Seilferie ved Bahamas - Lei seilbåt eller katamaran

Cirka 150 mil fra Floridas kyst, i hjertet av Bahamas, finnes de isolerte og prektige Abacos Islands, et nettverk av både bebodde og ubebodde øyer med fantastiske korallrev, lekre hvite sandstrender og pittoreske øyer med spennende butikker og avslappede restauranter som serverer lekker mat fra havet.

Farvannene mellom øyene er beskyttet og passasjene korte – en seilferie her er derfor et veldig familievennlig valg. Les mer om seilområdet runt Abacos-øyene i undermenyen.

Abacos & Nassau

Abacos & Nassau

Båtutleie ved Bahamas og Abacos - Lei seilbåt og lev ut drømmen De lokale beboerne på alle øyene i Abacos-øyriket er avslappede og vennlige, korallrevene er vakre, vikene er isolerte – alt sammen kan nytes på en seilferie ved Abacos – men som du vil oppdage, er det mye mer å nyte på en seilferie her. Seilas i beskyttet farvann ved revene Hyggelige landsbyer – Hopetown og Man-O-War Cay Vakre strender – Treasure Cay Formidabelt fiske, dykking og snorkling Gode flyforbindelser Spennende tilbud av museer, strandbarer og gode restauranter Bahamas er plassert øst for Florida og nord for Cuba – og i motsetning til de karibiske øyene som ble formet av gamle vulkanske fjellkjeder, ligger Bahamas på toppen av to undersjøiske banker som stiger opp fra Atlanterhavet. Derfor er Bahamas-øyene lave og relativt flate – og det finnes et vell av småøyer omkranset av korallrev med et spennende dyreliv. Great Abaco Island finnes på Little Bahama Bank – og området byr på mange idylliske og spennende øyer – perfekt for en familieferie. Passatvindene blåser over det rolige, turkisblå farvannet – som er godt beskyttet mot det store havet. Marinaer, naturskjønne ankerplasser, rolige småøyer, historiske steder, livlige strandbarer, luksuriøse feriesteder, fantastisk snorkling og dykking – og ikke minst den avslappede seilasen, er bare noen av gledene ved en seilferie ved Bahamas. Enda en fordel er den enkle tilgangen til fly fra de store amerikanske flyplassene. Seilas ved Bahamas og Abacos En seilferie i Bahamas er det samme som avslapning og lune vinder, blått vann og fantastisk natur. Vindstyrken ligger normalt på mellom 5-20 knop. De er sjelden sterkere, med mindre en vind fra nord blåser gjennom i vintermånedene. Vindretningen er øst til sørøst om sommeren, og mer nordøstlig om vinteren. Abaco-havet er normalt sett rolig, passasjene er korte og navigasjonen foregår som oftest på øyemål – men farvannet er ganske lavvannet, så det er svært viktig å holde øye med sjøkortet og planlegge ut fra tidevannsforskjellen – det kan være opptil tre fot ved fullmåne. Denne delen av Bahamas er perfekt for den uerfarne seileren og familien med mindre barn, men det er også et sted den erfarne og bereiste seileren har lyst til å vende tilbake til. Dagtemperaturen svinger mellom 24°C i januar og 35°C i august. Dagtemperaturen i desember – februar kan komme helt ned på 15°C Høydepunkter Gode passatvinder, en stressfri seilas, fantastisk snorkling, kilometer på kilometer med bortgjemte strender, mange moderne marinaer, hyggelige landsbyer og større byer, samt en vennlig befolkning – er ingrediensene som utgjør en seilferie ved Bahamas. Seilasområdet er stort, men de fleste seilere mener at det sentrale Abaco – nord og sør for Marsh Harbour, der båtutleiebasen også finnes, byr på den beste seilasen i området. Turforslag 7 dager
Les mer

Seiling i Bahamas - Praktiske tips

Pass / Visa

Bahamas er visumfritt inntil 90 dager og oppholdet kan forlenges lokalt. Passet må være gyldig i seks måneder utover lengden på oppholdet.

Proviantering

Prisnivået ikke lavere enn i Danmark. Ingen mat (kjøtt -og frukt ) kan innføres - for å holde øya fri for sygdomme. Være litt i forkant med proviantering, som dere vil legge mye for svai. Shopping mulighetene er mange steder begrenset.

Fortøyring

Du kan gå ganske nær kysten - men vær oppmerksom på korallrev .

Reisen gjennom Bahamas  utgjøres av korte passasjer mellom godt beskyttede ankringsplasser. Tidevannsforskjellen er opp til 1,3 meter - og skippere bør være klar over grunne områder. Bahamas er en familievennlig destintion som passer seilere med grunnleggende ferdigheter og tidligere seilerfaring.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon