Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie i Venezia

Båtferie fra basen Casale sul Sile ved Venezia.

Den sjarmerende byen Venezia er omgitt av maleriske øyer, det klassiske italienske landskap og de fantastiske strendene – her er det bare å gå på oppdagelse eller nyte soldekket.

Tilbring tiden med å seile til de klassiske venetianske øyer og byer i den nordlige lagunen – Murano, Burano og Torcello, Sant´Erasmo, Chioggia og selvfølgelig Lido - det fasjonable badestedet i Lagunen.

Noen av de eldste bebyggelsene på øyene i Venezias lagune kan besøkes, der århundre gamle tradisjoner i knipling og glasspusting fortsatt kan oppleves.

Seilas rundt Venezia er en utrolig opplevelse med masse kunst, historie og vakre vannveier. Denne seilasen kan også gjøres som en 3-dagers miniferie – man setter av tid for å besøke øyene.

 

 

Båtferie fra basen Precenicco og Friuli-regionen

Seil i retning Trieste og oppdag de gamle tradisjonene, en litt roligere livsstil og uspolerte landskap i regionen Friuli. Mot sør i den Venetianske Lagunen finner man det beskyttede naturreservatet ved Po-deltaet og i nærheten fargerike byer.

Her finner du den ekte italienske atmosfæren, langt fra stress og det hektiske livet i Venezia. En båtferie i Friuli er herlig og fredelig – mer á la båtferie i Frankrike, men med mange færre sluser. Kanalene er regelmessige og enkle å seile på, og de rene omgivelsene, samt de historiske byene langs ruten vil garantere at du føler deg hensatt til det ekte Italia. Til forskjell fra seilas i den Venetianske Lagunen, er det i Friuli mange offentlige fortøyningssteder, der man kan legge til uten å betale de høye gebyrene som man må i de private marinaene. Det er løyper langs kanalene som er gode til å sykle på. Friuli er også kjent for sine gylne strender og sitt klare vann. Dessuten er området en av de viktigste vinproduserende regionene i Italia med mange D.O.C- viner.

Historie: Her er mange kulturelle attraksjoner. Den kulturelle hovedstaden i det nordøstlige Italia, Trieste, ligger ikke langt herfra. Den store byen Aquileia ble grunnlagt av romerne århundrer før grunnleggelsen av Venezia og bør besøkes. Man kan fortøye i den hyggelige fiskebyen Marano, fullstendig restaurert med et stort fiskemarked. Caorle med sin naturlige lagune og sitt historiske sentrum med det runde klokketårnet fra det 10.århundre og byen Grado – en restaurert, historisk by bygget på en øy midt i lagunen, er noen av de attraksjonene du ikke bør gå glipp av.

Strendene: Byen Lignano er kjent i store deler av Europa for de gylne sandstrender. Man kan seile med båten kun noen få meter fra havet. Det er store muligheter for et daglig solbad og en svømmetur i havet.

Vin: Provinsen er hjemsted for de D.O.C-nominerte vinene fra Collio-regionen. Regionen domineres av hvitvin som det produseres 5 ganger så mange av som rødvin. Collio-vinene er typisk med god fylde og blandet av Fruilano og Ribolla Gialla Malvasia Istriana, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio og Sauvignon blanc. Rødvin under betegnelsen Collio Rosso fremstilles av en blanding av Merlot, Cabernet franc og Cabernet Sauvignon.

Seilas: Du vil helt sikkert føle deg hjemme – langt fra de travle kanalene i Venezias lagune. Her er kun 2 sluser.

Båtferie fra basen Chioggia og Po-Deltaet/Venezia-Lagunen - Locaboat

En seilas fra den sørlige delen av Venezia-lagunen og Po-deltaet vil garantert være en minnerik opplevelse. Den sørlige delen av Po-deltaet er sin helt egne verden, og kan kun oppleves ordentlig med båt. Naturelskere vil elske den fredfylte regionen som er et fuglereservat. Besøk også fantastiske Cornacchio, en liten, sjarmerende by inneklemt mellom to kanaler.

Casale (Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias base - Gli ned av den naturskjønne elven Sile, med sin kildevann og vill vegetasjon, er et flott utgangspunkt for en italiensk kanalbåtferie.
Les mer

Chioggia (Locaboat)

Locaboat base - Ca 10 km sør for Venezia på øya Chioggia er Locaboats basen.
Les mer

Precenicco (Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias base - Du kan nå utforske de nord venetianske laguner mot Trieste og oppdage den virkelige Italia fra vår nye base i Precenicco.
Les mer

Casale (Le Boat)

Le Boat base - Gli ned av den naturskjønne elven Sile, med sin kildevann og vill vegetasjon, er et flott utgangspunkt for en italiensk kanalbåtferie. Ruten er full av små spennende og sjarmerende byer, interessante historiske steder og tradisjonelle italienske villaer med vakre hager. Husk å besøke Treviso, en fantastisk by full av italiensk kunst, museer og restauranter.
Les mer

Precenicco (Le Boat)

Le Boat base - Du kan nå utforske de nord venetianske laguner mot Trieste og oppdage den virkelige Italia fra vår nye base i Precenicco.
Les mer

Kanalkartbok over Venezia

Kanalkort

Venezias lagune, Brenta-elven, Sile-elven og Po-deltaet