Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Faaroa Bay, Raiatea - Fransk Polynesia

Vakre Faaroa Bay ligger på øst siden av Raiatea - og er høyt anbefalt av to grunner: det er mye å se på Raiateas østside (innenfor revet), og du vil være i en ideal posisjon for den videre seilingen til Huahine. Du kan samle opp en mooringsbøye i Faaroa Bay eller kaste anker. Alternativt kan du stoppe ved den nærliggende båtutleiebase for natten – her kan du også kjøpe proviant. Liggemuligheter Bruk av mooringsbøyer tilrådes – det er 15 tilgjengelige. Det er ikke kaiplass til dinghy. Highlights Utover den overveldende skjønnheten, er hovedattraksjonen i bukten muligheten for å utforske Aopomai River med dinghyen din. Dette er det eneste stedet i Fransk Polynesien du kan komme på elvetur! Når du begir deg oppover elva kommer du til å se et spennende jungellandskap på begge sider, som jevnlig blir avbrutt av plantasjer. De imponerende fjellene er alltid til stede i horisonten – Mt. Tefaatuaiti er med sine 1 036 meter, den høyeste topper ved de tahitiske Leeward-Øyene. Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Fare Village, Huahine - Fransk Polynesia

Huahine er lokalt kjent som The Garden Island på grunn av de tropiske skogene og landbruksjord som brukes til å dyrke vanilje, kopra og vannmeloner. Huahine er faktisk to fjellrike øyer forbundet av en kort bro. Den største kalles Huahine-Nui, hvilket betyr den store øya, mens den minste kalles Huahine Iti, den lille øya. Som Raiatea og Tahaa, er Huahine mindre besøkt av turister end Bora-Bora –som tiltrekker like mange besøkende som Tahiti. Kilometervis av uberørte sandstrender, beskyttede ankerplasser og vidunderlig snorkling, er de største attraksjonene på denne avslappede Stillehavs-perlen.  Huahines grønne fjelltinder, som ofte er dekket av hvite skyer, er synlige når du seiler ut igjen. Når du er igjennom passet ved nordvestenden av Huahine, er Fare Village rett frem. Dette er øyas hovedby, med et fint utvalg av restauranter, små hoteller og butikker. Særlig interessant er Huahine Shack - en avslappet bar, hvor mange av de besøkende er verdensseilere som gjerne forteller en røverhistorie eller to. Når et fraktskip med forsyninger ankommer til landsbyen kommer store deler av den lokale befolkningen ut for å feste. Dette er symbolsk for livet på de tahitianske Leeward Islands – hvor havet fortsatt er livslinjen, som det har vært i årtusener. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Kast anker ved vestenden av Fare Village, rett innenfor passasjen gjennom revet. Her er det god beskyttelse mot de dominerende østlige vinder. Det er kaiplass til dinghy. Highlights Du kan leie en bil og dra ut og se øya - kjør bortover de stille landeveiene som slanger seg gjennom daler og bakker. Vaniljeplantasjer sprer seg ut fra veisiden og klatrer gjennom bakkene. Ridning er en annen mulighet og en god måte å oppleve øyas innland. En kald drink på Huahine Shack, er et must for seilere. Fasiliteter Vann er tilgjengelig ved erhvervskaien. Bilutleie er tilgjengelig.
Les mer

Bora Bora Yacht Club - Fransk Polynesia

Seiling i farvannet ved Bora Bora er en reise gjennom paradis. I flere århundrer har de sagnomsuste øyene tiltrukket seilere og inspirert fantasien hos de mange besøkende fra hele verden. Et høydepunkt ved seilas ved Bora Bora er et besøk på Bora Bora Yacht Club, som ligger nord for Vaitape Village, hovedbyen på øya. Det er et favorittspot for verdensseilere, og du er sikker på å møte noen interessante mennesker mens du nyter en kald drink i baren. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige og gratis når man spiser på yacht klubbens restaurant. Kaiplass til dinghy er tilgjengelig. Highlights Yacht klubben har en restaurant og bar som er verdensberømt blant langdistanse seilere. Du kan også få gratis adgang til internett hvis du spiser på restauranten. Vaitape Village ligger ikke langt unna med dens forskjellige forretninger og restauranter. Bilutleie i landsbyen er tilgjengelig hvis du har lyst til en tur på øya på egen hånd. Fasiliteter Vann er tilgjengelig ved yacht klubbens kai.
Les mer

Bay d’Avea, Huahine - Fransk Polynesia

Et av de mest naturskjønne stedene å overnatte er Bay d’Avea ved den sørlige enden av øyas vestkyst. Snorklingen i dette området er formidabel og her er også restauranter og andre attraksjoner. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Det er to foretrukne ankerplasser i bukten. Ved den østlige enden av bukten nær Pt. Tiva finner du god holdebunn og enkel adgang med dinghy til stranden. De andre ankerplassene er nær inngangen til bukten, foran Mauari Hotel & Restaurant. Kaiplass til dinghy er tilgjengelig ved Relais Mahana Restaurant. Highlights Mauari Restaurant sies å være den beste på Huahine. Utstyr til vannsportsaktiviteter kan leies, akkurat som scootere og sykler er tilgjengelige for turer på øya. Relais Mahana Hotel & Restaurant serverer også formidabel mat. Bilutleie er tilgjengelig. Fasiliteter Her er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Apu Bay, Tahaa - Fransk Polynesia

Saml en mooringbøye opp ved Taravana Yacht Club, et fransk hotell med restaurant og en ganske så selskapelig bar. Mooringbøyer er gratis for spisende gjester. Gjemt på sørenden av Tahaa, gir Apu Bay formidabel beskyttelse, unntatt i sydlige vind. Fjellene på Raiatea og Tahaa er storslåtte og sceneriet er picture-perfect - og en av hovedgrunnene til at seilas i Apu Bay er så populært. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige ved Taravana Yacht Club (gratis for spisende gjester). Det anbefales ikke å kaste anker i nordenden av bukten på grunn av store vanndybder og potensielt sterk vind fra fjellene. Highlights Et lekkert måltid på den franske restauranten på Taravana Yacht Club, etterfulgt av hyggelig samvær over en drink er en praktfull måte å slappe av på din første charterdag. Gå en tur og beundre sceneriet.  Fasiliteter Vann og avfallsbortskaffelse er tilgjengelig med tillatelse fra yacht club bestyreren.
Les mer

Haamene Bay - Fransk Polynesia

Den fjordlignende Haamene Bay er naturvakker og sikker. Hvis du har lyst til å spise på land, er Hibuscus Restauranten et deilig sted å spise middag. Tahaa er en vakker og fjellrik øy, kjent for dens mange vaniljeplantasjer i pittoreske daler. Naturen ligner veldig på den i Huahine når det kommer til landbruk og den avslappede stemningen. Seiling ved Haamene bringer deg til det største beskyttede havarealet på øya. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige ved Hibiscus Restaurant. Kast anker i buktens ende for den beste beskyttelsen og de flotteste omgivelsene. Kaiplass til dinghy er tilgjengelig ved Hibiscus Restaurant. Highlights Middag på Hibiscus Restaurant er en behagelig måte å bruke en tidlig kveld. I bunnen av bukta er det en naturskjønn vandresti gjennom den tropiske skogen ved Mt. Tarira og bunnen av Hurepiti Bay. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Uturoa Marina, Raiatea (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - 500m nord for Uturoa på den nordvestlige kyst af Raiatea ligger Dream Yacht Charters base i Uturoa Marina.
Les mer

Marina Apooiti, Raiatea (Sunsail)

Sunsail base - På den nordlige kysten av Raiatea, ca. 3 km vest for byen Uturoa, ligger Sunsails base i Marina Apooiti rett ved siden av flyplassen.
Les mer

Seilvejr ved Raiatea, Fransk Polynesia

 

Regnsesongen er våt og varm – 29-35C – og løper fra november til april. Tørsesongen, der er vinteren, er køligere – 25-29C - og mere blæsende. Den løper fra mai til september. Høst er april & mai, og vår er september & oktober - disse er sikkert de bedste månederne å seile ved Raiatea. Øyene nyter en dominerende østlig vind på 15-20 knob, der dog kan stige op til 25 knob – og havet kan blive oprørt med dønninger på 3-5 fot.

 

Måned

°C Gns.

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

28

381

28

NØ 7,5-10

Februar

27

228

28

Ø 7,5-10

Mars

27

203

28

Ø 7,5-10

April

27

127

28

Ø 7,5-10

Mai

26

127

27

SØ 7,5-10

Juni

24

76

27

SØ 7,5-10

Juli

24

76

26

SØ 7,5-10

August

24

51

24

SØ 7,5-10

September

24

51

25

SØ 7,5-10

Oktober

24

76

26

SØ 7,5-10

November

26

152

27

NØ 7,5-10

Desember

27

228

27

NØ 7,5-10

Tidevann

Omkring 20 til 30cm. Lavvanne er omkring 6:00 og 18:00 – høivanne ca. ved middagstid og midnat.