Kanalbåtferie i Bretagne

Bretagnes pene seilområder utstråler av keltisk sjarm. Eldgamle skikker håndheves og tradisjonelle drakter bæres stolt i dette området. Kanalen Nantes à Brest er rik på historiske skatter og særpregede landskap.

Opplev eventyrslottet i Josselin som speiler seg i vannet mens båten seiler stille forbi, eller legg båten til kai i Malestroit med yndige hus fra det 15.århundrede. Byen la Gacilly er verdt et besøk for sine mange håndverk. Redon som ble grunnlagt allerede i år 832 ligner et svar på Venezia og er absolutt et must på denne ruten. Vilaine-elven fører til Bretagnes «hovedstad» Rennes, og videre til vakre Dinan. På Erdre-elven vil dere seile forbi fantastisk fine slott langs ruten mot Nantes.

Bretagne byr på et behagelig klima med milde sommerdager, som gjør denne regionen til et perfekt seileområde.

Bretagne er også et godt seileområde for nybegynnere.

 

 

Dinan - Bretagne

Dinan er kjent for å være en av de maleriske byene som kjennetegner Bretagne-området. Den gamle bydelen i Dinan utgjøres av et nettverk av smale brosteinsbelagte gater og hus fra Middelalderen. Her finner du gode restauranter ved verftet, som også legger opp til en flott spaseretur langs elva Rance. Det ligger mange hyggelige barer og kaféer i den gamle bydelen og rundt havnen. Besøk byens klokketårn fra det 15. århundre. Basilikaen St-Sauveur er en pussig blanding av stilarter med den romanske verandaen til den flamboyante, gotiske fasaden og sidekapellene i renessansestil. Torsdag formiddag er det marked hvor man kan kjøpe brød og lokale grønnsaker - man kan også få både levende griser og kyllinger. Besøk Chateau-museet for Dinan på Rue du Château, som har en fin samling som beskriver byens historie. Musée du Rail, jernbanemuseet, ligger i den venstre fløyen av togstasjonen, og her utstilles det modeller av tog og jernbanenettet i mindre skalaer, samt en rekonstruksjon av en signalboks fra 1889, videoer og en forretning. Åpent om ettermiddagen. Nyt byens spesialitet Gavottes. Gavottes er pannekaker med et søtt fyll og denne lekre delikatessen smelter nesten på tungen! Butikken med Gavottes ligger rett ved siden av turistkontoret, og det er mulig å besøke bakeren ikke så langt fra Dinan. Gavottes blir kun fremstillt i Dinan, men eksporteres til fjerne steder.
Les mer

Messac (Le Boat)

Le Båt base - Messac base ligger på Vilaine River, og du trenger bare å krysse en bro for å komme til den pulserende byen Guipry på den andre siden av elven.
Les mer

Glenac (Nicols)

Nicols base i Glenac
Les mer

Suce-sur-Erdre (Nicols)

Nicols base i Suce-sur-Erdre
Les mer

St-Martin-sur-Oust (Locaboat)

Locaboat base - Base med gode muligheter til å utforske de mange restaurantene i området.
Les mer

Melesse (Locaboat)

Locaboat base - nær Rennes. Her kjører du på den fortryllende elven Vilaine.
Les mer

Kanalkartbok over Bretagne

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 1:
Range-elven, Canal d´Ille et Rance, Vilaine-elven, Blavet-elven, Canal de Nantes a Brest, Aff-elven og Sevre Nantais-elven

Når du først oppdager Bretagne i båt, vil du bli forbauset over at de berømte kanalene i Bretagne faktisk er elver som har vært i bruk gjennom mange år. Elvene danner sammen med utgangselvene et harmonisk nettverk som har bevart sitt naturlige utseende. På de vanskeligste strekningene av elvesystemet er seilgrensen regulert av bøyer. Det er mange broer med flere buer og en grønn pil viser hvilken bue man skal seile under. Man skal betale et gebyr når man legger til i de fleste havnene, men det bare småbeløp. Slusene i området er enten elektroniske eller så betjenes de manuelt. Mange av trekkstiene langs elvene er også gode sykkelstier.
Fisking i området krever fiskekort.

Som hjelp til planlegging av din ferie anbefaler vi vår kanalkartbok, som blant annet inneholder en distanse-/time-tabell og oversikt over antall sluser mellom de forskjellige byene på vegen. Kanalkartboken inneholder dessuten mange nyttige opplysninger for seilas i Bretagne, f.eks. slusenes åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, informasjon om markedsdager, museer med mer.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64