Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland

Ønsk våren velkommen med et besøk i denne berømte blomsterparken, som har over syv millioner blomster. Tulipaner fra Holland er verdensberømte. Drømmer du om å se de hollandske tulipanmarkene i blomst, bør du besøke Holland i april eller mai. Det er også på den tiden av året den største blomsterparken i verden, Keukenhof, åpner sine dører for publikumBlomsterparken kan besøkes fra båten din hvis du seiler med utgangspunkt fra basen i Vinkeveen, Kerkdriel eller Loosdrecht.

Hvert år blir det plantet mer enn syv millioner blomsterløk. I hagene og de fire paviljongene kan du beundre en fantastisk kolleksjon av tulipaner, hyasinter, påskeliljer, orkideer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomsterarter. Fargene og duftene vil overvelde deg.

Hvert år kreeres det et helt nytt uttrykk basert på et hovedtema. Parken holder bare åpent syv uker i året, men hvert år tiltrekker den seg ca. 800 000 besøkende i løpet av denne perioden. Dette er uten tvil det beste stedet å se og sanse tulipaner i Nederland. Keukenhof er helt unik og en uforglemmelig opplevelse for mennesker i alle aldre. Du kan komme deg til parken mens du er på båtferie ved å sykle dit fra Leiden, derfra sykler du videre langs tulipanmarker og gjennom det enestående hollandske landskapet.

Besøk blomsterparkens hjemmeside for mer informasjon om parken: Keukenhof

Et godt tips: Du kan kombinere et besøk til Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden starter i Noordwijk og slutter i Haarlem om kvelden, og omtrent midt på ettermiddagen passerer den Keukenhof. Men vær ute i god tid og finn et godt sted på ruten, for det er veldig mange tilskuere som kommer for å oppleve dette fantastiske synet.

Keukenhof er en institusjon i Holland, men det er veldig mange forskjellige blomstermarker fule av tulipaner, påskeliljer og hyasinter i området rundt Lisse. De blomstrer imidlertid ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter vanligvis i midten av mars, avhengig av temperaturen. Duften man opplever når man står ved en mark full av hyasinter, overgår selv den fineste parfyme.

Hvis du etter en slik blomsteropplevelse trenger en forfriskning eller et måltid, er et godt lokalt tips restauranten ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Her serveres retter basert på lokale produkter, og de har en god 3-retters månedens meny. Hvis du er glad i kinesisk eller italiensk mat, finner du også dette i Lisse.