Kanalbåtferie i Skottland

Søk etter båten din

 

Kanalbåt i Skottland – Opplev det vakre høylandet fra vannet

Skottland har mange seilruter til kanalferie

Velkommen til Skottland, Caledonian Canal og Falkirk.

Avhengig av din kanalbåtferies lengde og dine egne ønsker - kan du velge mellom flere spennende seilruter.

Caledonian Canal

Caledonian Canal går på tvers gjennom det nordlige Skottlands mange vakre sjøer – f.eks. berømte Loch Ness, og forbinder Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten.

Man seiler ut fra vår båtbase i Laggan i moderne kanalbåter - med det dramatiske og ville høylandet som kulisse. The Highlands er et unikt sted i verden, fylt med bakketopper, høytliggende borger, koselige byer langs vannet, hyggelige puber og melodiske sekkepiper.

Falkirk

Edinburgh og Glasgow forbindes av kanalene Forth & Clyde og Union Canal. Her starter kanalbåtferien fra vår base i Falkirk i de klassiske Narrowboats.

Ved Falkirk Wheel, et av de mest bemerkelsesverdige monumentene innenfor kanalfart, ligger basen vår ideelt til for en spennende seilas på kanalene mellom Edinburgh og Glasgow. Tar man turen opp i hjulet og fortsetter mot Edinburgh på den slusefrie Union Canal, seiler man over den fantastiske Almond Aguaduct, forbi landsbyer og til Edinburgh.

Seiler man i retning Glasgow ad Forth & Clyde-kanalen, som har flere interessante sluser og dreiebroer, kommer man gjennom et vakkert, grønt landskap med hyggelige tradisjonelle landsbyer og videre til Glasgow.

 

Opplev Skotland fra vannet

I Skottland tilbyr vi 2 helt forskjellige seilområder

Caledonian Canal

Omgitt av uvirkelig vakre fjellsider, forbinder Caledonian-kanalen høylandets hovedby Inverness på østkysten med Fort William på vestkysten. Ruinene Urquart Castles ruver høyt over Loch Ness - kanskje det gjemmer seg et monster i dypet? I Fort Augustus kan man lære mer om klanenes livsstil på Clansman Centre. Småøyer ligger spredt i sjøen Loch Oich og Skottlands høyeste fjell, Ben Nevis, ligger rett ved sjøen Loch Lochy. Omgitt av keltiske mysterier, myter og legender vil dette åndeløst vakre seilområdet gi deg innrykk av at du befinner deg i et fortryllet land.

Høydepunkter for kanalferie på Caledonian Canal: 

 • Fantastiske fjell-landskap og utsikt
 • Kjør med West Highland-jernbanen (kjent fra Harry Potter)
 • Whisky-destilleriene i Banavie
 • Lær å kjenne høylandskulturen i den maleriske byen Fort Augustus - i The Clansman Centre
 • Imponerende Urquhart Castle
 • Fantastisk terrengsykling
 • Laksefiske, delfiner og utkikk etter Loch Ness-uhyret "Nessy"
 • Innkjøp av kilt i Inverness
 • En utflukt til toppen av Ben Nevis - Storbritannias høyeste fjell

Falkirk

Seilasområdet i denne delen av Skottland er variert og byr på noe for enhver smak - naturen er vakker og avslappende, og det er både mindre sjarmerende landsbyer med bl.a. et rikt utvalg av hyggelige puber, samt tilgang til metropolene Edinburgh og Glasgow.

Høydepunktene for kanalbåtferie fra Falkirk 

 • Edinburgh Quay
 • Linlithgow Palace og sluse
 • Almond Aqueduct
 • Union Inn
 • Falkirk Wheel
 • Ratho (Edinburgh Canal Centre)
 • Glasgow - Kelvingrove Art gallery

Om kanalbåtferie i Skottland - Praktiske tips

Seiling i det skotske høylandet er et sant paradis for naturelskere. Flott utsikt og urørt natur. Fantastisk vakre åssidene og dype innsjøer. Fredelig og unik. Mye av tiden vil bli brukt på de mange innsjøer som ligger langs Great Glen - en geologisk linje som har formet regionens vakre landskapet. Høylandet er ganske spesielt, og her kan du se slott og rolige landsbyer ved vannkanten - og ikke minst hyggelige puber og lyden av sekkepiper.

Caledonian Canal forbinder Nord-Atlanteren og Nordsjøen - den 100 kilometer lange passasje som går fra Loch Linnhe til Moray Firth. Området byr bare på korte deler av kanaler - og totalt er det 29 sluser her. I de fleste løpene, trenger du bare å navigere gjennom 10 sluser (husk å bruke redningsvester når du passerer en sluse).

Sjøkart

Sjøkart er ombord i båten - du kan også spørre på kontoret for å få råd.

Markeringer

Maritime merkninger skal følges - se kartet:

Som du seile opp Caledonian Canal (mot Inverness) , skal de røde sjømerker være på venstre side av båten og den grønne på høyre side av båten.

Som du seile nedover ( mot Fort William ) holdt den røde på høyre side og grønt på venstre side.

Kartene av seilareal er tydelig merket med grunne områder ( dette er skyggelagt på kartet) og bøyer for å markere de anbefalte rutene eller symboler av steiner som du må ta vare på.

Innsjøer

Redningsvester skal brukes på større innsjøer hvor det kan blåse opp - og alltid om bord dinghy'en (jolle).

Sluser

Slusene er operert av en låsmester. Normalt åpne 08:00-18:00 i høysesongen. Noen ganger med en kortere lunsjpause - sluse avgifter er inkludert i leieprisen.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664