Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Slik er livet ombord på en kanalbåt

Rideau Canal består av en rekke sjøer og elver, og elver som er bundet sammen via kanaler. Kanaler utgjør mindre enn 10 % av den UNESCO-beskyttede Rideau Canal, som strekker seg over ikke mindre enn 202 km mellom Ottawa og Kingston.

Destinasjonens fantastiske natur og klare sjøer er et eventyrland for naturelskere og vannelskere. Hvis du skal velge destinasjon med opplevelser i overflod, så er Rideau Canal perfekt!

Inspirasjon og praktisk informasjon

Kanalkartboken hjelper deg med å planlegge ruten så du får mest mulig ut av elvebåtreisen. Hvis du for eksempel ønsker et visst antall seiltimer og sluser, kan den brukes til å regne ut disse mellom de forskjellige byene på ruten. Boken inneholder også mange nyttige opplysninger for seilas i Canada. F.eks. er det gode og forutsigbare oversikter over slusenes åpningstider, informasjon om fartsgrenser og signaler, samt nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer. Ønsker du inspirasjon til severdigheter, inneholder kanalkartboken også en oversikt over markedsdager, museer i nærheten m.m. Boken finnes om bord på båten.

La deg inspirere av beskrivelsene nedenfor av nærområdet (Ottawa, Toronto, Smiths Falls m.m.) hvis du har bruk for inspirasjon til hva du skal se på reisen gjennom Rideau Canal.

Bemærk: Alle seilaser skal starte og slutte i Smiths Falls!

 

 

Transport

  • Fly til Ottawa (YOW) via Kastrup Lufthavn. Flyturen til Ottawa er som oftest med en eller to landinger på andre flyplasser, til gjengjeld er kjøreturen fra Ottawa til Smiths Falls noe mer forutsigbar, det tar bare 45 minutter med tog. Alternativt kan man ta en taxi fra flyplassen i Ottawa til Smiths Falls – det tar ca. en time å kjøre. Siden det er få direkte togavganger mellom Ottawa og Smiths Falls, anbefaler vi at man tar taxi.
  • Fly til Toronto (YYZ) via Kastrup Lufthavn hvis du vil slippe å lande på en annen flyplass. Til gjengjeld er turen fra Toronto flyplass til utgangshavnen i Smiths Falls litt lang - ca. 3,5 timer med tog eller 3 timer og 45 minutter med taxi.

Ottawa

Hovedstaden Ottawa er en kosmopolitisk storby med alt som hører til av pulserende byliv, gode shoppingmuligheter og kulinariske opplevelser. Med elvebåt seiler du rett gjennom hjertet av Ottawas bykjerne der du får den helt unike muligheten til å gå i land midt i storbyen. Ottawa bugner over av kulturelle tilbud og opplevelser. Har du sykkel med på båten, kan du også bruke sykkelen for å komme deg rundt på hovedstadens mange sykkelstier. Er du vannelsker, må du ikke gå glipp av elverafting på White Water Rafting på Ottawa River.
Les mer

Kingston

Ikke gå glipp av Kingston på elvebåtferien på Rideau Canal. Kingston er et opplagt turistmål for de som vil nyte både landsbyens sjarm og storbyens mange muligheter. Byen er ramme for en lang rekke festivaler og kulturelle arrangementer, og er et kulturelt midtpunkt for både kulinariske opplevelser og lidenskapelige lokalprodusenter. De omkringliggende småbyene lokker med sin tradisjonelle, kanadiske sjarm – hva med en smaksprøve på de gode varene i Cindy og Dereks sjokoladebutikk i Seeley’s Bay?
Les mer

Perth

Den historiske kalksteinsbyen Perth var hovedkvarter for militæret i 1816. Bybildet rammes inn av gamle, historiske bygninger og skaper rom for både kultur og shopping. Hvis du drar innom Perth, må du unne deg å smake på det lokale brygget fra bryggeriene Perth Brewery, Cartwright Springs eller Whitewater Brewing Co. Bryggeriene er åpne for turister og besøkende. Spesielt Perth Brewery gjør det godt innen ølsmaking og introduksjon til stedets egne brygg.
Les mer

Ontarios Høyland

Høylandet mellom Ottawa og Toronto er et uspolert område med rom for ettertanke og naturopplevelser ut over det vanlige. Området danner optimale rammer for å utforske både kuperte terrenger, billedskjønne sjøer og bergtagende sletter. Her har du rike muligheter til både vandreturer, kajakk, fiske og mye mer, og liker du å sykle, kan du utforske nærområdet ved Rideau Canal fra sykkelsetet. En vandretur i Ontarios høyland er en opplevelse du ikke må snyte deg for. Ontarios høyland imponerer i sin skjærende kontrast til de rolige og endeløse sjøene ved Kingston og The Great Waterway. Her er landskapet hardt kupert, noe som danner rammene for en interessant utflukt.
Les mer

Smiths Falls

Smiths Falls er hjemsted for en av basene ved den vakre Rideau Canal. Byen er et opplagt sted å bli klokere på UNESCO verdensarvbyggeriet som ble bygget i begynnelsen av 1800-tallet. Her finner du et av de beste museene om kanalen, som sammen med jernbanen fikk stor betydning for utviklingen av Smiths Falls. Byen er oppkalt etter Thomas Smyth, en amerikansk lojalist som flyktet fra USA etter den amerikanske revolusjonen og slo seg ned i området. Siden slo også irske og skotske immigranter seg ned i byen under det store anleggsarbeidet av Rideau Canal. Det er opplagt å bruke en dag eller to i Smiths Falls enten før eller etter kanalbåtferien din. Utover den interessante lokalhistorien er det også et hav av muligheter for utendørsaktiviteter. Her kan du ta et spill golf, en sykkeltur i den vakre naturen eller en dukkert i innsjøen fra stranda i byen.   
Les mer

Seeley's Bay

Seeley’s Bay is located on the beautiful southern part of the Rideau Canal, surrounded by the expansive lakes and charming small towns that make this region unforgettable.
Les mer

Smiths Falls (Le Boat)

Le Boats base i Smiths Falls er din udgangshavn for rejsen. Le Boats kunder har mulighed for at benytte sig af stedets toilet inden for basens åbningstid. Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.
Les mer