Seilferie og båtutleie i Tyrkia

Tyrkia utgjør en geografisk og kulturell bro mellom Europa og Asia. Her hvor øst møter vest overraskes man virkelig over den lokale vennligheten blant befolkningen og den hjertelige velkomsten. Uansett hvor du leier seilbåt i Tyrkia finner du alltid spennende steder å utforske og en seilferie i Tyrkia åpner opp for et vell av spennende opplevelser for alle aldre.

Tyrkias kyster er ofte dekket av tykke skoger og majestetiske fjell reiser seg steilt mot himmelen. Øyer, bukter og lange halvøyer skaper et unikt og uberørt seilområde (området besøkes enda ikke av de hordene av turister man møter andre steder i Middelhavet) – noe som gjør Tyrkia til et svært spesielt seilområde.

Den tyrkiske kysten er ideell til seilas og den strekker seg fra Gallipoli-halvøyen i nord ned til Antalya. Den fjellrike kysten er dypt innskåret med et stort antall bukter, halvøyer og fjorder - og er faktisk 1000 sjømil lang. Tyrkia byr dessuten på rik mulighet for flåteseilas.
Tiltrekningskraften ligger i skjønnheten, bortgjemtheten, strendene, de stille byene og de mange imponerende middelalderbyene. Små, intime restauranter finnes ved mange ankerplasser og her kan man nyte en kald drink og et lekkert måltid med lokal mat. Den lune og gjestfrie befolkningen er med på å gjøre lystbåtseilas til Tyrkia til en veldig sjarmerende opplevelse.

Seilsesongen starter i midten av april og slutter i midten av november. Det er alltid en mulighet å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priserFethiye, Göcek og Orhaniye

Fethiye, Göcek og Orhaniye

Båtutleie ved Marmaris, Göcek, Fethiye og Orhaniye Tyrkia kan beskrives som en stor halvøy – med Svartehavet mot nord, Egeerhavet mot vest og Middelhavet mot sør. Tyrkia er uløselig forbundet med havet og landets seilhistorie går over tusenvis av år tilbake. Den tidligste kulturen i nåtidens Tyrkia begynte så langt tilbake som 6000 f.Kr. I dag er kystene i dette området noen av de minst overfylte i Middelhavet – men samtidig noen av de vakreste. En seilferie lar deg besøke bortgjemte viker langs Hisarönü-Golfen, mellom Bozburun og Datca-halvøyene og inkluderer muligheten for en avstikker til Hellas sine Dodekanesiske øyer i den østlige utkanten av Egeerhavet. En seilferie ved Marmaris, Göcek og Fethiye er en perfekt mulighet for å seile i et uberørt og beskyttet farvann, omgitt av vakre, uspolerte omgivelser som ser ut som de gjorde for tusenvis av år siden.Vurderer du å leie seilbåt i Tyrkia? Da kan du glede deg til å oppleve: Enkel seilas Den pulserende byen Göcek Snorkling ved Karacaoren Reef Syvmilsstranden Patara Beach Ankerplasser omringet av klart, blått vann og henrivende fjell Utallige historiske og arkeologiske steder Nærmeste flyplass heter Dalaman og vi tilbyr utseiling fra Göcek, Marmaris og Fethiye. Seilas ved Marmaris, Göcek og Orhaniye Seilas ved Marmaris, Göcek og Orhaniye er en tur gjennom paradis. Passasjene mellom ankerplassene er korte og gir masse tid til å nyte alle fornøyelsene ved en seilas samt ta utflukter til land og utforske og kanskje prøve den lokale maten – eller bare sitte med en kald drink og nyte fantastiske Tyrkia i kveldssolens stråler. Seilassesongen varer fra midten av april til midten av november. Gode og varme vinder fra vest er sjelden sterkere enn 15 knop, noe som gjør området ualminnelig familievennlig for par med yngre barn og skippere med uerfarne besetninger. Gjennom juli og august kan sommer-melteminen blåse sterkt på åpent vann, men den dør generelt om natten. Tidevannsforskjellen er bare en til to fot – og derfor er ikke tidevannsstrømmer en bekymring. Normaltemperaturen i seilsesongen varierer mellom 23 °C til 26 °C. En seilferie ved Marmaris, Göcek og Orhaniye passer til seilere med grunnleggende ferdigheter i kystnavigasjon.
Les mer

Sunsail 47 Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 47 Premier - 4 cab - Sunsail

Les mer

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Les mer

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Les mer

Seiling i Tyrkia - Praktiske tips 

Marinaer

Det er noen få nye, vakre marinaer med alle moderne fasiliteter langs kysten. Havneavgift varierer og er på samme nivå som hjemme.

Transitlog

Lokalt utstedes en "Transitlog" = tillatelse til å seile på basis av de mannskapslister og papirer vi allerede forhånd har sendt basen. Lokal betales ca . € 110 for denne lisensen per . båt. Våre ansatte på basen klarer alt papirrelatet arbeid , transitlogs , transfers etc.

Tillatelser

For eventuelle endringer i mannskapet og spesielt skipper under ferien , bør dette noteres i båtens " Transitlog ". Seiling mellom de tyrkiske kysten og de greske øyene er bare mulig etter nærmere avtale med basepersonell . Vårt råd: gør det ikke, det taker alt for mye tid, spesielt i den greske havnemyndigheter - og billigt er det ikke.

Fortøyring

Du vil lett finne de vakreste ankringsplasser i de mange viker og mange steder har en tyrkisk familie etablert et lite spisested . For de arkeologisk interesserte, er det mange ruiner, mosaikker , graver , teatre og templer, etc. fra en svunnen tid til å utforske på de små øyene og langs kysten .

Avfall

Har blitt satt nok av avfallsbeholdere på kaien i enhver havn . I Tyrkia folk veldig oppmerksomme på forurensning av havner og kystområder, og dere kan stå overfor store bøter ved uforsiktighet.

Toalett

I alle marinaer finns dusj / toalett . Det er ikke alltid toalettseter.  Toalettpapir skal i en bøtte ved siden av toalettet - ikke i toalettet.

Vaskevann

Husk å tømme septiktanken på havet/åpent vann.

Proviantering

Det ville være en god idé å være i forkant med matverer til et par dager ute på øyene . Mange steder er der middagsstengt i butikkene.

Valuta

Nye tyrkiske lira. Sjekk daglig rate. Euro, pund og dollar, og også USD. Bank maskiner kan bli funnet på nesten hvert gatehjørne.

Vær og vind

Værvarsel med værkart er tilgjengelig  på marinakontorer. Vinden er typisk fra NV- V og følger kysten rundt 6-12 m/s Kjør aldri inn / ut av en tyrkisk bukt for spiler. I buktene , er det ofte sterke vinder fra fjellene, og det er vanligvis med vinnspring på 180 grader.

Oftest er det vindstille morgen. Derfor kan det være en god idé å starte tidlig. Ved lunsjtider øker vinden, for så igjen å bremse ned for kvelden.

 

 

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon