Reading

Reading - er en blomstrende by med der tidligere ble kjent for tre B'er: Biscuits, Beer og Bulbs - I dag er byen en moderne handelsby og har gjennomgått en stor forvandling de siste årene.
Les mer

Bilder fra området - Bristol

Bilder fra området - Bristol
Les mer

Bristol

I det sydvestlige England finner du den vakre havnebyen Bristol som uten tvil er besøket verdt når kanalbåtferien din finner sted i dette området. Her hvor Avon-elva snor seg mellom kalksteinklippene kan man lett bli lurt til å tro at man befinner seg på en elv i Sør-Europa. Et av de helt store monumentene er å se Clifton hengebroen som binder sammen to klippesider på hver sin side av Avon-elva. Herfra har du en utrolig utsikt inn over Bristol. Når du vender tilbake til byen er det opplagt å gå på oppdagelse i de små gatene som kjennetegner den gamle sjøfartsbyen. Det var blant annet her den italienske oppdagelsesreisende, som på engelsk kalles John Cabot, reiste ut og ble en av de første europeerne til å gå på oppdagelse i fastlands Nord-Amerika siden vikingene.  
Les mer

Bath

Romerne prøvde i mange år å underlegge seg Britannia, som de kalte Storbritannia på den tiden, og rakk også å gjøre det meste av landet til en romersk provins. Men motsatt mange andre steder i det romerske riket er England ikke overfylt med rester fra Romerriket. Det er spesielt én vakker unntakelse, nemlig byen Bath i det sydlige England. Som navnet antyder lå en av de berømte romerske badene som utnyttet de varme kildene i området her. Og siden har det betydd at folk har valfartet til Bath for å nyte godt av de avslappende badene. I dag kan du gå på oppdagelse i de gamle romerske badene om formiddagen før du bruker ettermiddagen på avslapping i de moderne termiske badene i byen. Vil du heller på oppdagelse ute i byen er Bath et opplagt sted for å se nærmere på den georgianske arkitekturen som f.eks. Royal Crescent eller The Circus. Du kan også gå en tur over Pultney Bridge fra 1774, en bro inspirert av Ponte Vecchio i Firenze.  
Les mer

The Caen Hill Lock Flight

Caen (uttales cane) Hill Lock Flight er det eneste av de 7 vidunderne på de britiske vannveiene som finnes utenfor området fra det nordlige Wales til Leeds i Nordengland. Men dette vidunderet har så absolutt fortjent plassen sin på lista. Det ble bygget som den siste delen av den vakre Kennet & Avon Canal i 1810 og består av 29 sluser som på en strekning på rett over 3 km hever eller senker båter hele 72 meter opp eller ned. Det er en helt spesiell opplevelse å seile gjennom, spesielt de 16 på rad og rekke med små innsjøer ved siden av. Men sett av god tid hvis du vil gjennom alle 29 slusene med båten din – det kan ta opp til 6 timer. Hvis du heller vil beundre vidunderet fra landsiden kan du fortøye båten din i nærheten og gå på stier helt ut til kanalkanten.  
Les mer

Devizes

Ved enden av de vakre ingeniørverket Caen Hill Lock Flight ligger den historiske kjøpstaden Devizes. Byen har en fargerik middelalderfortid, og den arkitektoniske arven i byen er stor, med mer enn 500 bygninger markert som bevaringsverdige. Som kjøpstad har markedsplassen alltid spilt en stor rolle i byen, og på starten av 1700-tallet ble Devizes hjemsted for det største korn-markedet i det vestlige England. Det førte blant annet til at bryggerier ble opprettet, og i dag kan du dra på en deilig tur på Wadworth bryggeriet som stammer fra 1875. Hvis du ønsker en utflukt utenfor byen, kan du kjøre cirka en halvtimes tid for å komme til den berømte steinsirkelen Stonehenge. Ellers anbefaler vi også en rusletur gjennom byen for å nyte stemningen.
Les mer

Bradford on Avon (Black Prince)

Black Prince base - Denne basen ligger i den vakre by Bradford on Avon nær Wiltshire. Nyt en kanalbåt ferien starter i den pittoreske Wiltshire byen Bradford on Avon. Fra dette narrowbådsbase det finnes forskjellige ruter som passer de aller fleste - uansett erfaring. Seiling vestover og kommer til å seile over akvedukter, under broer og gjennom sluser før du kommer på UNESCOs verdensarv arv byen Bath, en liten dags seiling fra starten basen. For de mer erfarne narrowboat mannskap en uke vil være nok tid til å seile gjennom Bath og viderer til Bristol - gjennom det vakre landskapet langs elven Avon.
Les mer

Hilperton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Hilperton er ABC Boat Hires sørligste base, godt beliggende på Kennet- og Avon-kanalen. Basen er en av de beste hvis du setter vakker natur og rikt dyreliv høyt på din ønskeliste.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64