Basen i Kisköre

Nydelig plassert i Hortobágy National Park, som gir rammene for en naturopplevelse utenom det vanlige, finner du basen i Kisköre.

Området har ingen større byer, men fine småbyer med mye sjarm. Og så mangler det ikke på vakre landlige omgivelser og et rikt dyreliv.

I slutten av mai og begynnelsen av juni kan du oppleve et av de mest fascinerende naturfenomenene i Europa. Når millioner av døgnfluer skaper enorme skyer over elven, parer seg og deretter dør i løpet av et par timer. Hendelsen kalles også ”The bloom of the Tisza”.

Her vil du også oppleve Pusztaen, den enorme gressmarken som finnes rundt innsjøen Tisza og de østlige delene av Ungarn. I området finnes flokker av bøfler, okser og ville hester som lever sammen. Dyrene voktes av de ungarske cowboyene, "csikos", i sine tradisjonelle klesdrakter.

På en 1 ukes båtleie med utgangspunkt i Kisköre kan du nå forbi innsjøen Tisza til Tiszalök og tilbake til basen i Kisköre.

Basen i Tokaj

Områdets andre base, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn, nær den slovakiske grensen. Tokaj-regionen er UNESCO-beskyttet, og har markert seg over hele verden for sine gode viner. Området er en godtepose for historienerden.

Om bord i båten passerer du områder av vingårder som ligger ved foten av Zemplén-fjellene og gamle skogkledde vulkaner. Vinrankene herfra har gjort regionen kjent innen vinproduksjon. Er man en barnefamilie på tur, er Zemplén Kalandpark med bobslede og svevebane obligatorisk.

I tillegg kan du bade direkte i elven ved øvre Tisza. Alle Nicols båter i området er utstyrt med en badestige, slik at du enkelt kan ta en svømmetur fra båten.

På en 1 ukes båtutleie med utgangspunkt i Tokaj, kan du nå forbi Sátoraljaújhely og Dombrád før du vender om og seiler tilbake til basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se slutten av Rákócki-slottet fra renessansen.

Bilder fra området - Bodrog & Tisza

Bilder fra området - Bodrog & Tisza
Les mer

Tokaj

Tokaj er et meget berømt vinområde i det nordøstlige Ungarn og sydøstlige Slovakia. Det er så vigtig en kulturinstitusjon i området at det er på verdensarvlisten til UNESCO. Det er spesielt hvitvin som produseres i området, og de betraktes som noen av de beste i hele verden. Men den betraktningen er mest sannsynlig ikke ny. Allerede den franske kong Ludvig XIV kalte Tokajvin for «Kongenes vin og vinens konge». Når du drar på kanalbåtferie i Ungarn er det bestemt også verdt å legge ruten forbi den sentrale byen i vinregionen som bærer samme navn. Her finner du både museer og vinkjellere som vitner til den stolte tradisjonen for vindyrking i området.  
Les mer

Pusztaen

Ungarn er kjent for gullaschen sin, men visste du at den opprinnelig kommer fra rytterfolkene som levde på den ungarske gressletten som de kaller Pusztaen? Hvis du velger en båtferie i Ungarn, er det nesten uunngåelig å seile gjennom en del av denne enorme sletten. I dag er store deler av sletten oppdyrket, men du kan fortsatt oppleve de såkalte chikos, ungarske cowboyer, når de rir rundt og styrer store hesteflokker. De store flate slettene er et helt utrolig syn og her står tiden nesten stille så du kan nyte kanalbåtferien din fullt ut. Sletten er en del av UNESCO verdensarv.  
Les mer

Hortobágy Nasjonalpark

Et av de beste stedene å gå på oppdagelse på den store gresslettas historie og natur er i Hortobágy Nasjonalpark. Her er sletten velbevart og ikke oppdyrket. Slik kan den tradisjonelle levevis for det asiatiske rytterfolket som opprinnelig bosatte seg i Ungarn holdes i live. Grunnvannsspeilet ligger ganske høyt i nasjonalparken hvilket gjør det mulig å hente vann opp med den karakteristiske ungarske vippebrønnen. Derfor kan du se store treformede T’er med vippearmer spredd utover sletten. Et annet kjennetegn er den 9-buede-broen som blant annet brukes til å drive kreaturer bortover elva. Nasjonalparken er også hjem for mange fugler. Blant annet kan du oppleve tranene gi seg i kast med dansene sine her.  
Les mer

Sárospatak

Som en av Ungarns mest historiske byer utover hovedstaden Budapest, er det opplagt å legge til kai i nærheten av Sárospatak slik at du kan gå på oppdagelse i den fine byen som ligger på grensa til Slovakia. En av de viktigste tingene å se i Sárospatak er byborgen fra 1600-tallet. Dette imponerende byggverket er på UNESCOs verdensarvliste på grunn av betydningen dens under den ungarske frihetskampen mot det habsburgske styret på starten av 1700-tallet. Borger ligger med en fabelaktig utsikt over både byen og Bodrog-elva som strømmer blidt gjennom sentrum i byen. Her bør dere unne dere selv en gåtur rundt i byens hyggelige gater hvor man f.eks. kan ta en nærmere kikk på byens flotte basilika.  
Les mer

Zemplén-fjellene

Når du driver av gårde på kanalbåten din bortover Bodrog-elva kan du mot nordvest følge Zemplén-fjellene som er en mindre fjellkjede i grenselandet nærme Slovakia. De vakre grønnkledde toppene er nesten 900 moh. Og er et perfekt sted å fortøye båten din for å ta en god vandretur i de fabelaktige landskapene. Hvis du er til adrenalinsus og mer spennende aktiviteter er det opplagt å besøke Zemplén Adventure Park ved byen Sátoraljaújhely. Her kan du blant annet kaste deg ut i en flott zip-line tur over det grønne landskapet, eller du kan ta en tur på en såkalt alpin sklie som minner om en tur nedover en bobbane.  
Les mer

Tokaj

Nicols base - Tokaj
Les mer

Kisköre (Nicols)

Nicols base - Kisköre
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64