Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Meganisi (Lefkada) - Hellas

Like sør for Lefkada, er øya Meganisi et sant paradis for seiling. Ikke mange av de joniske øyene har så mange ankringsplasser i idylliske bukter - hovedsakelig på den nordlige enden, der de pittoreske byene Spartakhori og Katomeri også er plassert. Her er et par butikker og koselige tavernaer, stemningen avslappet og du er langt fra de mange turister på mange av de andre greske øyene.
Les mer

Lefkada Øy - Hellas

I år 600 f.Kr. var Lefkas en del av det greske fastlandet, selv om det kun var via en smal landbro. Korinterne så en strategisk fordel ved å anlegge en kanal fra det Ioniske Havet til det rolige vannet øst for Lefkas – kanalen eksisterer fortsatt, og har gjort seilasen ved Lefkas betydeligt mer behagelig. Store deler av Lefkas' vestkyst er barsk og vill, med høye hvite klipper og fantastiske strender. Ordet Lefkas betyr faktisk hvit, og øya er oppkalt netopp etter klippenes farge. På østkysten blir seilasen virkelig formidabel, med isolerte viker, gode strender og maleriske havner.   Den lille nærliggende øya Meganisi, er et spennende utfluktsmål og har et velld av viker og buktre, hvor de fleste er godt egnet som forankringsplasser – Meganisi har tre små bysamfunn, hver med sin egen spesielle sjarm. Kort sagt: Lefkas er et høydepunkt ved enhver seilferie til det Ioniske Øyhavet. Liggemuligheter Mooringsbøyer er ikke tilgjengelige. De beste ankerplassene ligger på østkysten av Lefkast. Begynnende fra øyas nordøst ende, vil du finne havnen Lefkas og Lefkas By. Anker-og kaiplass er tilgjengelige ved Lygia, Nikiana, Nidri og Vlikho. To av de foretrukne ankerplassene er ved vakre Sivota og Vasiliki på sørkysten. Highlights Lefkas By er et fasinerende sted å utforske – bl.a. på grunn av den varierte arkitekturen (til dels på grunn av gjenoppbygninger etter en rekke jordskjelv). Det ligger mange tavernaer og butikker rundt omrking og hele fire museer, med Fonografmuseet som et must for audiofile. Lengre sørover på østkysten finner du rolige havnebyer hvor du kan slappe av på en intim kafé ned mot vannet og bare nyte utsikten - nattelivet er livlig på øya i seilsesongen. Sivota er et sted du blir nødt til å ta en stopp - i den pittoreske byen ved munnen av en frodig grønn dal, ligger noen av regionens beste fiskerestauranter. Vasiliki må også nevnes som områdets windsurfing hovedstad. Seilferie ved Lefkas bringer deg også til øyene Meganisi, Madouri og Skorpios,som eies av avdøde Aristotle Onassis’ famile.   Som en populær turistdestinasjon, byr Lefkas på guidet dykking, ridning på flotte stier, og man kan prøve et vell av vannaktiviteter ved de mange strendene. Det er også mulig å spille tennis og golf. Mange seilere velger å bruke litt ekstra tid på Lefkas, enten før eller etter seilferien sin. Fasiliteter Dokkplass, drivstoff og vann er tilgjengelig på Lefkas.
Les mer

Laganas Beach (Zykanthos Øy) - Hellas

Ved Laganas Beach finnesr du resorter, barer og restauranter - og som ved de fleste andre travle turistdestinasjoner, er det et hav av muligheter for spennende vannsport. Stranden er 8 km lang og byr på lavt lunt vann, noe av det klareste ved de Ioniske Øyene. Stranden besøkes i juli og august av en bestand av truede karetteskildpadder, med en vekt på over 110 kg og en toppfart under vannet på over 22 km/t, som går i land på spesielt den østlige delen av Laganas Beach for å legge egg i det myke sandet. Laganas Beach har noe av det beste nattelivet i Hellas. Tavernaer, diskoteker, kafeér, nattklubber og gode restauranter ligger som perler på en snor langs strandpromenaden  - hvor det virkelig blir festet igjennom i sommersesongen. Liggemuligheter Mooringsbøyer er ikke tilgjengelige. Det er gode ankerplasser nord og sør for Laganas Beach. Hvis du vil besøke byen Zante på sørøst-kysten, er det utmerkede ankermuligheter i havnen. Fortøying av dingy er ikke mulig. Highlights De primære attraksjonene ved Laganas Beach er svømming og solbading – og nattklubbene er også forlokkende. Fasiliteter Det er ingen fasiliteter for lystbåter ved Laganas Beach.
Les mer

Kastos Øy - Hellas

De lange og flate Kastos tilhører Echinades skjærgården. Echinades skjærgården består av ca 25 øyer, og de fleste er ubebodd - med unntak av sjøfugl og ville geiter. Når du ser Kastos, er du på vei inn i hjertet av Echinades øygruppen og du vil bli overrasket over den vakre naturen som omgir deg. Øya har to ankerplasser – den beste ligger i en bukt halvveis oppover østkysten, ut for øyas eneste landsby, den pittoreske Kastos By. Kun 50 mennesker er fastboende på Kastos, men om sommeren kan innbyggertallet stige til ca. 500. I Kastos By finner du bl.a. adskillige gode taverner. I motsetning til fjellrike Atokos, seiler man langs en lang, lavtliggende kyst – vakker på grunn av de store olivenlundene som ligger som et behagelig mørkegrønt teppe bortover øya. Kastos er med dens mange flotte strender og den billedskjønne Kastos By, en juvel i Echinades-øygruppa. På Kastos kan du nyte den dype roen og avslappede stemningen på en øy hvor det føles som tiden står stille. Liggemuligheter Mooringsbøyer er ikke tilgjengelige. De beste ankermulighetene ved Kastos er ved Kastos By, halvveis oppover østkysten. Fortøying av dingy er ikke tilgjengelig på Kastos. Highlights Landsbyen Kastos klatrer oppover de lave bakkene og kurver seg rundt den lille bukten. Gå på oppdagelse i byens smalle gater, ta en vandretur på en av øyas maleriske stier, svøm ved de flotte strendene - eller besøk øyas restaurerte mølle og de eldgamle ruinene ved Vigla. Avslutt dagen med et besøk på en hyggelig taverna, hvor utsikten til de omkringliggende øyene ofte er formidabel. Fasiliteter Kastos har ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Kalamos Øy - Hellas

Kalamos er dekket av tjukke furuskoger, som klatrer oppover øyas bakker som peaker ved ca. 180 meter – et landskap son gjør seilasen ganske lik den man finner ved Sporaderne i Egeerhavet. I lavlandet langs kystene er det olivenlunder, og på nordøst kysten ligger den vakre og rolige byen Kalamos. Her lokker den hyggelige havnen seilere, og mange drar hit for å nyte den stille stemningen. Kalamos By er øyas viktigste by, men på nordvest kysten ligger også søvnige Episkopi. Liggemuligheter Mooringsbøyer er ikke tilgjengelige. De beste ankerplassene ligger ved havnen i Kalamos. Lengre nedover østkysten ligger Port Leone, beliggende i en nydelig bukt. Ankerplassen ved Episkopi er utsatt for vinder fra nord. Highlights Havnen Kalamos er et fantastisk sted for seilere å gå i land og dra på oppdagelse. Når du går bortover de smale gatene, shopper i byens små butikker, eller nyter en kald drink på en av tavernerne, får du et inntrykk av hvordan livet var på de Ioniske Øyene før store resorter overtok dem. Ta deg tid til å besøke noen av de flotte strendene, og gå langs de spennende stiene som fører deg lengre inn i landet gjennom den tjukke furuskogen. Den sjeldent brukte havnen, Port Leone, er utrolig flott. Her ligger det en flere århundrer gammel bro, samt en 200 år gammel ortodoks kirke. Mange vil gjerne påstå at det mest interessante er den nærliggende hulen ved havet, hvor et naturlig hull i taket på hulen lyser opp dens indre og skaper en vakker og uforglemmelig scene. Fasiliteter Kalamos har ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Ithaka Øy - Hellas

Ithaka er best kjent som hjem for Odysseus, Homers sagnhelt som kjempet i den trojanske krigen, og måtte gå igjennom så mye gruelig på hjemturen. Når du begir deg ut i vannet rundt Ithaka, med sine høye bakker, dekket av vinmarker, furutrær, olivenlunder og rekker av cyprestrær, står det klart at seilas ved Ithaka er en blanding av det moderne og det historiske. Noen av de beste forankringene finnes på øyas fruktbare østkyst, ved de viktige havnene Frikes, Kioni og Vathi, som alle er flotte og fredfyldte byer med en behagelig og avslappet stemning - og hvor det vil være opplagt å gå i land og slentre bortover byenes smale gater, kikke i butikker eller nyte utsikten fra en taverne ved strandpromenaden. Liggemuligheter Mooringsbøyer er ikke tilgjengelige. Ankerplasser er tilgjengelige ved Frikes, Kioni og Vathi - men de fleste seilere velger å legge til ved molene. Vathi er plassert på en liten øy ved den sydøstlige kysten av Motos Golfen. Golfen deler nesten øya i to, en smal eid er det eneste som forbinder nord og sør delene. Det er formidabel beskyttelse mot de nordvestlige vindene – og man kan finne en utrolig herlig og bortgjemt ankerplass på øyas sørside, kalt Andreas Bay. Å kaste anker i denne dype viken med de fjordlignende omgivelsene er som å ta et skritt tilbake til Odysseus’ tid. Kaiplass til dingy er ikke tilgjengelig. Highlights Ithaka har naturligvis en lang rekke spennende attraksjoner, dedikert til øyas berømte sagnkonge Odysseus. En behagelig gåtur eller en kort tur i taxi tar deg for eksempel til Arethoussa-kilden, hvor Odysseus vendte tilbake til øya, forkledd som en gammel mann av gudinnen Athena, og ble kjent igjen av de trofaste grisene sine, selv før hans egen kone Penelope fikk lov til å se ham. Vest for Vathi, ligger Nymfernes Grotte, hvor Odysseus, i følge myten, har gjemt en enorm skatt, og det eksisterer dessuten adskillige gamle ruiner som skulle være de siste restene av Odysseus´ prektige palass. Andre spennende utfluktsmål inkluderer Kathara-klostret, hvor man kan klatre opp i klokketårnet og nyte et fantastisk utsyn over de omkringliggende øyene. Fiskelandsbyen Kioni byr på formidable taverner. Ithaka er ikke kjent for et livlig natteliv, men derimot for den simple gleden ved å nyte det langsomme og avslappende tempoet i vakre og naturlige omgivelser. Det er en opplagt mulighet å leie en scooter og selv dra på oppdagelse på øya. Den sagnomsuste øya Ithaca, hjemmet til Odyssevs, helten i den trojanske krigen og Homers episke dikt Odysseen, samt naboøya Kefalonia, er fantastiske seilområder - og tilbyr en blanding av interessante byer, vakre fotturer, uberørte strender og koselige viker. Ithaca er en av de minst utviklede av de joniske øyer - med en barsk og bar vestlige kystlinjen, som har utsikt til kanalen som skiller Ithaka fra den mye større naboøya Kefalonia.   Fasiliteter Kaiplass, drivstoff og vann er tilgjengelig.
Les mer

Atakos Øy - Hellas

Den naturlige skjønnheten på Atakos lokker mange seilere til å forankre på øyas sør og øst sider - her er snorklingen formidabel, og det er nesten umulig å ikke ta en forfriskende dukkert i sjøen. Små grotter finnes rundt den steinete kysten som du kan utforske i gummibåten. Øyas fjellrike høyland kulminerer ved 334 meter og er dekket av ujevnt krattlandskap hvor det bl.a. lever en bestand av ville geiter.  Øya har to ankeralternativer, One House Bay på sydsiden er godt beskyttet og veldig vakker med et ensomt hus på kysten og den gamle kirken kneisende på klippen ovenfor - mens det andre finnes på østsiden. Snorklingen er begge steder formidabel. Seilas i farvannet rundt Atokos, som er en del av Echinades øy-gruppen, en undergruppe av de Ioniske Øyene i det Ioniske Havet, er eventyrlig. Områdets småøyer, mange kun klippehopp i havet, ligger rett ut forbi det nordvestlige Hellas og de majestetiske Akarnanika fjellene. Øyenes skjønnhet er uten sidestykke, og du får rask fornemmelsen av å seile inn i en eldgammel villmark. Liggemuligheter Ankerplasser er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplass er i One House Bay, navngitt etter det ene hvitskurede hus (angivelig bebodd av en fisker) på klippekysten. En gammel kirke kan ses på bakkene over bukten. Det finnes ytterligere en ankerplass på øyas østside. Det er ikke mulig å fortøye gummibåten sin. Highlights Den naturlige skjønnhet ved Atakos lokker mange seilende til ankerplassene på øyas sør og øst sider – her er snorklingen formidable og det er nesten umuligt ikke at ta en forfriskende svømmetur i havet. Små grotter kan ses rundt omkring på den klippefylte kysten som du kan utforske i gummibåten din. Fasiliteter Atokos har ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Lefkas (JF Yachts)

JF Yachts' base - Lefkas
Les mer

Preveza (Nomicos)

Nomicos base i Preveza
Les mer

Lefkas (Moorings)

Moorings base ligger i Lefkas marina.
Les mer

Preveza (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Preveza
Les mer

Lefkas Marina (MG Yachts)

I Lefkas Marina findes MG Yachts base.
Les mer

Lefkas (Avele Cazzate)

Avele Cazzate base - På Lefkas Marinen i Lefkas by finnes Avele Cazzetes base.
Les mer

Lefkas (GR Sailing)

GR Sailing base på Lefkas.
Les mer

Lefkas (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Basen er i Lefkas Marina på nordenden av Lefkas, nær fastlandet.
Les mer

Preveza (Kekeris Yachts)

Kekeris Yacths base i Preveza
Les mer

Lefkas (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - Lefkas Marina.
Les mer

Lefkas (AF Yachting)

AF Yachting base - Tag udgangspunkt i AF Yachtings base på Lefkas Marina.
Les mer

Lefkas (Sunsail)

Sunsail base - Lefkas Marina ligger i nærheten av Lefkada by på øya Lefkas i Hellas vestkyst.
Les mer

Lefkas (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base på Lefkas - findes i Lefkas Marina.
Les mer

Lefkas (Istion)

Istion Yachtings base - finnes i Lefkas Marina.
Les mer

Lefkas (Kavas)

Kavas base - På nordenden av øya Lefkada, finner man Kavas base i Lefkas by på New Marina Lefkas.
Les mer

Lefkas (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - På nordenden av øyan Lefkada er Lefkas Marina.
Les mer

Lefkas (Riginos Yachts)

Riginos Yachts´ base på Lefkas - finnes i Lefkas Marina.
Les mer

Preveza, Cleopatra Marina (Hermes Yachting)

Hermes Yachting base - Preveza, Cleopatra Marina
Les mer

Seilvær i Hellas, Lefkada og de Joniske Øyer

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

4

163

15

3,5

Februar

13

5

149

14

3,5

Mars

16

6

108

14

8

April

19

9

74

15

3,5

Mai

23

12

47

18

3,5

Juni

28

16

19

22

3,5

Juli

31

18

11

24

3,5

August

31

18

22

25

3,5

September

27

16

74

24

3,5

Oktober

22

13

87

22

3

November

18

9

127

19

4

Desember

14

6

129

16

4