Basen i Kisköre

Nydelig plassert i Hortobágy National Park, som gir rammene for en naturopplevelse utenom det vanlige, finner du basen i Kisköre.

Området har ingen større byer, men fine småbyer med mye sjarm. Og så mangler det ikke på vakre landlige omgivelser og et rikt dyreliv.

I slutten av mai og begynnelsen av juni kan du oppleve et av de mest fascinerende naturfenomenene i Europa. Når millioner av døgnfluer skaper enorme skyer over elven, parer seg og deretter dør i løpet av et par timer. Hendelsen kalles også ”The bloom of the Tisza”.

Her vil du også oppleve Pusztaen, den enorme gressmarken som finnes rundt innsjøen Tisza og de østlige delene av Ungarn. I området finnes flokker av bøfler, okser og ville hester som lever sammen. Dyrene voktes av de ungarske cowboyene, "csikos", i sine tradisjonelle klesdrakter.

På en 1 ukes båtleie med utgangspunkt i Kisköre kan du nå forbi innsjøen Tisza til Tiszalök og tilbake til basen i Kisköre.

Basen i Tokaj

Områdets andre base, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn, nær den slovakiske grensen. Tokaj-regionen er UNESCO-beskyttet, og har markert seg over hele verden for sine gode viner. Området er en godtepose for historienerden.

Om bord i båten passerer du områder av vingårder som ligger ved foten av Zemplén-fjellene og gamle skogkledde vulkaner. Vinrankene herfra har gjort regionen kjent innen vinproduksjon. Er man en barnefamilie på tur, er Zemplén Kalandpark med bobslede og svevebane obligatorisk.

I tillegg kan du bade direkte i elven ved øvre Tisza. Alle Nicols båter i området er utstyrt med en badestige, slik at du enkelt kan ta en svømmetur fra båten.

På en 1 ukes båtutleie med utgangspunkt i Tokaj, kan du nå forbi Sátoraljaújhely og Dombrád før du vender om og seiler tilbake til basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se slutten av Rákócki-slottet fra renessansen.

Tokaj

Nicols base - Tokaj
Les mer

Kisköre (Nicols)

Nicols base - Kisköre
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64