Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Monemvasia

Seil til byen Monemvasia På østsiden av den greske Peloponnes-halvøya ligger den vakre byen Monemvasia, som ligger på en smal landtunge, der en 200m stripe land er den eneste forbindelsen til fastlandet. Monemvasia ble grunnlagt i 583 e.Kr. og er opprinnelig en festning. Det er byen fortsatt veldig mye preget av, noe som gjør det til et spektakulært skue sett fra havet, men det er også en nødvendighet å oppleve byen fra innsiden.Bak de høye festningsmurene skjuler små, svingete gater seg som baner vei til små butikker, sjarmerende restauranter og huse bygget i bysantinsk stil. Følg stier opp til toppen av fjellet og se kirken Ayia Sofia, som dateres tilbake til det 11. århundre e.Kr. og er også bygget i bysantinsk stil. Det kan være en lang tur opp til toppen av fjellet i varmen, men du vil ikke angre når du opplever utsikten. I klart vær kan du være heldig å se Kreta. Skilpadder kan sees fra seilbåten Ankeret kan bli kastet i bukten ved Monemvasia, så det krystallklare havet kan nytes. Ta snorkel kit på og hopp i vannet og utforsk dyrelivet. La deg ikke skremme, hvis du plutselig står ansikt til ansikt med en stor havskilpadde eller kanskje enda mer. Monemvasias havn og bukten er hjem til havskilpadder, som ofte blir sett sirkle rundt om lokalbefolkningens fiskebåter i håp om en liten godbit.Havskilpaddene har blitt brakt til Monemvasia fra den greske øya Zakynthos, da de enda ikke var klekket. Eggene ble begravd i sanden på strendene rundt om Monemvasia, hvor de senere har blitt til de store havskilpaddene, som nå svømmer i Monemvasia havn og den omkringliggende bukten.
Les mer

Epidavros - Hellas

Husk å besøke den verdensberømte amfiteatret på Epidavros - berømt for sin unike akustikk. Amfiteatret har plass til imponerende 15.000 tilskuere. Det er bygget 400 f.Kr, men brukes fortsatt i dag.
Les mer

Kythnos - Hellas

De brunlige bakkene strekker seg over 300 m i høyden. Langs kysten finnes tallrike viker og bukter, noen av dem fantastisk vakre med nærliggende sandstrender. Å utforske forsenkede kystlinjer ombord på deres egen majestetiske yacht er et av høydepunktene på Kythnos seilasen. Atmosfæren i havnebyene og de indre landsbyene er avslappet, langt unna fra travelheten som er på de øyene som er velbesøkte turistmål. Sjarmen ved Kythnos er nettopp det: De rolige, tradisjonelle greske landsbyene, de intime tavernaerne, gjestfriheten fra et varmt og innbydende folkeslag. Båtferie i Kythnos farvannene er en reise i sindsro, hvor livets tempo er lett og den avdempede skjønnheten er uforglemmelig. Liggeplasser Ingen ankerplasser til overnatting, men mange gode steder til badestopp, lunsjpause og utforsking av øya. De to viktigste havnene er Merichas, beliggende i en beskyttet bukt cirka halvveis nedover vestkysten av øya hvor fergene seiler til og Loutra på den nordøstlige siden av øya. Loutra er omtrent så godt beskyttet som en havn kan være i de vestlige Kyklader. Kythnos kysten har mange flotte viker og bukter, mange ab dem er virkelig flotte og bortgjemte. Bare et par mil nord for Merichas ligger det to bukter (Sandbar bukt og Episkopi bukt) med maleriske ankerplasser og strender. Sør for Loutra, ca. midt på kysten i den østlige delen av Kythnos, ligger Stefanos bukt som har en praktfull sandstrand.Jolleplasser er tilgjengelige. Forslag til aktiviteter Å leie en bil eller scooter er en fantastisk måte å utforske de snirklende veiene og de søvnige tradisjonelle landsbyene. Særlig sjarmerende er Dryopida (den tidligere hovedstaden) og Kythnos by (Chora). Begge er maleriske med de hvitkalkede husene og deres fargerike dør- og vindusrammer. Dryopida ligger i en liten, frodig dal og byens sentrum er lukket for biltrafikk, hvilket gjør det til et vidunderlig sted å utforske til fots. Selv om det leilighetsvis er lukket for offentligheten, hvis man er heldig og finner det åpent, er den nesten mile-lange Katafiki Hulen med de underjordiske innsjøer, et must-see. Mens du er i Kythnos byen, besøk det lille, men ytterst interessante, byzantinske museum. Det er butikker, tavernaer, kaféer og restauranter på de smale gatene og omkring torgene i begge landsbyene. I Kythnos by kan du se de allestedsnærværende greske vindmøllene, noen gamle ruiner, og adskillige esler som mange lokale beboere bruker til å transportere varer. Panagia Kanal klosteret som ligger på en klippe nær den lille kystbyen Kanala er interessant og vakker, og byr på noen fantastiske veggmalerier og en fantastisk utsikt. Fasiliteter Havneplasser, drivstoff, vann, og internett er til rådighed. Buss service er tilgjengelig. Bil- og scooterutleie finnes i Merichas.
Les mer

Serifos - Hellas

De robuste bakkene på Serifos øya hever seg nesten 500 meter over Egeerhavet, hvilket skaper en karakteristisk kuliss for de hvitkalkete steinhusene, som ligger høyt på fjellet over Livadi bukten. Fra havsiden er Seirfos by (Chora) synlig fra lang avstand og et fantastisk vakkert syn når dere nærmer dere den sørøstlige kysten. Det er bare en av mange gleder man bør gi seg selv når man seiler i farvannene rundt Serifos. På kanten av Livadi bukten under Serifos by ligger den viktigste havnen på øya, Livadi, som har en rekke fremragende kaféer, tavernaer, restauranter og nattklubber, hvilket ikke er overraskende, ettersom Livadi fungerer som områdets ferie-resort. Serifos har også gode strender - alt fra store vidstrakte strender med gyldent sand, til små innelukkede private viker. Seilferie rundt Serifos er primært sentrert rundt Livadi, men mot vest ligger det ytterligere viker og bukter, hvor man finner avslappende og naturskjønne omgivelser. Liggeplasser Det finnes liggeplasser til overnatting. Kast anker i Livadi bukten utenfor den havnen som ligger nedenfor Serifos by. Mot vest finner man en flott bukt i den sørlige enden av Serifos, og enda lengre mot vest utgjør den avskjermede Koutalas bukten en god ankerplass i al vind - bortsett fra sterk vind fra sydvest.Jolleplasser er tilgjengelige. Forslag til aktiviteter Gå i land for å utforske havnen i Livadi og nærliggende Serifos by. Det er en herlig måte å tilbringe en ettermiddag eller tidlig kveld. Det er bussforbindelse fra havnen til Serifos by, men avstanden er kort nok til at man kan gå. Nattelivet er livlig på visse etableringer, men generelt er atmosfæren på hele Serifos rolig og afslappende, hvilket gjør den tiltrekkende for mange besøkende. Det er mange steder å spise på hele øya. I Serifos byen ligger det fire vakre kirker. Ruinene av en middelalderlig borg ligger i nærheten og er spennende å utforske. Et besøk på det arkeologiske museet i Serifos og museet for Folkeminner er fasinerende og avslører mye om historien og skikken i Kykladene. Du kan også se det innvendige av de renoverte vindmøllene. I deilige bukten Koutalas, finner man det imponerende Gria slottet og en hellenistisk hvitt tårn. Strender med strandbarer og vannsportsaktiviteter er lettilgjengelige. Fasiliteter Havneplasser, drivstoff og vann er tilgjengelig.
Les mer

Aegina - Hellas

Øya er full av gresk sjarm og nesten fri for turister. Øya har en rik historie og mange interessante historiske severdigheter. Lokalbefolkningen nevner bl.a. Perdika som en yndlingsdestinasjon: Legg til ved en av ankerbøyene utenfor Perdika og gå på oppdagelse i det natueskapte landskapet og restene av en eldgammel forlatt landsby.
Les mer

Kythira Øy

Kythira er en gresk øy på størrelse med Arnøya og ligger sør for den store halvøya Peloponnes. Øya har en helt spesiel plass i den greske mytologien - den menes nemlig å være fødested for guden Afrodite. Øya har et meget varieret landskap og et fantastisk natursceneri. Det er mange klipper på øya og spesielt vestkysten er veldig klippefull, men øya består også av åpne landskaper, hvor frodige flekker stikker opp. Her er det huler du kan utforske, små vannfald du kan bade ved og utrolig mange vakre strender med det fineste hvite sandet. Kythira er ikke et kjent turistmål, så kommer til å oppleve en veldig autentisk gresk sjarm, hvor turismen enda ikke har hatt særlig stor innflydelse. Øyas hovedstad Chora har ca. 300 innbyggere og ligger høyt oppe på øya, så du vil kunne oppleve en flott utsikt ut over øya og havet derfra. En annen by, Potamos, er en by med et stort utvalg av butikker (små greske butikker) og her vil du oppleve en utrolig hyggelig gresk stemning. Liggeplasser Marinaen ligger i Kapsali på den sørlige delen av øya, hvor det er plass til 15 turist-seilbåter. Forslag til aktiviteter Der er mange avmerkede vandreturer på Kythira, som går igjennom et vakkert landskap. Det er skilter rundt på rutene, så du kan lese om de severdighetene du passerer på turen. Det er også fint beskrevet hvor lang tid du bør regne med vandreturen tar, samt hvor mange kilometer lang en rute er. Diakofti er en av de vakreste strendene på øya med krystallklart vann og fint kritthvidt sand. Ta på oppdagelse i byen Chora og se den flotte slottsruinen. Slottet ble bygget i det 15. århundre og rommer en interessant historie. I Chora er det mange hyggelige gater, hvor blomster snor seg oppover bymurene, hvilket skaper en hyggelig atmosfære. Fasiliteter Barer, restauranter, butikker, apotek, innkjøp, vann og drivstoff.
Les mer

Athen Zea (Sunsail)

Sunsail base - I bydelen Pireaus i Athen er Sunsails basen.
Les mer

Athen Alimos Marina (Kekeris Yachting)

Kekeris Yachting base i Athen - Kekeris hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Les mer

Athen Alimos Marina (Paralos Yachting)

Paralos Yachting base i Athen - Paralos Yachting hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Les mer

Alimos (DMS Sailing)

DMS Sailing base - Alimos ligger praktisk talt i centrum af Athen.
Les mer

Alimos (Greek Isles Yachting)

info coming soon - find needed info HERE
Les mer

Athen - Alimos Marina (Hermes Yachting)

Hermes Yachting base - Placeret på den modsatte side af pier 9 på Alimos Marina. Alimos Marina er den største havn i Grækenland, og ligger kun 45 minutters kørsel fra Athens internationale lufthavn, Eleftherios Venizelos.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Exadas Yachts)

Exadas Yachts base - Alimos ligger praktisk talt i sentrum av Athen.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Istion Yachting)

Istion Yachtings base i Aten - finnes på Marina Kalamaki.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Aegean Cruises)

Aegean Cruises base - basen ligger i den fine Alimos Marina.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - I bydelen Alimos finnes Alimos Marina, også kjent som Kalamaki Marina.
Les mer

Athen-Glyfada (Navigare Yachting)

Navigare Yachtings base - Navigares base i Glyfasa ligger i Agios Kosmos Marine. Marinen finner du på kysten i det sørlige Attica, ikke langt fra byen Glyfada.  
Les mer

Athen (Vastardis Yachting)

Vastardis Yachtings base i Athen - findes på Marina Kalamaki.
Les mer

Athen (Nomicos)

Nomicos Yachtings base i Aten - finnes på Marina Kalamaki.
Les mer

Athen Alimos Marina (AF Yachting)

AF Yachting base - AF Yachting's hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Les mer

Athen, Marina Delta (Hermes Yachting)

Hermes Yachting - Athen, Marina Delta
Les mer

Kalamaki (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - basen ligger i den fina Alimos Marina.
Les mer

Kalamaki (Seafarer Sailing)

Seafarer Sailing - Kalamaki ligger perfekt i sentrale Aten, og er en av de største marinaene i Middelhavet.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Kavas)

Kavas base - i utkanten av Athen finnes basen på Kalamaki havn i bydelen Alimos.
Les mer

Athen (OCEAN MCPY)

Ocean MCPY - Alimos Marina
Les mer

Athen, Alimos Marina (Fyly Yachting)

Fyly Yachting - Athen, Alimos
Les mer

Athen - Alimos Marina (JF Yachts)

JF Yachts' base - Kalamaki, Alimos Marina
Les mer

Athen - Alimos Marina (MG Yachts)

MG Yachts base i Athen - MG Yachts hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Les mer

Athen - Alimos Marina (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base på Marina Kalamaki i Athen
Les mer

Athen, Alimos Marina (Seastar Sailing)

Seastar Sailing - Athen, Alimos Marina
Les mer

Seilvær i Hellas, Saroniabukta

Middelhavet har i gjennemsnit 315 skyfri dager hvert år. Under seilassesongen (april til oktober), er himlen blå og værett varmt - her finns en gjennemsnitlig vanntemperatur på 27º C.

Farvannet i Den Saroniabukta er beskyttet og flatbunnet - mens Egeerhavet omkring Kykladene har mer vind.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

6

55

16

5,5

Februar

13

6

49

15

7

Mars

16

7

46

15

5,5

April

20

10

29

16

5

Mai

25

14

21

18

4,5

Juni

30

19

11

21

5

Juli

32

21

5

24

5

August

32

21

6

24

5

September

29

18

12

24

5

Oktober

23

14

53

21

7,5

November

18

10

61

19

5

Desember

14

8

75

17

5,5


Tidevann

Tidevannsforskjellen er liten: kun 30 - 60 cm (en til to fot),