Gled deg over den kanadiske vennligheten og mangfoldet!

Som noe helt nytt, tilbyr Seatravel nå elvebåtreiser til Canada. Opplev den verdensberømte kanadiske vennligheten og utforsk landet som er kjent for det interessante møtet mellom sin fransk- og engelskspråklige befolkning, produksjonen av lønnesirup og fantastiske landskap.

Vil du virkelig bli imponert, bør du unne deg en elvebåtreise til Canada med Seatravel. Vår base for elvebåtseilas er plassert i Smiths Fall, og er utgangspunktet for en unik reise gjennom den UNESCO-beskyttede Rideau Canal.

Det beste fra alle våre europeiske destinasjoner møtes i ett når du besøker vår kanadiske destinasjon med base i Smiths Fall. Helt fra de fineste kanalene som kunne vært tatt ut av Frankrike, til det dramatiske landskapet og vakre innsjøer, slik du også finner dem i Irland og Nederland - Canadas mangfoldige natur har alt!

Liker du en aktiv ferie, danner Canada de optimale rammene for å utforske både kuperte terrenger, billedskjønne innsjøer og forbløffende sletter. Her har du rike muligheter for både vandreturer, kajakk, fiske og mye mer, og liker du sykling kan du utforske nærområdet ved Rideau Canal fra et sykelsete

Vil du heller ha en annerledes opplevelse, er en vandretur i Ontarios høyland en opplevelse du ikke må gå glipp av. Ontarios høyland imponerer i sin skjærende kontrast til de rolige og endeløse sjøenw ved Kingston og The Great Waterway. Her er landskapet hardt kupert, noe som danner rammene for en interessant utflukt.

Hovedstaden Ottawa er en kosmopolitisk storby med alt som hører til pulserende byliv, gode shoppingmuligheter og kulinariske opplevelser. Med elvebåt seiler du rett gjennom hjertet av Ottawa, der du får den helt unike opplevelsen av å gå i land midt i storbyen.

Canada er på mange måter en variert og interessant miks mellom natur, språk og kultur; akkurat som Canadas natur rommer et imponerende mangfold, skjuler også Canada et kulturelt skattekammer. Du vil oppleve å høre både engelsk og fransk i gatene, og selv om befolkningen for det meste er engelskspråklig, har man opp gjennom tidene vernet om mangfoldet – spesielt den franske kulturen, verdier og tradisjoner, med et kulturelt variert Canada som resultat. Byene langs Rideau Canal leverer kulturelle innslag som museer og gallerier i internasjonal klasse, og ikke minst Ottawas berømte festivaler.

Det er i det hele tatt rike muligheter for å stoppe underveis og undersøke en av de små landsbyene. Mange av dem viser et bredt utvalg av Canadas mange små, lokale produsenter og mikrobryggerier. Besøk f.eks. ostefabrikken Forfar Cheese Factory i Ontario, der du får smake på noen av de lekre, lokale variantene. Man kommer nesten heller ikke utenom et besøk på Wheelers Maple Sugar Camp, der du får et innblikk i produksjonen av den verdensberømte, kanadiske lønnesirupen – Canadas signaturprodukt!

Merrickville – også døpt ’Rideaus juvel’ – er offisielt kåret til Canadas vakreste landsby. Byen er absolutt verdt et besøk for de som interesserer seg for lokalt produsert mat og drikke og tradisjonelt håndverk. Den sjarmerende landsbyen ligger bare 18 km fra basen i Smiths Falls, og har gjort seg spesielt bemerket for sitt håndverkerfelleskap og hjerterom for små, lokale produsenter. Hvis du er glad i is, må du besøke den koselige Downtown Ice Cream Shoppe!

 

Kanalbåt i Canada