Sjarmerende Skottland

I Skottland finner du altomfattende naturopplevelser, koselige puber og utmerkede golfbaner.

Velkommen til Skottlands magiske høyland, hvor fjell, innsjøer og dype daler omgitt av lyngkledte åser og grønne vidder danner et fantastisk vakkert miljø for elvebåtferien.

Legg båten til kai ved gamle bygninger eller ved en koselig skotsk pub, hvor alle møtes i en hyggelig og varm atmosfære og hvor en liten dram av ren malt whisky varmer sjelen. Langs kanalene finner du mange sykkel- og turstier, ideelle for å få litt mosjon på landsbygda under båtturen. Med Seatravel kan du dra på elvebåtferie i to veldig forskjellige områder i Skottland.

Caledoniakanalen

Caledoniakanalen går tvers gjennom de mange innsjøene i det nordlige Skottland, for eksempel den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten.

Du seiler fra båtbasen i Laggan i den vestlige delen av Caledoniakanalen, hvorfra du fritt kan bevege deg ut i det dramatiske og ville høylandet. The Highlands er et unikt sted i verden, fulle av bakketopper, høye slott, idylliske byer ved sjøen, hyggelige puber og melodiske sekkepiper.

Falkirk

Her seiler du i tradisjonelle Narrowboats på vannveiene mellom de to skotske metropolene Edinburgh og Glasgow.

Turen begynner i Falkirk omtrent midt mellom de to storbyene, og her kan du oppleve Falkirk Wheel, et bemerkelsesverdig roterende slusesystem som forbinder Forth & Clyde (mot Glasgow) og The Union Canal (mot Edinburgh). Sistnevnte byr på slusefri seiling, mens begge kanalene strømmer gjennom rolige landsbyer og langs vakre golfbaner.

 

Kanalbåte i Skottland

Opplev Skotland fra vannet

I Skottland tilbyr vi 2 helt forskjellige seilområder

Kanalbåt i en skotsk loch

Caledonian Canal

Omgitt av uvirkelig vakre fjellsider, forbinder Caledonian-kanalen høylandets hovedby Inverness på østkysten med Fort William på vestkysten. Skottland er innbegrepet av keltiske mysterier, myter og legender, og dette åndeløst vakre seilområdet gir deg innrykk av at du befinner deg i et fortryllet land.

Høydepunkter på Caledonian Canal: 

 • Fantastiske fjell-landskap og utsikt
 • En togtur med West Highland Jernbanen – et must for alle Harry Potter fans
 • Whisky-destilleriene i Banavie
 • Lær å kjenne høylandskulturen i den maleriske byen Fort Augustus
 • Imponerende Urquhart Castle
 • Fantastisk terrengsykling
 • Laksefiske, delfiner og utkikk etter Loch Ness-uhyret "Nessie"
 • Innkjøp av kilt i Inverness
 • En utflukt til toppen av Ben Nevis - Storbritannias høyeste fjell
Kart over Caledonian Canal
Elvebåt i Skottland

Falkirk

Har du lyst til å oppleve både den skotske naturen og de skotske storbyene Glasgow og Edinburgh? Da er en elvebåtferie fra Falkirk et perfekt valg for deg! Her kan du glede deg over de vakre vannveiene, som noen steder flyter langs golfbanenes herlige plener, mens du i rolig tempo nærmer deg kulturopplevelsene i storbyene

Høydepunkter ved Falkirk: 

 • Edinburgh Quay
 • Linlithgow Palace og sluse
 • Almond Aqueduct
 • Falkirk Wheel
 • Kelvingrove Art Gallery and Museum i Glasgow
Kart over Glasgow

Praktisk informasjon om seiling i Skottland

Caledonian Canal forbinder Nord-Atlanteren og Nordsjøen - den 100 kilometer lange passasje som går fra Loch Linnhe til Moray Firth. Området byr bare på korte strekninger med kanaler, og det ligger sjøkart om bord i båten slik at du kan følge med på sluser og annet underveis.

Markeringer

Maritime merkninger skal følges - se kartet:

Som du seile opp Caledonian Canal (mot Inverness), skal de røde sjømerker være på venstre side av båten og den grønne på høyre side av båten.

Som du seile nedover (mot Fort William) holdt den røde på høyre side og grønt på venstre side.

Kartene av seilareal er tydelig merket med grunne områder (dette er skyggelagt på kartet) og bøyer for å markere de anbefalte rutene eller symboler av steiner som du må ta vare på.

Innsjøer

Redningsvester skal brukes på større innsjøer hvor det kan blåse opp - og alltid om bord dinghy'en (jolle).

Sluser

Slusene er operert av en låsmester. Normalt åpne 08:00-18:00 i høysesongen. Noen ganger med en kortere lunsjpause - sluse avgifter er inkludert i leieprisen.

Tillegning

Bredden langs Caledonian Canal er preget av stein og klipper, så her bør du bare fortøye ved designerte flottører og brygger. De fleste steder langs Caledonian Canal er det gratis å fortøye, men enkelte steder vil du måtte betale et mindre beløp.

Spesielt for seiling på Caledonian Canal

Når du skal kjøre til basen i Laggan, må du være oppmerksom på at veiene i høylandet er svært vanskelig fremkommelige. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du drar av gårde i god tid hvis du skal kjøre selv. Legg gjerne til en time på toppen av det du forventer, helst enda mer.

Skulle du allikevel bli forsinket, er det viktig at du ringer til basen så snart som mulig, slik at personalet kan sørge for at du kan overnatte på båten og deretter ordne innsjekking morgenen etter. Det er forsmedelig å komme frem til en låst båt uten å ha nøkkel!

Spesielt for seiling fra Falkirk

Når du seiler fra Falkirk, kan du velge mellom Forth & Clyde Canal, som tar deg mot Glasgow, og Union Canal, som tar deg mot Edinburgh.

Hvis du skal seile på Union Canal, må du være oppmerksom på at du må bestille adgang på forhånd, men det kan du ordne når du kommer frem til basen. Her vil du også få mer informasjon om hvordan du skal gå frem rent praktisk.

Golfbaner

Skottland er golfens moderland, og hvis du har lyst på en tur ut på de vakre greens, har vi samlet en oversikt over golfbaner langs ruten.

Caledonian Canal

Det er ikke fullt av golfbaner langs innsjøene og kanalene, men i hver sin ende ved de to byene Fort William og Inverness er det gode muligheter for å svinge køllene. I Fort William kan du dra ut til Fort William Golf Club, mens du i Inverness seiler rett forbi banene på Kings Golf Club.

Falkirk

Uansett om du beveger deg langs Forth & Clyde Canal mot Glasgow eller The Union Canal mot Edinburgh, vil du seile like ved en fairway i form av for eksempel Ruchill Golf Course (Forth & Clyde Canal) eller Linlithgow Golf Club (The Union Canal).

Velg din destinasjon