Send reiseforespørsel
X
Skal ditt neste reiseeventyr være en ferie på en av Europas elver? Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 

Ungarn

Les mer om fordelene med Seatravel

Velkommen til Ungarn

Velkommen til Ungarn; landet som for mange tilsvarer tunge gryteretter krydret med paprika, et språk som gir deg krøll på tungen, og hovedstadens vakre parlamentsbygning. Ungarn er på mange måter noe helt eget, men også et gjemt paradis. Og nå, som noe helt nytt, kan du oppleve Ungarn fra elvebredden - med en elvebåtferie bestilt gjennom Seatravel.

Vannveiene i Ungarn er stille og rolige, helt uten sluser, og det omliggende landskapet er naturlig og uberørt - perfekt for fiskere, natur- og fugleelskere og entusiaster for alt man kan gjøre for å nyte livet utendørs.

I Ungarn tilbys seiling i følgende to områder: Kisköre ved Tisza-elven og Tokaj ved Bodrog-elven. Med hele to baser i området blir du møtt av et rikt utvalg av seile-muligheter.

Bodrog/Tisza

Bodrog/Tisza

Basen i Kisköre Nydelig plassert i Hortobágy National Park, som gir rammene for en naturopplevelse utenom det vanlige, finner du basen i Kisköre. Området har ingen større byer, men fine småbyer med mye sjarm. Og så mangler det ikke på vakre landlige omgivelser og et rikt dyreliv. I slutten av mai og begynnelsen av juni kan du oppleve et av de mest fascinerende naturfenomenene i Europa. Når millioner av døgnfluer skaper enorme skyer over elven, parer seg og deretter dør i løpet av et par timer. Hendelsen kalles også ”The bloom of the Tisza”. Her vil du også oppleve Pusztaen, den enorme gressmarken som finnes rundt innsjøen Tisza og de østlige delene av Ungarn. I området finnes flokker av bøfler, okser og ville hester som lever sammen. Dyrene voktes av de ungarske cowboyene, "csikos", i sine tradisjonelle klesdrakter. På en 1 ukes båtleie med utgangspunkt i Kisköre kan du nå forbi innsjøen Tisza til Tiszalök og tilbake til basen i Kisköre. Høydepunkter: • Hortobágy nasjonalpark• Den UNESCO-beskyttede «Puszta» – vill og uberørt gressteppe• Sandstrender og gode plasser for de som liker å fiske• Vannski, kajakkpadling og stående padling ved Abádszalok-resorten og spa-stedet Tiszafüred• Ferskvannsakvariet i Poroszló• Termiske bad i Tiszaújváros• Det neo-gotiske slottet Andrássy   Basen i Tokaj Områdets andre base, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn, nær den slovakiske grensen. Tokaj-regionen er UNESCO-beskyttet, og har markert seg over hele verden for sine gode viner. Området er en godtepose for historienerden. Om bord i båten passerer du områder av vingårder som ligger ved foten av Zemplén-fjellene og gamle skogkledde vulkaner. Vinrankene herfra har gjort regionen kjent innen vinproduksjon. Er man en barnefamilie på tur, er Zemplén Kalandpark med bobslede og svevebane obligatorisk. I tillegg kan du bade direkte i elven ved øvre Tisza. Alle Nicols båter i området er utstyrt med en badestige, slik at du enkelt kan ta en svømmetur fra båten. På en 1 ukes båtutleie med utgangspunkt i Tokaj, kan du nå forbi Sátoraljaújhely og Dombrád før du vender om og seiler tilbake til basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se slutten av Rákócki-slottet fra renessansen. Høydepunkter: • Hvitviner fra Rákóczi• World Heritage-vinmuseum i Tokaj• Trekkfugler og glimrende Tokaj-viner i Bodrogkeresztúr• Zemplén Kalandpark i Sátoraljaújhely• Sandstranden i Dombrád• Gåturer i våtområdet ved Tiszalök
Les mer
Kommer!
Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664