Cookies

Frankrike

Frankrike

Kanalbåtferie i Frankrike - Lei kanalbåt med Seatravel

Å seile rundt med familie og gode venner på Frankrigs indre vannveier i eget stille tempo, er et intenst og avslappet møte med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanalene og elvene går gjennom noen av Europas vakreste og samtidig svært varierte landskap.

Vi mener, at det ekte Frankrike best oppleves på en båtferie - det kan handles inn på fargerike torgmarkeder til en piknik langs elvebredden, kanskje et gourmetmåltid i en av de maleriske festningsbyene, eller en fredfylt kveld i salongen ombord på båten, med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder.

Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner - fra Alsace med de vakre bindingsverkshusene i Nord-Frankrike over landlige Bourgogne med fornemme vinslott, til Camargues sjøer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet og Cognac-områdene langs Charente-elva - og vi må ikke glemme solrike Aquitaine og berømte Canal du Midi i Sør-Frankrike. Uansett hvilken region du velger, kan du være sikker på at du finner god vin, gourmetmat, vakker natur, historiske steder og en spennende kultur - her finnes aktiviteter for alle aldre.

Allerede for rundt 800 år siden begynte man oppbygningen av det geniale kanalsystemet som i dag forbinder de store franske elvene og utgjør historiske transportveier med en samlet lengde på mer enn 8 000 km. Ofte går de gamle lekterne langs kanalbredden - her måtte lektene før i tiden møysommelig trekke lastfylte båter mot strømmen. Disse stiene utgjør i dag herlige vandre- og sykkelstier i den herligste natur, der lystfiskeren med snøret ute kun forstyrres av båtene som hilser på i forbifarten. Flere av de gamle transportveiene på vannet mistet sin økonomiske betydning, men gjenåpnes heldigvis i dag med restaurerte broer og slusesystemer, til glede for oss som liker ferie på vannet.

Store nivåforskjeller havene mellom og et fjellrikt land som Frankrike nødvendiggjør at vannstanden med kortere eller lengre avstand reguleres med et velfungerende slusesystem. I fjellområder kan slusene ligge tett og en hel spesiell opplevelse er båtelevatoren i Alsace.

Båtutleie og kanalferie i Frankrike med Seatravel

Søk etter ledige båter & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat er den båtoperatøren som har det største utvalget av kanalbåter og utgangsbaser i verden. Med mer enn 40 baser fordelt i 8 europeiske land og med mer enn 40 års erfaring, kan Le Boat sammen med Seatravel tilby den vidunderlige ferien til fulle. Kanalbåtene kan leies i Frankrike, Italia, Tyskland, England, Irland, Skottland, Belgia og Nederland.
Læs mere
Nicols

Nicols

Nicols' flåte består av nesten 500 kanalbåter og er fordelt på 21 baser: 18 i Frankrike, to i Tyskland og en i Portugal. De har 5 forskjellige serier av båtmodeller til en kanalbåtferie.
Læs mere
Locaboat

Locaboat

Med Locaboat sin spesielle og nostalgiske flåte kan du dra på en kanalbåtferie i Frankrike, Tyskland, Nederland, Italia, Irland og Polen. De har 400 Penichetter fordelt på 30 baser i landene og har eksistert i over 35 år.
Læs mere

Loading...