Hjertevarme Belgia

Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer.

La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste.

Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres.

Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen.

Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her.

Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint.

Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!

 

Kanalbåte og øl i Belgia

Nieuwpoort & Gent

Belgia er kjent for deilig sjokolade, nydelige kniplinger og hundrevis av forskjellige slags øl. Flandern-regionens nettverk av rolige vannveier snor seg gjennom landskapet og historiske byer med sjarm og karakter. Kort sagt, et perfekt reisemål for en elvebåtferie.

Høydepunkter i Nieuwpoort og Gent: 

 • Den vakre byen Brygge, "Nordens Venezia"
 • Gotisk Gent - Belgias gamle hovedstad
 • Diksmuide Ijzer-tårnet
 • Brielmeersen Park i Deinze
 • Gents katedral St. Bavo
 • Groeninge-museet i Brygge
 • Dulle Griet-baren i Gent
 • Krigsminnesmerkene i Ypres
 • Sandstrandene ved Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Sjokoladefestival i Brygge
 • Mer enn 300 forskjellige belgiske øltyper
Kart over Nieuwpoort & Gent

Praktisk informasjon om seiling i Belgia

Det er ca. 1 570 km med vannveier i Belgia, og de brukes til både kommersiell transport og fritidsseiling. Spesielt i Flandern er vannveiene en viktig del av infrastrukturen, og derfor finner du mange broer på kryss og tvers i byene. Et godt eksempel er den vakre byen Ghent, hvor det er mer enn 120 broer.

Sluser og løftebroer

I Belgia er alle sluser og løftebroer styrt av en slusemester. Hvis du reiser i påsken, må du være oppmerksom på at alle broer og sluser er stengt påskesøndag. Du vil få mer informasjon om åpningstider for broer og sluser når du ankommer basen. Vær oppmerksom på at det er spesielle regler i Brugge, som du kan lese mer om lenger ned.

Fortøyning

I Belgia må du fortøye ved dedikerte fortøyningsplasser, som har enten pullerter eller ringer du kan binde båtens tauverk til. Til gjengjeld er det veldig mange fortøyningsplasser, og de fleste av dem er til og med gratis. Vær imidlertid oppmerksom på spesielle regler i Brugge, som du kan lese mer om nedenfor.

Seiling til og fortøyning i Brugge

Hvis du skal seile til Brugge, skal du følge "ring-kanal" (en gammel vollgrav) rundt utkanten av byen. Man kan fortøye sikkert ved "La Coupure" - innløp i kanalen som havnemesteren stenger av om natten. Det koster et lite beløp per båt per natt i havnepenger.

Sluser og broer i Brugge har andre åpningstider enn det som er vanlig i resten av Flandern. I april og oktober er de helt stengt på søndager og på offisielle helligdager. Du kan få mer informasjon på basen.

Shopping for turen

1,5 km fra basen vil du finne UNIC - en velfylt supermarked(også ferskt brød, kjøtt og grønnsaker, etc.)

Du vil finne lokale butikker, restauranter og kafeer – Nieuwpoort-sentrum ca. 2 km fra base.

Betaling med kredittkort

Basen i Nieuwpoort aksepterer følgende kredittkort for betaling av risikoforsikring, drivstoffdepositum og ekstrautstyr: Visa og MasterCard.

Vær oppmerksom på at du i Belgia kan betale med kredittkort på restauranter, hoteller, i store butikker og noen av supermarkedkjedene, men ikke i mindre supermarkeder og butikker. Du kan spørre når du går inn i butikken.

Fiske

Fiske er tillatt, men du må ha fiskekort (med unntak for barn under 16 år), og kortet kan kjøpes på postkontoret.

Velg din destinasjon