Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Bilder fra området - Coventry

Bilder fra området - Coventry
Les mer

Warwick

Som i mange andre byer i det sentrale England ble det bygget en borg i Warwick midt på 1100-tallet da William den første var på vei til Yorkshire for å nedkjempe et opprør. I byen kan du finne mange bygninger fra 1700- og 1800-tallet siden en stor brann herjet i den gamle bydelen i 1694. Warwick er også hjemby til en stor veddeløpsbane. Det er et opplagt sted å nyte solens stråler mens du og resten av selskapet nyter en av de helt store kulturopplevelsene. Hvis du er typen som kunne tenke deg å kjenne på golfbanens myke, grønne gress, bør du så absolutt ta turen forbi veddeløpsbanen. «Hvorfor?», tenker du gjerne. Det er fordi at du på det store grønne arealet som hestene suser rundt på kan gi deg i kast med en lekker 9-hulls golfbane. Du kan også ta en kjøretur på banens driving range.  
Les mer

Coventry

I løpet av middelalderen var Coventry en av de viktigste byene i hele Storbritannia, og byens sentrum ble betraktet som et historisk landemerke helt frem til 2. verdenskrig. Under krigen ble byen ramt utrolig hardt av Luftwaffes bombetokter og store deler av bykjernen ble så ødelagte at de ikke kunne gjenoppbygges. Derfor vil du på en tur gjennom byen se mange moderne bygninger. En av grunnene til at Luftwafe gikk etter Coventry var at byen var et viktig industrielt område for den britiske krigsinnsatsen. Også etter krigen fortsatte byen med å være viktig, spesielt for bilindustrien. Coventry er fortsatt hjemsted for hovedkvarteret til London EV Company. Du kjenner kanskje ikke til firmaet, men du kjenner garantert til det primære produktet deres: De berømte svarte taxiene i London.  
Les mer

Leicester

Snacks er en god venn på kanalbåtferier, og når du velger England som destinasjon er det stor sannsynlighet for at du finner chipsposer fra merket «Walkers». Dette er nemlig britenes foretrukne chips-merke, og fabrikken deres i Leicester er en av verdens største. Hver dag bruker de nesten 800 tonn poteter for å produsere 11 millioner poser chips på fabrikken i Leicester. Når du seiler til Leicester på kanalbåtferien din kommer du til å seile på både Grand Union Canal og elv Soar. Rett nord for byen går to vannveier gjennom et stort våtområde med mange innsjøer. Legg til her, og nyt en deilig dag i den vakre naturen. Selve byen byr på en rekke muligheter for kulturelle opplevelser; kanskje du ønsker å fordype deg i historien om engelske konger, se på middelalder-arkitektur eller oppleve en fotballkamp på stadion.  
Les mer

Northampton

Grand Union Canal er en av de viktigste vannveiene i midt-England, og når du seiler til Northampton kommer du til å møte en by som for alvor vokste seg stor da kanalen og jernbanen kom til byen på 1800-tallet. Det var med på å gjøre byen til et industrielt sentrum for skotøy og lærvarer. Byen har en rekke historiske bygninger som også er verdt et besøk. Blant annet kan du bli begeistret av den vakre gotiske bygningen Northampton Guildhall, eller ta turen forbi byens katedral som også er hjemsted for biskopen av Northampton. Har du bensin i blodet og elsker motorsport kan du begi deg ut på en kort tur sydvest for byen hvor et av motorsportens største gullgruver, Silverstone, ligger. Ved den legendariske racerbanen kan du komme helt nær den stolte britiske motorsporthistorien.  
Les mer

Rugby

Når du leser ordet Rugby tenker du gjerne først og fremst på den populære sportsgrenen med samme navn. Men sportsgrenen har fått navnet etter byen Rugby i Warwickshire ikke så langt fra Coventry. Her kan du besøke den berømte skolen, hvor spillet skulle ha fått sine første nedskrevne regler da tre elever i 1845 skrev ned retningslinjene som senere har utviklet seg til den moderne sporten. Generelt er Rugby School og dens berømte forstander Thomas Arnold en inspirasjonskilde for mange viktige kulturelle ting i hverdagen vår. Det kan f.eks. nevnes at den franske far til de moderne Olympiske Leker, Pierre de Coubertin, har sagt at skolen og Arnold var en av hans store inspirasjonskilder. Samtidig sies da at romanen «Tom Brown’s Schooldays» var en datidens versjon of Harry Potter. Boken er skrevet av en tidligere elev på skolen, Thomas Hughes.
Les mer

Birmingham - Mitt England & Wales

Birmingham var engang synonym med dårlig byplanlegging. I dag er byen Englands neststørste by og har travelt med å ryste den negative arven av seg. Med den industrielle bakgrunnen og det kaotiske veinettverket fremstår Birmingham kanskje ikke som en opplagt turistattraksjon – men her er masse forskjellige å gå på oppdagelse i, bl.a. fine museer, et spennende natteliv og noe av det beste innefor gastronomi i The Midlands-området. Nettopp med sin industrielle bakgrunn er Birmingham utover dette full av vakre kanaler. Byen har faktisk flere kanaler enn selveste Venezia! Birmingham byr på utrolig gode shoppingmuligheter - dra på oppdagelse i Jewellery Quarter i fine smykkebutikker, eller dra en tur forbi Bullring hvor du finner alle de kjente merkene. Hvis du trenger en pause, finner du et stort utvalg av tradisjonelle puber som uten tvil er verdt et besøk. 
Les mer

Rugby Base (ABC Boat Hire)

Rugby - Basen ligger i utkanten av Rugby nord for Oxford Canal - ideell for flere ulike ruter som tar deg forbi vakre landskap, forskjellige tunneler og til og med et slott i Warwick.
Les mer

Gayton (ABC Boat Hire)

ABC Boathire base - Rullende landskap i vakre Northamptonshire, landlig utsikt og ruter som går gjennom åser og skogkledde områder, og byer og landsbyer som lett tilgjengelig fra kanalsiden.
Les mer

Union Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Union Wharf ligger i den attraktive og historiske markedsbyen Harborough. Basen ligger på enden av kanalen, i nærheten av slusene ved Foxton og den historiske båtheisen.
Les mer

Napton (Black Prince)

Black Prince base -Perfekt beliggenhet ved munningen av Oxford Canal, er Napton basen utgangspunkt for mange spennende fairways. Kombinerer det vakre landskapet rundt Warwick med byliv og industri gjennom Birmingham og Spaghetti Junction.
Les mer