Chablis viner - en utsøkt nytelse på kanalferie i Frankrike

Domaine Laroche - kan du oppleve en av de vakreste historiske steder i Chablis. Denne gamle klosteret fra det 9. århundre. Var hjemme hos munker fra Saint Martins ord fra Tours. De mest verdifulle Chablis vinene er laget i klosteret kjellere og en unik vinpresse i eik står i midten av en bygning i nærheten. Et besøk inkluderer smaking av Laroche beste CRU-ene. Gebyret for besøket og smaksprøver av tre viner er 10, - € (2013 pris). Daglige guidede turer for enkeltpersoner starter kl. 14.00 foran butikken på 10 rue Auxerroise.

Chablisienne: I dette samarbeids kjellere i Chablis kan smake og kjøpe vin. Åpent daglig 09:00 til 12:00 og 14.00 til 18.00. 8, Boulevard Pasteur, 89800 Chablis. caveau@chablisienne.fr. Tlf .: 00 33 (0) 386 42 89 98

Siden 1923 er Chablis vært en forsiktig vare på vinmarkene og samarbeid mellom vinhandlere under banneret "La Chablisienne" og vinene har utviklet seg gjennom årene. Disse vinene kommer fra en mosaikk av "mikroklima'er" og vingårder, og tilbyr en palett av viner med mineral karakter.

Chablis, som ligger halvveis mellom Paris og Beaune, danner den virkelige inngangsporten til Burgund skattekiste av viner. Vinmarkene ligger på begge sider av elven Serein og dekker mer enn 6800 hektar i 20 byer. Av de 4700 hektar dyrket representerer "La Chablisienne" alene nesten 25% og produsert alle Chablis appellasjonene.

Den totale produksjonen når 250.000 hektoliter / år. Chablis - området er den største produsenten av hvite viner i Bourgogne. Vinene laget av en enkelt druesort, Chardonnay, som i jorda rundt Chablis finner en grobunn for sin eksepsjonelle finesse.

Organisasjonen er gruppen av vinmakere rundt 300, som produserer de store Chablis viner. Disse vinene reflekterer den ytterste forsiktighet, som vinmakere satt i dyrking av sine vingårder og engasjement som de viser for å utvikle vin hjerte og sjel. Det er den unike harmoni mellom dyrkere, tekniske rådgivere og ønologerne som utvikler dette ettertraktede produktet.

Grunnen til viner fra Chablis er så berømt skyldes den unike druen Chardonnay

Det er her i Burgund, som er den druen opprinnelse, drue karalter utviklet seg til å bli en synonymy århundrer for sin store prakt. På bakken av Serein Valley har Chardonnay druen over generasjoner funnet den ideelle formen. Det er en perfekt match, dateres hovedsakelig fra Kristine munker fra Citeaux, som grunnla Pontigny Abbey i det 12. århundre. Og fortsatte å ligge til grunn foreningen av Chardonnay med felt i Chablis. Arbeidet disse munkene har gjort er avgjørende for forståelsen av dagens viner. Den lange prosessen, år etter år, for å identifisere de beste "Terroir", velge de beste plantene til beskikket for forplantning, perfeksjonere vinificationen, eksperimentere med vin å gjøre vintage etter vintage - er et uvurderlig bidrag til vin kultur som finnes i dag i Burgund. Det samme framsyn og engasjement lever videre i dag i "La Chablisienne".

De "terroir" som produserer viner av "La Chablisienne" representere hele Chablis er betegnelsen område

Jorden, som hovedsakelig er dannet i Kimmeridgia-tid, består av vekslende mergel og Marly kalkstein med tilsats av små østers. De gir vinene fra "La Chablisienne" den unike personlighet og et hint av mineral kanten. Hver "terroir" er klart identifisert og definert og produsere viner med forskjellige karakterer og potensial for aldring. "Petit Chablis" er perfekt, og klar til å drikke ett til tre år, mens "Chablis" krever 2-5 år, avhengig av den aktuelle vinen. "Chablis Premiere Cru" og "Chablis av Grand Crus", ekte viner for aldring, skal lagres 5-10 år. Det avgjørende for vingården uttrykk for vinens karakter er sin eksponering til solen - de fleste av vingårder som tilhører "La Chablisienne" er slått sørøstlig, sørlig eller sørvestlig.

Petit Chablis

"Petir Chablis" betegnelse danner grunnlaget for Chablis betegnelse hierarki. Ligger på platåer av leire og kalkstein jord stammer fra geologisk tid, utgjør Petit Chablis et utvalg av viner som uttrykk spenner fra frisk og livlig med fruktige aromaer nytes best ung til å tørke mineralske viner forsterket av to til tre år lengre lagrings . Uansett hva deres profil tilbyr "Petit Chablis" vinke skulder nøkkelen til en verden av Chablis viner og banet vei til skatten "Grands".

Chablis

"Chablis" benevnelsen er den mest omfattende av hele Chablis-området. Dyrking av den berømte Kimmeridgia jord i skråninger langs begge sider av elven Serein gir "Chablis" vingårder viner som er de udiskutable representanter for den virkelige Chablis stil. Territorium her gir vinene en friskhet, et mineral kanten og finesse og kompleksitet. Avhengig av vinproduksjon vinen kan drikkes unge, 1 - 3 år gammel da vinen har en forfriskende kvalitet; eller mellom 2 og 8 år for viner som kommer fra gamle vinstokker, der de vil ha en mye mer kompleks og med et mineral touch og rike aromaer.

Premier Crus

Et møte med 13 forskjellige "terroir" av "Chablis Premier Cru", ligger også på begge breddene av elven Serein gir en forståelse av de store Kimmeridgia-terrois i Chablis. Vinmarkene i "Premier Crus" trives godt på sørøst og sør-vest vendt bakker, noe som gir hver plante sin egen unike personlighet. Men noen Premier Crus viner som Montée de Tonnerre eller Côte de Léchet fine og mineral, mens andre slike. Beauroy er mykere og mer fruktig eller blomstrende og rikt som Fourchaume. "Chablis Premiere Cru" nå sitt fulle høyde med 6-8 års lagring.

Grands Crus

Kjent over hele verden er "Chablils av Grand Crus" for vinelskere som "kongen av appellasjonene". Vinen kommer utelukkende fra høyre bredd av Serein av selve byen og Chablis vingårder okkupere et areal på totalt 100 dekar hvorav de fleste ligger mot sørvest. "Chablis av Grand Crus" er godt utformet og komplett vin med en bekreftet karakter som bedre med tiden. Før vinen åpner opp, lagres 5-8 år, og det holder seg bemerkelsesverdig godt. "La Chablisienne" høster og vinificerer 6 av 7 av Grand Crus, hver med sin egen annen personlighet: Bougros: livlig og min sunne; Les Preuses: Race og lengde; Vaudésir: friskhet og storhet; Les Clos: tørr og mineral; Blanchot: smidig og aromatisk; Grenouilles: elegant og fruktig.

Château Grenouilles, en unik vin med historie

Chateau Grenouilles - slottet er en unik eiendom i Chablis. Ligger i hjertet av Grand Crus vingårder ved foten av Grenouilles fjellskråningen danner sin 7,2 hektar store området som ligger mot sørvest mot landsbyen Grenouilles og produsere de sjeldneste til Chablis av Grand Crus viner "Les grenouilles". Slottets vingårder er noen av de utvalgte og fineste eldste vinranker og vin kombinerer en fin "nese" med stor aromatisk renhet i munnen - en harmoni av kraft og finesse og en svært lang finish. Velsignet med et enormt potensiale for å holde erklæringen av hva en god Chablis vin fra disse områdene kan være. Slottet nest vin, "Le Fief de Grenouilles" illustrere til perfeksjon stilen Grenouilles "terroir". Fangsten fra disse vinstokker mer enn 35 år gir en vin som er et perfekt uttrykk for sjenerøsitet, harmoni mellom struktur og eleganse og minerality.