Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie i Ardenne

Opplev de naturskjønne Ardenner fra deres egen kanalbåt. Ordet Ardenner er keltisk og betyr "tett skog". En båtferie i dette området, med den rene landluften, etterlater én overbevist om at det beplantede området fungerer som Europas lunge. Naturen huser bl.a. villsvin, rådyr og noen av Frankrikes mest sjeldne fuglearter, samt plantearter som orkidéer og fluespisende soldugg, som også finnes i det beskyttede våtområdet.

En båtferie på Maas-floden, som snor og bukter seg, er en svært sjarmerende og mindeverdig opplevelse. Seil lengre inn i Ardennerne og oppdag de mange spennende byene på den andre siden av grensen til Belgia - Ardennerne byr på et virvar av forskjellige opplevelser.

Regionen i Ardennerne er full av dyrevilt og byr selvfølgelig på mange vilt-spesialiteter. Terter, skinker og pølser fullender opplevelsen. Mest berømt er skinken fra Ardennerne, men feinschmeckere foretrekker den hvite pølsen, en typisk spesialitet produsert av lokale slaktere. Den ubestridte kongebyen for de hvite pølsene er Rethel, et must for elvebåtturister, men også de hvite Fumay-pølsene er fantastiske. Hvert år i juli avholdes det en gourmetfestival i den hvite pølses ære.

 

 

Under alle omstendigheter bør en ekte gourmét følge kanalen de l'Aisne à la Marne og seile mot Champagne. I Epernay og Reims, den tidligere kroningsbyen for franske regenter, kan man prøvesmake champagne. Man erfarer raskt at den fine drikken serveres og drikkes til alt: Som aperitiff, til forrett, under hovedretten eller sammen med desserter som den lekre 'Biscuit de Reims.

Namur

Namur er hovedstaden i Wallonia - og er en by som tiltrekker seg et økende antall besøkende. Området rundt byen er veldig sjarmerende og naturskjønt, og den gamle midtbyen er reservert for fotgjengere. Den største attraksjonen er likevel byens vakre slott. Namur er definitivt en av de mest imponerende befestede byene i Europa. Museet for gammel kunst har både malerier, skulpturer, glass og broderier.
Les mer

Dinant

Belgisk Dinant ligger ved elvebredden langs den vakre elven Meuse i provinsen Namur. Den eldgamle byen kan by på en rekke spennende attraksjoner. Byens majestetiske slott troner over byen på en 100 fots høy ås. Denne berømte bygningen ble opprinnelig bygget i 1051, men ble ødelagt av franskmennene i 1703. Fortet som står i dag ble bygget under den nederlandske okkupasjonen tidlig på 1800-tallet. Dinants landemerke Notre Dame kirken (ikke til forveksling med det i Paris) ble faktisk ødelagt av en fallende stein fra klippene i nærheten i 1227, men heldigvis ble det gjenoppbygget i sin nåværende form. Dinant-hulen tiltrekker seg gjester med sine mangefargede klippeformasjoner, og besøkende seilere burde tilbringe en dag og utforske herlige Dinant.
Les mer

Sedan

Den gamle festningsbyen i Ardennene er alltid verdt et besøk. I tillegg til å være en vakker og livlig by, er Sedan trolig best kjent for sitt slott, med et areal på 30.000 kvadratmeter, sies å være det største middelalderslottet i Europa. Byggingen startet i 1424 og slottets forsvarsarbeid ble kontinuerlig styrket gjennom århundrene. Selve slottet er det eneste som er igjen av de store festningene som en gang ble laget i og utenfor byen. Sørg også for å besøke byens gode restauranter og kafeer.
Les mer

Reims

Reims er byen hvor de franske kongene ble kronet i sin tid, og hvor det meste av champagnen blir produsert. Reims er også hjemmet til en av de vakreste middelalderbygningene i verden, nemlig katedralen Notre-Dame de Reims. Her har mange av de franske monarkene blitt kronet, og katedralen som stammer fra den senere gotiske perioden, er spesielt kjent for sin imponerende høyde og fantastiske glassfasade. I tillegg til en rekke vakre bygninger fra Romertiden og Renessansen, bør man også nyte et besøk hos en av byens mange champagnehus eller se kalksteinshulene som brukes til oppbevaring av champagne under modningsprosessen. Det anbefales å dra på en guidet tur, hvor man vanligvis avslutter med en smaksprøve.
Les mer

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat base - fra den lille sjarmerende base i Ardennene, er det mulig å seile til Sedan, hvor det finnes restauranter, shopping og et slott.
Les mer