Dra på kanalbåtferie med Seatravel

Kanalbåtferie er enkelt, selv for uerfarne seilere. Å navigere en kanalbåt er som en lek, og etter en grundig introduksjon ved ankomst er du klar til å være skipper på din egen kanalbåt!

 

 

Ingen erfaring nødvendig

Det krever ingen erfaring å leie eller styre en kanalbåt. Alle i hele familien kan være med, uansett tidligere erfaring med seiling. Ved ankomst får du en grundig introduksjon til styring av båten, slik at du raskt føler deg trygg og komfortabel med å seile den.

Utforsk

Med over 10 land rundt i Europa og Nord-Amerika å velge mellom kan du dra på kanalbåteventyr med Seatravel i mange forskjellige kulturer og landskap.Mange operatører

Hos Seatravel arbeider vi sammen med over 6 forskjellige operatører, noe som sikrer deg at vi alltid kan finne en båt som passer akkurat dine behov.Hva er en kanalbåtferie?

Slik er livet ombord på en kanalbåt

Oppdag en ny måte å feriere på – det kreves ingen forkunnskaper med båt eller noe sertifikat for å være kaptein på en kanalbåt langs Europas vakre vannveier!

Det finnes mange spennende seilområder og et stort utvalg båttyper å velge mellom, så en båtferie kan tilpasses ethvert budsjett og mannskapsstørrelse. Dette er en opplevelse for alle aldre – både unge og gamle, enten det er en familieferie eller en tur med venner.
Utforsk Europas vakreste innsjøer, elver og kanaler fra soldekket på båten, mens landskapet langsomt glir forbi deg. Nyt et eventyr i en avslappende atmosfære, en gourmet-tur eller historiske omgivelser – vi garanterer en uforglemmelig opplevelse.

Du trenger ikke å bekymre deg for seilingen – båtene er enkle å betjene, og tidligere erfaring er ikke nødvendig. Det er bare ett gir – frem og tilbake – og båtene er enkle å navigere. Før avreise vil du motta instruksjonsmateriale, og ved overlevering vil du få grundig opplæring i alt fra knuter og tau til hvordan ovnen fungerer om bord. Båtene er godt utstyrt, med dyner, puter, sengetøy, kjøkkenutstyr, bad med toalett og dusj, osv.

Stopp når og hvor dere ønsker det. Nyt et spontant besøk til en av de mange vingårdene, handle på det lokale, fargerike markedet, besøk en middelalderlandsby, ta en pause ved kysten for en piknik på landet, eller utforsk området på leide sykler - dette er bare noen få eksempler på hva du kan forvente på en kanalbåtferie. Seiling gjennom en sluse er en morsom del av ferien, og alle kan bli involvert - du vil snart oppdage at det ikke er så vanskelig. De fleste sluser er automatiske eller betjent av en operatør, og ofte kan du kjøpe lokale produkter direkte fra dem. Når dagen går mot slutten, er det på tide å fortøye - enten ved en brygge/marina eller langs kysten - og nyte solnedgangen fra soldekket.

En båtferie er også en mulighet for kulinariske lokalopplevelser. Uansett hvor du velger å seile, er det muligheter for å prøve ut lokale råvarer og delikatesser, samt spesialvin og -øl, som du ikke finner i Norge. En båtferie på Europas vannveier er som en reise gjennom historien. Husk kikkerten: Dyrelivet langs elver og kanaler er unikt - uansett hvor du velger å seile, vil du komme tett på det lokale dyrelivet, midt i deres habitat.

Når du har total frihet til å planlegge dagene, er du garantert en myriade av ulike opplevelser for alle.

Tips og vanlige spørsmål

Ingen erfaring nødvendig!

Vær kaptein på din egen båt - ingen sertifikater eller båterfaring er nødvendig - unntatt Berlin i Tyskland og Luxembourg, hvor et sertifikat er påkrevd.

Hva er inkludert i båtleien?

Når du seiler med Seatravel og våre partnere, betyr det sikkerhet og den beste hjelpen til rådighet underveis i ferien. Alle våre båter er fullt utstyrt og vedlikeholdt til de høyeste standarder. Personalet på basene står alltid klare til å hjelpe, og formidle alt av viktige informasjoner før avreise.

Inkludert:

 • Leie av båt og utstyr
 • Fullt utstyrt kjøkken
 • Senger og sengetøy
 • Håndklær (unntatt Nicols båter)
 • Demonstrasjon av båtens funksjoner og styring
 • Teknisk support
 • Kart over området (finnes på båten)
 • Sluseavgifter (bortsett fra i Irland og Nederland)

Ikke inkludert:

 • Reisen til basen
 • Drivstoff
 • Depositumsforsikring
 • Alle obligatoriske og valgfrie tillegg
 • Avbestillings- og / eller reiseforsikring

Hvor kan man fortøye båten?

Kanalferie betyr frihet! Vanligvis kan du ankre og fortøye hvor du vil langs offentlige kanaler og elver - det er utstyr for fortøyning om bord i båten. Det finnes private områder og områder med begrensede fortøyningsmuligheter, men det er sjelden et problem å parkere båten der du ønsker det! Ønsker du å prøve en privat eller offentlig marina med fasiliteter for båtfolk, kan det påløpe et gebyr.

Kan jeg ta med hunden min?

Selvfølgelig kan du det! For en ekstra avgift kan du ta opptil to hunder med.

Hva skjer hvis det blir noen problemer med båten?

Ved problemer med båten, må du umiddelbart kontakte personalet ved basen deres avreise fant sted. De vil deretter raskt sende en tekniker for assistanse. Eventuelle mangler ved båten må også rapporteres umiddelbart til basen. Det er ikke tilrådelig å vente med å melde fra til du leverer tilbake båten, da personalet ikke har hatt mulighet til å utbedre feil og mangler på forhånd. Eventuelle klager vil bli avvist med begrunnelse i at selskapet ikke har hatt mulighet til å rette opp feilen.

Slusene er en del av opplevelsen.

Det er enkelt og moro! Når du har vært igennom første sluse, blir det ren rutine! Noen sluser skal du åpne, andre er automatiske eller har en vennlig slusevokter. Noen har også mindre butikkutsalg med spesialiteter og museer, et perfekt lite avbrekk hvor det kan være lett å komme i snakk andre reisende.

I andre land legger man gjerne til ved havner, byer eller tettsteder, hvor det påløper et gebyr for en overnatting.

Når må jeg hente og returnere båten?

Båten kan overtas fra kl. 15 -18:00 - og den skal returneres kl. 09:00 den siste dagen. Vi anbefaler at du ankommer basen rundt kl. 14:00 for å få instruksjon.

Briefing (ved ankomst)

Ved ankomst henvender dere dere til basens kontor, hvor de siste papirene utleveres og underskrives. Ved ankomst får dere grundig instruksjon om båtens bruk og annen relevant informasjon fra basens personale, på engelsk eller tysk i Tyskland.

Under denne instruksjonen vil dere lære alt fra hvilken knute som skal brukes til fortøyning av båten til hvordan ovnen fungerer. Det anbefales at både skipperen og medskipperen deltar i instruksjonen – to personer oppfatter og husker informasjon bedre enn én. For mange deltakere kan imidlertid føre til forvirring. Instruksjonen er en viktig del av båtferien, da det ikke bare handler om båtens utstyr og funksjoner som blir gjennomgått.

Hvis det er noe dere er usikre på, bør dere benytte anledningen til å spørre basens personale. Det er mye enklere å få nødvendig veiledning før dere forlater basen. Dere kan også be instruktørene om tips til hyggelige steder å besøke og annen nyttig informasjon. Gå nøye gjennom båten selv – det er lettere å få eventuelle mangler utbedret før avreise fra basen enn underveis.

En tekniker vil vise deg hvordan båten styres og håndteres, inntil du føler deg komfortabel nok til å ta over styringen selv. Hvis du føler deg mest trygg med det, kan du også kreve å få en prøvetur med en erfaren tekniker om bord.

Vann

Sørg for at vanntankene er fyllt opp innen dere reiser fra start havnen. Spar på vannet – bl.a. ved å unnlate å vaske opp under rennende vann. Tank opp i god tid underveis, hvor det er mulig. Det koster noen få euro.

Toalett og bading

På de fleste områder må du aldri kaste papir i toalettet, samle det i stedet i en plastpose ved siden av toalettet. Det finnes imidlertid unntak avhengig av hvilken båt du leier, så spør i basen hvis du er i tvil.
I Frankrike, Italia og mange andre steder ledes avløpet fra toalettet direkte inn i kanalen, så ikke bad i kanalene.
I innsjøområdene i Tyskland, Portugal og Polen er det mulig å bade i de store innsjøene, akkurat som du kan bade i elvene Charente og Lot-elven i Frankrike.

 

Utforsk Europa og Nord-Amerikas vannveier

Kanalbåtferie gir deg et vell av vidt forskjellige alternativer, alt avhengig av hvor du ønsker å reise. Felles er imidlertid at du får den unike muligheten til å oppleve destinasjonens kultur og natur fra en helt nye side, nemlig fra vannsiden, i ditt helt eget tempo. Her finner du destinasjon som kan danne rammen for din kommende kanalbåtferie.

Smuk bro i Frankrike

Frankrike

Seatravel tilbyr elvebåtferie i 12 forskjellige franske regioner, så det er noe for enhver smak. Seil på Frankrikes hyggelige kanaler og elver, som renner gjennom noen av Europas vakreste områder. Elvebåtferie i Frankrike byr på kulturelle og kulinariske opplevelser, majestetiske landskap, fargerike landsbyer og veldig mye mer. Uansett hvilken destinasjon du velger, kan du være sikker på å få uforglemmelige opplevelser – her er aktiviteter for alle aldre.

Høydepunkter i Frankrike: 

 • Berømte Canal du Midi
 • Badeferie og lyserøde flamingoer i Camargue
 • Vinslott i Bourgogne
 • Trøfler og fjellandsbyer i solrike Aquitaine
 • Lot-elvens majestetiske klippevegger
 • Cognac-områdene langs Frankrikes vakreste elv, Charente
 • Bretagnes friske havpust og keltiske sjarm
Smuk sø i Tyskland

Tyskland

Seatravel kan arrangere elvebåtferie i to seileområder i det nordøstlige Tyskland; innsjølandskapet i Mecklenburg og Brandenburg-området nær Berlin (OBS: Brandenburg-området krever seilbevis). I det tyske landskapet seiler du på et nettverk av krystallklare innsjøer og elver, som danner rammen rundt det idylliske seileområdet. Opplev middelalderske bindingsverkshus, enestående slott og flotte naturreservater. På elvebåtferie i Tyskland kombineres det vakre landskapet med tysk høykultur.

Høydepunkter i Tyskland: 

 • Middelalderbyene Mirow, Rechlin, Röbel og Brandenburg
 • Fantastisk dyre- og fugleliv i naturreservatet Spreewald
 • Vannsportaktiviterer i Müritz See
 • Den botaniske hagen i Mirow
 • Pulserende byliv i Berlin
 • Eventyrslottene ved Rheinsberg og Fürstenberg
 • Det moderne akvariet i Waren
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Strendene ved Werder
Rolig seiling i Italia

Italia

På elvebåtferie i Italia kan du oppleve to svært forskjellige seileområder – begge er svært barnevennlige destinasjoner. I seileområdet som grenser opp mot Europas mest berømte kanalby, er det masse å ta seg til. Her er rammene for seilingen både romantiske og unike – lytt til gondolførernes sorgløse sang mens solen går ned bak hustakene, mens du nyter et glass vin om bord. Friuli-regionen gir mulighet til øyhopp mellom hyggelige øyer og deilige badeplasser, omringet av spennende fugle- og dyreliv.

Høydepunkter i Italia: 

 • Venezias renessansekunst og -kultur
 • Italiensk kjøkken og de populære rødvinene fra Veneto
 • Tradisjonsrike håndverk på øyene
 • Flotte sandstrender ved Lido di Jesolo
 • Unikt fugleliv i nasjonalparken i Po-deltaet
 • Fiskemarkedet i Chioggia
 • Deilig italiensk is på hvert gatehjørne
Solskinn i England

England & Wales

Dra på en kongelig elvebåttur på Themsen, hvor variasjonen mellom land og by går opp i en høyere enhet, eller prøv ut livet på en gammeldags narrowboat i Midt-England. Hvis du vil seile med en cruiser, bør du dra til den berømte elven Themsen, som snor seg gjennom bølgende landskap, forbi historiske byer og tradisjonelle engelske puber. Hvis du vil seile på en narrowboat i Midt-England, er det en rekke baser å velge mellom langs de mange smale kanalene, som kan være utgangspunkt for alt fra de komplekse nettverkene av sjarmerende kanaler i nærheten av Birmingham til de rolige landlige omgivelsene rundt Coventry eller storbyen Manchester. Uansett hvilket område av England du velger, vil du oppleve de engelske kanalene i nær kontakt med lokale fritidsseilere.

Høydepunkter i England & Wales: 

 • Seilas på den historiske elven Themsen
 • Føl historiens vingesus i Oxford
 • Britisk pubkultur og fish ’n’ chips
 • Sjarmerende landsbyer i vaskeekte Barnaby-stil
 • Beitende kuer og lokale fiskere langs vannveiene
 • Praktfulle Windsor Castle og pulserende London
 • Rusletur i de kongelige parkene
Kanalbåt på innsjø i Skottland

Skottland

I Skottland kan du velge mellom to unike seileområder; Falkirk i lavlandet og Caledonian Canal i høylandet. Fra Falkirk kan du nyte lett seiling og en klassisk kanalferie til Glasgow og Edinburgh. Hvis du vil ha større utfordringer, kan du med fordel velge seiling i det karakteristiske og dramatiske skotske høylandet med utgangspunkt i Caledonian Canal. En elvebåtferie i Skottland byr på både imponerende landskap og sjarmerende byer.

Høydepunkter i Skottland: 

 • Rolige innsjøer og dramatisk natur i det skotske høylandet
 • Whisky-destillerier
 • Klassisk kanalseiling ved Glasgow og Edinburgh
 • Loch Ness-uhyret, hvis du er heldig
 • Falkirk Wheel
 • Sykkel- og fotturer
Vakker natur i Irland

Irland

Krystallklare elver, keltiske monumenter og Guinness er noen av nøkkelordene for en elvebåtferie i Irland. Rundt Irlands elver Shannon og Erne finner du et stort nettverk av innsjøer. Det er enkelt å navigere på disse elvene og innsjøene, noe som gjør Irland til en populær destinasjon for elvebåtferie. Det irske landskapet består av bølgende, grønne åser hvor du innimellom finner små, hyggelige landsbyer. Vannkvaliteten i Irland er imponerende, noe av det reneste du finner i Europa.

Høydepunkter i Irland: 

 • Ruinene av Clonmacnoise-klosteret
 • De innemurte hagene ved slottet Portumna
 • Golfbaner i verdensklasse
 • Tradisjonelle irske puber
 • Fint porselen i Belleek
 • Ridning i Banagher
 • Lough Key Forest Park
 • The Dock - kunstsenter i Carrick
 • Fisking – laks, gjedde, brasme, mort
Kanalby i Belgia

Belgia

Opplev belgisk sjokolade og øl brygget av belgiske munker på en elvebåtferie i Belgia. Nyt avslappende seiling på de belgiske vannveiene, hvor du vil bli ønsket hjertelig velkommen av innbyggerne, de eldgamle og sjarmerende byene og fredelige landskapene. Hyggelige landsbyer og maleriske landskap er forbundet av de vakre flamske vannveiene som snor seg gjennom dette lille historiske landet.

Høydepunkter i Belgia: 

 • Det UNESCO-beskyttede tårnet i Diksmuide
 • Tradisjonelt belgisk kunsthåndverk
 • Belgisk sjokoladekunst og klassikeren moules frites
 • Bakerimuseet i Veurne
 • Katedralen i historiske Gents
 • Endeløse flotte sandstrender ved Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Flamsk storbyliv i Brügge
Kanalbåt i Nederland

Nederland

Nyt den nederlandske idyllen på en elvebåtferie i tulipanenes hjemland. Seil på vannveiene omgitt av landets mange vindmøller, sykle av sted på en av sykkelrutene langs elvebredden eller legg til kai i de flotte nye marinaene. På elvebåtferie i Nederland vil du kunne nyte frodige, grønne landskap som brer seg utover og er st syn for øyet i kombinasjon med de fargerike tulipanmarkene. Seil også en tur innom Amsterdam og opplev den vakre hovedstad fra elven.

Høydepunkter i Nederland: 

 • Vårens fargestrålende tulipanmarker
 • Goudaost og hollandske pannekaker
 • Et tett nettverk av innsjøer og kanaler i maleriske landskap
 • Amsterdams kosmopolitiske livsstil og mange kunstgallerier
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Den store slusen i Muiden
 • Giethoorn - Nederlands lille Venezia
 • Fantastiske forhold for sykkelturer
Innsjø og fjelle i Canada

Canada

Bli møtt av den verdensberømte kanadiske vennligheten og utforsk landet som er kjent for den interessante kombinasjonen av franskspråklig og engelsksspråklig befolkning, fremstilling av lønnesirup og fascinerende landskap. Hvis du virkelig vil la deg imponere og prøve noe helt annerledes, bør du unne deg en elvebåtreise til storslåtte Canada med endeløse landskap og sjarmerende byer.

Høydepunkter i Canada: 

 • Den UNESCO-beskyttede Rideau Canal
 • Fottur i Ontarios høyland og imponerende naturområder
 • Kulturopplevelser i storbyen Ottawa
 • Lokale matprodusenter og mikrobryggerier
 • Kanadisk lønnesirup og hjertevarm befolkning
Innsjø og bakker i Portugal

Portugal

Nyt solens stråler på en elvebåtferie på Lagoa Grande i Portugal. Lagoa Grande er den største innsjøen i Portugal og har en imponerende kystlinje på omtrent 745 kilometer. Innsjøens klare og rene vann er ideelt for bading, fiske og dykking. Innsjøen, som ligger i nærheten av grensen til Spania, er omgitt av vakker natur – perfekt for naturelskere. Med over 300 solskinnsdager i året er en elvebåtferie i Portugal ikke bare forbeholdt sommermånedene.

Høydepunkter i Portugal: 

 • Avslappet atmosfære i den solrike Alentejo-regionen
 • Den enorme Alqueva-demningen
 • Fiske, vannski, kajakkpadling, ATV-motorsykkelkjøring
 • PPortugisiske regionale retter, blant annet skinke fra de svarte grisene
 • Fisking og flotte bademuligheter
Fugler i Ungarn

Ungarn

Prøv noe nytt og annerledes – dra på elvebåtferie i det skjulte paradiset Ungarn. På seiltur gjennom Ungarns landdistrikter kan du nyte rolig seiling i naturskjønne omgivelser. Dette er en perfekt destinasjon for natur- og fugleentusiaster og for vinelskere.

Høydepunkter i Ungarn: 

 • Fotturer i nasjonalparken Hortobágy
 • Friluftsliv og fiske
 • Gode bademuligheter i Tiszafüred og Abádszalók
 • Seiling mellom fjell og vinmarker i vinregionen Tokaj
 • Termiske bad

Kanalbåt – vannets bobil

Med en kanalbåt kan du dra på eventyr uten å måtte bekymre deg over å dra tilbake til hotellet. Båten utgjør nemlig din egen flytende bobil, og om bord finner du alle sove-, kjøkken, bad- og toalettfasilitetene du trenger. Vi har båter med plass til mellom 2 og 12 overnattingsgjester. Uansett om dere er et par eller to familier, har vi en båt som matcher deres behov.

Generelt sett finnes det to typer kanalbåter, eller elvebåter, som de også kalles; cruisers og narrowboats.

 

 

Cruisers

Cruisers er utstyrt med alt man trenger. Her er sovekabiner og oppholdsrom oppdelt, og det finnes mange forskjellige oppsett for å dekke ethvert behov.

 

Selv om båten ser stor ut, er den ganske enkel å styre – selv for uerfarne.

 

Narrowboats

Narrowboats er tradisjonelle engelske kanalbåter. Disse båtene er kjennetegnet ved deres avlange og smale konstruksjon. Båtene er sjarmerende og gammeldagse i uttrykket, men har alt det moderne utstyret man kan ønske seg. Seiling med en narrowboat gir deg en autentisk kanalbåtferie på de engelske kanalene og elvene.

 

Selv om båten ser stor ut, er den ganske enkel å styre – selv for uerfarne.