Tips og vanlige spørsmål

Nedenfor finner du praktiske råd og generell info om kanalbåtferie.

Ingen erfaring nødvendig!

Vær kaptein på din egen båt - ingen seilbevis eller erfaring med seiling er nødvendig - unntatt Berlin i Tyskland og Luxembourg, hvor et sertifikat er påkrevd.

Hvor kan man fortøye båten?

Kanalferie betyr frihet !! Vanligvis kan du forankre og fortøye hvor du vil langs offentlige kanaler og elver - det er utstyr for fortøyning langs elva i båten. Det er private strekninger og strekninger med begrensede fortøyningsmuligheter - men det er nesten aldri et problem å parkere båten, der du vil det! Har du lyst til å prøve en privat/offentlig marina med fasiliteter for båtfolk – kan det koste et gebyr.

Hva er inkludert i båtleien?

Når du seiler med Seatravel og våre partnere, betyr det sikkerhet og den beste hjelpen i løpet av ferien. Alle våre båter er fullt utstyrt og vedlikeholdt til de høyeste standarder. Personalet på basene er alltid klar til å hjelpe og for å få den beste informasjonen før avreise.

Inkludert:

 • Leie av båt og utstyr
 • Fullt utstyrt kjøkken
 • Senger og sengetøy
 • Håndklær (unntatt Nicols båter)
 • Demonstrasjon av båtens funksjoner og styring
 • Teknisk support
 • Kart over området (finnes på båten)
 • Sluse skatter (bortsett fra i Irland og Nederland)

Ikke inkludert:

 • Reisen til basen
 • Drivstoff
 • Depositumsforsikring
 • Alle obligatoriske og valgfrie tillegg
 • Avbestillings- og / eller reiseforsikring

Er redningsvester på båten?

Ja - det er redningsvester og livbøyer om bord. Vi anbefaler at barn alltid bruker redningsvest under seiling.
Det finnes aldri redningsvest til hunder – Her skal dere selv ta med hjemmefra.

Hva skjer hvis det blir noen problemer med båten?

I tilfelle av problemer med båten, skal du straks kontakte personalet på basen der dere startet i fra. De vil så sende en tekniker i løpet av kort tid. Finner man mangler ved båten, så skal dette også straks meddeles til basen. Det nytter ikke å vene med det til avleveringen av båten, for da har ikke personalet hatt noen mulighet for å få udbedret feil og mangler, og en eventuell klage vil bli avvist med begrunnelse om, at firmaet ikke har hatt mulighet for å utbedre feilen

Er fisking tillatt?

Fiskeentusiaster vil elske en kanalferie - husk stang og takle. Fiskelisenser kan kjøpes i lokale butikker eller på basen!

Er det mulig å leie sykler?

Ja - vi har sykler for både voksne og barn. Vi anbefaler alltid å ta sykler med på tur - men ikke å overbelaste båten med sykler. Syklene kan låses.

Kan jeg ta med hunden min?

Selvfølgelig kan du det! For en ekstra avgift kan du ta opptil to hunder med.

Når må jeg hente og returnere båten?

Båten kan overtaes fra kl. 15-18:00 - og den skal returneres kl. 09:00 på den siste dagen. Vi anbefaler at du kommer til basen rundt kl. 14:00 for å få instruksjon.

Hvilke typer parkering er tilgjengelig?

De fleste basene har utendørs parkering, og noen tilbyr også parkering i garasje.

Hvor mange timer må jeg seile på en dag?

Vanligvis anbefaler vi at du seiler 4-5 timer i døgnet - det vil bety at du får sett mye av regionen og båtens batterier blir ikke utladet.

Er det strøm og internett om bord?

Alle båtene er utstyrt med en 12V sigarettenner (som i bilen) - du kan ta med en omformer, slik at du kan bruke mobilladere etc.
Det er en god ide å ta med en adapter, som omformer 12 V til 220 V, så kan man alltid få ladet PC, kamera, mobiltlf. etc.

Slusene er en del av opplevelsen.

Det er enkelt og moro! Når du har vært igennom første sluse, blir det ren rutine! Noen sluser skal du åpne, andre er automatiske eller har en vennlig slusevokter. Noen har også små butikkutsalg med spesialiteter og museer - et perfekt lite avbrekk hvor det kan være lett å komme i snakk andre reisende.

I andre land legger man ofte til i havner, byer eller tettsteder, hvor det koster et gebyr for en overnatting.

Reiseforsikring

Husk at det er mulig å tegne en reiseforsikring gjennom Seatravel.
Husk at hjemreise aldri er dekket av den offentlige sykeforsikring.

Bagasjen

Pakk lett og sporty. Selv om båtene er romslige og godt innredet, er det vanskelig å stue bort kofferter i en båt. En bag er å anbefale.

Godt å medbringe:

 • Pass, sykesikringsbevis, førerkort og bilforsikring (hvis du selv kjører til basen) samt reiseforsikring.
 • Førstehjelpskrin, solkrem med høy faktor
 • Sko med gummisåler
 • Mobiltelefon. Kontroller innstillingene for roaming, så du ikke kommer hjem til en kjempe telefonregning
 • 1 stort badehåndkle pr. person
 • Håndklær og klyper
 • Arbeidshansker til sluserarbeidet
 • Tips: En inverter, som omformer fra 12V til 220V. Koster ca. kr. 400,-

Briefing (ved ankomst)

Ved ankomst henvender Dere dere på basens kontor, hvor de siste papirer utleveres og underskrives.
Det gis ved ankomsten en god og grundig instrusjon av båtens bruk m.m. av basens personale på god engelsk eller tysk i Tyskland.
Her vil Dere få høre om alt fra hvilken knute du skal bruke til fortøyning av båten til hvordan ovnen virker. Skipper og co-skipper bør delta i denne instruksjonen – det gis mye informasjon, og to personer hører og oppfatter bedre enn kun en person. For mange personer igjen kan forvirre. Instruksjonen er en viktig del av båtferien, for det er ikke kun båtens innretning og funsjon som vises og avprøves. Hvis det er noe, man er usikre på, så benytt anledninngen til å spørre basepersonalet. Det er mye enklere få instrusjonen før dere forlater basen. Der kan evt. også spørre instruktørene om tips til hyggelige steder å besøke og mye mer. Gå selv nøye igjennom båten – det er enklere å få utbedret eventuelle mangler innen start fra basen, enn om man oppdager det underveis. En tekniker vil vise deg hvordan båten styres og håndteres, inntil du føler deg komfortabel nok til å overta båten selv. Krev evt. å få en prøvetur med en kyndig tekniker ombord, hvis du føler deg mest trygg med det.

Båtdepositum / Risikoforsikring

Det anførte depositum/kausjonsbeløp deponeres med et VISA-/Euro-/Mastercard eller i kontanter. Beløpet refunderes etter skadefri tilbakelevering av båten i ryddet tilstand og til avtalt tid og sted. 
Det kan dog gå opp imot tre-fire uker innen sperrringen av sikkerhetsdepositumet oppheves på Deres kredittkort. Dette skyldes transaksjonstiden mellom Båtutleier, Kredittkortselskap og Deres bank.
Ta med flere kredittkort, og kontrollér innen dere reiser hjemmefra, at det er dekning til ferien. På flere kredittkort er det av sikkerhetsmessige årsaker en maks. forbruksgrense på EURO 2.-3.000,-
Denne grense kan dere raskt nå, når dere skal starte med å sperre for et depositum for selvrisiko på båten.

Vann/Bad

Sørg for at vanntankene er fyllt opp innen dere reiser fra start havnen. Spar på vannet – bl.a. ved å unnlate å vaske opp under rennende vann. Tank opp i god tid underveis, hvor det er mulig. Det koster noen få euros.

Toalett

På de fleste områder må du aldri kaste papir i toalettet, samle det i stedet i en plastpose ved siden av toalettet. Det finnes imidlertid unntak avhengig av hvilken båt du leier, så spør i basen hvis du er i tvil.
I Frankrike, Italia og mange andre steder ledes avløpet fra toalettet direkte inn i kanalen, så ikke bad i kanalene.
I innsjøområdene i Tyskland, Portugal og Polen er det mulig å bade i de store innsjøene, akkurat som du kan bade i elvene Charente og Lot-elven i Frankrike.

Tilvalg, som gjør din ferie til en enda større suksess

 • Minst en sykkel til å kjøpe inn ferskt brød etc.
 • Forsikring, som reduserer selvrisikoen
 • Sluttrengøring
 • Grill

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64