Kanalbåtferie i Anjou - se slott i Frankrike på kanalferie

Få timer fra Paris lokker Anjou med et blidt, bakkende landskap, gastronomi, slott og kirker. Elva Sarthe snor seg stille og nonchalant gjennom grønne landskaper med maleriske landsbyer spredt ut som spennende kulturelle oaser. Det vil dessuten glede førstegangsseileren at det er ganske få sluser på elvene. Underveis kan man gå på oppdagelse i det elegante slottet Plessis Bourré med de imponerende vollgravene, benediktinerklosteret Solesme og veddeløpsbyen Le Mans, som er mest kjent for sitt motorløp, men også kan skryte av et henrivende gammelt kvarter.

Fra basen i Grez-Neuville er elva kantet av små landsbyer, herskapshus og gamle møller, som nesten hviler opp i elvas skråninger. Stopp i Angers, Kong René sin by eller ved klosterkirken i Entrammes, der også de berømte Port Salut-ostene fremstilles. Kunstmuseet i byen Laval er også verdt et besøk.

 

Administrativt hører dette området til de gamle provinsene Maine og Anjou i det vestlige Bretagne. Det våte og svingete landskapet er preget av et mildt klima som påvirkes av de varme strømmene fra Atlanterhavet - og byr på et nett av vannveier, som er noen av de vakreste i Frankrike. Landskapet karakteriseres av den store elva Loire, som bare er seilbar et kort stykke, mens elvene Sarthe og Mayenne ble gjort farbare og brukt til transport av korn, vin og andre produkter. I dag er vannveiene faktisk helt uten kommersiell trafikk, så hvis du skal på kanalferie er dette en hyggelig elv. For ca.20 år siden ble elvebreddene, slusene og slusehusene renovert og hele regionen fikk en ”ansikstløftning”, som har resultert i mer enn 400 km seilbare vannveier og et svært seilvennlig område.

Sable-sur-Sarthe (Nicols)

Nicols base i Sablé sur Sarthe - Basen i Sable sur Sarthe er et ideelt utgangspunkt for å utforske den rolige og fredelige elva Sarthe. De svært få slusene gjør området perfekt for nye seilere.
Les mer

Grez-Neuville (Nicols)

Nicols base i Grez-Neuville - I den lille og meget sjarmerende byen Grez-Neuville, ligger Nicols base med enkel tilgang til området. Nærmeste større by er Angers, som finns ca. 25km fra basen.
Les mer

Kanalkartbok over Anjou - Frankrike kart over elvene

Kanalkort

Kanalkartbok nr 10:
Loire-elven, Maine-elven, Mayenne-elven, Oudon og Sarthe

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64