Canal du Midi - For deg som liker livet, elsker et godt glass vin og historiske byer

Canal du Midi ligger i den sørlige delen av Frankrike og snor seg gjennom den franske landskap og sjarmerende byer. Kanalen ble gjennomført i 1681, hvor det første fartøyet seilte gjennom.

Langs Canal du Midi er imponerende middelalderbyer som Carcassonne og Beziers, som reiser seg opp ved siden av kanalen. Begge byene har interessant historie, spesielt Carcassonne som ofte var sentrum for religiøse stridigheter på grunn av beliggenheten.

carcassonne

Området har mange små og store vinprodusenter, som hjertelig byr deg på smaksprøver. Du kan besøke de større vinprodusenter som Domaine Gayda (like utenfor Carcassonne) og Chateau de Paraza nær Argens-Minervois.

canal-du-midi

En av de vakreste strekningene går fra Homps til Capestang, hvor du kommer forbi byene Argens-Minervois og Le Somail. Vi har flere baser på Canal du Midi, slik at du kan velge å ta en tur/retur fra en base eller ta en enveis tur fra en base til en annen.

Les mer om Canal du Midi her.

Alsace - For deg som ønsker å oppleve byen Strasbourg og se Europas kanskje vakreste roser

alsace

Alsace i Nord-Frankrike er for de, som ønsker å besøke en stor by som Strasbourg, men også ønsker å nyte en bit av landlige Frankrike. Strasbourg er del av UNESCO - bli imponert av den fascinerende katedralen Notre-Dame de Strasbourg, som regnes som en av de vakreste monumentene i europeisk arkitektur.

En av de mest stemningsfulle områder i Strasbourg "La Petite France", også kjent som Quartier des Tanneurs, er en liten øy, som er omgitt av de hyggelige kanaler. Det er et historisk sentrum og husene fra 1600 og 1700-tallet er vakkert bevart.

alsace

På en båttur i Alsace, kan du også ta en tur til Saverne, som blant annet er kjent for sin Rose Festival, som finner sted hvert år d.3.juni. Byen er full av rosehager, gamle bindingsverkshus og er sjarmerende å gå rundt i.

Sist men ikke minst, kan oppleve bådelevatoren Arzviller, som er et flott stykke ingeniørkunst. Bådelevatoren løfter kanalbåter 45 m opp eller ned fra en kanal til en annen - da det bare går litt raskere i stedet for å måtte gå gjennom 17 sluser.

arzviller-alsace

I Alsace har vi flere baser, slik at du har mulighet til å seile frem og tilbake til samme utgangspunkt, men du kan også ta en enveis tur fra en base til en annen.

Ta på tur i Alsace og les mer om området her.

Nederland - For deg som ønsker å unngå for mange låser og bli farge glad

holland

Ta en tur i den nederlandske landsbygda, som har et stort nettverk av kanaler og innsjøer. Kanalene omkranser de mange sjarmerende byer og går ofte rett gjennom byene, så du kommer til å bo i sentrum av alle aktiviteter.

I løpet av våren kan du oppleve en palett av regnbuens farger, når tulipanene spretter ut. Keukenhof er en av mange blomst gårder, som du kan besøke på din tur til den nederlandske landskapet.

keukenhof

I Nederland kan du seile i nord, der det er flere områder med muligheten til å svømme i innsjøene. Byene er ikke så store, men veldig koselig og spesielt om sommeren er livlig, konserter blir holdt. I sør kan du velge en rundtur, besøke hovedstaden Amsterdam og de store byer Gouda og Utrecht. Det er også på denne ruten du kan oppleve Keukenhof-gården.

holland

Pak dine treskoog ta på kanalbåtferie i Nederland - les mer om området her.

Mecklenburg - For deg som ønsker en kanalbåtferie som passer hele familien, barnslige og mer modne sjeler

Kanalbåtferie i Mecklenburg i Tyskland er for familien, som leker sammen. I likhet med Nederland, finns det i  Tyskland, et stort nettverk av speilklare innsjøer, svingete elver og kanaler, hvor du kan seile. Müritz See er en av de mest kjente innsjøer i Tyskland og her kan du i løpet av sommeren se flere former for vannsport.

mecklenburg-tyskland

I Mecklenburg er det flere naturreservater, som du kan utforske på turer - kanskje du er heldig å se bison og bjørn. Du kan også besøke Müritz See akvarium og Jabel's vivarium, som huser dyr og planter.

Det er også kulturelle og musikalske muligheter, for før Bismarck kom til makten, og Tyskland var et imperium, var Mecklenburg adelens "sommerferie område", så finns det mange små flotte slott, hvor konserter holdes hele sommeren - sannsynligvis ikke så mye moderne musikk, men hovedsakelig klassisk.

mecklenburg-tyskland

Husk kikkert og kamera, når det vilde dyreliv må utforskes - les mer om kanalbåtferie i Tyskland her.

Narrowboat i England - For deg som ønsker å sitte i en tradisjonell longboat og nyte den britiske sjarmen

De tradisjonelle narrowboats også kjent som "langbåtene" seiler på de engelske kanaler og elver. De er ca 2 m bred og ikke mye mer, ellers kan de ikke komme gjennom slusene. På den annen side, er de veldig lang, så det kan være plass til 4 hytter og sittegruppe.

narrowboat

England har flere spennende områder som du kan oppleve i narrowboat. Du kan for eksempel ta på en rundreise i Worcester Shire, som ligger i nærheten av Birmingham. På denne turen får du oppleve den engelske landsbygda, en bytur i Birmingham og du kommer også forbi små landsbyer.

Hvis du foretrekker naturlig skjønnhet, ta en tur fra basen Chirk, som ligger i Wales. Her seiler du på Llangollen Canal, som blant annet tar deg over Pontcysyllteakvedukten, som er en imponerende bygningsverk 38 m over jorden, og har en total lengde på 307 m. Det ble bygget i 1805 og er på UNESCOs verdenarvsliste. En kanelbåtferie fra Chirk tar deg gjennom sjarmerende landsbyer og vakker natur, og kan anbefales til alle naturelskere.

pontcysyllte aqueduct

Har du blit litt forelsket i de gammeldags utseende kanalbåter, som har en sjarm som ingen andre kanalbåter?

Les mer om dem her og finn ut hvor du skal dra på din neste ferie.


Ønsker du tilbud på en kanalbåtferie ger vi deg gjerne det - send oss en forespørsel her eller ring til oss på telefon 2193 0664.