Seilbåt ferie Seilbåt
Kanalbåt ferie Kanalbåt
Søk etter seilbåt
Lagoon 39 er en favoritt blant mange seilentusiaster - det er en rekke årsaker, inkludert sin innovative design, interessante detaljer og fine seil kvaliteter. Det faktum at det er også en vakker fartøyet gir den siste finishen.
Ta en ukes oppdagelsesreise i den fantastiske asurblå havet rundt de joniske øyene i Hellas.
En seilferie i Lefkas byr på opplevelser for hele familien med snorkling i grotter, kulturelle utflukter til klostre og slappe av på hvite sandstrender.
Turkis hav, sangria, bløt bølgeskvulp og en varm sol ønsker deg velkommen med åpne armer på en seilferie i våren. Kalenderen sier vår, men det ser ut til å vente på seg. I stedet for å vente på frøken Vår gjør sin entré, så møt henne halvveis på en seilferie på Mallorca.
Jorden består av 70% vann, så det kan være vanskelig å finne en destinasjon, som oppfyller alle dine ønsker, når du vil reise på en fantastisk seilferie. Derfor har vi valgt ut noen destinasjoner, som danner rammen for en ekte seileventyr og kanskje kan være noe for deg.
Hvar – dronningen av de dalmatiske øyer.
Blant annet på grund av det milde klima – varme vintre og behagelige somre, kommer her mange gjester som er tiltrukket av den intense Middelhavs-natur, rike tradisjoner, vakre arkitektur og natteliv.
Nå kan du starte din seilferie på den dagen du vil - tirsdag, onsdag eller hva med fredag? Det kunne være flyet var billigere på en annen ukedag enn lørdag. Det er mulig for seilferier i Kroatia og Tyrkiet.
Opplev det mange kaller den beste seilområdet i verden - seilferie ved British Virgin Islands. Avstanden mellom øyene er kort, er det et vell av vakre bukte og spennende snorkling områder, og ikke minst er området beskyttet mot vind og vær.
Knut Noer fra Boarding.no har vert med Seatravel i Kroatia og seile
Les hans artikel om opplevelsen her!
Vakre laguner, sjarmerende greske tavernaer og turkis vann er bare noen av de tingene som du finner på en seilferie i Hellas. Her er mange muligheter for deg som er til historiske byer, deilige strender eller øyhopping.
Uansett hvor i verden du elsker å seile og hvor du stadig vekk vender tilbake, vil du helt sikkert bli opprørt hvis ditt foretrukne seileområde plutselig flyter over av plast, eller hvis korallene dør på grunn av bleking.
Vi har satt sammen fire enkle ting du selv kan gjøre for å bidra til å bevare favorittdestinasjonen din i så god forfatning som mulig.
Abaco er en av Palmas mest besøkte barer - en flott bar i sentrum av Palma gamleby - og det er et must å besøke. Med en svært variert cocktailmeny og en fantastisk utendørs terrasse, er det en unik måte å tilbringe en sommer kveld med venner.
De fleste større norske flyplasser tilbyr billige rutefly direkte til Palma.
Opplev den fantastiske seilas ved vakre Mallorca og Balearerne - blant annet Cabrera Nasjonalparken.
Klik på bildet for mer informasjon
"Når det gjelder natur, er dette det vakreste stedet jeg noensinne har vært på seilferie". Det sa jeg om en seilferie jeg var på sammen med familien og noen venner for noen år tilbake. Ser du hvor i verden vi er ut fra bildet ovenfor? Klikk på bildet for å lese mer om denne fantastiske seilområdet.
I det sentrale Dalmatia er Split - byen er et utmerket utgangspunkt for en seilferie i områdets berømte skjærgård, hvor øyer som Hvar, Brac og Vis kan besøkes. Den romerske keiseren Diocletian bygget et palass her, fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og høye majestetiske fjell på landsiden.
Igjen i 2016 har vi gleden av å presentere Akropolis Regatta i Saroniabukta i Hellas. Etter Akropolis Regatta i våren var så vellykket, vil det bli gjentatt fra d.7-14.maj 2016 - delta i regattaen og nyt noen dager med spennende seiling, moro og spas i Hellas.
Har du en drøm om å oppleve Karibien, Middelhavet eller andre eksotiske steder ombord på en seilbåt? Kanskje du ikke føler du har den nødvendige seilerfaringen eller du bare ønsker en seilferie, hvor du har mulighet for å slappe helt av. Løsningen er å leie en skipper!
Når du reiser, for eksempel til Tyrkia og andre land utenfor EU, må du være oppmerksom på at du ikke er dekket av den offentlig helseforsikringen. Retur er aldri dekket av det offentlige. Båtens forsikring dekker ikke forsettelige skader eller skjødesløshet, som personene ombord, personlige eiendeler og ansvar ikke omfattes av forsikringen. Vi tilbyr derfor en separat Ferie/Reiseforsikring, samt avbestillingsforsikring som dekker ved sykdom innen feriestart.
På en seilferie kreves det som minimum at skipper har ferdigheter i navigasjon og seilerfaring - dette betyr et norsk båtførerbevis og for Kroatia også et VHF/SRC-radiobevis. Det er også alltid en fordel om Co-skipper har seilerfaring. I god tid før seilferien skal det sendes til oss ett eksemplar av båtførersertifikatet, mannskapsliste og kopi av pass for skipper. Vi sender det til basen, som utsteder et særskilt sertifikat for deg, leid båt og uke. Ved å sende papirene der nede i god tid reduserer vi risikoen for unødvendig venting. For seilferie i Kroatia er det også nødvendig at en person ombord har VHF sertifikat eller den nye SRC-bevis. Hvis du ikke har sertifikat, erfaring eller kanskje føler deg litt usikker ved å seile i utenlandsk farvann, kan dere leie en skipper til å ta seile båten.
Pakk lett og sporty. Selv om båtene er romslige og godt innredet, er det vanskelig å stue bort kufferter i en båt. En bag er å anbefale. Dere kan ikke forvente at charterfirmaet kan opbevare bagasjen deres hvis dere ankommer tidlig.
Den beste og billigste måten å komme fra flyplassen til basen er å gå inn på flyplassens nettside og bestille transfer der. Du kan finne addressen til basen ved å trykke på linken i en av epostene du har mottat fra oss.
Ved ankomst henvender man seg på basens kontor der de siste papirene deles ut og signeres. Ved ankomst vil dere motta en god og grundig opplæring i båten av basepersonellet på et godt engelsk. La skipper og co-skipper delta i denne undervisningen - det vil være mange detaljer, og to personer vil høre og se mer enn bare én person og for mange mennesker kan skape forvirring.
Instruksjonen er en viktig del av din seilferie, ikke bare om båtens konstruksjon og drift, visning og test, men instruktørerne er lokalkjente og vet veldig mye om fine ankringsplasser, koselige steder å besøke, gode svømme- og snorkleplasser, og mye mer. Gå over båten nøye - det er lettere å få meldt eventuelle mangler før starten fra basen enn når du oppdager det underveis. Hvis der er noe, dere er usikre på, så benytt anledningen til å spørre basepersonalet. Det er mye enklere å få instruksjonen før man forlater basen.
Ankommer dere utenfor basens åpningstider, vennligst informer både dem og oss på forhånd - kontaktinformasjon finnes under havneinfo i ordrebekreftelsen. Vennligst oppgi flynummer og ankomsttid på crewlisten. Basens ansatte kan da legge en nøkkel til båten for deg slik at dere kan sove i båten for natten. Gjennomgang av båten vil bli gjort neste morgen, når basen åpner. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste baser har stengt på søndager, men vet de at du først kommer etter stengetid lørdag kveld, vil en person kommer til deg på søndag morgen.
Ofte er det mulig å bestille tidlig overtakelse av båten, for eksempel kl. 13-14:00. Leietakere som har bestilt dette blir prioritert - og det betyr også, at de som ikke har bestilt tidlig overtakelse, ikke kan forvente å få adgang til båten tidligere enn normalt. Hos de firmaene som ikke tilbyr tidlig overtakelse som et tilvalg, kan man evt. kontakte dem telefonisk (telefonnummer finnes på linken til: ”Om utgangshavn” på din ordrebekreftelse) på overtakelsesdagen rundt kl. 11:00 -11:30. På dette tidspunktet har de fått et overblikk over når båten kan forventes å være klar til overtakelse. Hverken Seatravel eller charterfirmaet kan si noe om muligheten for å overta båten tidligere før dette tidspunkt, da båten først skal leveres av de som har leid båten uken før.
I motsetning til i Norge legger du til med akterenden mot kai: du slipper ankeret i passende avstand til kaien og rygger inn. Andre steder trekker du en ankerline ut av vannet og fortøyer - også med akterenden til kai. Det krever litt øvelse, men når du har prøvd det et par ganger, er det ikke noe problem. Fortøy jolla så den ikke kommer i veien før denne manøveren. Hvis båten er udstyrt med baugpropell, så pass på at det løse ankertauet ikke kommer i baugpropellen. Stram inn eventuelt slepetauet til gummibåten, så tauet ikke kommer i propellen ved havnemanøvrering.
Se denne video om att legge til kai i Middelhavet - med og uten mooringline: Klikk her
I Hellas betaler du nesten ingen havneavgifter - maks. €5 for en uke - men da er det ingen fasiliteter tilgjengelig. Man legger til kai, ofte ved en taverna eller sammen med lokale fiskere, private yachter og/eller mindre ferjer som seiler mellom øyene.
I Kroatia er der etablert ca. 18 helt moderne ACI marinaer med massevis av flotte fasiliteter og en veldig fin service - f.eks. kommer det ofte en gummibåt ut fra marinaen og hjelper deg med å finne kaiplass og fortøyning – dessuten klarerer de også papirene hos havnesjefen for deg. Det er ganske dyrt i disse marinaene. Er det mange båter, eller dere ikke ønkser å betale dyre havnepenger – er det som regel muligheter for å bruke en ankringsbøye et stykke fra kaien. Dette er mye billigere, men ikke et gratis alternativ.
Andre steder i Middelhavet er havneavgifter også noe dyrere enn hjemme - men marinaene er generelt veldig moderne og med en god standard i hele Middelhavet, bortsett fra Hellas.
Kroatia: I Kroatia kan det også være en fordel å reservere plass i en havn på forhånd. Dette kan bl.a gjøres på Porthop eller www.my-sea.com Her kan man også se prisnivået for havneleie.
Hellas: Første mann til mølla.
Mallorca: Til de offentlige havnene (Ports IB). Ellers førstemann til mølla Italia: Her er det praksis at man kaller opp på vhf så snart man er innen for rekkevidde av havnekontoret og reserverer en plass.
I Karibia legger man alltid ved en bøye. Du kan gå ganske nær kysten - vær oppmerksom på koraller. Mange korallrev med sin fantastiske dyre- og fiskeliv har blitt ødelagt av sjøfolk med en slepende ankerkjede! Bruk bøye når det er mulig.
I Karibia er day-time bøyer nesten alltid gratis og en Night Time Mooring (Bøye) omtrent 35 dollar, og kan ikke reserveres på forhånd.
På charter båter er sengetøy, håndklær og kjøkkenhåndklær inkludert i prisen eller en obligatorisk startpakke (husk å sjekke at det er nok til alle). Hos noen få selskap betales det separat for sengetøy og håndklær.
Redningsvester finnes ombord i båten. Det anbefales likevel at man før seiling sjekker om det er vester som passer til alle ombord. Andre størrelser utleveres av basepersonalet. Til mindre barn anbefaler vi at egen vest medbringes. Dere kan oppleve at redningsvestene er store og litt klossete, litt sånn som i ferjer - se bilde nedenfor. De bruker den type redningsvest fordi det er strenge retningslinjer og krav til redningsvester i utleiningsbåter. De litt lettere svømmevestene er ikke godkjent som redningsvest. Det er ikke noe problem å ta med egne svømmevester hvis man vil det.
Det er gode og detaljerte diagrammer ombord - sjekk at alle kartene er på ønsket seilområde. Det er minimum GPS i alle båter og de fleste har også plotter.
Det er vanligvis mye mindre sjømerker i de sørlige farvann enn vi er vant til i Skandinavia. Det er ikke fordi de er late, men fordi det er mye lettere å seile her. Normalt kan du seile der det er vann, og basen vil utfra bitter erfaring, bidra med å informere om evt. steiner og øyer som du må være spesielt forsiktig med å treffe.
Ved seiling i Karibia, skal man være oppmerksom på, at her anvendes ofte IALA system B, hvor man holder røde bøyer om styrbord, når man er for innadgående. Deres huskeregel heter: ”Red Right Returning”. D.v.s. Man holder den røde bøya til høyre, når man returnerer til havnen
Navigasjon om natten er generelt ikke tillatt i charterbåter.
Basepersonalet kan vise dere nærmeste supermarked. De vet alt om hvor det er lettest å kjøpe inn. Vi anbefaler at man fyller opp rikelig med provianter til turen. Båten står helt tom for provianter, så du må kjøpe noe fra alle hyller.
I Kroatia kan proviant bestilles via Jam Yachtsupply
I Grekenland kan proviant bestilles via Yachtness
Kjøp rikelig med vann og drikk ikke vannet i båtens kraner. Vår erfaring viser at å 1 ½ liter / person / dag er passende.
Depositum/garantibeløp dekker egenandelen på båtens forsikring og skal deponeres med VISA / Euro / Mastercard eller kontanter. Det refunderes etter uskadet retur av båten i ryddig stand og til avtalt tid og sted.
Pass på å sørge for at forbruksgrensen på ditt kort er tilstrekkelig høy til at et depositum kan sperres. På flere kredittkort er det av sikkerhetsmessige årsaker en maks. forbruksgrense på EURO 2.-3.000,-
Denne grensen kan raskt nås, når dere skal starte med å sperre for et depositum til selvrisikoen på båten. Ta med flere kredittkort, og kontroller innen dere reiser hjemmefra, at det er dekning til ferien. Det kan godt gå opp i mot tre-fire uker innen sperringen av sikkerhetsdepositumet oppheves på Deres kredittkort. Dette skyldes transaksjonstiden mellom båtutleier, kredittkortselskap og deres bank.
Alternativt tilbyr de fleste charterselskapene at du kan tegne en ikke-refunderbar forsikring. Båtens forsikring dekker ikke tilsiktet skade eller uaktsomhet. I begge typer forsikring er personer om bord, personlig eiendom og ansvar ikke dekket av forsikringen. Vi tilbyr avbestillingsforsikring fra Gouda i tilfelle sykdom før ferien starter.
Man kan også innen man reiser bestille en ekstern charterforsikring hos Pantaenius forsikring. Denne forsikring skal bestilles online, og dekker om tilfelle av uhell på ferien. Den forsikring, som kun dekker selvrisiko kaller Pantaenius for ”Bond Insurance Plus og finnes nederst på siden – vi kan ikke være behjelpelige med å tegne den. Det er en ekstern forsikring, så nede på basen sperrer du for et depositum med selvrisiko på normalt vis. Hvis uhellet er ute, så har du tegnet en forsikring hos Pantaenius, som dekker ved evt. skader.
Denne forsikringen bestilles på denne linken: Pantaenius selvrisiko forsikring
Seiler du med skipper skal der stadig deponeres depositum, skipper har ansvar for båten og seilas, og er han skyld i skader, hefter dere ikke for dem.
Det er på båtene en "sigarett plug" 12v for å lade kameraet og mobiltelefonen. Ta med din egen adapter plugg. Det kan også være en god idé å ta med en omformer som kan konverterer 12 V til 220 V, slik at du alltid kan la tabletten, kamera, mobiltelefon. etc.
Vi anbefaler å sette en ispose i bunnen av kjøleboksen og kjøre med motor et par timer om dagen for å lade batteriene. Slukk boksen på natten. Tips: Sett risten i ovnen fra bunnen av kjøleskapet slik at maten ikke blir våt.
Dersom det oppstår problemer i løpet av din seilferie, får du et kontaktnummer til basen, som du må benytte deg av før du begynner å fikse noe eller lignende. Basepersonalet gjør hva de kan for å hjelpe pr. telefon eller de kommer til deg. Hvis du finner mangler på båten, må du rapportere det til basen med det samme - det er ikke viktig ikke å "gemme" det til tilbakelevering av båten, slik at ansatte ikke har kunnet rette feilene, og en eventuell klage vil bli avvist med begrunnelse om, at firmaet ikke har hatt mulighet for å utbedre feilen
Det er satt nok av avfallsbeholdere på kaien i alle havner. Tips: Avfall kan samles opp i svarte søppelsekker og lagres i ankerboks.
Legg aldri papir i toalettet, men samle det i stedet i en plastikkpose ved siden av toalettet. De fleste båter er utstyrt med tank - tanken er kanskje ikke tom når du tar over båten, så sørg for å åpne ventilen som noe av det første, når du ute av havnen. Det er en veldig dårlig start på ferien, hvis du starter med en tilstoppet toalett. Legg aldri papir i toalettet, men samle det i stedet i en plastpose ved siden av toalettet.
Formelt sett gjelder reglene om tømming av septikktankene også i Middelhavet, men praksis er en annen. Det er nesten umulig å komme langt nok vekk fra land, så man kan overholde reglene.
På mange båter er det derfor normalt, at charterselskapet har blokkert ventilen i åpen posisjon til septikktanken. Dette gjøres fordi septikktank og slanger i moderne båter ikke er laget i 100% luktfrie/tette materialer. Det medfører, at det kommer en dårlig lukt på toalettene, når båten er blitt tre-fem år gamle. Denne prosess forsinkes, hvis septikktanken ikke hele tiden er fyllt opp.
Det er derfor en helt bevist handling at charterselskapene lager denne endring på båtene.
Husk å tømme septiktanken, før du returnerer båten.
Når en båt er 2-4 år gammel, hender det ofte at måler for diesel, vann og holdinganker ikke lenger fungerer. Vær forsiktig så du ikke kjører dieseltanken tom selv om måleren kanskje viser full tank. Bruk sunn fornuft kombinert med kunnskapen om at forskjellige tankmålere ikke fungerer så lenge.
Med akterenden til kai brukes nesten alltid i Middelhavet. Det kan være litt uvant med denne omvendte parkering. Det er en god idé å lage en baktest som noe av det første, etter at du har forlatt basen. Seile opp til 4-5 knop, sett båten i fri, Sjekk at båten styrer stand off. Hold ror og backtrack til motoren. Svært sannsynlig "trekker" båten til den ene siden. Vær oppmerksom på hvilken side båten naturlig trekker mot, og husk den før du velger hvordan du vil bakke inn når du skal "parkere baklengs". Som med alle andre operasjoner, er det en fordel at båten fungerer med deg og ikke mot deg i manøvrene.
Tar du båten på slep, trekk den da nær hekken, spesielt om det er dårlig vær.
I Danmark/Norge seiler man aldri med åpne takvinduer. Når du kommer ned i varmen, er det fristende å åpne lukene under seilasen for å få litt kjøligere luft inn i hytta – men vær oppmerksom på at det ikke siver sjøvann inn i båten.
Hvis dusjen på akterdekket ikke fungerer, skyldes det vanligvis at slangen er vridd. Det er en luke i bakskottet på siden der dusjen sitter der slangen kan trekkes ut.
Båtene har en landgangsplanke om bord for å lette landing/entring. Tips: Slå badestigen ned før du fortøyer til kai - det gjør det mye lettere å komme opp, hvis du er uheldig å falle i vannet inne i havna.
Se etter hvilken retning de andre båtene har kastet sitt anker og kast den slik at de ikke krysser hverandre. Når du forlater området, og skal lette ankeret (trekk deg ut med vinsjen, alt. litt hjelp til sig med motor) trekk den rett opp, så er det størst sjanse for ikke å få med andres ankere opp. Hvis, så skjer ved et uhell, ta et tau med en slip knute rundt kjettingen på den andre ankerlinen, fest i kryssholt, før du slakker ditt eget anker, og kommmer fri. Tips: Fest plastflaske og en kveilet line til ankerets øye, slik at du kan trekke i den "baklengs" opp hvis det blir sittende fast i steiner eller i et annet anker.
Kan det benyttes solide utlakte mooringsliner, bør du ikke kaste eget anker. Les mer i waterpilot boken i båten.
Mange steder har det blitt lagt ut bøyer som du kan fortøye i. Vær oppmerksom på at det sannsynligvis finns et gebyr for dette.
Tip: Når du velger å fortøye ved en utlagt bøye, er det mye besverligt, å nå ned og binne en fortøyning fast oppe fra stevnen. Det er mye nemmere å binne fortøyningen fast mens man sitter på badeplatformen. Herefter bakker man ned og gjør fortøyningen fast i stævnen.
Dere må være klar til å forlate båten senest til avtalt tid - i reglen omkring kl.09:00 på morgenen. Basen har rett til å kreve et gebyr for hver time dere er forsinket. Båten må komme tilbake i god stand og ryddet. Sengetøy og avfall er tatt av og samlet i sekker, selv om det er betalt for opsjonene om sluttrengjøring.Husk å tømme kjøleskap og fryser.
Båten overtas med full dieseltank og må returneres med etterfylte tanker, med mindre annet er avtalt.
Pass på at vanntankene fylles opp før du forlater basen i havn. Spar på vannet - unnlat å ta oppvasken under rennende vann osv. Fyll diesel/bensin på båten i god tid underveis, om det er mulig. Hvis vanntanken er helt tom, kjører pumpemotoren kontinuerlig og vil overopphetes - slå av elektrisk vannpumpe, om det skjer. Det vil være varmt vann når motoren har vært i drift i minst 30 minutter.
- Gjelder også ved mellomlanding i forbinnelse med seilas i Karibien, Tahiti, Tonga etc.
Oplysningsforpligtigelser for reisende til USA/via USA:
Oplysningsforpligtigelser for reisende til USA/via USA: Fra den 12. januar 2009 stilles det skerpede krav til reisende til USA under Visa Waiver programmet. Senest 72 timer innen avrejse skal der avgives en rekke opplysninger via hjemmesiden: https://esta.cbp.dhs.gov. Det skal understreges, at avgivelsen av disse opplysninger, samt rigtigheden av disse, alene påhviler den reisende. Manglende, eller mangelfuld avgivelse av opplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den reisende. Seatravel har intet ansvar for (korrekt) avgivelse af ovennævnte opplysninger, hvorfor Seatravel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe herav grundet manglende, eller mangelfulde, oplysninger. Spørsmål i forbindelse med avgivelse af oplysninger skal rettes til den amerikanske ambassade i Norge. Fra og med den 31. oktober 2009 er alle passagerer forpligtiget til at indgive følgende personopplysninger selvstendigt til deres rejsebureau eller luftfartsselskab for at kunne reise til/via USA (registrering af APIS - Advanced Passenger Information System):
* Navn som det fremgår av det pas man vil anvende ved innreisen i USA.
* Fødselsdato, som denne fremgår i passet.
* Kjønn, som det fremgår i passet.
* Pasnummer og udløbsdato og hvilket land der har udstedt passet.
Innsjekket Bagasje - Det skal understreges, at der er skærpede sikkerehedsprocedurer for bagasje ved indrejse og mellomlanding i USA. Ved første ankomstflyplass i USA, skal man ofte selv skal tage sin bagage av bagageebåndet, og heretter avlevere bagagen ved toldekspedisjonen, som sørger for den vitere transport. Mange flyselskaber opplyser feilagtigt ved innsjekk, at bagagen er sjekket igennom hele veien, og at man først skal hente sin bagage ved slutdestinasjonen.
Velg din destinasjon