Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Blue Pearl Bay, Hayman Island - Australia

Lokalisert i den nordlige enden av Whitsundays øy-gruppen ligger Hayman Island: En eksotisk øy omgitt av en lagune som glittrer i vannets turkis- og smaragdgrønne farger, og flyter sammen med korallrevet som omgir øya. Uberørte strender med hvitt sand blir til steilere skråninger, frodige med eukalyptus og sparsomme busker. Blue Pearl Bay har noe av den beste snorklingen som finnes ved Whitsundays øyene – og når du glir forbi de fargerige korallrevene, kan du spotte mange mindre arter som klovnefisk (nemofisk) og sommerfuglefisk. Hvis du svømmer dypere kan du treffe på de enorme, men vennlige napoleonsfiskene. Tropiske fisker ses overalt og ved den nordlige ende av bukten finner du det populære Dolphin Point. Big-Game fiskeri er også populært her, og hvis du er heldig kan du fange den legendariske sorte marlinen, sejlfisk eller sjeldne blåfinnede tunfisk. På land kan du nyte livet på øyas femstjernede resort. Gå en tur gjennom de tropiske hagene og se de mange tropiske fuglene som bor på øya fra hvite kakaduer til fargerike parakitter og isfugler. Hvis du er heldig, kan det være du får et glimt av wallabyen mens du nyter det australske bushlandskapet og landets overdådige flora og fauna. Dra tilbake til resortets restaurant for et fantastisk kveldsmåltid hvor du kan velge mellom tradisjonell australsk og internasjonal mat – og avslutt dagen med en drink eller to ombord på båten mens du nyter den fantastiske lokasjonen og planlegger nye eventyr til neste dag. Liggemuligheter Det er et begrenset antall offentlige mooringbøyer tilgjengelige ved Hayman Islands Resort mot betaling. Du kan alltid kaste anker i bukten ved Blue Pearl Bay. HighlightsSnorkling og dykking er hovedattraksjonene ved Blue Pearl Bay. Gå en tur gjennom bushen og du kommer til å se masse australsk flora og fauna, og et kveldsmåltid ved øyas luksuriøse resort er et must.FasiliteterDet finnes ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Butterfly Bay, Hook Island - Australia

Den ville uspolerte skjønnheten ved Butterfly Bay kommer uten tvil til å forbløffe deg. Skåret dypt inn i de steile og frodige skråningene på Hook Island, tilbyr denne spektakulære og ubebodde bukta en beskyttet ankerplass i varmt smaragdgrønt vann og en malerisk sandstrand. Utpekt som en grønn zone, faller denne delen av Hook Island inn under Whitsunday Islands National Park, et verdensnaturarvssted, som har som formål å beskytte de store revsystemene, og gjør det til et av de beste stedene å snorkle i hele Whitsundays øygruppen. Så på med din dykkerbrillene og svømmeføttene, hopp i vannet og dra på oppdagelse i det magiske undervannsriket. Med koraller, enorme napoleonsfisk, stimer av papegøyefisk, og kanskje til og med en majestetisk mantarokke, er det en god ide å ta et undervannskamera med, så bildene kan minne deg om de fantastiske tingene man kan oppleve under havets overflate. Det er også mulighet for at ta kajakken sin inn til land og nyte en piknik i skyggen under et stort mangrovetre, alt imens man kan fryde seg over flokkene av sommerfugler som samler seg i skyggen og vannkanten. Gå en av de nærliggende bushtrailene opp til lookout-pointet for de imponerende utsiktene ned over bukta og det omkringliggende revet før du drar tilbake til båten og enda en natt i paradis. Liggemuligheter Du kan kaste anker i bukten, men hold godt øye med korallrevet.Noen ganger kan man kun se det når det er lavvann.  HighlightsSnorkling er hovedattraksjonen i Butterfly Ba. Med et vidtrekkende rev som roper etter å bli utforsket, er det helt perfekt for et dypere dykk. Ta en kurv med mat inn på land og nyt sommerfugl koloniene som samles i skyggen.Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Hamilton Island - Australia

Øyas yacht club og dens fasiliteter er verdensklasse og Bommie Bar & Restaurant serverer snacks på dekket og a la carte menuer fra det moderne australske kjøkkenet. I nærheten finnes det et habilt shopping-område hvor du kan handle den essensielle provianten – akkurat som det ligger en flott park i nærheten, hvor du kan komme nærme ikoniske australske dyr som f.eks kenguruer, koalaer, den australske øglen goannaén og mange andre dyrearter som kun eksisterer på det australske kontinentet. Vannsportsaktiviteter er øyas største attraksjon – du kan snorkle ved de lokale korallrevene, dykke med de tropiske fiskene, gli bortover vannet på jetski eller nyte et mer moderat tempo i en kajakk. Etter all spenningen er det innafor å bruke et par timer på å slappe av med en avkjølende drink eller to, og planlegge morgendagens eventyr. En dag på Hamilton Island vil være en perfekt innledning på seilerferien din ved Whitsundays øyene. HighlightsMasse vannsportsaktiviteter: jetski, snorkling, dykking og kajakkroing er bare noen av mulighetene. Dra på Bush Safari Trip – og kom helt nærme kenguruer, koalaer og andre endemiske arter. Besøk Yacht Club´ens Bommie Bar & Restaurant og nyt en god middag.LiggemuligheterDu kan fortøye ved marinaen ved Hamilton Island Yacht Club
Les mer

Nara Inlet på Hook Island - Australia

Lokalisert ved den sørlige enden av Hook Island, er Nara Inlet en fjordlignende bukt, omringet av skjønne frodige grønne skråninger som nærmest vokser sammen med det klare turkisblåe vannet og de flotte revene i bukten. Seil til enden av denne naturskjønne og bortgjemte bukt, hvor du finner den beste ankerplassen, hvorfra du kan dra på en landtur og utforske den fasinerende naturen. Et besøk til Nara Inlet er ikke være komplett uten en tur gjennom bushen til aboriginal-hulene og det flotte fossefallet. Steile skogdekkede bakker omringer viken hvor det finnes huler hvor man kan finne rester etter aboriginal-befolkningen som levde i området for hele 8 000 år siden. Markert med bunker av blåskjell og dekorert med innviklede tegninger og malerier, er disse små stykkene med oldtidshistorie helt sikkert et stoppet verdt - før man beveger seg videre mot det spektakulære fossefallet og klippeinnsjøene. De inntagende innsjøene er fulle av rent regnvann og det kjølige styrtbadet fra fossefallet forsyner besøkende seilere med velkomme varmelindring, og er dessuten en fantastisk fotomulighet – så ha kameraet klart. Hvis du har mot på å bevege dig litt lengre fra områdets mest gåtte stier, kommer du til å finne det fantastiske Hook Underwater Observatory, hvor man kan prøve å komme tre meter ned under havets overflate og beundre det imponerende undervannsliv, fargerige fisk og koraller i deres egne uberørte omgivelser. Like før solnedgang kan du dra tilbake til seilbåten din, og nyte utsikten utover den eksotiske bukten og de siste varme solstrålene – mens du slapper av med en iskald drink. LiggemuligheterDen beste beskyttelsen og ankerplassen ligger i bunnen av vikenHighlightsDet er helt sikkert verdt å begi seg ut på vandreturen til Aboriginal-hulene og deres eldgamle malerier, samt fossefallene i nærheten.FasiliteterNara Inlet byr ikke på fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Hamilton Island, Whitsundays (Sunsail)

Sunsail base - Utforske Great Barrier Reef med utgang på Hamilton Island er den største bebodde øya i 74 øyene i Whitsundays skjærgården og løgner om 16 km ut av Queensland på Australias østkyst.
Les mer

Seilvejr ved Whitsundays, Australia

Vår/sommer er fra september til mars - med januar til mars som våtsesongen (med risiko for cykloner og vollsom regn)

April til august er høst og vinter: mer tørt og med temperaturer runt 22-25C.

Klimaet ved Whitsundays er subtropisk, og du er garantert varmt, tropisk vejr hele året. Beskyttet af Great Barrier Reef, er havet omkring Whitsundays generelt roligt. Fra april til september er havet roligt til moderat, og vinden er øst-sør-østlig til sørlig, og stærkere enn om sommeren – hvilket gør nogle sørvente ankerplasser upassende gennem vintermånederne.