Cookies

Frankrike

Frankrike

Kanalbåtferie i Frankrike - Lei kanalbåt med Seatravel

Båtseiling med gode venner og familie i eget stille tempo på Frankrikes indre vannveier er både et intenst, men samtidig et avslappende møte med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og elver løper gjennom noen av Europas mest varierende og fineste landskap.

Vi mener at det ekte Frankrike best oppleves på en båtferie, hvor man kan handle inn på de franske markeder, nyte piknik langs elvebredden, spise et gourmetmåltid i en gammel festningsby eller slappe av med en fredfull kveld i salongen ombord på båten, med et glass vin fra den lokale vingården.

Seatravel kan tilby seilas i 12 forskjellige franske regioner, fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.

For rundt 800 år siden startet byggingen av kanalsystemet, som i dag forbinder de største elvene i Frankrike. Historisk sett har systemet fungert som en viktig transportvei, med en imponerende lengde på over 8000 km. Fra gammelt av ligger det fortsatt gamle stier fra pramdragene langs elvebredden, som er ivaretatt. Her måtte pramdragene trekke tunge båter mot strømmen. Flere av transportveiene på vannet har med tiden mistet deres økonomiske og hensiktsmessige betydning, men i dag er heldigvis mange av broene og slusene blitt restaurert til glede for oss som ferierer på vannet.

På grunn av store høydeforskjeller mellom havet og Frankrikes fjellrike landskap er det på noen strekninger innført velfungerende sluser. I fjellområdene kan slusene ligge tettere enn de gjør andre steder. For de mest interesserte er båtheisen i Alsace en helt spesiell opplevelse. 

Båtutleie og kanalferie i Frankrike med Seatravel

Søk etter ledige båter & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat er den båtoperatøren som har det største utvalget av kanalbåter og utgangsbaser i verden. Med mer enn 40 baser fordelt i 8 europeiske land og med mer enn 40 års erfaring, kan Le Boat sammen med Seatravel tilby den vidunderlige ferien til fulle. Kanalbåtene kan leies i Frankrike, Italia, Tyskland, England, Irland, Skottland, Belgia og Nederland.
Les mer
Nicols

Nicols

Nicols' flåte består av nesten 500 kanalbåter og er fordelt på 21 baser: 18 i Frankrike, to i Tyskland og en i Portugal. De har 5 forskjellige serier av båtmodeller til en kanalbåtferie.
Les mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboat sin spesielle og nostalgiske flåte kan du dra på en kanalbåtferie i Frankrike, Tyskland, Nederland, Italia, Irland og Polen. De har 400 Penichetter fordelt på 30 baser i landene og har eksistert i over 35 år.
Les mer

Loading...