Seil i solfylte Portugal

Seil på en av Vest-Europas største kunstige innsjøer, Grande Lago Alqueva, og nyt roen i Alentejo-regionen.

I 2002 ble demningen av elven Guadiana fullført, som ble laget for å generere elektrisitet og gi kunstig vanning til Alentejo-regionen. Resultatet er den ca. 250 km2 store kunstige innsjøen Grande Lago Alqueva som egner seg perfekt for båtferie.

Her kan du seile langs den omtrent 745 km lange kystlinjen, eller besøke en av de mer enn 400 øyene som var bakketopper på den portugisiske landsbygda før innsjøen oversvømmet området. På øyene kan du fortøye for natten, og sammen med mannskapet ditt gå i land og dra på oppdagelsesferd.

Grande Lago Alqueva tilbyr en enestående båtferie på det klare og rene vannet i innsjøen, som er perfekt for bading, fisking, dykking og fantastisk for naturelskere. Det er ingen sluser her, og du kan fortøye hvor du vil. Dette er virkelig en båtferie med total frihet.

Hvis du er interessert i historie, kommer du til å elske Alentejo-regionen. Den er full av gamle skikker og tradisjoner som du får størst utbytte av ved å stoppe i landsbyer og omkringliggende steder, for eksempel i landsbyen Luz, som ble gjenoppbygd stein for stein ved bredden av Grande Lago Alqueva da innsjøen skulle oversvømme den opprinnelige plasseringen.

 

Kanalbåte i Portugal