Inspiration

4 tips for å ivareta favorittdestinasjonen din
4 tips for å ivareta favorittdestinasjonen din
Uansett hvor i verden du elsker å seile og hvor du stadig vekk vender tilbake, vil du helt sikkert bli opprørt hvis ditt foretrukne seileområde plutselig flyter over av plast, eller hvis korallene dør på grunn av bleking. Vi har satt sammen fire enkle ting du selv kan gjøre for å bidra til å bevare favorittdestinasjonen din i så god forfatning som mulig. 1: Samle opp plast og søppel Når du går i land på de vakre strendene, vil du selvfølgelig helst unngå at det flyter av plast og annet avfall. Derfor foreslår vi at du tar med deg en pose til å samle søppel i når du går i land. Foruten å ta med deg ditt eget avfall, kan du også hjelpe til med å fjerne søppel som måtte ha drevet i land. Hvis du reiser med barn, kan du gjøre dette til en lek hvor barna ser hvor mye de klarer å samle. Du kan også dele barn og voksne inn i grupper og ha en konkurranse om hvem som først klarer å finne 5 ting av plast, 5 ting av metall osv. 2: Tenk over hvilken solkrem du bruker Forskere anslo i 2015 at det blir sluppet ut mellom 6 000 og 14 000 tonn solkrem i verdenshavene hvert år. Dette er utrolig mye, og mange solkremer inneholder skadelige stoffer som påvirker dyrelivet i havet. På tropiske destinasjoner går det spesielt ut over korallene, som blekner og dør, noe som igjen går ut over mange tropiske fiskers habitater. Så selv om vi selvfølgelig oppfordrer deg til å beskytte huden mot solens skadelige stråler, er det også viktig for havmiljøet at du leser solkremens ingrediensliste nøye. WWF Verdens naturfond anbefaler reisende å velge solkremer som er Svanemerket, og det danske Forbrugerrådet Tænk har utarbeidet en guide til hva du skal se etter(lenken er på dansk)  hvis du gjerne vil kjøpe en miljøvennlig solkrem. 3: Hold motoren på maksimalt 1800-1900 omdreininger Det er jo ferie, så hvorfor gi full gass på dieselmotoren hvis vinden uteblir? Du kan kanskje oppnå 1 knop ekstra ved å gi full gass, men du fordobler samtidig drivstofforbruket, til skade for både miljøet og pengepungen. 4: Kjøp lokale varer Når du handler inn til seilturen, kan du også hjelpe miljøet ved for eksempel å handle på det lokale markedet, slik at varene dine ikke har blitt transportert over lange avstander og dermed har belastet miljøet med CO2. Samtidig er de lokale markedene ofte en stor opplevelse i seg selv, hvor sansene blir bombardert med eksotiske dufter, fargerike boder og herlige smaksopplevelser.
Les mer
Start ferieplanleggingen nå!
Start ferieplanleggingen nå!
Bestill tidlig – men hvorfor det? Er du en av dem som venter til siste øyeblikk med å bestille? Hva om prisen synker? Det kan være fristende å se tiden an av frykt for å gå glipp av et godt last-minute tilbud. Men slår du til tidlig, får du fritt valg i alle hyller – hvis du venter, er båten kanskje allerede tatt. Den beste prisen Best mulig ferie til best mulig pris – det er jo dét vi helst vil ha! Vår erfaring er at du får den billigste båtferien hvis du bestiller ferien så tidlig som mulig og drar nytte av bestill-tidlig-rabattene. Vi kan ikke nekte for at det blir tilbudt ”last-minute-rabatter” hvis en båt ikke har blitt leid ut 1–1½ måned før starten av leieperioden. Det kan se fristende ut hvis man sammenligner priser og oppdager betydelige ”last-minute-rabatter”. Men – båtene som ikke har blitt solgt 1–1½ måned før avreise, er ofte de som var overpriset i utgangspunktet. Hvis en båtoperatør introduserer 20-25 % ”last-minute-rabatt” kort tid før avreise, men prisen på båten i utgangspunktet var 40-50 % høyere enn prisen for tilsvarende båter som var tilgjengelige da bestillingssesongen startet, betyr det at den reelle besparelsen uteblir eller er minimal. Størst utvalg av båter i begynnelsen av bestillingssesongen De som bestiller først, velger selvfølgelig båtene hvor man får best valuta for pengene; den største båten, den nyeste båten, den beste beliggenheten, den beste reiseperioden. De har tilgang til det største utvalget, mens de som venter må velge fra nederste hylle. La deg derfor ikke lure av store rabatter senere i sesongen – du er alltid best stilt hvis du bestiller så tidlig som mulig. Vi pleier å si at det å få valuta for pengene når man velger leiebåt, kan sammenlignes med å gå i butikken for å kjøpe frukt og grønnsaker: ”Når du kommer tidlig, er utvalget stort. Du har mulighet til å velge de beste produktene.  Hvis du kommer sent, kan du bare velge blant det som er blitt liggende igjen. Du kan ikke se hva andre kunder ble tilbudt tidligere, fordi det allerede er blitt solgt”. Billige flybilletter Hvis du er avhengig av å kjøpe flybillett til destinasjonen, blir bestill-tidlig-effekten ofte enda større. Vår erfaring er at prisen på flybilletter som regel stiger betydelig jo nærmere avreisetidspunktet man kommer. Disse tre effektene forsterker hverandre, og konklusjonen er derfor at det alltid er en stor fordel å bestille båtferien så tidlig som mulig.
Les mer
Holland – Ønsk våren velkommen i et hav av tulipaner
Holland – Ønsk våren velkommen i et hav av tulipaner
Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland Ønsk våren velkommen med et besøk i denne berømte blomsterparken, som har over syv millioner blomster. Tulipaner fra Holland er verdensberømte. Drømmer du om å se de hollandske tulipanmarkene i blomst, bør du besøke Holland i april eller mai. Det er også på den tiden av året den største blomsterparken i verden, Keukenhof, åpner sine dører for publikum. Blomsterparken kan besøkes fra båten din hvis du seiler med utgangspunkt fra basen i Vinkeveen, Kerkdriel eller Loosdrecht. Hvert år blir det plantet mer enn syv millioner blomsterløk. I hagene og de fire paviljongene kan du beundre en fantastisk kolleksjon av tulipaner, hyasinter, påskeliljer, orkideer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomsterarter. Fargene og duftene vil overvelde deg. Hvert år kreeres det et helt nytt uttrykk basert på et hovedtema. Parken holder bare åpent syv uker i året, men hvert år tiltrekker den seg ca. 800 000 besøkende i løpet av denne perioden. Dette er uten tvil det beste stedet å se og sanse tulipaner i Nederland. Keukenhof er helt unik og en uforglemmelig opplevelse for mennesker i alle aldre. Du kan komme deg til parken mens du er på båtferie ved å sykle dit fra Leiden, derfra sykler du videre langs tulipanmarker og gjennom det enestående hollandske landskapet. Besøk blomsterparkens hjemmeside for mer informasjon om parken: Keukenhof.  Et godt tips: Du kan kombinere et besøk til Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden starter i Noordwijk og slutter i Haarlem om kvelden, og omtrent midt på ettermiddagen passerer den Keukenhof. Men vær ute i god tid og finn et godt sted på ruten, for det er veldig mange tilskuere som kommer for å oppleve dette fantastiske synet. Keukenhof er en institusjon i Holland, men det er veldig mange forskjellige blomstermarker fule av tulipaner, påskeliljer og hyasinter i området rundt Lisse. De blomstrer imidlertid ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter vanligvis i midten av mars, avhengig av temperaturen. Duften man opplever når man står ved en mark full av hyasinter, overgår selv den fineste parfyme. Hvis du etter en slik blomsteropplevelse trenger en forfriskning eller et måltid, er et godt lokalt tips restauranten ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Her serveres retter basert på lokale produkter, og de har en god 3-retters månedens meny. Hvis du er glad i kinesisk eller italiensk mat, finner du også dette i Lisse.
Les mer
Bestill Le Boats nye 2020-katalog!
Bestill Le Boats nye 2020-katalog!
Da er Le Boat endelig klar med den nye katalogen sin, hvor du kan finne masse inspirasjon til den neste elvebåtferien din i 2020! Le Boat har gjennomgått en ordentlig ansiktsløftning i forbindelse med 2020-sesongen, og i den nye katalogen kan du lese mer om de helt nye Horizon-båtene og alle utbedringene på Mystique- og Royal Mystique-båtene. Disse utbedringene ser til at båtene er i en utmerket tilstand, med bl.a. nye gulv samt nytt inventar og Bluetooth-radiosystem.Skynd deg å bestille den nye katalogen, slik at feriedrømmene dine for 2020 kan bli til virkelighet så snart som mulig.Bestill katalogen her
Les mer
Gjør deg klar for din neste elvebåtferie med Nicols nye katalog
Gjør deg klar for din neste elvebåtferie med Nicols nye katalog
Da har Nicols nye katalog endelig kommet! En katalog du trenger å få fatt på for å bli forført av Nicols drømmedestinasjoner. Med katalogen til Nicols i hendene kan du enkelt skreddersy elvebåtferien nøyaktig etter dine ønsker og se frem til en ferie du sent vil glemme. Nicols lange liste over fortryllende destinasjoner er utvidet til enda vakrere destinasjoner for 2020-sesongen. To nye baser er lagt til i de to elvebåtvennlige landene Frankrike og Tyskland, som inkluderer kjente vingårder, historiske byer og naturskjønne områder. Du kan også se frem til to helt nye baser i Ungarn, der du har muligheten til å utforske dette fantastiske feriemålet. Katalogen er med andre ord fullpakket med spennende nyheter og mye inspirasjon til elvebåtferien din i 2020, så skynd deg å bestille katalogen din, som vil forberede deg til en minneverdig ferie på vannet! Last ned din digitale katalog her!
Les mer
Belgia og øl går hånd i hånd
Belgia og øl går hånd i hånd
Belgias lange historie innenfor ølproduksjon er fyllt med stolte tradisjoner og belgisk øl er kjent og elsket over hele verden. Grip derfor muligheten i å delta på en ølfestival og smak på noen av de utallige, spennende spesialøl som produseres på de belgiske bryggeriene.   Finn din favorittfestival Som du sikkert skjønner er utvalget av ølfestivaler i Belgia stort, og de finner sted året rundt. De fleste festivalene ligger i byer som det ikke er mulig å seile til med kanalbåt, så vi anbefaler at man kombinerer kanalbåtferien med et par dager opphold i starten eller slutten av ferien. Det er også mulig å seile til Gent som har en ølfestival på slutten av sommeren, som i likhet med Oostende ligger nærme en av de mulige seilrutene.   Nedenfor har vi listet de 10 beste ølfestivaler i Flandern, som er den nordlige delen av Belgia. 1. Bruges Beer Festival (Brügge, februar)En helg med mer enn 80 forskjellige bryggerier holdes i Brügges sjarmerende og utrolig vakre middelalderlige sentrum.2. Leuven Innovation Beer Festival (Leuven, april)Festivalens nøkkelord er kreativitet og originalitet. Her mætes innovative spesialbryggerier fra hele verden, og du kan få smake eksperimenterende øl og lære om ingridienser og teknikker.3. The Night of the Great Thirst (Payottenland, nære Bruxelles, april)En festival dedikert til de unike øltyper «Lambic» og «Geuze» som bare brygges i denne regionen. Ølene er spontant fermentert og det tilsettes derfor ikke gjær i denne prosessen.4. Zythos Beer Festival (Leuven, april)Dette er den største ølsmakningsfestivalen av sin slags i Europa, med både øl-vandring, øl-workshops, øl-foredrag og besøk på Leuvens to bryggerier. I løpet av helgen kan du møte mer enn 100 belgiske bryggere og smake 500 forskjellige typer øl.5. Beer Passion Weekend (Antwerpen, juni)Med rundt 40 bryggerier og mer enn 200 forskjellige øl representert er dette en opplagt mulgihet for å smake en lang rekke belgiske øl og samtidig nyte Antwerpens historiske sjarm og live-musikk i bakgrunnen.6. Ghent Beer Festival (Gent, august)En festival for både alminnelige øl-interesserte og lidenskapelige øl-entusiaster som holdes i en frodig hage i gåavstand fra Gents sjarmerende sentrum, som ofte omtales som Europas best bevarte hemmelighet.7. North Sea Beer Festival (Oostende, august)Med matvogner, livemusikk og DJ’er er festivalen den festligste festivalen langs Belgias kystlinje. Festivalen er kjent for sin hyggelige atmosfære som skapes av besøkende øl-elskere og feriegjester.8. Belgian Beer Weekend (Bruxelles, september)Festivalen avholdes på Bruxelles historiske torg, Grand Palace, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og starter med en feiring av bryggernes skytshelgen, Saint-Arnould. Opplev også opptoget med de historiske bryggerivognene og ølvognene gjennom Bruxelles sentrale gater.9. Modeste Beer Festival (Antwerpen, september/oktober)Dette er en av de «nyere» øl-festivaler. Festivalen er bare for små bryggerier, hvor de fleste er familieeide og produserer spesialøl. Dette gjør blant annet festivalen populær blant øl-kjennere.10. Christmas Beer Festival (Essen, Antwerpen-regionen, desember)En festival dedikert til jul- og vinterøl med omkring 170 forskjellige slag. Utvalget inkluderer både eksperimenterende øl og særutgaver kombinert med verdensklassikere. Festivalen er veldig populær og har begrenset adgang, så billetten må bestilles mange måneder i forveien, hvis du ønsker å delta.   Planlegg din kanalbåtferie i Belgia Hvis du ble inspirert, kan du planlegge din kanalbåtfeire i Belgia her.
Les mer
Tyskland som destinasjon med kanalbåt
Tyskland som destinasjon med kanalbåt
Er det vannelskere ombord? Tyskland byr på en lang rekke muligheter for en aktiv ferie; prøv f.eks. å skifte ut båten med en halv eller hel dag i kajakk, eller test din balanse med windsurfing i Müritzsee National Park. Det tyske landskapet er vidunderlig for vannsport, men sjøenes klare vann gir også rom for ro og oppladning. Den maleriske botaniske hagen i Mirow er en av Tysklands eldste hager, og er med sin inspirerende flora en opplagt destinasjon for et koselig besøk. For de historisk interesserte er middelalderbyene Röbel, Plau og Waren absolutt verdt et besøk! Her kan du slentre ned brostensbelagte gater og oppleve husenes sjarm langs vannkanten. Helt unikt kan de imponerende barokkslottene i Schwerin, Rheinsberg, Fürstenberg og Neustrelitz oppleves fra båten, så du trenger bare å lene deg tilbake med et godt glass vin i hånden og la deg imponere av det flotte synet. Eventyret med å oppleve den tyske høykulturen fra vannkanten er en opplevelse utover det vanlige som du ikke må gå glipp av! Har du seilbevis kan du fortsette sørover på kanalene inn i den pulserende storbyen Berlin. Bli blåst bakover av byens mange shoppingmuligheter og få tilgang til byens mange kulturelle attraksjoner. Som et knutepunkt under 2. verdenskrig rommer Berlin mange historiske monumenter og museer som markerer byens store historiske betydning, men Berlin er også hjemmet til den tyske høykulturen, samt gastronomiske opplevelser av internasjonal klasse.   Høydepunkter: -    Middelalderbyene Röbel, Plau, Waren, Mirow, Rechlin og Klink -    Nyt synet av de imponerende barokkslottene fra vannkanten i Schwerin, Rheinsberg, Fürstenberg og Neustrelitz -    La vannelskerne gi seg i kast med windsurfing, kajakk eller svømming i Müritzsee National Park -    Hiking og sykling i eget tempo i skoger og byer ved vannkanten -    Utnytt storbyens mange tilbud i Berlin -    Den gamle, botaniske hagen i Mirow -    Dyreliv og natur i og rundt Mecklenburg og Spreewald   Les mer om å bestille kanalbåt i Tyskland her. Kanalbåtseilas gir en helt unik mulighet for å oppleve Tysklands sjarmerende middelalderbyer og imponerende storbyer fra vannkanten. Nyt frokost på båten når dere har pause på en av turens marinaer. På våre tyske ruter er det rike muligheter for å innta både frisk luft på sjøen og kultur under frokosten.
Les mer
Personlig reisebeskrivelse fra Dubrovnik - Del 1
Personlig reisebeskrivelse fra Dubrovnik - Del 1
Finn Andersen som flere ganger har seilt med Seatravel i Kroatia, har vært så vennlig å skrive en beskrivelse av sin og vennenes opplevelser på deres tur i farvannet rundt Dubrovnik.   Vi er tre par fra Isefjorden som liker å seile, og de siste fire årene har vi vært på seilferie i den kroatsiske skjærgård med utgangspunkt i Split. I år valgte vi å fly til Dubrovnik for å oppleve et helt nytt farvann og nye spennende øyer. Vi finner båter gjennom Sea Travel på 43-47 fot. På denne turen hadde vi likevel en mindre Jeanneau Sun Odyssey 419 som viste seg å være litt for trang i lugarene etter vår smak.   Dubrovnik Flyplassen ligger ca. 22 km sør for byen. Med samme avstand fra flyplassen ligger ACl marinaen som er plassert litt nord for byen. Det tar 25-30 minutter med taxi og koster ca. 70 EUR i en stor taxi til 6 personer. Vi ringte og bestilte en taxi gjennom vår båtutleier Euromarine, både til og fra. Si til sjåføren at han skal ta den fine turen langs med vannet og gjennom Dubrovnik. Her får dere en helt enestående utsikt ned til den berømte middelalderbyen. Man kan ikke ankre eller komme til kai i den gamle middelalderhavnen, så vi valgte å besøke Dubrovnik til fots siste dagen(fredag).   ACL Marina Dubrovnik Marinaen ligger i bunden av en lang og smal bukt nord for byen uten tilknytning til havnen. Det er en fin havn med utmerkede fasiliteter og et lite supermarked, kafé, restaurant og minibank. Neste år åpner en ny stor havn i bukten nærmere byen, så kanskje båtutleierne velger å flytte seg dit. Marinen har sin egen dieselkai og her var det lang kø ved hjemkomst! Vi fikk et tips og seilte til den nye marinens dieselkai hvor det bare var et par i kø, men det har kanskje endret seg til neste år.   Seilområdet Seilområdet strekker seg fra Dubrovnik i sør til Korcula i nord. Mot vest er den avgrenset av øya Mjlet og mot øst av fastlandet og øyområdet Kolocep, Lopud og Sipan (her navngitt etter hovedbyene). Det er et relativt lite område, men fint til en ukes seilferie. Det legger opp til korte dagsturer (15-20 sjømil), lange lunsjstopp og mye bading. Det blåser ofte med sørlige og østlige vinder. Med en frisk sørøstlig vind kan man nå Korcula på den første seildagen (40-45 sjømil)!     Turmål Det er generelt ferre opplagte turmål her enn i Splitområdet og det er ingen hyggelige gamle havner med yrende liv, bortsett fra middelalderbyen Korcula på øya Korcula. Den er til gjengjeld veldig turistifisert, men helt klart verdt et besøk hvis man har tid i seileplanen. Vi valgte det vekk ettersom vi har besøkt byen på en av våre turer til Split. De mest populære turmål i området er Sipan på Sipan, Okulje, Prozurska, Pilace og Pomena på Mjlet og så øya Korculas hovedby med samme navn. Den helt store turistattraksjon i området er nasjonalparken på nordsiden av øya Mjlet med havnene Polace og Pomena.   Bøyer De fleste turmålene er små fiskebyer med pensjonater eller små hoteller med små restauranter som primært er åpne i turistsesongen. Mange har bygget helt ned i havstokken med egen kai og frittliggende bøyer til å betjene seilturistene. Legger man til ved en kai eller bøye må man spise på restauranten, men det er ingen straff. Rent kulinarisk har det vært helt fantastisk til rimelige priser. Det har vært veldig få frie bøyer (pass på å ikke ta en privat bøye) og ingen frie kaiplasser. På alle stedene var det likevel god plass til å ligge for eget anker og ta gummibåten i land. På restaurantkaien er det fri adgang til vann og strøm, og av den grunn er det kanskje nødvendig med et restaurantbesøk i løpet av turen. Stedene er veldig sjarmerende og fredfylte, koselige og hyggelige. Hvis man heller vil ligge med eget anker er det mange muligheter, men beskyttede bukter og småøyer er letter å finne i Splitområdet. I vår båt lå det en kartbok med detaljer over små havner og telefonnummer på restaurantene. Hvis man forventer å komme til havnen sent på dagen, og gjerne vil sikre seg kaiplass, kan det være lurt å ringe i forvegen og bestille plass!   Innkjøp Vi fant ikke minibank på noen av våre stopp, så husk å ta med Kuna eller Euro ettersom ikke alle lokale tar kortbetaling. Husk også at det ikke er innkjøpsmuligheter alle steder. Vi fant et minimarked i Sipan, Okulje og Polace.   Prisnivået på havnen var litt høyere enn på de store supermarkedene i byen, som igjen var litt dyrere enn de mindre markedene på øyene. I forhold til Norge er nivået i Kroatia litt billigere, og øl er veldig billig. Ingen av stedene vi besøkte hadde blandevann til vår daglige Gin&Tonic. Vi endte derfor med å kjøpe blandevann på en restaurant til 20 Kuna for en liten flaske.   Seileplan Lørdag: København – Dubrovnik Vi kom frem til marinen ved 15:30 tiden, men fikk først utlevert båten fra Euromarine kl.18! Mens vi ventet gikk tiden i supermarkedet hvor vi kunne få tak i alt, men det var bare et lite utvalg av ferskt kjøtt. Det eneste som vi pleier å ta med hjemmefra er grovbrød, lakris og Nescafe.   Før man er klar til å seile går det fort en time, og det er derfor begrenset hvor langt man kan nå den første dagen. En mulighet er å ankre opp i bukten Kolep på den første av de store øyene, ca.5-6 sjømil fra marinen. Den lokale guiden frarådet oss å seile ut, ettersom det var meldt dårlig vær lørdag kveld. Vi koste oss i havenen og gjorde oss klare til rask utseiling neste dag.   Søndag: Dubrovnik – Sipan Det var et fint seilas med sørøstlig vind i 6-7 m/s. Vi rundet nordspissen av øya og seilte i stri motvind sør i Sipanbukten, til byen i bunden av bukten. De 7-8 plassene som fantes ved restaurantkaia var alle opptatt, så vi landet på en restaurantbøye. 5-6 båter lå forankret, men flere måtte prøve gjentatte ganger før ankeret tok fatt i den friske vinden. Eieren av restauranten seilte ut med bordbestilling og tilbød seg å bringe oss fram og tilbake.   Det var en liten hyggelig by med restauranter, hotell, pensjonat og en liten kunst/souvernirbutikk. Det gikk en rutebåt til fastlandet og på kvelden kom seks små cruisebåter som la til utenpå hverandre ved en liten ferjekai. Da var det som om den lille byen våknet til live.   Mandag: Sipan – Polace Vi fikk en frisk vind ut av bukten og ute på det åpne hav var det 10-12 m/s over mot øya Mjlet med høye dønninger fra nattens vær. Utenfor Genua derimot var det fint og uproblematisk å seile, og litt tau i det store seilet. Vi stakk tvers over og kom fort i le for bølgene nordpå langs kysten av Mjlet.   Polace er en fin liten by i bunden av en beskyttet bukt med en stripe av restauranter med egne kaier. Det er samlet plass til 30-40 båter og det ligger mange båter ankret opp i bukten. Det er en rutebåt og ganske få cruisebåter, men som til gjengjeld finnes mange av i nabobyen Pomena. Der kommer det mange dagsturister med båter fra Korcula. På ettermiddagen er det nokså god plass, men senere er det nesten fylt opp.   Vi la til ved en restaurant midt i området med veldig hyggelige mennesker og god mat. Den lokale spesialiteten i området er retter tilberedt under en metallklokke som er dekket med hjemmelaget trekull. Det brer seg en livlig røyklukt og røykskyer i bukten når restaurantene i løpet av ettermiddagen brenner tre til kullet. Disse lokale rettene må bestilles minimum tre timer i forveien.   Tirsdag: Polace Alle leier ut sykler inkludert vår restaurant hvor vi fikk en ganske god rabatt. Sykkelleie for en hel dag kostet oss 60 Kuna. Det er bare et par km til nasjonalparken, men for å komme dit må man over en lav fjellkam, noe som gjør at man må trille sykkelen et stykke av vegen. Man kan kjøpe adgang til nasjonalparken (115 Kuna) rett utenfor byen og billetten inkluderer også en båttur på den store sjøen.   Hovedattraksjonen er et nydelig naturområde med to store saltvannsinnsjøer. I den store sjøen ligger et populært kloster og et par restauranter hvor turistbåtene frakter turistene hele tiden. Husk badetøy.   Det finnes fine sykkel- og gåturer rundt sjøene (10-12 km). Ta en avstikker sør for den store sjøen for å komme ned til åpningen mot havet. Det er et imponerende syn og her kan man slukke tørsten ved en liten idyllisk restaurant i nærheten.   Vi dro i 10-tiden og var først tilbake ved 16-tiden etter en fantastisk opplevelse.   Onsdag: Polace – Pomena – Okulje På veg mot Okulje tok vi en avstikker nordpå til Pomena for å se området og byen. Vi snudde inne i bukten og kjørte videre.   Okulje ligger inne i en liten bukt med en smal innseiling som man først oppdager når man kommer ganske nære. Det er et koselig lite sted og god plass med 3-4 restauranter. Her merker man at det ikke kommer så mange turister fordi stedet  er under oppbygging, og det med god grunn ettersom stedet har et kjempepotensiale.   Her møtte vi en turguide fra Dubrovnik som anbefalte oss å seile til Kobas og det angrer vi ikke på!   Torsdag: Okulje – Kobas Kobas ligger tvers over havet mot fastlandet i den lange bukt inn til Ston. Man skal bare en kort avstikker sør forbi øya Olipa for å komme inn i bukten.   Halvveis inne i bukten til babord side ligger en liten nydelig bukt med tre små restauranter og privatboliger. Man kan bare komme til med båt eller med bil langs smale fjellveier.   Som anbefalt la vi til hos «Nico» på en hjemmelaget bro med innhalerbøyer og restauranten lå inne i vannkanten med egen vingård og olivenlund. Her fikk vi turens beste måltid; forrett med østers, innbakte muslinger og et kjempestort fat med blåmuslinger etterfulgt av friske dorader og havbraser (de rensket fiskene i vannkanten), salat med deres populære olivenolje, friskbakt brød fra stenovnen skylt ned med hvitvin i store mengder fra egen vingård. Med ca. 47 EUR per nese, inkludert drikke til maten, må man si er billig for et så flott festmåltid. Husk også å gå opp bakken bak restauranten og nyt utsikten ut over havet mot Mjlet.   Fredag: Kobas – Kolocep – Dubrovnik Vi hadde en ordentlig avslappende tur tilbake mot Dubrovnik med lunsjstopp i bukten ved Kolocep.   Vi ville gjerne få med et turistbesøk i Dubrovnik om kvelden, så på ettermiddagen tanket vi opp ved den nye marinen og seilte tilbake til utgangshavenen og forbi den lange dieselkøen. Vi sjekket inn båten, fant frem det siste vi hadde av rene klær og tok bussen inn til middelalderbyen. Tross mange turister var det verdt et besøk, ikke minst for et par Game of Thrones fans fra besetningen.   Lørdag: Dubrovnik – København Så vendte vi nesen hjemover etter enda en fantastisk seiltur i den Kroatsiske skjærgård. Vi kommer tilbake.   Alternativ rute: På en god og lang seildag kan man nå Korcula på en søndag. Utforsk byen på kvelden og mandag formiddag, og seil tilbake til Mjlet og byen Polace. Sov over til tirsdag i Polace og besøk nasjonalparken. Onsdag en kort tur til Okulje, torsdag til Kobas og fredag tilbake til Dubrovnik.   Neste år seiler vi ut fra Split enda en gang, men denne gang i en Bavaria 46. God vind!
Les mer
Besøk oss på Reiselivsmessen i Oslo
Besøk oss på Reiselivsmessen i Oslo
Hils på oss denne helg i Oslo d.13-15.januar på Reiselivsmessen Møt oss fra Seatravel på reiselivsmessen i Oslo denne helgen. Du finner oss på messestand nr. 306 fra fredag d.12. januar til søndag d.14. januar. Reiselivsmessen er åpen: Fredag:  kl.14-18 Lørdag.  kl.10-18 Søndag: kl.10-17 Vi vil veldig gjerne se deg! Er du interessert i å besøke oss? Vi gir deg en gratis VIP-billett, så du ikke skal betale for entré. Klikk her og hent ut din VIP-billett. Vi er klar til å hjelpe deg med at velge den perfekte kanalbåt eller seilbåt til din drømmedestinasjon. Har du ikke anledning til å komme, men gjerne vil vurdere et godt tilbud fra meg allikevel? Da sender du os en forespørsel, og vi finner et godt messetilbud til deg.
Les mer
Besøk oss på Reiselivsmessen i Oslo
Besøk oss på Reiselivsmessen i Oslo
Kom innom og hils på oss denne helgen i Oslo den 12-14.januar på Reiselivsmessen Møt oss fra Seatravel på reiselivsmessen i Oslo denne helgen. Du finner oss på messestand nr. 306 fra fredag den 12. januar til søndag d.14. januar.Reiselivsmessen er åpen:Fredag:  kl.14-18Lørdag.  kl.10-18Søndag: kl.10-17 Vi vil veldig gjerne se deg! Er du interessert i å besøke oss? Vi gir deg en gratis VIP-billett, så du ikke skal betale for entré. Klikk her og hent ut din VIP-billett.Vi står klar til å hjelpe deg med å velge den perfekte kanalbåt eller seilbåt til din drømmedestinasjon. Har du ikke anledning til å komme, men gjerne vil vurdere et godt tilbud fra oss allikevel? Da sender du os en forespørsel, og vi finner et godt messetilbud til deg.
Les mer