Kanalbåtferie i England

Søk etter båten din

 

Kanalbåtferie i England

I vakre England er det mulig å ta på kanalferie og seile på Themsen i nærheten av London - eller i det mer tradisjonelle mitt-engelske og walisiske landskapet.

Themsen - se frem til en kongelig opplevelse - Den berømte elva Themsen bukter seg gjennom det vakre, grønne landskapet i det sørlige England - forbi historiske byer og landsbyer med koselige puber og vakre hager.
En båtferie på Themsen er en ferie full av kontraster og varierte opplevelser på den storslåtte historiske elva. Historiens vingesus fyller sansene dine på en båtferie på Themsen. Når du ser det storslåtte Windsor Castle eller Hampton Court Palace, føles det som om du blir brakt tilbake i tiden. Elva passerer store byer med butikker, barer og museer og sightseeing bør stå på dagsordenen. Dette står i skarp kontrast til de små landsbyene der tempoet er tregt og livet leves mer avslappet.

Prøv også de tradisjonelle Narrow Boats i Mitt-England og Wales. På en båtferie med de lange, smale tradisjonelle båtene, tar hver krumning på vannet deg med på nye og avvekslende opplevelser.
Fra kanalbåten din er det ro og tid til å oppleve Englands eviggrønne elvedaler med gressende saueflokker og koselige landsbyer med bindingsverkshus dekket av strå, til å seile forbi vakre landsteder og herlige hager, passere under gamle steinbroer, fortøye kanalbåten direkte ved berømte slott og herregårder - og ikke minst å oppleve The English Way of Life og Englands tradisjonsrike kulturhistorie fra første rad på dekket av kanalbåten.

Klikk videre i menyen for å lese mer om Themsen eller Mitt-England og Wales

 

Flodbådsferie i England

Lei kanalbåt og opplev koselige England fra vannet

Opplev vakre England

Themsen

Themsen er nok en av verdens mest berømte og historisk betydningsfulle vannveier og man finner historie, underholdning og kulturarv overalt. På noen strekninger av elva er fisket fantastisk. Det er opprettet gratis fiskeplasser for lystfiskere med mulighet for å fange mort, abbor eller gjedde. Det er gratis å fiske ved Oxford og Reading.

Høydepunkter i Themsen 

 • Windsor Castle - Dronningens mektige residens og den vakre Royal Park
 • Rask og enkel tilgang til sentrale London - ta en dagstur til Englands pulserende hovedstad
 • Eton College sine hellige ganger og uteområder
 • Ville dyr i Beale Park -. Gøy for hele familien
 • For barna er det morsomt i Legoland Windsor, Thorpe Park og mange andre fornøyelsesparker
 • Oxford – Opplev det drømmende spiret på katedralen og det verdensberømte universitet
 • Hanley on Thames – hjemsted for Englands mest berømte sommerregatta
 • Royal Hampton Court Palace – kong Henrik VIII sin imponerende residens
 • Et unikt fugle- og dyreliv - samt historiske engelske byer som Marlow, Cookham, Pangbourne og Datchet med en rekke koselige puber langs kanalen.
 • Berømte popsangere og skuespilleres spektakulære hus langs elva
 • Shopping i Reading - en av Englands 10 beste shoppingbyer.

Norfolk Broads

Norfolk Broads i England er kjent for storslått natur og skjønnhet - og en paradis for fugler og dyreliv. Det er også en av de mest populære områder for kanalbåtferie i England, og er synonymt med moro med familien på vannet.

Høydepunkter i Norfolk Broads 

 • Gode muligheter til å nyte naturen - mange natursentre, naturreservater og fuglekiggningsstasjoner som kan besøkes.
 • Markedsbyer og tradisjonelle bådbyggerbyer gir innsikt i det landlige livet i England.
 • Slusefri seiling i grunne innsjøer og elver - perfekt for førstegangsseileren.

Midt England & Wales

Seil i en av våre flotte Narrowboats i fantastiske Midt-England og Wales - De 200 år gamle kanalsystemene strekker seg mer enn 2400 km. og forbinder elvene i fjellrike Wales med frodige Midt-England - dette er moderne kanalbåtferie i tradisjonell stil.

Høydepunkter i Midt England & Wales: 

 • -----
 • -----
 • -----

Om kanalbåtferie i England - Praktiske tips

Themsen er en historisk vannvei for transport av varer - og for flott ferieseiling gjennom generasjoner! Derfor er Themsen også en spennende og hyggelig møteplass for de mange båtfolk.
Norfolk Broads, en av våre andre seilområder tilbyr unik natur, slusefri seiling og koselige små landsbyer.

Broer

En spennende del av turen på elver og kanaler er seilas under broer og noen ganger gjennom tunneler. Når du er på taket eller øvre dekk av båten må alle være klar over at det sjelden er ståhøyde under broer - derfor seil sakte, sitte ned, og holde et øye med barna.

Kartet viser hvilke brobue båten kan/bør seile gjennom basert på veiforhold, vanndyp og bunnforhold.

MERK! Osney Bridge på vestsiden av Oxford er for lav til å passere! Fortøyr nær sentrum.

Toalett

Der det er mulig, bruk lokale toaletthuss. Båttoalett tømmes i en tank på båten, som har svært begrenset kapasitet. Bruk bare litt papir om gangen, og ikke sette noe i toalettet som kan tette rørene ! Alltid bruke en plastpose for papir og avfall på toalettet for å unngå tilstopping.

Med normal bruk bør tanken tømmes i løpet av uken. Se etter den blå/hvite skilt for " utpumpingsstasjoner" underveis langs Themsen og i marinaene.

Spise ute

Puber er som perler på en snor langs Themsen og Norfolk Broads - mange utrolig stemningsfull og rik på historie. Et godt måltid til en fornuftig pris kan ofte kjøpes på puben. Mange engelske mennesker nyter sin tradisjonelle søndag lunsj her, så det kan bli fullt.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664