Min båtferie i Bretagne - en fortryllende seilas

Et eventyr venter deg på kanalbåtferie i Bretagne

I Bretagne seiler du på elvene Erdre og Vilaine og / eller på Canal de Nantes en Brest, som ble gravd ut under Napoleons fangen - hardt og møysommelig arbeid, som nå resultert i en vakker vannvei gjennom den franske landsbygda.

Suce sur Erdre

Min båtferie startet fra basen i Suce sur Erdre, som er en vennlig og rolig by på Erdre River med kafeer med flotte terrasser og et par gode restauranter. Du kan også få noen gode spaserturer langs elven. Det er ruinene til et gammelt kloster bygget av protestanter i 1562. Rett ved siden av basestasjonen er en god pizzeria med en stor terrasse med utsikt over elven og båtene. I tillegg til pizza serverer også lette lunsjer rettet.

Rimi Shopi er om 1 km fra havnen. Videre er det en baker, slakter, tobakk og banktjenester.

Legg til ved gjesteplasser på pontoon, som ligger foran turistkontoret. Det er gratis for 48 timer, og det er toaletter og dusjer.

Fra basen i Suce sur Erdre er en god idé å starte bådferie med en enkel seiling for byen Nantes. Det er en tur på ca 1½ time - uten låser og Nantes er det en god idé å forankre på øya Ile de Versaille, sentrum av byen. Det er en "marina" med en havnesjef, men det er gratis å forankre i 48 timer. Her bader fasiliteter og broen som forbinder øya med byen er stengt om natten - du vil motta et kort for å komme gjennom. På øya Ile de Versailles er en vakker liten japansk hage med eksotiske planter og fossefall, etc. Langs den vakre elven Erdre er ca 15 slott alle privateide og fint restaurert - men er en av slottene utformet for bedrifter og mange kjendiser har fester og bryllup der.

Nantes - Jules Verne fødested, design og arkitektursenter

Nantes er Bretagne gamle hovedstaden og i dag er Frankrikes sjette største by med mange interessante museer og utstillinger og gode shoppingmuligheter. Store deler av den gamle byens gågate med bare 3 linjer trikker, slik at du enkelt kan komme seg fra ett sted til et annet. Besøk de gamle gågater i Bouffay distriktet, Graslin Teater (1788) og den overdådige interiøret i den tradisjonelle "chocolateri" Gautier Debotté som har blitt klassifisert som et nasjonalt monument. Klær fra de største designernavn og folk fra den lokale moteverdenen kan bli funnet i rue Crébillon. Den spesielle Passage Pommeraye er en arkade i tre nivåer, som forbinder Crébillon med Place Commerce. Dette arcade har mange interessante butikker som selger fantastiske moteklær og juveler. I byen finner du en rekke museer, interessante bygninger, vakkert restaurert katedralen og slottet Chateau des duserer de Bretagne. Nyt Brittany spesialitet Galettes og Crepes på terrassen på slottet og nyte den nydelig restaurerte bygninger.


Nantes er kjent for å være fødestedet til Jules Verne, som ble født her i 1828. Sørvest for Nantes (rue de l'Hermitage) er et museum dedikert til den verdensberømte forfatteren Jules Verne (1828- 1905). Museet viser personlige effekter fra forfatteren og modeller og tegninger som illustrerer hans romanser. Foruten originaldokumenter, første utgavene av hans romaner, signert verk og mange andre ting relatert til forfatteren. Nærheten (Rue des Acadiens) er en utmerket planetarium. Dobree Museum er en annen flott museum av sosial og politisk historie og viser en stor samling av klassiske og middelalderske antikviteter - alt fra musikkinstrumenter og klær til våpen og historiske dokumenter.

Barna vil elske den enorme og spesiell mekanisk elefant som ble gjort av Royal de Luxe teaterkompani og elefanten har nå plassert under Les Machines de I'Ile paraply. Du kan ha en tur på denne merkelige "levende" dyr og nyte utsikten fra ryggen mens de vifter med sine gigantiske ører og sprayer vann fra sin canister på forbipasserende. I en høyde på 12 m er det fantastisk.

Frankrikes eldste magnoliatre funnet i Jardin des Plantes.

Ikke gå glipp av noe i Nantes - Nantes kjøpe et pass for 24, 48 eller 72 timer, og det gir gratis tilgang til mer enn 20 attraksjoner, museer og monumenter, og gratis offentlig transport. Markedet er åpent hver dag unntatt mandag - om 15 minutter fra kaien - som også er loppemarkedet på Place Viarme på lørdag formiddag. Fra mars til oktober arrangeres flere festivaler og musikkarrangementer. Du kan leie kanoer og kajakker fra øya Ile de Versailles. Myr land rundt byen Nantes er hjem for mange arter av fugler gjennom hele sommeren. I mars og april er det karneval i byen; mai og juni barokk musikkfestivaler; 14/07 et stort fyrverkeri og konserter; slutten av august jazzfestivaler - om 80 konserter langs elva i løpet av de tre dagene og i oktober kelterfestival. Det beste stedet å nyte en aperitiff er foran Ile de Versaille, hvor det er to kafeer med terrasse: Bar de l'Erdre og le Canotier (der det er konserter i helgene). I byens gamle kvartalene rundt Place du Pilori-Bouffay distrikt) er det flere koselige og livlige puber med terrasse også. Det er et bakeri og en aviskiosk i nærheten av Ile de Versailles (ved trikkeholdeplassen) og en rekke butikker i byen Nantes. Spise et måltid i den legendariske restauranten "La Cigale", som ligger på torget ved teateret. Her kommer kjendiser fra fjern og nær for å se og bli sett - som folk har gjort det siden midten av 1800-tallet. Nyt godt forberedt mat i den spesielle atmosfæren av de fargerike dekorasjoner.

I vannspor på Napoleons straffangene

Dagen etter seiler vi tilbake langs elva forbi Suce sur Erdre og Nort-sur-Erdre (Le Boat base). Dette er en koselig typisk fransk småby vakkert beliggende med vakker natur rundt. Nort-sur-Erdre er slutten av navigasjon på elva Erdre, men ikke så langt fra byen er inngangen til Nante en Brest-kanalen. Denne kanalen ble gravd ut av hånden under Napoleon av straffanger i løpet av de 10 årene. Kanalen er 240 km lang og har 74 sluser og undergrunnen er granitt - så det har vært en tøff periode på den tiden.

Det er 16 sluser på linjen til Redon. Den første og den siste som er operert av en lås mester og en "Skolen Lock". Her låsen operatør en liten video film om hvordan å operere de manuelle låser underveis, og du kan få hjelp til å seile med de første låser, hvis du vil det eller mener det er for vanskelig å jobbe med de manuelle låser.

Det ville være en god idé å dele navigasjon på kanalen i to og fortøye på byen Blain for natten. Ekstra Ning Seter ligger i behagelig avstand til restauranter og sentrum - kun 5 minutters gange. Her er også toalett i dusjen. Blain har en historisk fortid - besøk Castel de la Groulais fra det 12. århundre -. En av de viktigste fortene i Bretagne - nå er der kunstutstillinger. Besøke Museum of Blain - kunst og tradisjoner med en samling av "Feves des Rois". Museet, som har blitt restaurert nylig, har en fin utstilling av håndarbeid mm; del er dedikert til de forhistoriske og Gallo-romersk tid. Besøkende kan også se en veldig stor samling av fødsel scener fra franske provinser og andre land. Skogen Groulais er ideell for fotturer, sykling og den tiltrekker seg mange naturelskere gjennom hele sesongen. I begynnelsen av august, Saint Laurent Festival, som er mer enn 100 år gammel. Dekorerte flåter og orkestre vandre gjennom gatene, servering på torget og fyrverkeri. I midten av september, det er en annen festival, som arrangeres i nærheten av Chateau de La Groulais hvor 250 mennesker kledd opp og sliter med å ta slottet. Nyt middag i restauranten "Cochin", 6 quai Surcouf (ved havnen) - Tlf. 02 40 79 01 22 Her finner du en koselig atmosfære og en deilig fransk gourmetmat - stengt søndag kveld og mandag og tirsdag.

Guenrouët - en ideell stopp på kanalbåtferie

Guenrouët er en fin og koselig stopp - her er et svømmebasseng med sklie mm, minigolfbane og utleie av kano / kajakk mm Byen med butikker er bare om 200 meter fra her. Byens kirke har noen vakre glassmalerier. Her er en baker, slakter, aviskiosk, etc. og lokale produkter selges sjømat fra en stall på kirketorget, kan du også kjøpe den spesielle cider, håndverk, etc. Her er en mulighet for lokal fotturer, bueskyting, fiske, tennis og minigolf. CIDER KERISAC skal normalt ikke åpne for publikum, men de har en butikk hvor du kan kjøpe cider, eplejuice, etc. og det er håndverkere som selger sine produkter av keramikk, lærvarer, etc. Legg til pontongene i havna foran turistkontoret og svømmebassenget. Båtplasser er gratis i 48 timer, og det er offentlige toaletter.

Redon - du vil falle for byens gamle port sjarm med gangveier etc. Ta en spasertur langs elven Vilaine opp til Chateau du Mail og Richelieu tårnet på den gamle kaia, omringet de elegante husene fra det 18. århundre. Tidligere eide kapteiner og eiere. På turen tilbake bør du ikke gå glipp av det gamle klosteret Saint smake - grunnlagt i 832 - en av de viktigste klostrene i Bretagne p.gr.af den strategiske plasseringen der Nantes - Brest kanalen møter elven Vilaine. Det er et offentlig svømmebasseng i byen. Også besøke "Museum of the Batellerie" for et historisk perspektiv på Bretagne kanalene, sjømenn og deres livsstil. Det er mange kafeer og barer - så bare gå en tur og bli fristet. Legg til havnen - havneavgift for natten er avhengig av båtens lengde. I løpet av sommeren blir holdt i havne livlige festivaler med tradisjonelle sjømannssanger og serverer blåskjell og chips osv.


Glenac er en liten landsby med ca 400 innbyggere. Legg til flytebro. Det er ikke mye her, men det er et mangfold av flora og fauna. Det er ingen butikker i tillegg til en god restaurant "Black Bass" (stengt på torsdager), som også har et småskala salg av dagligvarer.

La Roche Bernard: Byen er virkelig verdt et besøk. Historisk en viktig havneby, og det er fremdeles en blomstrende seiling sentrum og gatene er fulle av små butikker og spisesteder. Her er markedet på torsdag morgen. Besøk Seaborne Vilaine Museum i Château des Basses Fosses. Gjennom hele sommeren er det maleri og skulptur utstillinger og håndverk markedet i juli og august. Det finnes mange forskjellige restauranter av forskjellig kvalitet og pris. Du kan leie båt bare satt til forsiden av restauranten på Quai des Douanes eller prøve å spise sjømat bord i båten "Les Copains d'à table" i den gamle havnen.

Gjør et fargerikt stopp i La Gacilly på din kanalferie

La Gacilly - fra mai og utover sommeren byen er fantastisk med fargerike blomster overalt. Det er mer enn 30 håndverksbedrifter som tilbyr ting kvaliteten av tre, glass, keramikk, etc. Byen er også hjemmet til den berømte Yves Rocher selskap, som inkluderer et senter skjønnhet, botaniske hager med mer enn 1000 forskjellige planter, en historisk utstilling mm Foruten Yves Rocher komplekset kan også besøke de mange artistene som har valgt byen for å arbeide og stille ut sine arbeider. Det er en åpen svømmebasseng. Turistkontoret arrangerer turer av varierende lengder rundt i byen og ut i det omkringliggende området. Det er mange små barer i byen for en drink. På Hotel de France tilbyr tradisjonell fransk mat tilberedt med lokale produkter med fire forskjellige menyer og à la carte menyer. Legg til den lille havnen i Gacilly - rett ved siden av byen. Legg til kaia og her er dusjforholdene og kan fylles med vann. Nyt en organisk måltid i restauranten "Aux Enfants Gat'thés" i gamlebyen.

Josselin sentrum og det imponerende slottet. Slottet, som har blitt ødelagt mange ganger, men deretter gjenoppbygd, er kanskje den vakreste i hele Bretagne. Fremfor alt, viser det to helt forskjellige stiler, avhengig av hvilken side du står. Sett fra kanalen, er det en imponerende middelalderslott, tungt bevoktet og dominert av de store runde tårn. Fra terrassen presenterer den nyeste fasaden en sann blonder arbeid i stein, som er en stor kontrast til resten av fasaden / bygningen. Men Josselin er mer enn et slott. Man må ta seg tid til å spasere de trange gatene og beundre de gamle husene rundt sentrum - middelalderske bydelen St. Croix. Her er markedet på lørdag morgen. Du kan leie kano, spille minigolf, ridning og muligheten for gode turer. Det er mange barer, restauranter og gode butikker. Prøv for eksempel. lokale spesialiteter pannekaker med cider og den koselige atmosfæren Creperie-Grill La Sarrazine. Ekstra utstyr: det er to alternativer - en liten pontong før låsen og en lang flytebro og et godt sted ved foten av den mektige slottet Rohan.

Du kan komme til disse byene fra baser fra begge Nicols, le Båt og Locaboat - og det måtte være den mest spennende delen av Bretagne med hva lokalbefolkningen fortalte oss. Jeg hadde i hvert fall en flott tur og nøt de mange severdighetene, som var å se.


Hvis du har spørsmål om en kanalbåtferie i Bretagne, eller ønsker å vite mer, ta kontakt med meg her.

 

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more

Italia

Italia

Velkommen til Venezia og Friuli-regionen i Italia Opplev Venezias vakre, livlige lagune eller det fredelige livet langs Friuli-regionens indre vannveier. De to seileområdene i Italia, Venezia-området og Friuli-regionen, er som to vakre, men veldig forskjellige søstre. Det er umulig å ikke bli betatt av deres ulike unike sjarm. Venezia er den smarte søsteren som alltid har det travelt. Her er det full aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen er Venezias rolige motstykke. Her kan du se frem til avslappet seiling til øyer, kanaler og spennende byer, som du kan utforske i ditt eget tempo. Romantiske Venezia er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 små øyer. Man kan vanskelig forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mot Venezia. Fra dekket på båten får du en imponerende utsikt over Doge-palasset og Sukkenes bro, og havnefronten med de historiske bygningene og de berømte gondolene. Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i glassblåserverkstedene, se hvordan de fineste kniplingene blir laget i Burano eller besøk Torcello med sin imponerende basilika. Feriestedene langs Lido egner seg best til folk som liker å bade, så hvis du foretrekker mer fred og ro, er en seiltur på elvene Sile og Brenta mot Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venezia er stedet for å slappe av og nyte livet på vannet. Her kan du seile på kanaler til øyer med sjarmerende byer og spennende museer. Hvis du vil bade, kan du dra til kjente badesteder som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære golfbanen i Grado.  
Read more

England

England

Oppdag de fantastiske landskapene i England og Wales Seil i vakre områder som historiske Themsen nær London eller i det tradisjonelle midtengelske og walisiske landskapet Gled deg til en kongelig opplevelse mens du seiler på de buktende elvene og kanalene gjennom Englands vakre og grønne landskap. Her føler du historiens vingesus når du seiler forbi vakre gamle byer og landsbyer med hyggelige puber og nydelige engelske hager med tilhørende perfekte gressplener og formklippede hekker. En båtferie i England og Wales vil være en ferie full av kontraster på grunn av den behagelige vekslingen mellom land og by. Fra elvebåten har du fred og ro til å oppleve Englands og Wales’ evige grønne daler med beitende saueflokker og sjarmerende landsbyer med bindingsverkhus med halmtak. Prøv den engelske klassikeren bangers and mash på den lokale puben, eller utforsk en av de større byene. Flere steder er det mulig å fortøye båten direkte ved berømte slott og herregårder. Dra på båtferie i England og opplev The English Way of Life fra orkesterplass på dekket av elvebåten din. I Wales kan du glede deg til spesielle opplevelser blant waliserne. På samme måte som i England, venter et fantastisk grønt landskap på deg, med kanaler som fører deg forbi gamle borger og rolige landsbyer. Her kan du prøve deilige nasjonale retter som welsh rarebit, som er en slags krydret ostesmørbrød, eller cawl, som er en mellomting mellom suppe og lapskaus.  
Read more

Skottland

Skottland

Sjarmerende Skottland I Skottland finner du altomfattende naturopplevelser, koselige puber og utmerkede golfbaner. Velkommen til Skottlands magiske høyland, hvor fjell, innsjøer og dype daler omgitt av lyngkledte åser og grønne vidder danner et fantastisk vakkert miljø for elvebåtferien. Legg båten til kai ved gamle bygninger eller ved en koselig skotsk pub, hvor alle møtes i en hyggelig og varm atmosfære og hvor en liten dram av ren malt whisky varmer sjelen. Langs kanalene finner du mange sykkel- og turstier, ideelle for å få litt mosjon på landsbygda under båtturen. Med Seatravel kan du dra på elvebåtferie i to veldig forskjellige områder i Skottland. Caledoniakanalen Caledoniakanalen går tvers gjennom de mange innsjøene i det nordlige Skottland, for eksempel den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du seiler fra båtbasen i Laggan i den vestlige delen av Caledoniakanalen, hvorfra du fritt kan bevege deg ut i det dramatiske og ville høylandet. The Highlands er et unikt sted i verden, fulle av bakketopper, høye slott, idylliske byer ved sjøen, hyggelige puber og melodiske sekkepiper. Falkirk Her seiler du i tradisjonelle Narrowboats på vannveiene mellom de to skotske metropolene Edinburgh og Glasgow. Turen begynner i Falkirk omtrent midt mellom de to storbyene, og her kan du oppleve Falkirk Wheel, et bemerkelsesverdig roterende slusesystem som forbinder Forth & Clyde (mot Glasgow) og The Union Canal (mot Edinburgh). Sistnevnte byr på slusefri seiling, mens begge kanalene strømmer gjennom rolige landsbyer og langs vakre golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Kanalbåtferie i Irland I Irland er det mulig å seile på den vakre kanalen Shannon - det byr på et vell av spennende aktiviteter og interessante steder å utforske. En båtferie på Shannon-Ernes elver og kanaler vil være ferieseilas gjennom Irlands eviggrønne vidder og dramatiske landskap. Så langt øyet rekker ses konturen av fjell i det fjerne og romantiske daler der gamle klostersamfunn, som Clonmacnoise, sør for Athlone og keltiske middelalderborger kneiser langs sjøbredden. En perlerad av blå innsjøer er et paradis for lystfiskere - her finnes ørret, laks, abbor og brasme. Henrivende små landsbyer som Carrick, Leitrim og Killaloe lokker med hyggelige puber og hus malt i sterke farger - gled deg også til å oppleve irenes livsglede og morsomme lynne - det gamle irske ordspråket "En fremmed er en venn du enda ikke har møtt" vil du snart oppdage ofte er i bruk når båten fortøyes i en liten hyggelig havn underveis. Myter og legender og den irske historien spenner seg over årtusener med forhistoriske kultsteder og kongeseter, tidlige kristne klostre, høykors og festninger - alt i harmoni med irenes hverdag. Trenger du en pause fra alle inntrykkene, er det alltid mulig å nyte en fløyelssvart Stout eller en original Irish Whiskey på en av de utallige pubene på din vei og kveldsstunder fulle av stemning ved møtet med de alltid så varme og imøtekommende irene, deres historier og folkemusikk. Golf - Få land har så mange og så utrolig vakkert beliggende golfbaner av internasjonal standard som Irland. Og mange av dem ligger rett ved vannet med en formidabel utsikt. Hvorfor ikke kombinere din kanalbåtferie med et par formiddager på golfbanen?  
Read more

Belgia

Belgia

Hjertevarme Belgia Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer. La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste. Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen. Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her. Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!  
Read more

Nederland

Nederland

Seil i din egen kanalbåt på kanalene og elvene i Nederland Gled deg til å seile gjennom fargerike tulipanmarker i det nederlandske landskapet, hvor de tradisjonelle vindmøllene tårner opp over hustakene. I Nederland er det stor tradisjon for å leve livet på vannet. Seil i din egen flotte kanalbåt og lev som en ekte nederlender! En båtferie er den beste måten å oppleve dette vakre landet på, samtidig som du kan skaffe deg venner og bekjente blant den vennlige lokalbefolkningen. Du kan beundre de tradisjonelle vindmøllene som omkranser seilruten din og sykle en tur i nærområdet. I tillegg kan du legge til kai i hyggelige marinaer med moderne fasiliteter eller like ved byens torg. På en kanalferie i Nederland kan du seile i ditt eget tempo forbi fargerike tulipanmarker, hyggelige landsbyer og kosmopolitiske storbyer. Her kan du oppleve alt fra de viktigste verkene til nederlandske kunstnere til noen av landets berømte oster. Her tilbys aktiviteter til alle aldersgrupper, og du kan også bade og fiske i de nydelige innsjøene. Friesland-Amsterdam-regionen er fylt med historie og kulturarv, noe som særlig gjelder byene Amsterdam og Utrecht. Besøk Anne Franks hus i Amsterdam, Det kongelige slottet og Dom-plassen i Amsterdam. I historiske Utrecht bør du ikke gå glipp av en tur til Stadskasteel Oudaen – et befestet hus som er omgjort til et bryggeri. Vannsport: Sjødistriktet er berømt over hele Europa som en destinasjon for vannsportferier. Seiling er ikke bare en fritidsaktivitet i Friesland – det er en livsstil. Sjekk vannsportstedene i Sneek og Grow, hvor man kan leie kajakk, jetski og seiljoller. Sykling: Nederland er kjent for å ikke ha noen bakker, noe som gjør landet perfekt for sykkelturer. Lei sykler som kan tas med ombord, sånn at du kan sykle forbi tulipanmarker og restaurerte vannmøller. Eller kanskje frister det mer å stoppe i en landsby og nyte en porsjon østers eller dampede muslinger mens verden passerer forbi? Fiske: Det er veldig populært med lystfiskerferie i dette området, og de fleste stedene er det mulig å fange gjørs, karpe, gjedde, brasme, mort og abbor. Nettverket av kanaler, elver og innsjøer danner en vakker kulisse, så hvorfor ikke ta en sjanse og prøve å fange kveldsmaten selv? De søvnige fiskerlandsbyene i det nordlige Friesland tilbyr en flott vri til kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flotte husvegger fra 16- og 17-hundretallet. Legg båten til kai direkte ved torget i de maleriske byene eller ved et hyggelig spisested med utsikt til hverdagslivet langs kanalen. På seilturen gjennom de grønne landskapene på vannveiene, som har inspirert så mange berømte flamske malere, finner du velholdte tradisjonelle gårder med stråtak. I tillegg seiler du forbi naust med snåle andereder på gavlen og tradisjonelle seilbåter fra en tid da vannet var den vanligste transportformen. Mange gamle tradisjoner er bevart, og ombygde elveprammer med blomsterkasser, hagebenker og klær som henger til tørk, er fortsatt en livsstil og boform for en stor del av befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64