Aigues-Mortes er verdt et besøk på din kanalbåtferie

Opprinnelig ble byen bygget på kysten, men elven Rhône-deltaet har endret seg gjennom årene, og nå er den byen i landet, men ikke langt unna Middelhavet. Navnet Aigues-Morte betyr "dødt vann" og refererer til det faktum at det var omgitt av de delvis stillestående saltvann myrer. Andre byer som skylles med ferskvann, kalt "Aigues-Vives" (levende vann). Byen ble grunnlagt av romerne rundt 100 BC og senere rundt år 1240 var den franske Louis IX interessert i å utvikle byen til en port på Middelhavet. Byen ble utvidet og renovert og ble forsterket med flere tårn og havnen i exit for korsfarerne fra 1248. Senere byen omringet bymurene og vollgraver. Det er nå en mer moderne by utenfor murene og den gamle bydelen er svært godt bevart og spennende å oppleve. I dag er byen er en stor turistattraksjon, som kan sammenlignes med Carcassonne.

Det er ingen andre steder som Aigues-Mortes. Bak byens fire ganske imponerende middelaldermurene er en livlig liten by med mange butikker, barer og restauranter og med en sjarm som gjør en dag her en opplevelse. Et besøk til Constance Tower er et must. Her er skiftende kunstutstillinger og en permanent utstilling om byen og tårnet historie. Det er fantastisk utsikt fra toppen av tårnet. Deretter ta en spasertur på vollene - dette er en morsom opplevelse, fordi du kan se salt fjellene utenfor byen, og også se på de gamle gatene i byen og inn i folks hager. Det er et unikt sted for bilder av hele byen. Vollene er godt bevart og i hvert vakttårn er en liten utstilling om høydepunktene i byens historie. Og menigheten i St. Louis Square med en interessant sigøyner utstilling. I de trange gatene innenfor bymurene, er det mer enn 100 kunstgallerier og nesten like mange antikvariater - men forventer turist priser. Butikkene i Grand Rue Jean Jaures er den mest turist, men de er åpne til sent og er morsomt å bla i. De samme gatene vil du også finne delikatesse med hjemmelaget sjokolade og nougat med nøtter og frukt.

Det er markeder på onsdag og søndag morgen i Avenue Frederic Mistral.

Smak av maten på de franske kanalene i Frankrike

Siden det er så mange turister til Aigues-Mortes, det lønner seg å gjøre en liten innsats for å finne en god kafé eller restaurant. Trikset her er å gå utenfor hovedtorget og de mange restaurantene der. Utforske de små sidegatene, der du finner alle slags interessante og sære barer, kafeer og restauranter. En mulighet Café de Bouzigues (7 rue Pasteur) med den vakre gårdsplassen eller L'Atelier de Nicolas (28 Rue Alsace Lorraine), Boem (253 Avenue du Pont de Provence) med sine matretter og hyggelig uteservering. Hotel-restaurant Villa Mazarin La Table (35 Blvd Gambetta) har en overdådig dekor og en deilig fransk mat. For en drink prøve Hotel St-Louis (23 rue de la Republique) - med en funky innredning og en stor bar på hotellets basseng.

En annen kan anbud Restaurant La Camargue, 19 Rue de la Republique; tilbyr sigøynermusikk og noen ganger flamencoshow i bygningen fra det 18. århundre (det hevdes at det er den eldste restaurant i byen). En stor peis dominerer rommet og terrassen i skyggen av vinblader. Stedet er kanskje litt turist, og serverer den beste gastronomi, men det er en god atmosfære. Foruten ulike grillretter, ulike lokale spesialiteter som "Gardianne den taureau" (langtidssimret gryte med marinert okse, oliven og grønnsaker) eller "rouille de poulpes" (blekksprut i sterk hvitløk saus).

Opplev de vakre flamingoer på kanalbåtferie i Camargue

Området rundt den sørlige delen av Aigues-Morte er den røde Etang (saltvann lagune), og de er rød på grunn av høy konsentrasjon av salt. Utenom dette kan du se fjellene i salt som har blitt produsert her i århundrer, og som er kjent over hele Frankrike for sin gode smak (se etter "La Fleur du Sel" i supermarkeder). Hvis du er interessert, derfor kan du hoppe på den lille turisttoget og ta en tur inn i salt myra. Du får en flott utsikt over den imponerende bymuren fra det fjerne, den røde saltlaguner og salt fjell. Hvis du er heldig kan du også se flokker av flamingoer - og her er mye mer interessant dyreliv. Turen tar 90 minutter og besøkte også den lille museum for salt produksjon i antikken.

Kommer du til Aigues-Mortes rundt Bastille Day d. 14/07 er muligheten til å oppleve den tradisjonelle fyrverkeri. Den begynner på. 23:00 i nærheten av den sørlige festningsvollene. Faktisk starter Bastille feiringen dagen før her med et fakkeltog fra Place St. Louise pm. 21.00.

Les mer om kanalbåtferie i Camargue i Frankrike her.