Lei seilbåt i sør-Frankrike og seil ved den Franske Riviera

Lei en seilbåt og seil ved Frankrikes vakre Middelhavskyst – f.eks. fra basen vår i Port Pin Rolland i nærheten av Nice og Marseille. Det gode klimaet, landskapets skjønnhet, alle anløpsstedene - alt i alt finnes det nesten perfekte attraksjoner og seilasforhold og en seilferie er en fantastisk måte å oppleve alt på.

Vinden er sjelden spesielt kraftig i løpet av sesongen, havet er generelt sett rolig, det er nesten ikke tidevann eller strøm, kysten er ufarlig, det er mange steder å søke ly, og det seiles ofte med landgang. Vår base i Port Pin Rolland ligger midt på den vakreste seilruten – og er det perfekte utgangspunkt for en seilas ved den Franske Riviera.

Det er muligt å leie båten med lokalkjent mannskap - skipper, kokk eller vertinne.

Korsika

Korsika

Lei seilbåt i Korsika Korsika er en vakker øy med lange, hvite, hvite strender, vill klippekyst, majestetiske fjell i horisonten, koselige små landsbyer og gjestfrie øyer. Mange spennende opplevelser venter deg på et cruise i Middelhavet rundt Korsika - du vil bli imponert over den fantastiske utsikten, trollbundet av de sjarmerende laguner og ikke minst nyte den laid-backe livsstilen på Korsika.Korsika ligger mellom den franske riviera, Sardinia og Toscana. I sommermånedene er nedbøren lav og om sommeren er gjennomsnittstemperaturen 28 grader, noe som gjør det til et ideelt reisemål for seilferier. De fleste vindene er fra sørvest, vest og nordvest.På grunn av Korsikas strategiske posisjon og skjønnhet er øyas historie preget av konflikt, hvor Korsika har lidd mange invasjoner, yrker og plunderinger. Selvom øyas innbyggere ofte ble utsatt to angrep, kjempet øyboerne for deres hjem - det er en del av kulturen alle er stolte av i dag.Du kan starte ditt cruise fra en av flere baser i Korsika.Ajaccio ligger i Sør-Korsika og ble "hovedstaden" etter Napoleons anbefaling (han er født i denne byen, så det har sannsynligvis mye å gjøre med det). Byen har sjarmerende trange gater og koselige restauranter.Propriano ligger i sør vest for Korsika og ble etablert tidlig på 1800-tallet. Havnen er godt til stede, og du vil finne mye liv her - byen har også mange luksuriøse butikker, kafeer og barer.Solenzara ligger på Korsikas frodige østkyst, der marinaen er sentrum og du vil oppleve en livlig kystby-atmosfære. Her finner du utrolig flotte sandstrender som strekker seg både nord og sør. Her er også et stort turistsentrum med butikker, kafeer, barer og restauranter.Høydepunkter av et cruise på KorsikaScandola naturreservat er et utrolig vakkert område med små øyer som strekker seg inn i det krystallklare havet. Her finner du skjulte viker, hvite sandstrender og sjøgrotter.Girolata Bay er verdt et besøk - en av de vakreste strendene i verden. Både Scandola Reserve og Girolata Bay ligger på UNESCOs verdensarvliste.Calvi en by som sprer liv og lykkelige dager om sommeren spesielt rundt byens marina. Her kan du oppleve den populære citadellet fra 1100-tallet, som i flere år beskyttet byen mot trusler og angrep.Flere gode steder for snorkling og dykking - fra Calvi kan du også ta på en dykketur til vraket av en amerikansk bombefly fra Andre Verdenskrig.Golfe de Porto-Vecchio er den største fjorden med en marina og en vakker bukt med turkisblått hav og mange forankringer.Lavezzi, øst for Bonifacio, er en blanding av øyer, øyer og klipper, som er 3 nautiske mil og 2 nautiske mil bredt. Det er et vakkert naturreservat som tilbyr utfordrende navigasjon, men som også har mange vakre forankringer tilgjengelig.
Les mer

Seiling/Seilferie i Frankrike - Praktiske tips

Baseinfo

De franske marinaer og havner er velfungerende og har nye og moderne fasiliteter .

Havner

Leg til i små havner eller på anløbskaier med lokale båter og i nærheten byernes havnepromenaden. Mange havner besøkes av ferger, og en fortøyning rett ved siden av fergeleiet vil være urolig.

Marinaer

Det er marinaer i ulike størrelser langs kysten . Havneavgift er på et høyere nivå enn i Danmark. Havnekontoret kan varsles i forkant av ankomst på VHF, for å bli tildelt gjesteplasser - noe som kan bli ganske overfylt spesielt i høysesongen - Her er det nødvendig å ringe opp og bestille plass.

Tillatelser

Der seiles normalt fritt mellom Sardinia og Korsika ( begge ligger i EU ) .

Vær og vind

Værvarsel med værkart er tilgjengelig på marina kontorer – eller på VHF radio. Oftest er det ingen vind i morgenen, så det er en god idé å seile tidlig. Ved lunsjtider økes vinden, så igjen å gå til mørkets frembrudd.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon