Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Glossa By - Hellas

Husk å holde utkikk etter delfiner mens du seiler til Skopelos. Øya har et mer villt utseende og er mindre utviklet enn Skiathos. Den er dekket av furuskog, men det finnes også olivenlunder og frukthager med rike plommer og sitrus som har gjort Skopelos kjent i den store verden. Svisker er en stor ting her - så benytt anledningen til å ta prøver hjem til familie og venner. Skopelos har av flere runder vert okkupert av romerne, venetianerne, tyrkere og fransk - det er også sagt at hele øyas befolkning ble slaktet av piraten Barbossa i det sekstende århundre. I dag er det ikke så mye gang på øya selv om filmingen av Mamma Mia for noen år siden satte øya på kartet.  Pierce Brosnan og Meryl Streep bodde i hyggelige Glossa den gangen. Glossa, med husene sine på bakkesidene, alle kjennetegnet ved fargerikt malte trepartier og grå skifertak, er en av de flotteste (og søvnigste) byene i Sporadene.  Beliggende ved øyas nordvestspiss, har Glossa en betydelig mer landlig stemning enn Skopelos By, øyas viktigste bebyggelse. Liggemuligheter Agterende fortøying ved Loutrakis' kai, et par kilometer unna. Highlights Nyt de flotte strendene, slapp av og utforsk den flotte byen. Fasiliteter Taverner og provisjon.
Les mer

Khondri Ammos-Bukten (Trikeri) - Hellas

Khondri Ammos er en stor bukt, som ligger på Trikeri kanal nordkysten som skiller øya Evia fra Trikeri halvøya. Kysten er fjellrik til begge sider, med Trikeri-halvøyas steile fjeller fallende direkte ned i havet. Fjellsidene er merket og slitte av de mange steinbruddene, og er nesten fri for vegetasjon og bebyggelse. Det er ingen fasiliteter ved Khondri Ammos, men det er et overordent behagelig sted å kaste anker og bare slappe av på dekket, svømme eller snorkle i det dype blå vannet. Bukten passer bedre som et middagsstopp enn som en ankerplass for natten. I nærheten ligger landsbyen Platania, navngitt etter de mange trærne som omgir den med noen få fasiliteter for besøkende seilere og gode og avslappende taverner – hvilket er med på å gjøre Khondri Ammos-Bugten til et herlig stopp på enhver seilferie. Liggemuligheter Kast anker på 5-8 meters vann i en vik på buktens nordside hvor det er god holdebunn. Highlights Svømming og snorkling. Fasiliteter Ingen.
Les mer

Området ved byen Pigadi - Hellas

Den pittoreske landsbyen Pigadi på vestsiden av Gulf of Volos, hevdes å være stedet hvor helten Achilles gikk ut på sin reise til den berømte krigen av Troy - det sentrale punktet i Homers berømte dikt Iliaden.
Les mer

Skiathos (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - På østsiden av Skiathos er Skiathos by og dens marina.
Les mer

Skiathos (Athenian Yachts)

Athenian Yachts - Skiathos base ligger i Skiathos by på østsiden av øya Skiathos.
Les mer

Skiathos (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - Skiathos base ligger i Skiathos by på østsiden av øya Skiathos.
Les mer

Skiathos (AF Yachting)

AF Yachting - i Skiathos Port
Les mer

Skiathos (JF Yachts)

JF Yachts' base - Skiathos
Les mer

Nikiti (Albratross Yachting)

Albatross Yachting base - Nikiti Marina
Les mer

Volos (Fyly Yachting)

Fyly Yachting - Volos
Les mer

Seilvær i Sporadene i Hellas

Seilområdet byr på perfekte værforhold i seilsesongen. Sommeren har lange aftener, vakre solnedgange og varmt badevann.

Middelhavet har i gjennemsnit 315 skyfri dager hvert år. Under seilassesongen (april til oktober), er himlen blå og veiret varmt - her finns en gjennemsnitlig vanntemperatur på 27º C.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

6

55

16

5,5

Februar

13

6

49

15

7

Mars

16

7

46

15

5,5

April

20

10

29

16

5

Mai

25

14

21

18

4,5

Juni

30

19

11

21

5

Juli

32

21

5

24

5

August

32

21

6

24

5

September

29

18

12

24

5

Oktober

23

14

53

21

7,5

November

18

10

61

19

5

Desember

14

8

75

17

5,5


Tidevann

Tidevanns-forskjellen er liten: kun 30 - 60 cm (en til to fot),