Kanalbåtferie i Portugal

Søk etter båten din

 

Båtferie i Portugal

Portugal har alltid vært en stolt sjøfartsnasjon - og nå er det mulig å seile på den store og alltid solrike sjøen Grande Lago.

Grande Lago er Portugals største kunstige sjø. Den ble laget i 2002 for å fremstille elektrisitet og kunstvanning til Alentejo-regionen. Sjøen har forvandlet det søvnige portugisiske landskapet til å bli en av landets ledende og mest spennende feriedestinasjoner. Selv om det er vanskelig å bestemme den eksakte størrelsen, er sjøen, som ble laget av den enorme Alquelva-demningen over Guadiana-elva, ca. 25 000 hektar og med en kystlinje på ca. 745 km. Toppene av mer enn 400 oversvømte bakketopper ses nå som øyer der man kan fortøye og gå på oppdagelsestur.

Grande Lago tilbyr en usedvanlig båtferie på sjøens klare og rene vann - perfekt til bading, fisking, dykking og for å ta undervannsbilder - og fabelaktig for naturelskere. Her finnes ingen sluser og du kan fortøye hvor du vil - det er en båtferie med total frihet. Det finnes en rekke små øyer der du kan fortøye for natten og leke Robinson Crusoe med besetningen din.

Er du historisk interessert, vil du elske Alentejo-regionen, som er full av gamle skikker og tradisjoner. Få det meste ut av det ved å stoppe i landsbyer og omkringliggende steder som f.eks:

  • Alquelva-demningen - den enorme demningen som ble innviet i 2002
  • Landsbyen Luz, en by som ble oversvømt og helt gjenoppbygget på bredden av Lago Grande – rett fra kirkegården til de enkelte husene - gå ikke glipp av museet.
  • Mourao med borgen og festningsanlegget fra det 13. århundre
  • Monsaraz, den befestede byen med smale brosteinsbelagte gater og storslåtte arenaer som fortsatt brukes til tyrefekting
  • Regionens gastronomi som kan nytes i de små typiske restaurantene i alle landsbyer

Båtutleie på Grande Lago er mulig fra Nicols base ved Amieira Marina.

 

Vakker kanalbåtferie i Grande Lago, Portugal

Fra basen ved Amieira Marina kan man seile på det krystallklare vannet der man kan svømme, fiske, dykke og fotografere. Grand Lago i det sørlige Portugal er den største kunstige sjøen i Europa på 250 km2 og med beliggenhet rett ved den spanske grensen. Husk også på å besøke landsbyen Luz, den oversvømte byen som ble gjenoppbygget stein for stein på sjøens bredde (husk på å besøke museet) eller Mourao med slott og festning fra det 13. århundre, smale brosteinsbelagte gater og den fantastiske tyrefekterarenaen som fortsatt er i bruk.

Høydepunkter ved båtferie i Grande Lago: 

  • Fantastisk vær store deler av året
  • Utmerkede bade- og vannsportsaktiviteter og også fisking
  • Sykkelruter for terrengsykler
  • En verden av fauna og flora
  • Lokale severdigheter: befestede landsbyer, arkeologi, lokalt kunsthåndverk (keramikk) og regionalt tradisjonelt kjøkken.

Om kanalbåtferie i Portugal - Praktiske tips

Å leie en kanalbåt på Grande Lago er et perfekt valg hvis du vil ha en vakker og stress-free båtferie - ingen låser - og du kan legge til akkurat der du vil ha det!

Basen er en av de eneste som har åpent 365 dager i året - noe som betyr at du også kan dra på båtferie i vintermånedene - selv over jul og nyttår. Det er garantert sol 300 dager i året.

I de små landsbyene langs bredden, er det også fantastiske restauranter med klassisk portugisisk mat - definitivt en av høydepunktene.

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664