Seil i solfylte Portugal

Seil på en av Vest-Europas største kunstige innsjøer, Grande Lago Alqueva, og nyt roen i Alentejo-regionen.

I 2002 ble demningen av elven Guadiana fullført, som ble laget for å generere elektrisitet og gi kunstig vanning til Alentejo-regionen. Resultatet er den ca. 250 km2 store kunstige innsjøen Grande Lago Alqueva som egner seg perfekt for båtferie.

Her kan du seile langs den omtrent 745 km lange kystlinjen, eller besøke en av de mer enn 400 øyene som var bakketopper på den portugisiske landsbygda før innsjøen oversvømmet området. På øyene kan du fortøye for natten, og sammen med mannskapet ditt gå i land og dra på oppdagelsesferd.

Grande Lago Alqueva tilbyr en enestående båtferie på det klare og rene vannet i innsjøen, som er perfekt for bading, fisking, dykking og fantastisk for naturelskere. Det er ingen sluser her, og du kan fortøye hvor du vil. Dette er virkelig en båtferie med total frihet.

Hvis du er interessert i historie, kommer du til å elske Alentejo-regionen. Den er full av gamle skikker og tradisjoner som du får størst utbytte av ved å stoppe i landsbyer og omkringliggende steder, for eksempel i landsbyen Luz, som ble gjenoppbygd stein for stein ved bredden av Grande Lago Alqueva da innsjøen skulle oversvømme den opprinnelige plasseringen.

 

Kanalbåte i Portugal

Grande Lago

Dra nytte av Portugals mange soltimer ved å reise på en herlig båtferie på Lagua Alqueva. Her er seilesesongen lang, og du kan nyte det rene vannet med en rekke vannaktiviteter. Hvis du foretrekker å dra på oppdagelsesferd på land, er det mange historiske byer med festninger rundt innsjøen.

Høydepunkter ved Grande Lago: 

  • Fantastisk vær store deler av året
  • Utmerkede bade- og vannsportsaktiviteter og også fisking
  • Sykkelruter for terrengsykler
  • En verden av fauna og flora
  • Lokale severdigheter: befestede landsbyer, arkeologi, lokalt kunsthåndverk (keramikk) og regionalt tradisjonelt kjøkken.
Kart over Grande Lago

Praktisk informasjon om seiling i Portugal

På Lago Alqueva kan du nyte elvebåtferien uten å behøve å bekymre deg om sluser når du beveger deg over innsjøens vann. Vi har samlet litt nyttig praktisk informasjon som er god å ha når Largo Alqueva er destinasjonen.

Fortøyning

Med mindre et skilt med forbud mot fortøyning er satt opp, kan du legge til over alt langs bredden. I nærheten av landsbyenes kaiplasser er det også bøyer for fortøyning, som du kan benytte deg av over natten.

Du finner to ankre om bord, men det er viktig at du ikke bruker dem med mindre det oppstår et nødstilfelle, som for eksempel motorproblemer. Lago Alqueva er menneskeskapt, og derfor er det trær og busker på bunnen av innsjøen som ankrene kan sette seg fast i.

Grunnstøting

På innsjøen finner du en merket rute som er testet fri for grunne områder. Hvis du vil utforske de mange små øyene rundt omkring i innsjøen, må du være spesielt oppmerksom og bruke sonaren for å holde øye med avstanden til bunnen.

Hvis du skulle støte på grunn utenfor den markerte ruten, må du selv betale for å bli slept løs igjen.

Svømming

Det er mange steder rundt innsjøen som innbyr til en forfriskende dukkert i det klare vannet. Det bør du for all del benytte deg av, men sørg for å holde godt øye med breddene, slukke motoren og ta nøklene ut, slik at det ikke skjer en ulykke hvis svømmere kommer for nær båtens propell. Alle båter har badestige og dusj på broen.

Fiske

Fiske er tillat, men man må ha fiskekort. Det kan kjøpes hos offisielle byråer. Du kan også betale basen for å gjøre det for deg. I så fall må du på forhånd sende inn en kopi av legitimasjonen din.

Velg din destinasjon