Kanalferie i Nivernais/Loire

Canal du Nivernais, Canal Latéral à la Loire og Canal de Bourgogne er et av de vakreste og mest varierte seilområder i Frankrike. Området ligger sør for Paris, med middelalderbyer, katedraler, grønne enger og vakre landskap, og var tidligere en handelsrute som venter på å bli utforsket.

 

 

Briare-le-Canal - Bourgogne NL

En god by å besøke for fine spasereturer, mange restauranter, barer, supermarkeder og forskjellige forretninger. Hovedattraksjonen er den berømte kanalbroen/akvadukten, som er den lengste av sin art i Europa. Kanalbroen ble bygget av Gustav Eifel – han som bygde Eifeltårnet i Paris – og dette fantastiske arkitektarbeid er verdensberømt. Besøk også museet for mosaikk og emalje - emaljearbeid fra Briare er verdensberømt! Museet holder som regel åpent hver dag i sommerperioden i dagtimene. Her finner du dessuten løpende utstillinger hele sommeren. Vanligvis er det markedsdag hver fredag formiddag. Supermarkedene ligger et par kilometer fra lystbåthavnen, men i byen er det mange andre forretninger. Fortøyl i havnen rett etter akvadukten eller ved den offentlige kaien på den andre siden av byen. I begge tilfeller er det en temmelig lang gåtur inn til selve byen. I lystbåthavnen kan man få vann og strøm.
Les mer

Decize - Bourgogne NL

Decize ligger i forbindelse med Canal du Nivernais og Canal Lateral á La Loire, og er omgitt av elvene Loire og Aron. Det er en liten og vakker by som uten tvil er verdt et besøk. Det er hele tre gode supermarkeder i nærheten av fortøyingsplassene, hvilket gjør Decize til et godt sted å proviantere. Besøk markedet, slottsruinene og ruinene av festningsanlegget og klokketårnet i den gamle byen. Byen er gammel og omtalt av selveste Cæsar i boken hans om Gallerkrigene. Byens marked holdes som regel fredag formiddag. Dessuten ligger det et friluftsbad i Decize, og den nærmeste golfbanen ligger ca. 30 km unna. Supermarkedet Intermarché ligger kun 300 meter fra Le Boats base, og har et stort utvalg, en ATM-automat og et myntvaskeri. Det er vanligvis strengt onsdag og søndag ettermiddag. Supermarkedet Champion ligger også nærme Canal du Nivernais. Champion er et ganske stort supermarked med bra utvalg. Det er fire forskjellige steder å legge til i Decize: ved Le Boats base, som ligger i utkanten av byen. Alternativt er det også to steder i midtbyen – den ene på selve Loire-elva og den andre ved Vieille Loire. Den siste muligheten er ved Port des Vignots ved Canal du Nivernais, som også er langt fra midtbyen, men i nærheten av noen supermarkeder.
Les mer

Appoigny - Bourgogne NL

Appoigny er en by som man enkelt kan komme til å seile forbi siden man ikke umiddelbart kan se den fra kanalen. Den historiske byen er likevel helt bestemt et besøk verd, og danner rammen for flere kjendte restauranter, hoteller og bygninger. Besøg det bergtagende og vakre Château de Régennes som er overdådigt møblert, eller den historiske kirken Saint Pierre et Saint Paul fra det 13. århundre. Den franske heltinnen og hærføreren Jeanne d'Arc reiste i 1429 gjennom byen på reisen hennes til Reim. Du finner derfor også en park i byen som er oppkalt etter henne. Fortøy ved flodbredden.
Les mer

Auxerre - Bourgogne NL

Auxerre er et must på denne turen. Denne byen er en virkelig vakker og større by, og det er deilig med et lite avbrekk fra de små, søvnige landsbyene. Byen ligger på en skråning, med sirklende og steile gater og mange vakre bindingsverkshus. Byen har tre vakre kirker, herunder katedralen Saint-Etienne, med de flotte glassmosaikkvinduene. Det ligger også et fint gammelt klokketårn midt i byen ved Hotel-de-Ville (rådhuset). I Auxerre er det mange ting å finne på utover den tradisjonelle sightseeingen – du finner kinoer, teatre, butikker og restauranter, et historisk museum med utstillinger gearet spesielt til barn og barnslige sjeler. Byen har et svømmeanlegg, Piscine Stade Nauique de l'Arbre Sec. Det er mulig å legge til ved parken ved siden av svømmebassenget, hvor du finner store og moderne innendørs og utendørs bassenger. Havnen er perfekt plassert midt i byen - godt nok på motsatt side, men man kommer enkelt over til byen via gangbroen. Prisen for fortøying avhenger av båtstørrelsen, men inkluderer både vann, toalettfasiliteter og wifi – og så er det også mulighet for å vaske klær. Alternativt finnes det gratis fortøyingssteder ved kaien inne i byen eller ved Parc de l'Arbre Sec som ligger på høyre hånd umiddelbart etter første slusen på Canal du Nivernais.
Les mer

Chablis - Bourgogne NL

Chablis ligger ca. 15 km fra Auxerre, og hvis man har en liten interesse for vin, er dette et must-see. Chablis er kjent for å være "The Golden Gate of Burgundy" og er kjent helt tilbake fra middelalderen. Chablis er synonym med den fine hvitvinen og er kjent for deres Chardonnay vin, som ikke er lagreret på eiketre. Med rett over 2 500 innbyggere i Chablis, er nrsten alle innbyggerne involvert i produksjonen av vin. Kjør eventuelt forbi på vei til ferie eller på veien hjem. Man kan også arrangere en guidet vintur i Chablis. Vi anbefaler Chablis Vititours, som har vinturer i området.
Les mer

Migennes (Le Boat)

Le Boat base - I umiddelbar nærhet av elvene Yonne, Armencon og Serein, har Migennes vært nært knyttet til områdets vattenveier i århundrer. Siden middelalderen har byen vært sentrum for de kommersielle rutene gjennom Bourgogne og et senter for det religiøse Frankrike.
Les mer

Tannay (Le Boat)

Le Boat base - Tannay er placert mitt i en spennende vinregion som sprer seg utover vakre kalksteinsfelt - og produserer fine tørre hvitviner.
Les mer

Decize (Le Boat)

Le Boat base - Fra Decize kan du seile gjennom Nivernais Loire-regionen - hvor det er nesten umulig ikke å bli overveldet av områdets koselige atmosfære og føle seg helt avslappet.
Les mer

Nevers Plagny (Nicols)

Nicols base i Plagny - Fra Plagny kommer dere til å seile i et vakkert landskap av dramatiske skoglandskap og sjarmerende små landsbyer - og dere vil ikke komme til å savne spennende stopp.
Les mer

Venarey-les-Laumes (Nicols)

Nicols base i Venarey-les-Laumes
Les mer

Briare (Locaboat)

Locaboat base - På Loire-elven mellom Orleans og Nevers er Locaboats base i byen Briare.
Les mer

Joigny (Locaboat)

Locaboat base - Omgitt av Côte St Jacques' vintreet ligger Joigny langs L'Yonne-elven. Herfra kan du seile ut på Canal du Nivernais og Canal du Bourgogne fra Locaboats basen.
Les mer

Corbigny (Locaboat)

Locaboat base - Herfra er det tilgang til et par restauranter og i Corbigny är shoppingmuligheter og ikke minst spennende attraksjoner.
Les mer

Dompierre-sur-Besbre (Locaboat)

Locaboat base - I Dompierre-sur-Besbre hvor Locaboat har en base finns, er det bra restauranter, diverse butikker og mange interessante severdigheter og aktiviteter.
Les mer

Kanalkartbok over Bourgogne: Loire-Nivernais

Kanalkort

Vi har et godt utvalg av ulike guider til kanalene. Boken er tilgjengelig ombord i båten, men mange bestiller den på forhånd for forberedelse av båtferien, samt å ha den som et minne fra båtferien.

For å hjelpe deg med ruteplanleggingen har båten en avstand/timetabell over avstandene mellom de forskjellige byene i området. I tillegg inneholder boken mange nyttige opplysninger om seiling i det sentrale Frankrike. For eksempel er det en oversikt over slusene, åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre, forslag til områdets attraksjoner, samt mye praktisk informasjon om seilområdet. Boken er på engelsk, tysk og fransk og er godt illustrert med bilder.

Kanalkartbok nr. 9:
Canal du Loing, Canal de Briare, Canal latéral a la Loire.Canal de Roanne en Digoion, Canal du Centre og Canal du Nivernais

Fra Paris og østover kan du velge mellom tre forskjellige ruter for å komme til Saone-elven og Rhône-dalen. I denne kanalkartboken følger du Route Bourbonnaise, som er den sørligste og korteste av de tre rutene. Canal de Briare er den aller første høytliggende kanalen i Europa, og vil føre deg gjennom sporene til den opprinnelige kanalen - inkludert den kjente slusetrappen til Henrik IVs tid på Rogny. Canal latéral à la Loire løper parallelt med elven Loire og er en enkel elv å seile på. Kanalene, elva og sideelver krysser hverandre via flere broer og akvedukter, som alle går samme veg, så man må vente på at det blir klar løype. Noen av broene er veldig lange og andre er estetisk flotte, dekorert med statuer. Du kan også seile gjennom elven Yonne til Canal du Nivernais. Her er det en del sluser, men det er verdt det når du får se en av de vakreste vassdragene i Frankrike. I tillegg er denne strekningen nesten uten kommersiell trafikk. De fleste slusene i sentral-Frankrike er fortsatt bemannet med en slusevakt. Resten av slusene er automatiske. I noen av strekningene navigerer du i, eller nært forbi kjente vindistrikter. Dette kan du også lese mer om i boken.

Kanalkartbok nr. 9:
Yonne River, Canal du Nivernais, Canal de Bourgogne

De store elvene Seinen, Loire og Rhône har vært koblet til et kanalsystem siden 1800-tallet. Det er et seilas i hjertet av Frankrike i autentiske og landlige omgivelser, kun et steinkast fra det pulserende, parisiske bysamfunnet. Yonne-elven er direkte forbundet med Paris, og det ligger flere større og mindre byer rett ved elvebredden. Man seiler videre ned i Loire-dalen gjennom Canal du Nivernais, som er et fint historisk vassdrag med løftebroer og mindre sluser. På elven Yonne har mange av slusene skrånende sider og flytebrygger. Vannet i elva er gjørmete og kan gjemme steiner og andre hindringer, så husk å følge merkene i kartboken.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med reisen din!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64