Kanalbåtferie i Nederland

Søk etter båten din

 

Kanalbåtferie – Lei kanalbåt og seil i spennende Nederland

Livet på vannet er en tradisjon i Nederland - og en båtferie er den beste måten å oppleve dette vakre landet på og møte den vennlige befolkningen. Beundre de tradisjonelle vindmøllene som omkranser din seilrute, ta en sykkeltur i området og legg til i en elegant, ny marina med moderne fasiliteter - eller rett ved byens torg.

På kanalferien kan dere seile i eget tempo og se marker med fargestrålende tulipanmarker, koselige landsbyer, større kosmopolitiske byer og det er også stedet for å oppleve alt fra de store hollandske kunstneres mesterverker til de berømte nederlandske ostene. Her er aktiviteter for alle aldre - og bading og fisking i de glitrende sjøene er selvfølgelig også mulig.

Friesland-Amsterdam-regionen er fylt med historie og kulturarv, spesielt Amsterdam og Urecht. Besøk Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palass og Dom Square. I det historiske Utrecht må du ikke gå glipp av en tur til Stadskasteel Oudaen, en festning forvandlet til et bryggeri.

Vannsport i Sneek. Workum, Sneek og Sloten. Her kan man leie kajakk, jetski og seiljoller

 

Friesland

Lej Flodbåd i Woudsend og Friesland i Holland og besøg bl.a Amsterdam, Utrecht, Sneek, Muide og Geithoorn på sejlturen. Bådferie og kanalsejlads i Holland

Høydepunkter i Friesland: 

 • Et nettverk av sjøer og kanaler i maleriske landskap
 • Utmerkede fasiliteter for fritidsseilere og syklister
 • Amsterdams kosmopolitiske livsstil
 • Det kongelige Palads i Amsterdam
 • Keramik i Makkum
 • Møllerens hus i Woudsend
 • Den store slusen i Muiden
 • Fjorårets fargestrålende tulipanmarker og den berømte blomsterparken Keukenhof ved Lisse.
 • Giethoorn - Nederlands "Lille Venezia"

Om kanalbåtferie i Holland - Praktiske tips

Det er lett å navigere i Nederland og en fin båtferie for nybegynnere. Alle sluser og broer er bemannede. Ha småpenger klare, siden slusemesteren/brovakten skal ha et mindre gebyr for å la deg passere. Slusene er stengt for frokost og ½ time om ettermiddagen for en kaffepause. Man kan fortøye langs kanalene i byene. Det er marinaer med landstrøm og andre fasiliteter, der man betaler et mindre gebyr. For å besøke Amsterdam, kan man fortøye i Weesp og ta toget til sentrum. Alternativt kan man fortøye i Six Haven Marina rett overfor Amsterdam sentralstasjon og ta en gratis ferge som seiler døgnet rundt til byens sentrum.

Nederlenderne er koselig mennesker, som elsker livet langs og på vannet. For mange er hjem en husbåt på vannet og dikene langs kanalene er ofte brukt for fotturer - og sykkelstier for søndags utflukter.

Navigasjon i Nederland er enkelt og er derfor egnet for nybegynnere.

Broer

I Hollands flate landskap er det ikke behov for så mange slsuer - på den annen side finns her mange vakre vippebroer og vindebroer. Brovakt vil, særlig i byene, vente på å få fler båter gjennom samtidig som all annen trafikk på land stopper hver gang en feriebåd går gjennom.

Sluser

Sluserne er, ligesom broerne, meget velholdte. Nogle steder vil I blive bedt om at betale en lille afgift for at passere igennem.

Marinaer

I marinaer i byerne kan man også blive opkrævet et mindre beløb for overnatning.

 • I Amsterdam ligger marinaen meget centralt, men alligevel roligt. Man kan godt sejle med sin båd gennem byens kanaler med lidt forsigtighed og det er den bedste måde at opleve byens attraktioner. Det er gratis at sejle gennem Amsterdam – men man betaler for at lægge til i marinaerne. Læs mere i afsnittet om Amsterdam.
 • I Gouda ligger marinaen midt i den gamle by.
 • I Utrecht kan man lægge til direkte ved kajsiden eller overfor katedralen. Man får udleveret en plan over byens kanaler og de mange broer ved indsejlingsslusen, hvor man også betaler en mindre afgift.

Betaling med kreditkort

Nieuwpoort og Gent accepterer følgende kreditkort til betaling af risikoforsikring, brændstofs-depositum og ekstraudstyr: Visa og MasterCard.

Bemærk venligst at i Belgien kan man betale med kreditkort i restauranter, hoteller, forretninger og nogle af de store supermarkedskæder, men ikke i mindre supermarkeder og købmænd.

Gebyr

Noen ganger betales et gebyr på Euro 1-3 for passering av broer og sluser. Beløpet er skrevet på Brohuset. Ofte rekker brovakt en lang stang med en liten pose ut for å sette avtalte mynter i. Noen ganger henger en stor nederlandsk tresko, som du putter betalingen i.

Hvis du ønsker å bo i en marina ved byene, koster det ca. Euro 10-15 per. natt. Der betales med utgangspunkt i båtlengde og antall personer om bord. Havnene er i sesong tett belagt, så kom ikke for sent.

Dypte

Bare de dype blå innsjøer og kanaler i kartet kan navigeres. De lysere blå områdene er beregnet for kajakker og små båter uten motor.

Shopping

Supermarkeder og butikker i alle store byer har ofte åpent til 20.00 og på lørdager til 16-17. Oftest stengt på søndager i Holland. Spør på basen ved ankomst.

I flere byer er det ukentlig lokalt marked med handel av de vakreste blomster, oster og delikatesser.

Supermarked i Harderwijk (10 min med bil), Ermelo, Nijkerk og marketsdag i Harderwijk lørdag morgen.

Amsterdam

Denne delen er spesielt for våre gjester, der seiler fra basen i Vinkeveen og ønsker å besøke Amsterdam.

 • For erfarne seilere kan legges til den private marinaen "Six Haven" (eneste mulighet). Marinaen ligger diagonalt overfor Amsterdam sentralstasjon på den andre siden av Rhinen -kanalen, en stor skipsleia. Her legger båten fredelig og rolig, og det er gratis å ta en shuttle ferge herfra direkte til sentrum.
 • MEN det er ikke anbefalt å seile på denne Rhinen-kanalen på grunn av tung kommersiell trafikk med mange skip . Det vil vanligvis være en bedre idé å forankre i byen Weesp nær Muiden), og derfra ta den lokale jernbanen til Amsterdam. Togene kjører hver 10 minutt.
Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664