Kanalbåtferie i Anjou - se slott i Frankrike på kanalferie

Få timer fra Paris lokker Anjou med et blidt, bakkende landskap, gastronomi, slott og kirker. Elva Sarthe snor seg stille og nonchalant gjennom grønne landskaper med maleriske landsbyer spredt ut som spennende kulturelle oaser. Det vil dessuten glede førstegangsseileren at det er ganske få sluser på elvene. Underveis kan man gå på oppdagelse i det elegante slottet Plessis Bourré med de imponerende vollgravene, benediktinerklosteret Solesme og veddeløpsbyen Le Mans, som er mest kjent for sitt motorløp, men også kan skryte av et henrivende gammelt kvarter.

Fra basen i Grez-Neuville er elva kantet av små landsbyer, herskapshus og gamle møller, som nesten hviler opp i elvas skråninger. Stopp i Angers, Kong René sin by eller ved klosterkirken i Entrammes, der også de berømte Port Salut-ostene fremstilles. Kunstmuseet i byen Laval er også verdt et besøk.

 

Administrativt hører dette området til de gamle provinsene Maine og Anjou i det vestlige Bretagne. Det våte og svingete landskapet er preget av et mildt klima som påvirkes av de varme strømmene fra Atlanterhavet - og byr på et nett av vannveier, som er noen av de vakreste i Frankrike. Landskapet karakteriseres av den store elva Loire, som bare er seilbar et kort stykke, mens elvene Sarthe og Mayenne ble gjort farbare og brukt til transport av korn, vin og andre produkter. I dag er vannveiene faktisk helt uten kommersiell trafikk, så hvis du skal på kanalferie er dette en hyggelig elv. For ca.20 år siden ble elvebreddene, slusene og slusehusene renovert og hele regionen fikk en ”ansikstløftning”, som har resultert i mer enn 400 km seilbare vannveier og et svært seilvennlig område.

Le Mans

Byen er tett forbundet med det verdensberømte 24 timers billøpet Le Mans, men det er også mye annet å oppleve. Byen er grunnlagt på ruinene til en romersk by. Gamlebyen er sentrert rundt den katolske katedralen Le Mans Cathedral (på fransk: Cathédrale St. Julien du Mans). Her er det mange historiske monumenter og kunstbygninger. Besøk bilmuseet, veddeløpsbanen og museet til Dronning Bérengère, som var gift med Richard Løvehjerte. Det er marked hver torsdag og søndag formiddag.
Les mer

Spay

Like rundt broen, hvor elven svinger, møtes alle båtentusiastene i området ved Club Maine Marine. Man ser dem som oftest først i sesongen, når de samles i grupper og seiler ut mot Atlanterhavet. Man er velkommen til å legge til ved kaia til klubben og besøke klubbhuset med baren etc. Ovenfor klubben ligger Domaine du Houssay og inngangen til en stor fornøyelsespark. Her er det en campingplass med fasiliteter som båtfolk også kan benytte seg av; blant annet et utendørs svømmebasseng og et mindre område med minigolf.Ca. 3 km herfra er det en mindre og barnevennlig dyrehage.
Les mer

La Suze-sur-Sarthe

La Suze- sur-Sarthe er en mindre, men vakker landsby med om lag 4000 innbyggere. Havnen er et flott utgangspunkt for et besøk i Chateau Belles Filles - bygget i det 12. århundre på bakgrunn av en trist kjærlighetshistorie. Byen har markedsdag torsdag formiddag.
Les mer

Noyen-sur-Sarthe

Her finner du en havn med gode fasiliteter. I byen kan du også besøke kirken l'Église Saint-Germain, som har mange vakre malerier og statuer fra 1700-tallet, og også et tidligere kloster. Like ovenfor broen kan du se en rococo-fasade med søyler og vinduer, men hvis du går nærmere vil du se at det bare er en teaterkulisse for et luksushotell som aldri ble bygget ferdig.
Les mer

Malicorne-sur-Sarthe

Når man har fortøyd båten, kan man utforske byen som er kjent for sin tradisjonsrike produksjon av porselen og kunsthåndverk. Byens porselensfabrikk har tidligere hatt ca. 80 ansatte, men nå er det bare få igjen. De er spesialister på håndlagde ornamenter. Man kan besøke fabrikken og et tilhørende museum, og man vil bli overrasket over hvor mye jobb det er å fremstille hver enkelt del. Malicorne-sur-Sarthe har en restaurant hvor du kan smake på lokale Rillettes Det er markedsdag fredag formiddag.
Les mer

Parcé sur Sarthe

Parcé-sur-Sarthe har vakre gamle hus, spesielt det romanske tårnet, og restene fra den gamle St. Pierre kirke som alle er verdt et besøk. De fleste bygningene stammer fra det 15. århundre, og alle er pent restaurerte og veldig sjarmerende. Byen er bygd langs en klippevegg og fra tilleggsstedet til selve byen kan man se flere grotter og oppbevaringssteder inngravd i fjellveggen.
Les mer

Sable-sur-Sarthe (Nicols)

Nicols base i Sablé sur Sarthe - Basen i Sable sur Sarthe er et ideelt utgangspunkt for å utforske den rolige og fredelige elva Sarthe. De svært få slusene gjør området perfekt for nye seilere.
Les mer

Grez-Neuville (Nicols)

Nicols base i Grez-Neuville - I den lille og meget sjarmerende byen Grez-Neuville, ligger Nicols base med enkel tilgang til området. Nærmeste større by er Angers, som finns ca. 25km fra basen.
Les mer

Kanalkartbok over Anjou - Frankrike kart over elvene

Kanalkort

Kanalkartbok nr 10:
Loire-elven, Maine-elven, Mayenne-elven, Oudon og Sarthe

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64