Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Bilder fra området - Manchester

Bilder fra området - Manchester
Les mer

Wigan

Wigan, en spændende by med en stolt industriel fortid, findes et stykke vest for Manchester. Wigan har i lang tid været kendt som et kulmine-område. Den første mine blev grundlagt i 1450, og i storhedstiden var her 1000 miner indenfor en 5 kilometers radius af Wigans bymidte. I løbet af den industrielle revolution, resulterede Wigans formidable netværk af kanaler i et dramatisk økonomisk boom og derved en stor stigning i befolkningstallet. En af byens mest kendte lokationer er Wigan Pier, som er et vigtigt stop for handel på Leeds-Liverpool kanalen, der blev udødeliggjort af George Orwell i bogen ”The Road to Wigan Pier”. Bogen fokuserede især på de forfærdelige arbejds-og leveforhold for de, som arbejdede i kulminer i 1930´erne. Wigan Pier kan stadig besøges i dag. Idag er kulminerne væk og i løbet af de sidste par år er store områder, der tidligere bar præg af minedriften, blevet renset og forvandlet til moderne bebyggelser. Byen er derudover idag fyldt med smukke grønne områder.  Du skal endelig ikke tro at Wigan er en grå industriby – tværtimod er her blevet gjort en stor indsats for at modernisere byens udtryk – og her findes mange spændende attraktioner. Eksempler på attraktioner kunne være: Haydock Park Racecourse – Tag et par timer på væddeløbsbanen. Turnpike Gallery – Galleriet specialiserer sig i nutidig kunst fra hele verden. Trencherfield Mill Engine – Se en af de største damp-motorer, der nogensinde har drevet en mølle. Astley Green Colliery Museum - Besøg områdets sidste tilbageværende kulmine-struktur.
Les mer

Whitchurch - Mitt England & Wales

Whitchurch er en travel handelsby og den eldste bebodde samfunn i Shropshire. Byen ble opprinnelig grunnlagt av romerne, og et flott sted for å utforske Shropshire, Cheshire og North Wales. I Whitchurch Heritage Centre kan du oppleve JB Joyce - verdens eldste urmaker - etablert i 1690
Les mer

Barton Swing Aqueduct

Oldtidens 7 vidundere har gitt inspirasjon til mange samlinger av vidundere, og på de britiske vannveiene har man også laget en samling av de 7 vidundere. Disse er en samling av eksepsjonelle ingeniørbedrifter, og et av dem er Barton Swing Aqueduct. Denne akvedukten, som er den eneste vendbare i verden, leder Bridgewater Canal over Manchester Ship Canal. Dette mesterverket ble uttenkt av Sir Edward Leader Williams og åpnet helt tilbake i 1894. Siden har det sørget for at de mindre narrowboats på Bridgewater Canal har kunne passere den store kanalen som forbinder Manchester med havet. Det er ganske enkelt et must å ta turen over akvedukten når du er på kanalbåtferie i Manchester-området.  
Les mer

The Standedge Tunnel

En av de helt unike tingene du kan oppleve på en kanalbåtferie i Storbritannia er å seile gjennom de mange kanaltunnellene hvor du passerer under de mange bakkene som finnes i det britiske landskapet. Den eldste og lengste av disse er Standedge Tunnel som er nesten 5 km mellom Marsden og Diggle i det nordlige England. Som et av de 7 vidundrene på de britiske vannveiene er det en helt unik opplevelse når jorden åpner seg og nærmest sluker båten din. Heretter følger en tur gjennom bakkenes undergrunn ned til knappe 200m under overflaten før tunellen 5 km senere spytter både båt og besetning ut under den åpne himmelen igjen. Det tok nesten 17 år å bygge tunellen før den stod ferdig i 1811. Den ble brukt frem til 1944, hvor den stengte pga. forfall. I begynnelsen av dette årtusen lykkes det å restaurere og gjenåpne tunellen slik at turister i dag kan seile gjennom den underjordiske kanalen. Vær oppmerksom på at du må booke passasje gjennom tunellen på forhånd.
Les mer

Stoke-on-Trent

Ved elva Trent ligger byen Stoke. Eller skulle man kanskje si byene Stoke. For tilbake i 1910 inngikk byene Hanley, Stoke-on-Trent, Burslem, Tunstall, Longton og Fenton et forbund under navnet Stoke. Området vokste voldsomt i innbyggertall under industrialiseringen hvor keramikk var den største industrien. Faktisk var byen det primære sentrumet for keramikkindustrien i Storbritannia, og den historien lever fortsatt blant innbyggerne, som også kalles «Potters». Rundt omkring i de 6 bydelene kan du finne mange museer dedikert til historien om keramikkindustrien. Du kan også nyte en behagelig gåtur i noen av de mange kunstferdig utførte hagene og parkene. Hvis været byr på regn under båtferien er Stoke også en god by for innendørsaktiviteter som museumsbesøk eller kanskje du har mot på deg til å lage din egen keramikk.  
Les mer

Manchester - Mitt England & Wales

Kjent som Nord-Englands hovedstad, er Manchester en av Englands ledende byene - og var faktisk verdens første industrielle byen. Manchester, byen hvor Rolls møtte Royce, har klart å gjenskape seg selv det siste tiåret - og er i dag en spennende og levende by.
Les mer

Anderton Boat Lift

Også kjent som Kanalenes Katedral har Anderton Boat Lift siden 1875 heist og senket båter mellom elva Weaver og Trend and Mersey Canal. Det ekstraordinære byggverket er et av 7 vidundere på de britiske vannveiene, og akkurat som Barton Swing Aqueduct ble Anderton Boat Lift uttenkt av Sir Edward Leader Williams. Liften fungerte gjennom mer enn 100 år, frem til 1983 hvor man under et vedlikeholdsarbeid fant så omfattende korrosjon at man måtte stenge den. Sånn forble den i nesten 20 år, inntil man i 2002 lykkes med et omfattende restaureringsprosjekt, hvor man blant annet omla liftsystemet til å kjøre på hydraulikk i stedet for kabler. Anderton Boat Lift kan enkelt besøkes fra basen i Anderton, og det er så absolutt verdt å seile forbi.
Les mer

Chester - Midt England & Wales

Denne fantastiske byen ble bygget av romerne for å bedre kontrollere de innfødte stammene i Nord-Wales og Nord-England. Men byen ble plutselig forlatt da romerne dro avgårde igjen i det 5. århundre. Deretter overtok angelsaksene byen og på starten av det 10. århundre ble den forsterket av Aethelflead, datter av Alfred den Store. Byggestilen fra begge perioder er fortsatt tydelig å spore i byen. Chesters design følger den tradisjonelle romerske mønster - og romerne gamle beskyttelsesvegger kan i dag være utgangspunkt for en hyggelig spasertur rundt det gamle sentrum. Chester er full av gamle, vedlikeholdte bygninger. Den mest berømte av disse er et kompleks kjent som The Rows. The Rows er en serie av bygninger fra det 1200-tallet, bestående av gallerier og butikker på henholdsvis Watergate, Eastgate og Bridge Street. The Toy Museum samt Grosvenor Museum er også gode attraksjoner til et dagsbesøk i Chester.
Les mer

Anderton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Anderton Marina er en av ABCs nordligste baser i England, med tilgang til Cheshire, vakre Leeds, Liverpool Canal og Trent. Et lokalt særpreg er den nærliggende Anderton båtheis.
Les mer

Acton Bridge (Black Prince)

Black Prince - Like ved Northwich ligger Acton Bridge, som er et fantastisk utganspunkt for å utforske flere forskjellige spennende ruter i Storbritannia. 
Les mer