å nedkjempe et opprør. I byen kan du finne mange bygninger fra 1700- og 1800-tallet siden en stor brann herjet i den gamle bydelen i 1694. Warwick er også hjemby til en stor veddeløpsbane. Det er et opplagt sted å nyte solens stråler mens du og resten av selskapet nyter en av de helt store kulturopplevelsene. Hvis du er typen som kunne tenke deg å kjenne på golfbanens myke, grønne gress, bør du så absolutt ta turen forbi veddeløpsbanen. «Hvorfor?», tenker du gjerne. Det er fordi at du på det store grønne arealet som hestene suser rundt på kan gi deg i kast med en lekker 9-hulls golfbane. Du kan også ta en kjøretur på banens driving range.  
Les mer

Stoke Prior (Black Prince)

Black Prince base - Basen i Stoke Prior ligger i et vakkert område og er base for de som ønsker en mer aktiv elvebåt ferie - her er relativt mange låser og navigasjon ta deg ut på elvene Severn og Avon.
Les mer

Gailey (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Fra Gailey Wharf får du et variert seilområde med en fin blanding av landlige England og urban bykultur. Langs seileruten er det rikelig av muligheter til å finne familievennlige aktiviteter.
Les mer

Alvechurch (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Alvechurch Marina ligger i hjertet av et veldig mangfoldig kanalnettverk i Midlands, med flere ruter å velge mellom. I nærheten av marinaen finnes den imponerende 30 sluser lange Tardebigge Flight, som fører ned til Worcester og elven Severn, og på torget ligger den prisbelønte Weighbridge Pub, som serverer mat og veldig mange gode øl.
Les mer

Worcester (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Ligger ved Worcester, hvor Severn-elven renner gjennom. Hjemsted for Worcester-katedralen fra det 12. århundret, Royal Worcester Porcelain og fødested for komponisten Sir Edward Elgar.
Les mer

Kings Orchard Marina (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Kings Orchard Marina ligger i Staffordshire på Coventry Canal i et vakkert landlig gjemmested - en perfekt base.
Les mer

Springwood Haven (ABC Boat Hire)

Springwood Haven - Start fra Springwood Haven i fred og ro hvor du vil nyte utsikten over landskapet før du legger ut på reiser til vakre urbane landskap. Dette er et flott utgangspunkt for å utforske Ashby-kanalen.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64