Seilferie i Montenegro – eksotisk, eklektisk og helt utenom det vanlige!

Montenegro er rik på sandstrender, eventyr og fantastisk sjømat. Kotor-regionen – en del av UNESCOs verdensarv – oser av historisk storhet og travle gater. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Montenegro blir mer og mer populært som destinasjon for seilferie; 250 solskinnsdager i året, et spektakulært undervannsdyreliv, vakre øyer, optimale vilkår for vannsport og ikke mindre enn fem nasjonalparker. Montenegro har alt!

72 km vakre sandstrender ligger foran deg når du ankommer vår nye destinasjon i Montenegro. Her finner du mer enn 290 km med kystlinje, og byen Herceg Novi byr deg velkommen med sine vakre småsteinsstrender og det klareste vannet i Adriaterhavet! Montenegros natur og dyreliv er rikt, variert og lever i beste velstand. Det rene vannet legger opp til en snorkletur – dykk ned og utforsk det spektakulære undervannslivet.

Hvis du noengang blir lei av de billedskjønne strendene (… som om!), bør du unne deg en tur innom en av Montenegros fem nasjonalparker. Høye klipper, grotter og et ulendt terreng er en del av landskapet i Lovcen National Park - en avsides perle som bare venter på å bli utforsket av glade vandrere og eventyrere.

Elverafting på Tara-elven er en kjempeattraksjon i området. Herfra får du den beste utsikten til den store og UNESCO-beskyttede Tara-kløften. Elvekløften er den lengste i Montenegro og den dypeste i sitt slag i Europa. Rammene i Montenegro er perfekte enten du liker raske eventyr på Tara-elven eller drømmer om en deilig svømmetur på en av de mange, lekre strendene.

Glad i sjømat? Da er du kommet til riktig sted. Sjømat utgjør en vesentlig del av den montenegrinske matkulturen, og det omkringliggende havet bugner over av fantastiske og velsmakende fiskearter. I Montenegro finner du mange gode sjømat-restauranter som serverer fisk så fersk som en fisk kan bli. Mange restauranter tilbyr muligheten til å velge akkurat den fisken du vil ha tilberedt.

I Montenegro serveres sjømat ofte med en flaske av den lokale vinen. Vi anbefaler at du prøver den svarte risottoen som er farget med blekk fra blekksprut. Svart risotto er en interessant og lekker variant av den klassiske Middelhavsklassikeren. Retten ser kanskje litt farlig ut med sin svarte farge, men er i virkeligheten en fantastisk smakfull, tradisjonell montenegrinsk rett.

Montenegros tradisjonelle matretter er ofte fyldige og basert på ost, bokhvete, poteter og kjøtt – gjerne lam, kalv eller røkt skinke. Maten inneholder vanligvis mye energi, og lokalbefolkningen elsker kjøtt på grillen. Prøv den lokale cevapien (kebab) – et populært valg blant den yngre befolkningen, og ganske enkelt et lekkert måltid som ikke må undervurderes!  

Gå ikke glipp av en smaksprøve på lokalt produserte varer. Mange små, familieeide lokalprodusenter av ost, olivenolje, grønnsaker m.m. selger varene sine på lokale matmarkeder. Montenegro har også dedikert en hel festival til ære for landets lokalprodusenter, nemlig Festival of Wine and Bleak. Bleak er den engelske betegnelsen for ferskvannssild, en lokal ferskvannsfisk.

Montenegro oser av historie; ta en tur ned de brosteinsbelagte gatene i middelalderbyene, eller besøk det gamle klosteret i Ostrog som er et populært mål for pilgrimmer fra mange forskjellige trosretninger. Ved bunnen av Lovcen-fjellet ligger den historiske byen Cetinje. Cetinje er Montenegros hovedstad, og har status som å være den gamle, kongelige hovedstaden i landet. Til tross for store ødeleggelser forårsaket av tyrkerne gjennom flere århundrers kamper, står byen fortsatt og har bygninger helt tilbake til det 18. og 19. århundre.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon