Den beste one way seilrute i Kroatia

Seil til de vakreste stedene på en one way rute i Kroatia

I Kroatia kan vi tilby deg muligheten til å oppleve de mest fortryllende øyene i Adriaterhavet. Start din seilferie i Trogir og slut seilferie i Dubrovnik.

Trogir - en verdensarvsby på UNESCO's liste

Før du drar ut på sjøen til bølgernes vuggen og en avkjølende bris, vil vi anbefale deg å utforske byen Trogir. Historien går tilbake mer enn 2000 år i tid, som kan ses på mange bygninger og vakre dekorasjoner byen har. På grunn av Trogirs geografiske plassering er der blevet kjempet om hvem som kunne styre byen. Det har bidratt sterkt til at Trogir er en verdensarvsby i dag. Byen består av tre deler: Den gamle bydelen (ligger på en liten øy), en fastlands del og en bydel på øya Ciovo. Den gamle byen er nærmest hovedattraksjon - besøk denne delen og nyt de bedårende bygningene og fascinerende gater.

Hva bør oppleves i den gamle bydelen i Trogir:

  • - Mange vakre kirker og katedraler, bl.a. det nyrenoverte Cathedral of St. Lawrence fra det 13.århundre.
  • - Fortet Kamerlengo fra det 15.århundre, som tilbyr en vakker utsikt.
  • - Grønnsaks markedet har mye å tilby og en helt spesiell atmosfære som er verdt å oppleve.

 

Krknajase Strand på øya Drvenik

Etter dere er seilt ut fra Trogir deretter set kurs mot den vakre stranden Krknjase på øya Drvenik. Øya er ca. 6 sjømil fra Trogir, så det er lett å finne ut til denne eventyrøya. Øya er mest kjent for stranden Krknjase og den blå lagune, som ligger på øyas sørøstsiden. Nyt utsikten over øya og en svømmetur, som det er naturlig å ta her.

Øyene Hvar og Vis og byen Bol

Seil videre til øya Hvar, som er kjent for sin vakre natur og kulturelt mangfold. Hvar tilbyr alt, historiske severdigheter, smakfull mat, fine strender og bukter, krystallblått hav - helt klart verdt en stopp på seilferie. Fortsett til Brač's sørside, hvor byen Bol er - Zlatni Rat er fortsatt en deilig strand, hvor du kan slappe av og nyte de drømmeaktige omgivelser. Når du er klar for noen aktiviteter, tilbyr Bol kulturelle severdigheter og en fascinerende historie som kan utforskes.

Deretter seil videre til øya Vis, som kalles en øy perle blant de mange nydelige kroatiske øyene. Mange områder har forblitt uberørt i flere tiår, og gir en autentisk opplevelse av den tidligere kroatiske levemåte, som tidligere besto av fiske og jordbruk. Mange turister vil aldri vende hjem etter et besøk på Vis, siden tiltrekningskraften har, kan være vanskelig å motstå. Så vær klar over det når øya besøkes på seilferien.

Hvar

Mljet National Park

På vei mot Dubrovnik kommer dere forbi National Park Mljet. To tredjedeler av øya er dekket med tykke pinner og eikeskoger, og halvparten av øya er en nasjonalpark. To saltvann innsjøer, Malo Jezero og Veliko Jezero, ligger i midten av parkens skoger og har flotte vandre- og sykkelstier. En liten båt tar seilere ut i Veliko Jezero for å besøke Benediktiner-klostret, som ligger på en liten øy i midten av innsjøen, og i dag fungerer som en restaurant. Du kan gå eller leie en sykkel i nærheten av Pomena eller Polace - uansett hva, er en tur i nasjonalparken en glede og en sikker høydepunkt for alle på en seilferie i regionen Dubrovnik.

Slutt seilferien i Dubrovnik

De mange attraksjonene i gamlebyen i Dubrovnik, inkludert sine berømte vegger. Veggene omkranser distriktet og stiger mer enn 25 meter opp i luften - og må ha vært en ugjennomtrengelig forsvarsanlegget. Du kan gå langs veggens topp og se ned i labyrinten av trange gater og pittoreske huser, butikker og historiske bygninger. Deretter kan du spasere langs hovedgaten Stradun eller dra ut i bakgatene før du tar en tur til Franciscan Monastery, den Dominikanske Kloster, Rektors Palass eller byens barokke katedral.

På kvelden vrimler det berømte Gundulic Square med elegante og festglade mennesker, mens det samme torg fungerer som landbruksmarked på morgenen. Dubrovniks Gamle Byen er en opplevelse i seg selv, og en av de mest unike og tiltalende destinasjoner i Kroatia.

Dubrovnik

Har du spørsmål til denne one way rute på en seilferie i Kroatia?

Vil du vite mer om mulighetene for en one way rute på en seilferie i Kroatia, og hvilke utvalg av seilbåter vi kan tilby deg, kan du kontakte oss.

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more

Tyrkia

Tyrkia

Seilferie og båtutleie i Tyrkia Tyrkia utgjør en geografisk og kulturell bro mellom Europa og Asia. Her hvor øst møter vest overraskes man virkelig over den lokale vennligheten blant befolkningen og den hjertelige velkomsten. Uansett hvor du leier seilbåt i Tyrkia finner du alltid spennende steder å utforske og en seilferie i Tyrkia åpner opp for et vell av spennende opplevelser for alle aldre. Tyrkias kyster er ofte dekket av tykke skoger og majestetiske fjell reiser seg steilt mot himmelen. Øyer, bukter og lange halvøyer skaper et unikt og uberørt seilområde (området besøkes enda ikke av de hordene av turister man møter andre steder i Middelhavet) – noe som gjør Tyrkia til et svært spesielt seilområde. Den tyrkiske kysten er ideell til seilas og den strekker seg fra Gallipoli-halvøyen i nord ned til Antalya. Den fjellrike kysten er dypt innskåret med et stort antall bukter, halvøyer og fjorder - og er faktisk 1000 sjømil lang. Tyrkia byr dessuten på rik mulighet for flåteseilas.Tiltrekningskraften ligger i skjønnheten, bortgjemtheten, strendene, de stille byene og de mange imponerende middelalderbyene. Små, intime restauranter finnes ved mange ankerplasser og her kan man nyte en kald drink og et lekkert måltid med lokal mat. Den lune og gjestfrie befolkningen er med på å gjøre lystbåtseilas til Tyrkia til en veldig sjarmerende opplevelse. Seilsesongen starter i midten av april og slutter i midten av november. Det er alltid en mulighet å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priser
Read more

Karibien

Karibien

Seilferie i Karibia - Lei seilbåt eller katamaran og få en opplevelse for livet En seilferie i Karibia gjør det mulig å blande storslåtte og vakre naturopplevelser med inntrykk av en spennende og annerledes kultur, morsomme attraksjoner på land og mye, mye mer - et vell av forskjellige opplevelser som vil oppfylle dine forventninger er aldri langt borte i Karibia. Krystallklart vann, pittoreske strender, naturskjønne forankringer og velutstyrte marinaer gjør Karibia til en ideell seilas-destinasjon for norske seilere. De stabile vindene, line-of-sight navigasjon og alle de trygge forankringene og fortøyningene gjør dette til en sjømanns drømmeferie.Rik på myter og legender om sjørøvere og skjulte skatter - og udødeliggjort av forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyr Karibia noe av den beste seilasen på kloden. Det rolige turkisblå vannet ruller inn mot skroget av båten, mens gigantiske stimer av tropiske fisker svømmer rett under overflaten og ved siden av båten. Overalt ses hvite sandstrender, omkranset av høye palmer og hyggelige strandbarer. Andre øyer forblir ubebodde og venter bare på å bli utforsket.Seatravel har mange års erfaring med å arrangere seilferier i seilbåt eller katamaran i Karibia og vi er klare til å hjelpe deg med å leie den perfekte båten (med eller uten lokalkjent skipper) – akkurat som vi også gjerne hjelper med å finne den beste flyruten og hotellovernattingen.Du kan leie en seilbåt fra en av våre moderne baser i De britiske jomfruøyene (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøyene (St. Thomas).  
Read more

Thailand

Thailand

Seilferie i Thailand - Lei seilbåt i Thailand og opplev paradiset fra vannkanten ... Svaiende palmer, korallrev, henrivende klippeøyer, et glitrende smaragdgrønt hav og sjarmerende landsbyer på øyene – dette er bare noen av attraksjonene som venter ved en seilferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle utgangspunkter for et seileventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag. Avslappet seilas – året rundt Vennlig befolkning Fremragende thailandsk mat Eksotiske Phi Phi Islands Hvite sandstrender Enestående snorkling og dykking Beliggende i hjertet av Sørøst-Asia er Thailand velsignet med en uovertruffen tropisk skjønnhet. Landet byr på fire særskilte seilområder der farvannene ved den sørlige halvøyen er mest interessante for seilere. Seilområdene utenfor østkysten av Phuket er blant de fineste i verden.Kneisende fjelltopper av kalkstein stikker opp fra det klare smaragdfargede og beskyttede vannet ved f.eks. Phuket og Koh Chang.  Marineparkene ved Similan- og Surin-øyene er blant de beste områdene i verden for snorkling/dykking. En seilferie i Thailand tilbyr et vell av naturskjønne og bortgjemte ankerplasser - uberørte med hvite sandstrender, og ville ubebodde øyer, med livlig natteliv og moderne feriesteder. Den imøtekommende og gjestfrie thailandske befolkningen gjør sitt for at din seilferie til Thailand blir helt spesiell – det er ikke uten grunn at Thailand kalles ”Smilets land”.
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64