Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Ibiza Old town

Ibizas gamleby står som et samlingspunkt for øyas historie og er et must-besøk for de som søker øyferier med historisk sjarm. Den gamle fiskehavnen gir panoramautsikt over den forhøyede festningen fra 1500-tallet kjent som Dalt Vila. Denne festningen, fortsatt bebodd i dag, tilbyr imponerende utsikt over havnen og den nærliggende øya Formentera. Gamlebyen er anerkjent som et UNESCOs verdensarvliste, og har fortryllende brosteinsgater (mange kun tilgjengelig til fots), vakre katedraler, kapeller og kirker. I tillegg tilbyr ulike museer, inkludert et arkeologisk museum og et museum for samtidskunst, ulike kulturelle opplevelser. Blant disse historiske stedene er det også moderne restauranter og livlige håndverksboder å utforske. Like utenfor festningsmurene ligger en annen kulturell perle – Necropolis Puig des Molins, en gammel kirkegård med tusenvis av underjordiske graver, hvorav noen er åpne for utforskning.
Les mer

Formentera

Formentera, en øy bare et steinkast fra Ibiza, er kjent for sine fantastiske strender. Øya tiltrekker ofte gjester som søker en fredelig og autentisk middelhavsferie, og sammenlignes til og med med Karibien på grunn av sine hvite sandstrender og krystallklare turkise vann. På øyas nordlige isthmus finner du de mest populære strendene blant lokalbefolkningen og turister, inkludert Illetes-stranden, som regnes som en av de fineste strendene i Europa. Ønsker du å komme deg vekk fra folkemengdene bør du se mot østkysten av øya, hvor du finner flere små strandpartier og de beste mulighetene for snorkling. Selv om de fantastiske strendene alene gjør Formentera til et attraktivt reisemål, har øya mye mer å by på. Ta en tur langs østkysten, hvor du kan oppleve sjarmerende landsbyer og koselige kafeer som gir deg muligheten til å fordype deg i den lokale kulturen og gastronomien. Besøk de små markedene rundt øya og nyt den avslappede atmosfæren, eller lei en sykkel og utforsk øya på to hjul. Uansett hva du foretrekker, har Formentera noe for enhver smak.
Les mer

Cala d Hort

Cala d'Hort er kjent for sin imponerende naturlige skjønnhet, preget av krystallklart turkis vann, gylne sandstrender og dramatiske klipper. Bukten har en sjarmerende og avslappet atmosfære med en liten fiskerlandsby i nærheten. Landsbyen legger et snev av autentisitet til området, og du kan finne lokale fiskerestauranter og kafeer hvor du kan nyte deilig middelhavsmat. Cala d'Horts krystallklare vann lokker for en forfriskende svømmetur eller et snorkleeventyr. Utforsk livet under overflaten og oppdag fargerike fisker og undervannsformasjoner. Buktens klare og rolige vann gir utmerket sikt og gjør den til et ideelt sted for både nybegynnere og erfarne snorklere. En av hovedattraksjonene i Cala d'Hort er den fantastiske utsikten over den ikoniske steinøya Es Vedrà, som reiser seg dramatisk fra havet. Es Vedrà er en mystisk og ubebodd øy, ofte innhyllet i legende og betraktet som et symbol på åndelig energi. Planlegg å være i nærheten av Es Vedrà ved solnedgang. Utsikten over solnedgangen bak denne ikoniske fjellformasjonen er fantastisk. Sørg for at du har et godt utsiktspunkt og nok tid til å nyte øyeblikket. Når du utforsker området rundt Cala D'Hort, vil du finne sjarmerende bukter som Cala Vedella, kjent for sin hesteskoformede bukt og strandrestauranter; Cala Carbó, et fredelig sted med klart vann for snorkling; og Cala Tarida, som har en lang sandstrand og grunt, krystallklart vann. Ta en båttur rundt i buktene og utforsk det varierende kystlandskapet og deres unike sjarm.
Les mer

Ibiza, Marina Port Ibiza (Sailme Charter)

Sailme Charters base i Ibiza, Marina Port Ibiza
Les mer

Seilforhold på Ibiza

Ibiza, en del av Balearic Islands som Mallorca, påvirkes av værsystemer som også berører den spanske fastlandet. Seilsesongen begynner typisk i april, men fra mai blir sjøtemperaturen mer behagelig for de som ønsker å svømme i de azurblå vannene. Ibiza tilbyr gode fasiliteter med mange havner og marinaer. De mest populære månedene for en seilferie på Ibiza strekker seg vanligvis fra juni til august, og fortsetter til midten av september. I løpet av denne perioden er det aktivitet på land, og alle havner er godt utstyrt med tilstrekkelige tjenester for seilere. Når du planlegger en seiltur til Ibiza, er det viktig å vurdere vindforholdene, spesielt om sommeren, da Middelhavet kan påvirkes av lokale vinder som "Mistral" og "Levanter". Det anbefales alltid å sjekke værmeldinger og lokale forhold før du begir deg ut på vannet.

De dominerende vinder på Ibiza

  • Januar/februar – generelt rolig vær uten betydelige vinder
  • Mars/april – risiko for kraftige nordvestlige vinder, spesielt fra slutten av mars
  • May/juni – varierte og lette vinder
  • Juli/august –  stille vind om morgenen, havbris fra rundt 12:30
  • September – stille vind om morgenen, havbris fra rundt 12:30, fare for regn i slutten av måneden
  • Oktober – lette vinder fra vest. Et par dager med sterk vind kan oppstå
  • November/desember – i november lett vind og regn. I desember lette vinder