Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Phuket - Thailand

Lei seilbåt i Thailand og besøk vakre Phuket
Les mer

Rai Le Beach, Krabi regionen - Phuket

Bading og snorkling er fantastisk ved Rai Le Beach
Les mer

Shark Point - Phuket

Besøk Shark-Point under din seilferie i Thailand
Les mer

James Bond Island (Koh Hong Krabi) - Phujket

Forestill deg James Bond tittelmelodien og den klassiske Mannen Med Den Gyldne Pistol fra 1974 – og du vil være i den perfekte stemningen til et besøk ved Koh Tapu – i daglig tale kalt James Bond Island. Øya ligger beskyttet i Phang-nga Bay, og dens karakteristiske limsteinsklippe var med på å give filmen et ekstra eksotisk look – samt putte denne delen av Thailand på det internasjonale verdenskartet. Øya er en stor turistdestinasjon, med handlende på stranden og øl-boder. Stedet er tilgjengelig via båtturer fra ankerplassen ved Koh Yang. Båtturen kan også inkludere et besøk ved den klippefulle øya Koh Panyee – hjem til en tradisjonell fiskelandsby, bygget på poster over det lave vannet. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige, men det finnes to ankerplasser ved Koh Hong Krabi på henholdsvis nord og sørsiden av øya. Det er også en god ankerplass ved nærliggende Koh Pak Bia, utenfor vestsiden av øya. Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Å kaste anker utenfor nordsiden av Koh Hong Krabi, presenterer den besøkende seileren for flere deilige muligheter.  Her finnes det en herlig strand, og som øyas navn antyder, en enorm hong (rom eller grotte på thai), med steile klipper på hver sin side. Lokasjonene er vakre, med varmt og krystallklart vann – det er ideelt for svømming og snorkling ved høyvann. Sørg for å lete etter den spennende hulen i nærheten – men pass på flaggermusene. På sørsiden av Koh Hong finner du enda en vakker strand. I løpet av nordøst monsunen, serverer en liten lokal restaurant vanligvis lunsj, og i nærheten er det en naturskjønn bukt, omkranset av en fantastisk bukt. Snorklingen er veldig god ved Koh Pak Bia. På veien til Koh Hong Krabi, bør du vurdere å ta en båttur til James Bond Island. Fasiliteter Her er det ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Koh Hong øerne - Phuket

Det første stoppet vil være den naturskjønne Koh Hong øygruppen, hvor du kan kaste anker mellom kneisende limsteinsklipper, samt nyte en forfriskende svømmetur og bruke dinghyen din til å utforske tunnelen som fører inn i en omkranset lagune. På thai betyr ordet hong ”rom”, og det er akkurat det du kommer til å finne her – et kjempestort naturlig formet rom. Seiling ved Koh Hong tar deg inn i Ao Phang-nga nasjonalparkens mageløse skjønnhet. Parken ble etablert i 1981, og er kjent over hele verden for dens myriader av grotter, kneisende limsteinsklipper og frodige mangroveskoger. Store og små fjell reiser seg fra havet ved Koh Hong, hvilket skaper en bergtagende bakgrunn for denne ekstraordinært vakre ankerplassen. Highlights Lokaliseret nord for Phuket og vest for Krabi-provinsen, er Ao-Phang Nasjnalparken en av juvelene i det sørlige Thailand. Du kan enkelt bruke to eller tre dager av seilferien din ved Phuket på å seile i dette farvannet. Andre bergtagende øyer, utover Koh Hong, inkluderer Koh Planak, Koh Panyl, Khao Phing Kan og Tham Lot. Svømming, snorkling, samt utforsking av grottene og avslapping ved naturskjønne ankerplasser er hovedattraksjonene i nasjonalparken. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Kast anker mellom klippeformadjonerne ved Koh Hong. Den beste ankerplass er utenfor østsiden av Koh Hong og vest for sandbankerne som breder seg ut fra Koh Na Khae. En annen populær ankerplass er ved Koh Phanak, på sørsiden av Koh Hong. Den er et fantastisk sted å utforske, hvis du elsker grotter.    
Les mer

Koh Phi Phi - Phuket

Mot sør ligger Phi Phi Le, kjent for sine uberørte strender, formidabel snorkling og imponerende klippelandskap. Filmen The Beach fra 1999 med Leonardo Di Caprio i hovedrollen, er filmet ved Maya Bay på Phi Phi Le som byr på et av øyas mest imponerende landskaper. Seilas her er rett og slett et must under en seilferie ved Phuket. Phi Phi Don sies å være en av de tre vakreste øyene i verden, og er en utrolig populær turistdestinasjon som i høysesongen tiltrekker båter fulle av besøkende fra Phuket og Krabi. Øya har klart å bibeholde sin idylliske sjarm med bl.a. strandrestauranter, barer og butikker ved Ton Sai Bay som stilfullt blander seg med det overveldende landskap. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Phi Phi Don er utgjort av to landmasser som er forbundet av en sandtange som former nord/sør-bukten. Den beste ankerplassen er på sørsiden av øya, i Ton Sai Bay - nær landsbyen. Det er også fine ankerplasser på nordsiden av øya, og her er det som regel ikke så mange turister. Det er muligt å kaste anker ved Phi Phi Le, men vannet er dypt og bukten er beferdet av turbåter. Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Nær ankerplassen på vestsiden av Ton Sai Bay ligger det et flott korallrev, som er velegnet til snorkling. Gå på oppdagelse i landsbyen, spis på en av restaurantene eller benyty muligheten for hyggelig shopping i de fine butikkene – alle muligheter er åpne. Turbåter tilbyr utflukter fra Ton Sai Bay, til de spektakulære huleme, hongs og små øyene langs kystene av Phi Phi Don og Phi Phi Le. En utflukt til fantastiske Phi Phi Le er den beste måten å nyte øyas vakre strender og den formidable snorklingen ved revet. Maya Bay er utrolig naturskjønn. Dykkerfirmaer tilbyr utflukter til Him Klang Reef, litt nord for Phi Phi Don. Fasiliteter Vann er tilgjengelig ved flytedokken. Begrenset provisjon er tilgjengelig.
Les mer

Koh Rang Yai - Phuket

Koh Rang øygruppen, en samling av øyer langs et innhakk i kysten, kunne vel gjerne være den neste destinasjonen på seilferien din ved Phuket. Ankerplassen ved Koh Rang Yai er ganske spektakulær og det ligger også en restaurant på kysten. Du kan også vandre på stiene og leie en mountainbike. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Det er to ankerplasser utenfor Koh Rang Yai. Den på vestsiden har en prektig hvitsandet strand. Ankerplassen på nordsiden av øya er bedre beskyttet i sørøstlige vind. Highlights Svømming ved stranden, vandring på de naturskjønne stiene, minigolf – eller et velsmakende måltid ved restauranten (den har kun åpent i dagtimene), er gode måter å bruke en ettermiddag. Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Koh Roi - Phuket

Ved nordenden av Koh Yao Noi finner du ankerplasser for alle sesonger (ved Koh Roi og Koh Kuda Yai). Begge er idylliske og øyene har mange interessante huler og grotter å utforske, både til fots og i dinghy. Seilas ved Koh Roi og vestover – over Phang Nga Bay - er en reise gjennom bergtagende og vakre øyer i et tropisk paradis. Koh Roi og naboen Koh Kuda Yai, er begge fremragende stopp før du seiler sørover mot Krabi og de verdensberømte strendene – eller til de verdensberømte Phi Phi Islands. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Ankerplassen ut for Koh Roi ligger på sørvestsiden av øya. Ankerplassen ved nærliggende Koh Kudu Yai, ligger på vest siden av øya. En liten øy mot vest tilbyr ytterligere beskyttelse. Highlights Koh Roi har en interessant hule som kan utforskes til fots. Koh Kudu Yai har flere spennende grotter (hongs) som kan utforskes med dinghyen din. Ved solnedgang kan man noen ganger være heldig å se tusenvis av fruktflaggermus, med et vingefang på nesten en meter, fly fra Koh Kudu Yai mot spisekamrene i fastlandets jungel – dette er en stor naturopplevelse å være vitne til. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Yacht Haven Marina, Phuket (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - På nordøstkysten av Phuket, og bare 15 minutters kjøring fra flyplassen i Phuket, drøm Yacht Charters base i Yacht Haven Marina, ideelt for å utforske Phang Nga Bay.
Les mer

Ao Po Grand Marina, Phuket (Sunsail)

Sunsail base - Ao Po Grand Marina har alle moderne fasiliteter, og har en perfekt beliggenhet for å utforske innlandet rundt Phuket.
Les mer

Phuket (Elite Yachting)

Elite Yachting base - Elite Yachtings både findes i Yacht Haven Marina, 15 minutter fra lufthavnen på Phuket.
Les mer

Seilvejr ved Phuket, Thailand

Der kan seiles året runt i Thailand. Der er to hovedsesonger - den våte sæson og den tøre sæson – eller SV-monsunen og NØ-monsunen. Sesongbestemte vinder er som regel mye forudsigelige, mens der kan være undvikelser når sesongerne skifter.

Monsuner:

Nordøst- monsunen (Tørsæson – november til april).

Ønsker du at besøke Similan Islands, kan det kun lade sig gjøre under nordøst-monsunen.

Sydvest-monsunen (Våtsæson – mai til oktober)

 

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

32

23

40

28

NØ 5-10

Februar

33

23

27

28

NØ 5-10

Mars

34

24

59

29

NØ 5-10

April

35

24

140

30

NØ 5-7,5

Mai

37

24

334

30

SV 5-10

Juni

33

24

275

30

SV 5-12,5

Juli

32

24

284

29

SV 5-12,5

August

32

24

265

29

SV 5-10

September

31

24

398

29

SV 5-10

Oktober

31

24

339

29

SV 5-10

November

31

24

187

29

NØ 5-10

Desember

31

23

66

28

NØ 5-10