Smak Chablis viner på kanalbåtferie i Bourgogne

Chablis viner - en utsøkt nytelse på kanalferie i Frankrike

Domaine Laroche - kan du oppleve en av de vakreste historiske steder i Chablis. Denne gamle klosteret fra det 9. århundre. Var hjemme hos munker fra Saint Martins ord fra Tours. De mest verdifulle Chablis vinene er laget i klosteret kjellere og en unik vinpresse i eik står i midten av en bygning i nærheten. Et besøk inkluderer smaking av Laroche beste CRU-ene. Gebyret for besøket og smaksprøver av tre viner er 10, - € (2013 pris). Daglige guidede turer for enkeltpersoner starter kl. 14.00 foran butikken på 10 rue Auxerroise.

Chablisienne: I dette samarbeids kjellere i Chablis kan smake og kjøpe vin. Åpent daglig 09:00 til 12:00 og 14.00 til 18.00. 8, Boulevard Pasteur, 89800 Chablis. caveau@chablisienne.fr. Tlf .: 00 33 (0) 386 42 89 98

Siden 1923 er Chablis vært en forsiktig vare på vinmarkene og samarbeid mellom vinhandlere under banneret "La Chablisienne" og vinene har utviklet seg gjennom årene. Disse vinene kommer fra en mosaikk av "mikroklima'er" og vingårder, og tilbyr en palett av viner med mineral karakter.

Chablis, som ligger halvveis mellom Paris og Beaune, danner den virkelige inngangsporten til Burgund skattekiste av viner. Vinmarkene ligger på begge sider av elven Serein og dekker mer enn 6800 hektar i 20 byer. Av de 4700 hektar dyrket representerer "La Chablisienne" alene nesten 25% og produsert alle Chablis appellasjonene.

Den totale produksjonen når 250.000 hektoliter / år. Chablis - området er den største produsenten av hvite viner i Bourgogne. Vinene laget av en enkelt druesort, Chardonnay, som i jorda rundt Chablis finner en grobunn for sin eksepsjonelle finesse.

Organisasjonen er gruppen av vinmakere rundt 300, som produserer de store Chablis viner. Disse vinene reflekterer den ytterste forsiktighet, som vinmakere satt i dyrking av sine vingårder og engasjement som de viser for å utvikle vin hjerte og sjel. Det er den unike harmoni mellom dyrkere, tekniske rådgivere og ønologerne som utvikler dette ettertraktede produktet.

Grunnen til viner fra Chablis er så berømt skyldes den unike druen Chardonnay

Det er her i Burgund, som er den druen opprinnelse, drue karalter utviklet seg til å bli en synonymy århundrer for sin store prakt. På bakken av Serein Valley har Chardonnay druen over generasjoner funnet den ideelle formen. Det er en perfekt match, dateres hovedsakelig fra Kristine munker fra Citeaux, som grunnla Pontigny Abbey i det 12. århundre. Og fortsatte å ligge til grunn foreningen av Chardonnay med felt i Chablis. Arbeidet disse munkene har gjort er avgjørende for forståelsen av dagens viner. Den lange prosessen, år etter år, for å identifisere de beste "Terroir", velge de beste plantene til beskikket for forplantning, perfeksjonere vinificationen, eksperimentere med vin å gjøre vintage etter vintage - er et uvurderlig bidrag til vin kultur som finnes i dag i Burgund. Det samme framsyn og engasjement lever videre i dag i "La Chablisienne".

De "terroir" som produserer viner av "La Chablisienne" representere hele Chablis er betegnelsen område

Jorden, som hovedsakelig er dannet i Kimmeridgia-tid, består av vekslende mergel og Marly kalkstein med tilsats av små østers. De gir vinene fra "La Chablisienne" den unike personlighet og et hint av mineral kanten. Hver "terroir" er klart identifisert og definert og produsere viner med forskjellige karakterer og potensial for aldring. "Petit Chablis" er perfekt, og klar til å drikke ett til tre år, mens "Chablis" krever 2-5 år, avhengig av den aktuelle vinen. "Chablis Premiere Cru" og "Chablis av Grand Crus", ekte viner for aldring, skal lagres 5-10 år. Det avgjørende for vingården uttrykk for vinens karakter er sin eksponering til solen - de fleste av vingårder som tilhører "La Chablisienne" er slått sørøstlig, sørlig eller sørvestlig.

Petit Chablis

"Petir Chablis" betegnelse danner grunnlaget for Chablis betegnelse hierarki. Ligger på platåer av leire og kalkstein jord stammer fra geologisk tid, utgjør Petit Chablis et utvalg av viner som uttrykk spenner fra frisk og livlig med fruktige aromaer nytes best ung til å tørke mineralske viner forsterket av to til tre år lengre lagrings . Uansett hva deres profil tilbyr "Petit Chablis" vinke skulder nøkkelen til en verden av Chablis viner og banet vei til skatten "Grands".

Chablis

"Chablis" benevnelsen er den mest omfattende av hele Chablis-området. Dyrking av den berømte Kimmeridgia jord i skråninger langs begge sider av elven Serein gir "Chablis" vingårder viner som er de udiskutable representanter for den virkelige Chablis stil. Territorium her gir vinene en friskhet, et mineral kanten og finesse og kompleksitet. Avhengig av vinproduksjon vinen kan drikkes unge, 1 - 3 år gammel da vinen har en forfriskende kvalitet; eller mellom 2 og 8 år for viner som kommer fra gamle vinstokker, der de vil ha en mye mer kompleks og med et mineral touch og rike aromaer.

Premier Crus

Et møte med 13 forskjellige "terroir" av "Chablis Premier Cru", ligger også på begge breddene av elven Serein gir en forståelse av de store Kimmeridgia-terrois i Chablis. Vinmarkene i "Premier Crus" trives godt på sørøst og sør-vest vendt bakker, noe som gir hver plante sin egen unike personlighet. Men noen Premier Crus viner som Montée de Tonnerre eller Côte de Léchet fine og mineral, mens andre slike. Beauroy er mykere og mer fruktig eller blomstrende og rikt som Fourchaume. "Chablis Premiere Cru" nå sitt fulle høyde med 6-8 års lagring.

Grands Crus

Kjent over hele verden er "Chablils av Grand Crus" for vinelskere som "kongen av appellasjonene". Vinen kommer utelukkende fra høyre bredd av Serein av selve byen og Chablis vingårder okkupere et areal på totalt 100 dekar hvorav de fleste ligger mot sørvest. "Chablis av Grand Crus" er godt utformet og komplett vin med en bekreftet karakter som bedre med tiden. Før vinen åpner opp, lagres 5-8 år, og det holder seg bemerkelsesverdig godt. "La Chablisienne" høster og vinificerer 6 av 7 av Grand Crus, hver med sin egen annen personlighet: Bougros: livlig og min sunne; Les Preuses: Race og lengde; Vaudésir: friskhet og storhet; Les Clos: tørr og mineral; Blanchot: smidig og aromatisk; Grenouilles: elegant og fruktig.

Château Grenouilles, en unik vin med historie

Chateau Grenouilles - slottet er en unik eiendom i Chablis. Ligger i hjertet av Grand Crus vingårder ved foten av Grenouilles fjellskråningen danner sin 7,2 hektar store området som ligger mot sørvest mot landsbyen Grenouilles og produsere de sjeldneste til Chablis av Grand Crus viner "Les grenouilles". Slottets vingårder er noen av de utvalgte og fineste eldste vinranker og vin kombinerer en fin "nese" med stor aromatisk renhet i munnen - en harmoni av kraft og finesse og en svært lang finish. Velsignet med et enormt potensiale for å holde erklæringen av hva en god Chablis vin fra disse områdene kan være. Slottet nest vin, "Le Fief de Grenouilles" illustrere til perfeksjon stilen Grenouilles "terroir". Fangsten fra disse vinstokker mer enn 35 år gir en vin som er et perfekt uttrykk for sjenerøsitet, harmoni mellom struktur og eleganse og minerality.

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more

Italia

Italia

Velkommen til Venezia og Friuli-regionen i Italia Opplev Venezias vakre, livlige lagune eller det fredelige livet langs Friuli-regionens indre vannveier. De to seileområdene i Italia, Venezia-området og Friuli-regionen, er som to vakre, men veldig forskjellige søstre. Det er umulig å ikke bli betatt av deres ulike unike sjarm. Venezia er den smarte søsteren som alltid har det travelt. Her er det full aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen er Venezias rolige motstykke. Her kan du se frem til avslappet seiling til øyer, kanaler og spennende byer, som du kan utforske i ditt eget tempo. Romantiske Venezia er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 små øyer. Man kan vanskelig forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mot Venezia. Fra dekket på båten får du en imponerende utsikt over Doge-palasset og Sukkenes bro, og havnefronten med de historiske bygningene og de berømte gondolene. Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i glassblåserverkstedene, se hvordan de fineste kniplingene blir laget i Burano eller besøk Torcello med sin imponerende basilika. Feriestedene langs Lido egner seg best til folk som liker å bade, så hvis du foretrekker mer fred og ro, er en seiltur på elvene Sile og Brenta mot Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venezia er stedet for å slappe av og nyte livet på vannet. Her kan du seile på kanaler til øyer med sjarmerende byer og spennende museer. Hvis du vil bade, kan du dra til kjente badesteder som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære golfbanen i Grado.  
Read more

England

England

Oppdag de fantastiske landskapene i England og Wales Seil i vakre områder som historiske Themsen nær London eller i det tradisjonelle midtengelske og walisiske landskapet Gled deg til en kongelig opplevelse mens du seiler på de buktende elvene og kanalene gjennom Englands vakre og grønne landskap. Her føler du historiens vingesus når du seiler forbi vakre gamle byer og landsbyer med hyggelige puber og nydelige engelske hager med tilhørende perfekte gressplener og formklippede hekker. En båtferie i England og Wales vil være en ferie full av kontraster på grunn av den behagelige vekslingen mellom land og by. Fra elvebåten har du fred og ro til å oppleve Englands og Wales’ evige grønne daler med beitende saueflokker og sjarmerende landsbyer med bindingsverkhus med halmtak. Prøv den engelske klassikeren bangers and mash på den lokale puben, eller utforsk en av de større byene. Flere steder er det mulig å fortøye båten direkte ved berømte slott og herregårder. Dra på båtferie i England og opplev The English Way of Life fra orkesterplass på dekket av elvebåten din. I Wales kan du glede deg til spesielle opplevelser blant waliserne. På samme måte som i England, venter et fantastisk grønt landskap på deg, med kanaler som fører deg forbi gamle borger og rolige landsbyer. Her kan du prøve deilige nasjonale retter som welsh rarebit, som er en slags krydret ostesmørbrød, eller cawl, som er en mellomting mellom suppe og lapskaus.  
Read more

Skottland

Skottland

Sjarmerende Skottland I Skottland finner du altomfattende naturopplevelser, koselige puber og utmerkede golfbaner. Velkommen til Skottlands magiske høyland, hvor fjell, innsjøer og dype daler omgitt av lyngkledte åser og grønne vidder danner et fantastisk vakkert miljø for elvebåtferien. Legg båten til kai ved gamle bygninger eller ved en koselig skotsk pub, hvor alle møtes i en hyggelig og varm atmosfære og hvor en liten dram av ren malt whisky varmer sjelen. Langs kanalene finner du mange sykkel- og turstier, ideelle for å få litt mosjon på landsbygda under båtturen. Med Seatravel kan du dra på elvebåtferie i to veldig forskjellige områder i Skottland. Caledoniakanalen Caledoniakanalen går tvers gjennom de mange innsjøene i det nordlige Skottland, for eksempel den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du seiler fra båtbasen i Laggan i den vestlige delen av Caledoniakanalen, hvorfra du fritt kan bevege deg ut i det dramatiske og ville høylandet. The Highlands er et unikt sted i verden, fulle av bakketopper, høye slott, idylliske byer ved sjøen, hyggelige puber og melodiske sekkepiper. Falkirk Her seiler du i tradisjonelle Narrowboats på vannveiene mellom de to skotske metropolene Edinburgh og Glasgow. Turen begynner i Falkirk omtrent midt mellom de to storbyene, og her kan du oppleve Falkirk Wheel, et bemerkelsesverdig roterende slusesystem som forbinder Forth & Clyde (mot Glasgow) og The Union Canal (mot Edinburgh). Sistnevnte byr på slusefri seiling, mens begge kanalene strømmer gjennom rolige landsbyer og langs vakre golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Kanalbåtferie i Irland I Irland er det mulig å seile på den vakre kanalen Shannon - det byr på et vell av spennende aktiviteter og interessante steder å utforske. En båtferie på Shannon-Ernes elver og kanaler vil være ferieseilas gjennom Irlands eviggrønne vidder og dramatiske landskap. Så langt øyet rekker ses konturen av fjell i det fjerne og romantiske daler der gamle klostersamfunn, som Clonmacnoise, sør for Athlone og keltiske middelalderborger kneiser langs sjøbredden. En perlerad av blå innsjøer er et paradis for lystfiskere - her finnes ørret, laks, abbor og brasme. Henrivende små landsbyer som Carrick, Leitrim og Killaloe lokker med hyggelige puber og hus malt i sterke farger - gled deg også til å oppleve irenes livsglede og morsomme lynne - det gamle irske ordspråket "En fremmed er en venn du enda ikke har møtt" vil du snart oppdage ofte er i bruk når båten fortøyes i en liten hyggelig havn underveis. Myter og legender og den irske historien spenner seg over årtusener med forhistoriske kultsteder og kongeseter, tidlige kristne klostre, høykors og festninger - alt i harmoni med irenes hverdag. Trenger du en pause fra alle inntrykkene, er det alltid mulig å nyte en fløyelssvart Stout eller en original Irish Whiskey på en av de utallige pubene på din vei og kveldsstunder fulle av stemning ved møtet med de alltid så varme og imøtekommende irene, deres historier og folkemusikk. Golf - Få land har så mange og så utrolig vakkert beliggende golfbaner av internasjonal standard som Irland. Og mange av dem ligger rett ved vannet med en formidabel utsikt. Hvorfor ikke kombinere din kanalbåtferie med et par formiddager på golfbanen?  
Read more

Belgia

Belgia

Hjertevarme Belgia Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer. La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste. Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen. Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her. Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!  
Read more

Nederland

Nederland

Seil i din egen kanalbåt på kanalene og elvene i Nederland Gled deg til å seile gjennom fargerike tulipanmarker i det nederlandske landskapet, hvor de tradisjonelle vindmøllene tårner opp over hustakene. I Nederland er det stor tradisjon for å leve livet på vannet. Seil i din egen flotte kanalbåt og lev som en ekte nederlender! En båtferie er den beste måten å oppleve dette vakre landet på, samtidig som du kan skaffe deg venner og bekjente blant den vennlige lokalbefolkningen. Du kan beundre de tradisjonelle vindmøllene som omkranser seilruten din og sykle en tur i nærområdet. I tillegg kan du legge til kai i hyggelige marinaer med moderne fasiliteter eller like ved byens torg. På en kanalferie i Nederland kan du seile i ditt eget tempo forbi fargerike tulipanmarker, hyggelige landsbyer og kosmopolitiske storbyer. Her kan du oppleve alt fra de viktigste verkene til nederlandske kunstnere til noen av landets berømte oster. Her tilbys aktiviteter til alle aldersgrupper, og du kan også bade og fiske i de nydelige innsjøene. Friesland-Amsterdam-regionen er fylt med historie og kulturarv, noe som særlig gjelder byene Amsterdam og Utrecht. Besøk Anne Franks hus i Amsterdam, Det kongelige slottet og Dom-plassen i Amsterdam. I historiske Utrecht bør du ikke gå glipp av en tur til Stadskasteel Oudaen – et befestet hus som er omgjort til et bryggeri. Vannsport: Sjødistriktet er berømt over hele Europa som en destinasjon for vannsportferier. Seiling er ikke bare en fritidsaktivitet i Friesland – det er en livsstil. Sjekk vannsportstedene i Sneek og Grow, hvor man kan leie kajakk, jetski og seiljoller. Sykling: Nederland er kjent for å ikke ha noen bakker, noe som gjør landet perfekt for sykkelturer. Lei sykler som kan tas med ombord, sånn at du kan sykle forbi tulipanmarker og restaurerte vannmøller. Eller kanskje frister det mer å stoppe i en landsby og nyte en porsjon østers eller dampede muslinger mens verden passerer forbi? Fiske: Det er veldig populært med lystfiskerferie i dette området, og de fleste stedene er det mulig å fange gjørs, karpe, gjedde, brasme, mort og abbor. Nettverket av kanaler, elver og innsjøer danner en vakker kulisse, så hvorfor ikke ta en sjanse og prøve å fange kveldsmaten selv? De søvnige fiskerlandsbyene i det nordlige Friesland tilbyr en flott vri til kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flotte husvegger fra 16- og 17-hundretallet. Legg båten til kai direkte ved torget i de maleriske byene eller ved et hyggelig spisested med utsikt til hverdagslivet langs kanalen. På seilturen gjennom de grønne landskapene på vannveiene, som har inspirert så mange berømte flamske malere, finner du velholdte tradisjonelle gårder med stråtak. I tillegg seiler du forbi naust med snåle andereder på gavlen og tradisjonelle seilbåter fra en tid da vannet var den vanligste transportformen. Mange gamle tradisjoner er bevart, og ombygde elveprammer med blomsterkasser, hagebenker og klær som henger til tørk, er fortsatt en livsstil og boform for en stor del av befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64