Kanalferie i Nivernais/Loire

Canal du Nivernais, Canal Latéral à la Loire og Canal de Bourgogne er et av de vakreste og mest varierte seilområder i Frankrike. Området ligger sør for Paris, med middelalderbyer, katedraler, grønne enger og vakre landskap, og var tidligere en handelsrute som venter på å bli utforsket.

 

 

Migennes (Le Boat)

Le Boat base - I umiddelbar nærhet av elvene Yonne, Armencon og Serein, har Migennes vært nært knyttet til områdets vattenveier i århundrer. Siden middelalderen har byen vært sentrum for de kommersielle rutene gjennom Bourgogne og et senter for det religiøse Frankrike.
Les mer

Tannay (Le Boat)

Le Boat base - Tannay er placert mitt i en spennende vinregion som sprer seg utover vakre kalksteinsfelt - og produserer fine tørre hvitviner.
Les mer

Decize (Le Boat)

Le Boat base - Fra Decize kan du seile gjennom Nivernais Loire-regionen - hvor det er nesten umulig ikke å bli overveldet av områdets koselige atmosfære og føle seg helt avslappet.
Les mer

Nevers Plagny (Nicols)

Nicols base i Plagny - Fra Plagny kommer dere til å seile i et vakkert landskap av dramatiske skoglandskap og sjarmerende små landsbyer - og dere vil ikke komme til å savne spennende stopp.
Les mer

Venarey-les-Laumes (Nicols)

Nicols base i Venarey-les-Laumes
Les mer

Briare (Locaboat)

Locaboat base - På Loire-elven mellom Orleans og Nevers er Locaboats base i byen Briare.
Les mer

Joigny (Locaboat)

Locaboat base - Omgitt av Côte St Jacques' vintreet ligger Joigny langs L'Yonne-elven. Herfra kan du seile ut på Canal du Nivernais og Canal du Bourgogne fra Locaboats basen.
Les mer

Corbigny (Locaboat)

Locaboat base - Herfra er det tilgang til et par restauranter og i Corbigny är shoppingmuligheter og ikke minst spennende attraksjoner.
Les mer

Dompierre-sur-Besbre (Locaboat)

Locaboat base - I Dompierre-sur-Besbre hvor Locaboat har en base finns, er det bra restauranter, diverse butikker og mange interessante severdigheter og aktiviteter.
Les mer

Kanalkartbok over Bourgogne: Loire-Nivernais

Kanalkort

Vi har et godt utvalg av ulike guider til kanalene. Boken er tilgjengelig ombord i båten, men mange bestiller den på forhånd for forberedelse av båtferien, samt å ha den som et minne fra båtferien.

For å hjelpe deg med ruteplanleggingen har båten en avstand/timetabell over avstandene mellom de forskjellige byene i området. I tillegg inneholder boken mange nyttige opplysninger om seiling i det sentrale Frankrike. For eksempel er det en oversikt over slusene, åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre, forslag til områdets attraksjoner, samt mye praktisk informasjon om seilområdet. Boken er på engelsk, tysk og fransk og er godt illustrert med bilder.

Kanalkartbok nr. 9:
Canal du Loing, Canal de Briare, Canal latéral a la Loire.Canal de Roanne en Digoion, Canal du Centre og Canal du Nivernais

Fra Paris og østover kan du velge mellom tre forskjellige ruter for å komme til Saone-elven og Rhône-dalen. I denne kanalkartboken følger du Route Bourbonnaise, som er den sørligste og korteste av de tre rutene. Canal de Briare er den aller første høytliggende kanalen i Europa, og vil føre deg gjennom sporene til den opprinnelige kanalen - inkludert den kjente slusetrappen til Henrik IVs tid på Rogny. Canal latéral à la Loire løper parallelt med elven Loire og er en enkel elv å seile på. Kanalene, elva og sideelver krysser hverandre via flere broer og akvedukter, som alle går samme veg, så man må vente på at det blir klar løype. Noen av broene er veldig lange og andre er estetisk flotte, dekorert med statuer. Du kan også seile gjennom elven Yonne til Canal du Nivernais. Her er det en del sluser, men det er verdt det når du får se en av de vakreste vassdragene i Frankrike. I tillegg er denne strekningen nesten uten kommersiell trafikk. De fleste slusene i sentral-Frankrike er fortsatt bemannet med en slusevakt. Resten av slusene er automatiske. I noen av strekningene navigerer du i, eller nært forbi kjente vindistrikter. Dette kan du også lese mer om i boken.

Kanalkartbok nr. 9:
Yonne River, Canal du Nivernais, Canal de Bourgogne

De store elvene Seinen, Loire og Rhône har vært koblet til et kanalsystem siden 1800-tallet. Det er et seilas i hjertet av Frankrike i autentiske og landlige omgivelser, kun et steinkast fra det pulserende, parisiske bysamfunnet. Yonne-elven er direkte forbundet med Paris, og det ligger flere større og mindre byer rett ved elvebredden. Man seiler videre ned i Loire-dalen gjennom Canal du Nivernais, som er et fint historisk vassdrag med løftebroer og mindre sluser. På elven Yonne har mange av slusene skrånende sider og flytebrygger. Vannet i elva er gjørmete og kan gjemme steiner og andre hindringer, så husk å følge merkene i kartboken.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med reisen din!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64