Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kea Øya - Hellas

Den viktigste havnen på øya er Korissia. Et utvalg av kaféer, taverner og restauranter ligger i havnen og den nærliggende landsbyen Vourkari, samt en rekke butikker. Historiske steder og religiøse monumenter er fasinerende å utforske, og øya er også populær for sine mer enn 30 vandrestier, som var en del av det gamle veisystemet som forbandt landsbyene på øya. Strendene er fremragende. Seiling rundt Kea er et rikt og variert eventyr i idylliske omgivelser. Steinløven Kea øya er velsignet med tallrike naturlige kilder og vannløp, hvilket gjør den til en av de frodigste og flotteste øyene i Kykladene. I antikkens Hellas var den kjent som vann-øya og ble kalt Ydroussa. Vannnymfer bodde i følge myten her. I den greske mytologien er historien at gudene blev sjalu på Keas enkle skjønnhet og derfor sendte de en rasende løve til å herje på øya, frata øya de mange vannkildene og drive nymfene bort. Det endte med at Zeus ga øya vannet tilbake slik at den fikk gjenskapt yndigheten sin. Nymfene vendte også tilbake. I det 6. århundre f.Kr., skapte en ukjent steinhugger med humoristisk sans en 23-fots lang smilende løve i nærheten av den nåværende byen Kea. Keas Steinløve er den mest besøkte severdigheten på øya. Liggeplasser Det er forskjellige typer fortøyingsplasser tilgjengelige. Havnen i Korissia ligger i den sørlige enden av Nikolaos bukten på Keas nordvestlige kyst. Det er en pittoresk og rolig havn hvor du kan finne havneplasser. Den nordlige siden av Nikolaos bukten har fremragende ankerplasser, alle sammen idylliske og avlukkede. På østkysten finner man en vidunderlig ankerplass på Poleis bukten. Forslag til aktiviteter Lei en sykkel eller en scooter på Korissia - det er en fantastisk måte å utforske Kea på. Buss er også en god mulighet for transport fra Korissia til de omkringliggende landsbyene, herunder øyas hovedstad, bedre kjent som Kea Chora (Kea by). Her finner man også ruinene av en eldgammel by, en del kirker og klostre, og muligvis den mest bemerkelsesverdige severdigheten på øya. Fra Kea by følger man en snirklet sti i nordøstlig retning, inntil man plutselig møtes av en prektig løve hugget i stein. Skapningen er 7 meter lang. Det arkeologiske museumet i Kea er bestemt også verdt et besøk. Rett utenfor Korissia ligger det et antikt forsvarsverk i stil med Akropolis. Her kan man utforske ruinene av hus og templer. Nær havnen ligger det fem populære strender. De er alle sammen utrolig vakre. Noen har strandbarer og -kaféer, mens andre rett og slett bare er nydelige vidder av gyldent sand. Fasiliteter Havneplasser, drivstoff og vann finnes i Korissia i den sørlige enden av Nikolaos Bay.
Les mer

Poseidon-Templet - Hellas

Når solen står lavt på himmelen, kan tilskuere på toppen av den 196 meter høye fjellformasjonen på den sørvestre enden av Attika halvøya, se Egeerhavet endre seg til oransje og røde farger. Folk ser først ut over havet før blikkne søker over på de spøkelsesaktige hvite marmorsøylene ved Poseidon tempelet - et hellig sted for grekerne siden 440 f.Kr., hvor de begynte å bygge denne store hyllesten til havets gud. Opprindelig var det mer enn 30 søyler samt en massiv statue av Poseidon ledende over grunnene. I dag står kun ca. halvdelen av søylene igjen, men de utgjør fortsatt et imponerende syn oppe på klippetoppen.
Les mer

Paros (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Basen på Paros ligger i Paroikia bukten i Paros by på vestkysten av den vakre øya, som er en del av Kykladene.
Les mer

Lavrion (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachting base - Olympic Marina, Lavrion
Les mer

Lavrion (Nomicos Yachting)

Nomicos Yachting base - 30-40 minutter fra flyplassen i Athen finner dere Navigare Yachting base i Lavrion.
Les mer

Lavrion (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base- 30-40 minuter från Atens flygplats er Athenian Yachts havn i Lavrion.
Les mer

Paros (JF Yachts)

JF Yachts' base - Paros
Les mer

Paros (Fyly Yachting)

Fyly Yachting - Paros
Les mer

Mykonos (Fyly Yachting)

Fyly Yachting - Mykonos
Les mer

Lavrion, Olympic Marine (Seastar Sailing)

Seastar Sailing - Lavrion, Olympic Marine
Les mer

Paros (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base på Paros i Piso Livadi Bay.
Les mer

Paros (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - ligger på den vakre øya Paros i Kykladene.
Les mer

Lavrion (Istion)

Istion Yachtings base i Lavrion.
Les mer

Lavrion (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - På sørøstsiden av Attika-halvøya, finner du Lavrion og DYC basen, som ligger i marinaen i byen. 
Les mer