Send reiseforespørsel
X
Skal ditt neste reiseeventyr være en ferie på en av Europas elver? Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 

Portugal

Les mer om fordelene med Seatravel

Båtferie i Portugal

Portugal har alltid vært en stolt sjøfartsnasjon - og nå er det mulig å seile på den store og alltid solrike sjøen Grande Lago.

Grande Lago er Portugals største kunstige sjø. Den ble laget i 2002 for å fremstille elektrisitet og kunstvanning til Alentejo-regionen. Sjøen har forvandlet det søvnige portugisiske landskapet til å bli en av landets ledende og mest spennende feriedestinasjoner. Selv om det er vanskelig å bestemme den eksakte størrelsen, er sjøen, som ble laget av den enorme Alquelva-demningen over Guadiana-elva, ca. 25 000 hektar og med en kystlinje på ca. 745 km. Toppene av mer enn 400 oversvømte bakketopper ses nå som øyer der man kan fortøye og gå på oppdagelsestur.

Grande Lago tilbyr en usedvanlig båtferie på sjøens klare og rene vann - perfekt til bading, fisking, dykking og for å ta undervannsbilder - og fabelaktig for naturelskere. Her finnes ingen sluser og du kan fortøye hvor du vil - det er en båtferie med total frihet. Det finnes en rekke små øyer der du kan fortøye for natten og leke Robinson Crusoe med besetningen din.

Er du historisk interessert, vil du elske Alentejo-regionen, som er full av gamle skikker og tradisjoner. Få det meste ut av det ved å stoppe i landsbyer og omkringliggende steder som f.eks:

Høydepunkter på båtferie i Portugal

  • Alquelva-demningen - den enorme demningen som ble innviet i 2002
  • Landsbyen Luz, en by som ble oversvømt og helt gjenoppbygget på bredden av Lago Grande – rett fra kirkegården til de enkelte husene - gå ikke glipp av museet.
  • Mourao med borgen og festningsanlegget fra det 13. århundre
  • Monsaraz, den befestede byen med smale brosteinsbelagte gater og storslåtte arenaer som fortsatt brukes til tyrefekting
  • Regionens gastronomi som kan nytes i de små typiske restaurantene i alle landsbyer

Båtutleie på Grande Lago er mulig fra Nicols base ved Amieira Marina.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664