Gled deg over den kanadiske vennligheten og mangfoldet!

Som noe helt nytt, tilbyr Seatravel nå elvebåtreiser til Canada. Opplev den verdensberømte kanadiske vennligheten og utforsk landet som er kjent for det interessante møtet mellom sin fransk- og engelskspråklige befolkning, produksjonen av lønnesirup og fantastiske landskap.

Vil du virkelig bli imponert, bør du unne deg en elvebåtreise til Canada med Seatravel. Vår base for elvebåtseilas er plassert i Smiths Fall, og er utgangspunktet for en unik reise gjennom den UNESCO-beskyttede Rideau Canal.

Det beste fra alle våre europeiske destinasjoner møtes i ett når du besøker vår kanadiske destinasjon med base i Smiths Fall. Helt fra de fineste kanalene som kunne vært tatt ut av Frankrike, til det dramatiske landskapet og vakre innsjøer, slik du også finner dem i Irland og Nederland - Canadas mangfoldige natur har alt!

Liker du en aktiv ferie, danner Canada de optimale rammene for å utforske både kuperte terrenger, billedskjønne innsjøer og forbløffende sletter. Her har du rike muligheter for både vandreturer, kajakk, fiske og mye mer, og liker du sykling kan du utforske nærområdet ved Rideau Canal fra et sykelsete

Vil du heller ha en annerledes opplevelse, er en vandretur i Ontarios høyland en opplevelse du ikke må gå glipp av. Ontarios høyland imponerer i sin skjærende kontrast til de rolige og endeløse sjøenw ved Kingston og The Great Waterway. Her er landskapet hardt kupert, noe som danner rammene for en interessant utflukt.

Hovedstaden Ottawa er en kosmopolitisk storby med alt som hører til pulserende byliv, gode shoppingmuligheter og kulinariske opplevelser. Med elvebåt seiler du rett gjennom hjertet av Ottawa, der du får den helt unike opplevelsen av å gå i land midt i storbyen.

Canada er på mange måter en variert og interessant miks mellom natur, språk og kultur; akkurat som Canadas natur rommer et imponerende mangfold, skjuler også Canada et kulturelt skattekammer. Du vil oppleve å høre både engelsk og fransk i gatene, og selv om befolkningen for det meste er engelskspråklig, har man opp gjennom tidene vernet om mangfoldet – spesielt den franske kulturen, verdier og tradisjoner, med et kulturelt variert Canada som resultat. Byene langs Rideau Canal leverer kulturelle innslag som museer og gallerier i internasjonal klasse, og ikke minst Ottawas berømte festivaler.

Det er i det hele tatt rike muligheter for å stoppe underveis og undersøke en av de små landsbyene. Mange av dem viser et bredt utvalg av Canadas mange små, lokale produsenter og mikrobryggerier. Besøk f.eks. ostefabrikken Forfar Cheese Factory i Ontario, der du får smake på noen av de lekre, lokale variantene. Man kommer nesten heller ikke utenom et besøk på Wheelers Maple Sugar Camp, der du får et innblikk i produksjonen av den verdensberømte, kanadiske lønnesirupen – Canadas signaturprodukt!

Merrickville – også døpt ’Rideaus juvel’ – er offisielt kåret til Canadas vakreste landsby. Byen er absolutt verdt et besøk for de som interesserer seg for lokalt produsert mat og drikke og tradisjonelt håndverk. Den sjarmerende landsbyen ligger bare 18 km fra basen i Smiths Falls, og har gjort seg spesielt bemerket for sitt håndverkerfelleskap og hjerterom for små, lokale produsenter. Hvis du er glad i is, må du besøke den koselige Downtown Ice Cream Shoppe!

 

Kanalbåt i Canada

Rideau Canal

Rideau Canal består av en rekke sjøer og elver som er bundet sammen via kanaler. Kanaler utgjør mindre enn 10 % av den UNESCO-beskyttede Rideau Canal, som strekker seg over ikke mindre enn 202 km mellom Ottawa og Kingston. Destinasjonens fantastiske natur og klare sjøer er et eventyrland for naturelskere og vannelskere. Hvis du skal velge destinasjon med opplevelser i overflod, så er Rideau Canal perfekt!

Høydepunkter ved Rideau Canal 

  • Smiths Fall
  • Museum og fungerende mølle i Watson’s Mill i Manotick
  • Vinsmaking på Scheuermann vingård i Westport
  • Ontarios høyland
  • Merrickville, Canadas vakreste landsby

Praktisk informasjon om seiling i Canada

Her kan du få en oversikt over praktisk informasjon som er god å ha når du skal på kanalbåtferie i Canada.

Sluser

Slusene på Canal Rideau er både morsomme og enkle å betjene. De tradisjonelle slusene betjenes på den gamle, tradisjonelle måten – med håndkraft, av tre-fire slusemestre. Slusene blir en koselig del av ferien, og en del av opplevelsen av å være på kanalbåtferie.

Som regel ser slusemestrene deg, men hvis de ikke skulle gjøre det, er det godt å vite hvordan du sender signal for å be om tillatelse til å seile inn i en sluse. Det gjør du ved å gi fra deg tre langtrukne signaler med hornet ditt, hvert av dem på 5 sekunders varighet.

Fortøyning

Langs Rideau Canal er det mulighet til å fortøye ved en av de lokale marinaene (her nevnes områdene ved Parks Canada, samt marinaene i Portland, Seeley’s Bay, Perth og Westport). Det tilføyes et obligatorisk gebyr til båtleien som gir deg gratis benyttelse av nevnte fortøyningsplasser, forutsatt at det er ledige plasser. Hvis det ikke er plass, kan man få tilbudt andre fortøyningsmuligheter mot et lite gebyr som betales på stedet.

Drivstoff, vann og avløpsvann

Når du går om bord i båten din i Canada, vil du ha nok drivstoff til mer enn 60 timers seiling. Hvis du trenger påfyll, kan du fylle på tanken på en av Le Boats baser.

Du kan fylle opp vanntanken hvis du legger til i utvalgte marinaer. Du må betale et lite gebyr for påfyllingen. Det er måleutstyr om bord, så du kan holde øye med hvor mye vann det er igjen i vanntanken din på båten.

Avløpsvann underveis blir samlet i en tank om bord på båten. Tanken må tømmes med jevne mellomrom, og det kan du gjøre ved utvalgte marinaer underveis.

Velg din destinasjon