Seilferie i Thailand - Lei seilbåt i Thailand og opplev paradiset fra vannkanten ...

Svaiende palmer, korallrev, henrivende klippeøyer, et glitrende smaragdgrønt hav og sjarmerende landsbyer på øyene – dette er bare noen av attraksjonene som venter ved en seilferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle utgangspunkter for et seileventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag.

  • Avslappet seilas – året rundt
  • Vennlig befolkning
  • Fremragende thailandsk mat
  • Eksotiske Phi Phi Islands
  • Hvite sandstrender
  • Enestående snorkling og dykking

Beliggende i hjertet av Sørøst-Asia er Thailand velsignet med en uovertruffen tropisk skjønnhet. Landet byr på fire særskilte seilområder der farvannene ved den sørlige halvøyen er mest interessante for seilere. Seilområdene utenfor østkysten av Phuket er blant de fineste i verden.
Kneisende fjelltopper av kalkstein stikker opp fra det klare smaragdfargede og beskyttede vannet ved f.eks. Phuket og Koh Chang.  Marineparkene ved Similan- og Surin-øyene er blant de beste områdene i verden for snorkling/dykking.

En seilferie i Thailand tilbyr et vell av naturskjønne og bortgjemte ankerplasser - uberørte med hvite sandstrender, og ville ubebodde øyer, med livlig natteliv og moderne feriesteder. Den imøtekommende og gjestfrie thailandske befolkningen gjør sitt for at din seilferie til Thailand blir helt spesiell – det er ikke uten grunn at Thailand kalles ”Smilets land”.

Phuket

Phuket

Lei seilbåt/katamaran ved Phuket En seilferie ved Phuket foregår i en skjønn og eksotisk del av verden - med henrivende landskaper og avslappende seilas. Bortgjemte viker omkranset av majestetiske kalksteinsklipper og uberørte hvite sandstrender så langt øyet rekker – og litt utenfor kysten er det et vell av livlige korallrev som er en drøm å snorkle ved.Det er mulig å seile båten selv - eller få en lokalkjent skipper med ombord. Flyforbindelsene til Phuket er billige og basene ligger få kilometer fra flyplassen. Seilas ved Phuket Farvannet utenfor Phukets østkyst er beskyttet av Andamanhavet, som sikrer formidabel og trygg seilas året rundt. Basert på monsunene er det en våt- og tørr-sesong som påvirker været og vindretningen. På Thailands vestkyst begynner nordøst-monsunen i november, og fører til lette til moderate vinder, mellom 10-20 knop, samt kjøligere temperaturer og tørrere forhold med seg. I mai begynner sørvest-monsunen – sørvestlige vinder stiger gradvis i styrke til mer enn 20 knop når regnsesongen topper seg (september/oktober). Gjennom de resterende månedene i regnsesongen regner det bare noen timer om ettermiddagen. Dagtemperaturen ligger på rundt 32 °C fra juli til februar, og 16 °C om natten. Fra mars til juni er det varmere. Tidevannsforskjellen kan være på mer enn 8 fot, noe som skaper sterke tidevannsstrømmer i smalere kanaler. Navigasjonen er ofte grei og foregår på øyemål – men det er viktig å holde et godt øye med sjøkortet og gps-en pga. alle korallrevene. En seilferie ved Phuket passer til seilere med grunnleggende ferdigheter innenfor kystnavigasjon. Høydepunkter Marineparker fungerer som naturreservater for å beskytte de tropiske fuglene og overfloden av undervannsliv – og å dra på oppdagelse i dette farvannet er en reise inn i et uspolert paradis. Det er også en viktig del av en seilferie å nyte den lokale kulturen og maten, samt kaste seg ned i de blå bølgene og snorkle eller dykke. Hvis man er interessert i et livlig natteliv, er det rike muligheter for dette på Phuket.
Les mer

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Les mer

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Les mer

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Les mer

Seiling i Thailand - Praktiske tips

Vaksinasjoner

Være oppmerksom på å reise til Thailand kan kreve vaksinasjoner .

Pass/Visum

Passet må være gyldig i 6 måneder etter avreise fra området . Ingen visumkrav for opphold under 30 dager. Sjekk med ambassaden.

Oppbevaring

Vi anbefaler at bagasjen under flyturen er låst med en hengelås . Toll er veldig klar over smuglervarer. Andre mennesker kan - selv etter innsjekking bagasjen - sette narkotika i posen . Myndighetene vil av sikkerhetsmessige grunner ofte forsegle bagasjen ved avreise fra området.

Innsjekking

Det blir mørkt på. 18.30. Avreise vil ikke være mulig etter  17:00

Begrensninger

Der kan ikke seiles utenfor de nasjonale thailandske farvann uten forutgående avtale med basen.

Proviantering

Muligheterne er ofte svært begrenset, og derfor kan det være en god idé å alltid ha matvarer til flere dager.

Restauranter eller lokale spisesteder finns på stranden visse steder. Lokale fiskebåter har også et lite salg på noen av øyene.

Tidevann

Tidevannsforskjell på opptil ca. 2-3 meter. Tabeller er tilgjengelig på basen. Det kan være 1/ 2 - 2 knop strøm. Strømmen kan være sterkere enn folk kan svømme. Se alltid etter barn - og voksne - ved bading fra båten.

Fortøyring

Du kan seile ganske nær kysten - men vær oppmerksom på koraller. Noen steder er dekket korallrev ved lavvann , og landing / returreise blir umulig, så gå i land på sandbunnen. Ved landing i jolla, placer denn høyt opp på stranden med fortøyning, slik at det ikke drive bort når høyvann kommer tilbake.

Bøyer

Det er noen områder utlagt bøyer. Disse bør unngås fordi de beveger seg og er upålitelig - de blir brukt av de lokale fiskerne .

Grill

Til bruk på båten og ikke på stranden . Husk trekull.

Dykking

Dykking er kun tillatt med Padi sertifikat - spør på basen. Dykkesentre på Koh Phi Phi Don , Koh Racha Yai , Butang Isles .

Religion

I Thailand , 90 % buddhister - men det finnes også muslimer , kristne , hinduer . Husk når du besøker templer , bør skuldre og ben / fot dekkes ( ryddig antrekk generelt ) . Husk strømper / sokker når sko gjort utenfor templet - som i private hjem . På enkelte øyer , den lokale "sjø - gipsies " muslimer , på Landings / besøk til sine fiskevær og jungelmiljøer, det lokale " kleskode " blir respektert . Ta en T - skjorte og shorts (menn og kvinner) , eller slå en sarong / stor strand skjerf som lokalt kvinner gjør , om livet . Vanligvis Thais veldig propre og pent kledd , og det motsatte oppfattes som " manglende respekt " på offentlige steder .
Mat

Det thailandske kjøkken er en av de mest spennende i verden . Maten er krydret . Alt serveres frisk og vakker - men herlig blanding : Soup " Tom Yam " - ris - grønnsaker og fisk . Noen retter er søtet med kokos og noen dødelig sterk . Hvis det brenner i munnen , slik at den beste kuren er å spise ris - det lindrer bedre enn vann . Ved urolig mage - drikke cola .

Spis lokal mat - også fra boder langs gatene, der du kan se maten tilberedes.

 

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon