En seilferie mellom vulkaner

I løpet av sommeren ligger dagtemperaturen på 33 grader, og havet når 28 grader. Vinden er på rundt 3-7 m/sek, og nettene er vindstille, mens en lett varmedis smyger seg langs overflaten. På en seilferie ved de Eoliske Øyer, nord for Sicilia i Italia, kan du oppleve noen av de mest fantastiske naturfenomener på denne jord.

sicilien

Du kan seile hvor som helst

Vi kommer til Sant'Agata di Militello etter turen med lokal buss fra Catania og over fjellet til nordsiden av Sicilia, hvor en av våre båtbaser ligger i en liten by. Vi ankommer til havnen og går ombord på båten. Basemanager forteller om området, og navigeringen er enkel: "Du kan seile alle steder, hvor det er vann. Det er bare ett sted hvor du bør ta hensyn", sier han og peker og setter et stort kors på den det lokale turist kart - et kart som vi faktisk seiler mer etter enn de sjøkort, som er i båten.

sicilien

Et liv på vulkaner

Det nærmer seg ettermiddagen og en deilig bris, som har vært indtil nå er forsvunnet. Vi har derfor gang i båtens motor. Etter et par timer på sjøen dukker den første vulkan opp gjennom varmedisen. Vi har valgt å starte med den sørligste av de syv juveler, som italienerne selv kaller øygruppen. Den kalles Vulcano. Alle øyene er av vulkansk opprinnelse, og noen av dem er fortsatt aktive. Vulcano er en av de aktive vulkaner - da vi nærmer oss, kan vi se, hvordan det hele tiden stiger røyk opp fra toppen av den kjegleformede vulkanen.

sicilien

På nordvestsiden av vulkanen finner vi en koselig ankerbukt omgitt av noen vakre og dramatiske fjellformasjoner. Sandstranden med sin karakteristiske svart sand, som glinser i solen, og tilbyr oss velkommen. Vi bestemmer oss for å seile i land og bestige den nesten 400 meter høye vulkanen.

Vil du vite, hvordan det går med vulkan klatringen? Les resten av min fortelling om seilferie i Italia i pdf-format herunder.

Min seilferie på Sicilia Del 1 - Klikk her.

Min seilferie på Sicilia Del 2 - Klikk her.

Vil du vite mer om området - hvilke øyene og attraksjoner, som kan oppleves her, kan du klikke her.

Har du lyst til å få et tilbud, kan du sende meg din forespørsel ved å klikke her.

//Niels Seatravel