Bilder fra området - Cambridge

Bilder fra området - Cambridge
Les mer

Cambridge

Den østengelske byen Cambridge er verdenskjent for det store universitetet sitt som stammer helt tilbake fra 1209, hvilket gjør det til et av verdens eldste universiteter. Derfor er det ingen tvil om at hvis du drar på kanalbåtferie til Cambridge bør du sette god tid av til å besøke denne historiske institusjonen, hvor du også kan bli imponert av de mange bergtagende bygningene som utgjør universitetets campus. Byen er også kjent på sportsscenen, spesielt den store rivaliseringen innenfor roing med det like historiske universitetet Oxford. Derfor kan du også møtes Cambridge University roklubb når du seiler gjennom byen på elva Cam, hvor roklubben trener daglig til den årlige konkurransen i London. Cambridge er også hjemsted for det første sett nedskrevne fotballregler som endte med å bli grunnlaget for de reglene som de britiske fotballforbundet FA valgte å ta utgangspunkt i da det ble opprettet i 1863.  
Les mer

Ely

Når narrowbåten din glir langs Ouse-elva inn i byen Ely, spotter du raskt byens helt store landemerke: den vakre katedralen fra begynnelsen av det forrige årtusen. Den fantastiske steinbygningen tok mer enn 300 år å bygge, og du kan ikke unngå å bli tiltrukket av det store arkitektoniske mesterverket. Foruten de vakre karakteristiske tårnene inneholder katedralen også et museum for mosaikkvinduskunst. Her kan du se noen av verdens flotteste kunstverk skapt av farget glass i mosaikkvinduene. Ely ligger midt i Østenglands vidstrakte myrlandskap, og inntil 1600-tallet kunne du kun besøke byen ved å seile hit. Markedsdager er en viktig del av byens identitet og det holdes markeder hver uke, som bestemt er verdt å ta en tur forbi hvis du vil oppleve den gode Ely-stemningen.  
Les mer

Wicken Fen

For alle naturelskere bør Wicken Fen stå ganske høyt på ønskelisten når du skal på kanalbåtferie i England. Det store naturreservatet er primært myrland hvor små vannveier og innsjøer strekker seg over et stort område. Her kan du få øye på opp til 9 000 forskjellige dyre- og insektarter, heriblant en rekke sjeldne arter av sommerfugler og øyestikkere. Området har lenge vært interessant for vitenskapsfolk og har blant annet var det her en ung Charles Darwin samlet bilder i på 1820-tallet som en del av studiene hans om evolusjon. Wicken Fen ligger midt mellom byene Ely og Cambridge, og her finnes det mange stier som du kan følge rundt i landskapet. Du kan også bli klokere på bruken av vindkraft til å pumpe vann vekk på den gamle tremøllen i reservatet.  
Les mer

St. Ives

Ouse-elva slynger seg gjennom landskapet i Cambridgeshire, og når du seiler fra basen i Ely med kurs vestover kan du se frem til å passere under en ganske særlig bro. I kjøpstaden St. Ives løper en middelalderbro fra 1500-tallet, og broen er en av fire i England som har et kapell mitt i elva. Det er et utrolig syn når du kommer seilende i narrowbåten din. Som kjøpstad er St. Ives kjent for markedene sine som er blant de største i hele England. Her uke holdes det flere markeder som bringer et hav av liv i byens gater fra tidlig morgen når de handlende setter bodene sine opp. Her kan du virkelig kjenne på det engelske markedslivet og gjøre en god handel. Ved elva finner du også en lang rekke små kafeer og tehus hvor du kan nyte en klassisk engelsk afternoon tea med scones og små smørbrød.  
Les mer

Huntingdon

Etter å ha seilet gjennom flere vakre våtområder på Ouse-elva venter byen Huntingdon på deg og selskapet ditt om bord på narrowboaten deres. Etter den vakre seilturen fra Ely gjennom St. Ives byr Huntingdon på et opplagt sted å besøke en engelsk pub for en håndpumpet øl og et godt måltid. På byens gamle grammatikkskole er det i dag et museum over en av de mest berømte «Huntingdon’er», Oliver Cromwell, som var elev på skolen. Cromwell spiller en fremtredende rolle i de engelske borgerkrigene. Han var en av lederne av det parlamentariske opprøret mot rojalistene og kongen. Borgerkrigen endte med en seier til parlamentarismen, og det førte til at Cromwell ble Englands første statsoverhode frem til han døde i 1658. Nå tenker du kanskje at England jo fortsatt har et monarki. Sant, for bare 2 år etter Cromwells død gjenerobret Kong Charles den andre makten over England og en av hans første ordrer var å grave liket til Cromwell opp fra Westminister Abbey og halshugge den avdøde.  
Les mer

Ely (Black Prince)

Black Prince base - Ved den vakre katedralen i Ely ligger Black Prince basen. Herfra har man lett adgang til de vakre Fenland waterways.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64